מחירים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ידידי הקולונל,
המידע אולי חשוב לחברינו הגרים באזור... אבל לך ולשאר הגרים לא כל כך קרוב לבית שאן...
האם לא צריך לקחת בחשבון את זמן הנסיעה ועלות הדלק?
תוסיף את עלות הדלק [גם של הקטנוע שלך...] ותגיע למחיר של כדור יקר יותר מזה שירכש במטווח הקרוב אליך...
סתם נקודה למחשבה
המידע אולי חשוב לחברינו הגרים באזור... אבל לך ולשאר הגרים לא כל כך קרוב לבית שאן...
האם לא צריך לקחת בחשבון את זמן הנסיעה ועלות הדלק?
תוסיף את עלות הדלק [גם של הקטנוע שלך...] ותגיע למחיר של כדור יקר יותר מזה שירכש במטווח הקרוב אליך...
סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

זו תשמע לכם כמו שאלת קיטבג....
אבל מדוע בארץ אין מפעל שעושה RELOADS ??? תרמילים יש בשפע בכל המטווחים, אותו המפעל יכול לקנות מכונות ורכיבים וליצר תחמושת לאימונים בזול.
מפעלים מתאימים לא חסר,לדוגמא אני מניח שיש מפעלים שמיצרים זיקוקין אז הם צריכים לעמודבאותם הסטנדרטים של מפעל ליצור תחמושת.
כל כמה שאני מנסה לברר את הנושא הזה, אני נתקל בתשובות סתומות ומתחמקות ונראה לי שרב הנסתר על הגלוי...
אולי למישהו בפורום יש קצת יותר מידע...כי לי אישית נמאס לשלם מחירים מופקעים כאלה.
א.
אבל מדוע בארץ אין מפעל שעושה RELOADS ??? תרמילים יש בשפע בכל המטווחים, אותו המפעל יכול לקנות מכונות ורכיבים וליצר תחמושת לאימונים בזול.
מפעלים מתאימים לא חסר,לדוגמא אני מניח שיש מפעלים שמיצרים זיקוקין אז הם צריכים לעמודבאותם הסטנדרטים של מפעל ליצור תחמושת.
כל כמה שאני מנסה לברר את הנושא הזה, אני נתקל בתשובות סתומות ומתחמקות ונראה לי שרב הנסתר על הגלוי...
אולי למישהו בפורום יש קצת יותר מידע...כי לי אישית נמאס לשלם מחירים מופקעים כאלה.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
בעבר היה מפעל שכזה, בשם "קליע" ששכן באזה"ת מישור אדומים.
אני מניח שחוסר כדאיות כלכלית גרמה למפעל זה להעלם מהנוף המקומי (אשמח אם מישהו יוכל להרחיב בנוגע ל"קליע").
או בקיצור, למה מפעלים? שיתנו לנו לעשות כבר RELOAD לבד, כמו בהרבה מקומות אחרים בעולם (למרות שאני, אישית, הייתי מרחיק את הישראלי הממוצע, זה של ה"סמוך", ממכונות כגון אלה).
אני מניח שחוסר כדאיות כלכלית גרמה למפעל זה להעלם מהנוף המקומי (אשמח אם מישהו יוכל להרחיב בנוגע ל"קליע").
או בקיצור, למה מפעלים? שיתנו לנו לעשות כבר RELOAD לבד, כמו בהרבה מקומות אחרים בעולם (למרות שאני, אישית, הייתי מרחיק את הישראלי הממוצע, זה של ה"סמוך", ממכונות כגון אלה).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:איתמר,
דביר,
אני בכלל לא בטוח שמדובר בחוסר כדאיות כלכלית...לפי הרמזים ששמעתי זה היה קצת יותר מזה.
מפעל כזה יכול ספק תחמושת אימונים זולה לצבא, למשטרה, לכוחות הביטחון, לנו לפשוטי העם -- כן ואפילו ליצוא. שוק בטח שיש אז כנראה זה לא העניין.
לגבי טעינה ביתית... תאמין לי שבכסף שתוציא על ציוד לטעינה שיספק לך תחמושת בכמות ומהירות מתקבלים על הדעת אתה יכול לקנות הרבה מאד תחמושת אפילו במחירים המופקעים של היום... אנשים בארה"ב עושים את זה מכמה סיבות:
1. תחמושת של רובה: המחירים של תחמושת מעולה יקרים גם שם, ובעזרת טעינה ידנית אפשר להוציא תחמושת מאד מדוייקת ואיכותית במחירים נמוכים.
2. כדורי צייד: פשוט לא צריך לעבוד קשה...עושים קוואצ' על הידית ויוצא לך כדור
3. כדורי אקדח למטרות מיוחדות: כל אלה שיש להם CASUL ושאר תותחי היד למיניהם ואוהבים לשחק....
תחמושת 9ממ FMJ ניתן להשיג שם בסביבות 5-3 דולר ל-50 כדור אז למה להתאמץ???
א.
- תרמתי למען הסליק

באמת אחלה רעיון לתת לאזרח הפשוט לבצע RELOAD אך כמובן לא בביתו הפרטי מסיבות כלכליות ואחרות.
אכן אפשר וכדאי להציב מכונות כאלה במטווחים אבל זה ידרוש הרבה תכנון ועוד יותר ביצוע. למרות שלדעתי זה רעיון טוב שאם יבוצע נכון יוריד את העלויות ויחסוך כסף רב לעוסקים בירי.
אבל בטח גם לזה ידרש רשיון מיוחד...
אני מאוד מקווה שאי שם בעתיד הקרוב ימצאו פיתרון אשר יפחית את עלויות
בתקווה לעתיד טוב וזול יותר.
SharpShooter
אכן אפשר וכדאי להציב מכונות כאלה במטווחים אבל זה ידרוש הרבה תכנון ועוד יותר ביצוע. למרות שלדעתי זה רעיון טוב שאם יבוצע נכון יוריד את העלויות ויחסוך כסף רב לעוסקים בירי.
אבל בטח גם לזה ידרש רשיון מיוחד...
אני מאוד מקווה שאי שם בעתיד הקרוב ימצאו פיתרון אשר יפחית את עלויות
בתקווה לעתיד טוב וזול יותר.
SharpShooter
יש
BIG^O כתב:אני לא מכיר חנויות שמוכרות תחמושת לדעתי אין בארץ(מלבד החנויות בתוך המטווחים)
BIG^O
יש חנויות שמכרות תחמושת אני מכיר חנות כזו ברחוב שטמפר בפתח תקוה (ואין שם מטווח)
- סליקאי כסף

SharpShooter כתב:אכן אפשר וכדאי להציב מכונות כאלה במטווחים אבל זה ידרוש הרבה תכנון ועוד יותר ביצוע
וזה עומד לקרות מיד לאחר שבסניפי מקדונלד'ס יציבו מנגלים בכניסה וימכרו בשר קפוא, ירקות ולחמניות טריות בקופה...
למה נראה לך שבעלי המטווחים יירו לעצמם ברגל ? למה לטרוח במקום למכור לך קופסא של 50 כדורים במחיר מופקע ובלי הרבה השקעה מסביב ובלאגן ?
תזכורת : אנו חיים בישראל, מכיר ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
צריך להסתכל על התמונה הכוללת.
בהנחה שאדם ממוצע יורה רק 50 כדורים באימון (ומכייון שמי שמתאמן הרבה מקבל מחירים מוזלים ולא עליו אנו מדברים), יש להסתכל על מכלול ההוצאה.
לעיתים במטווח מסויים ימכרו לכם 50 כדורים במחיר של 70 ש"ח אך יגבו 40 ש"ח עבור עמדת ירי ל 30 דקות (סה"כ 110 ש"ח) ובמטווח אחר יגבו מכם 90 ש"ח על התחמושת אך מחיר העמדה הוא 10 ש"ח (סה"כ 100 ש"ח).
יש מטווח שיתן לכם מטרות כמעט ללא הגבלה ויש שיתן לכם מטרה אחת בלבד לאימון, יש מטווח שיעמיד לרשותכם פינת קפה ללא תשלום ויש שלא, יש מטווח ממוזג ויש מטווח מאובק, יש מטווח...
בקיצור, אל תסתכלו רק עם מחיר הכדור.
בהנחה שאדם ממוצע יורה רק 50 כדורים באימון (ומכייון שמי שמתאמן הרבה מקבל מחירים מוזלים ולא עליו אנו מדברים), יש להסתכל על מכלול ההוצאה.
לעיתים במטווח מסויים ימכרו לכם 50 כדורים במחיר של 70 ש"ח אך יגבו 40 ש"ח עבור עמדת ירי ל 30 דקות (סה"כ 110 ש"ח) ובמטווח אחר יגבו מכם 90 ש"ח על התחמושת אך מחיר העמדה הוא 10 ש"ח (סה"כ 100 ש"ח).
יש מטווח שיתן לכם מטרות כמעט ללא הגבלה ויש שיתן לכם מטרה אחת בלבד לאימון, יש מטווח שיעמיד לרשותכם פינת קפה ללא תשלום ויש שלא, יש מטווח ממוזג ויש מטווח מאובק, יש מטווח...
בקיצור, אל תסתכלו רק עם מחיר הכדור.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
עמדות למיחזור נחושת.....
לפי דעתי צריך לעשות בערך כמו מיחזור הבקבוקים....
להגיע להסדר עם סוחר מתכת על מחיר לקילו נחושת ומהכסף שקיבלנו לקנות שוב תחמושת
ככה גם יהייה יותר זול יכאב פחות לירות כמות תחמושת גדולה ומטווחים ישארו נקיים....
ככה גם יהייה יותר זול יכאב פחות לירות כמות תחמושת גדולה ומטווחים ישארו נקיים....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
שרקן,
למען הסר ספק, לא רק חלק מבעלי מטווחים אחראים למחיר תחמושת מופרז... אין ספק שיש יד ורגל גם לתע"ש ולמשווקתה להב בעניין מחירי התחמושת...
פורסם לא מכבר שמפעל בגליל ייצר תקליטורי DVD לאחת מחברות הסרטים הגדולות בהוליווד והדבר צפוי להוזיל את עלות סרטי ה DVD של אותה חברה בארץ, אני מניח ששוק תקליטורי ה DVD קטן מזה העולמי בדיוק כמו ששוק התחמושת בארץ קטן מזה בארה"ב ועדיין חבילת כדורים של תע"ש עולה בארה"ב פחות (הרבה פחות) מאשר אותה חבילה בארץ...
למען הסר ספק, לא רק חלק מבעלי מטווחים אחראים למחיר תחמושת מופרז... אין ספק שיש יד ורגל גם לתע"ש ולמשווקתה להב בעניין מחירי התחמושת...
פורסם לא מכבר שמפעל בגליל ייצר תקליטורי DVD לאחת מחברות הסרטים הגדולות בהוליווד והדבר צפוי להוזיל את עלות סרטי ה DVD של אותה חברה בארץ, אני מניח ששוק תקליטורי ה DVD קטן מזה העולמי בדיוק כמו ששוק התחמושת בארץ קטן מזה בארה"ב ועדיין חבילת כדורים של תע"ש עולה בארה"ב פחות (הרבה פחות) מאשר אותה חבילה בארץ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
לגבי קליע במישור אדומים,
הם הפסיקו בגלל שהנשק חרש שלהם יוסי לוקהרט חזר לארה"ב בגלל חוסר יכולת להתפרנס בכבוד בארץ.
וחבל.
דווקא את כל הבירוקרטיה הם סדרו ואפילו היה להם משפט עם תע"ש (רפי סיפר לי) והם זכו בהתערבות של הממונה על ההגבלים העסקיים (לא זוכר מי זה היה כי זה היה ב90').
הם היו קונים עודפי קליעים וממיניים ומנקים אותם (בTUMBLER) וממחזרים תחמושת 9 ו45 ופעם עשו הזמנה מיוחדת של 223 רמינגטון . (היה להם בעיה להשיג תרמילים שלא ממקור צהלי.). גם ההתפרדות של השותפים ב94' לא עזרה (אני חושב שזאב שם עד היום)
החברה עדיין קיימת ובעיקר מתעסקת בזוטות .
הם הפסיקו בגלל שהנשק חרש שלהם יוסי לוקהרט חזר לארה"ב בגלל חוסר יכולת להתפרנס בכבוד בארץ.
וחבל.
דווקא את כל הבירוקרטיה הם סדרו ואפילו היה להם משפט עם תע"ש (רפי סיפר לי) והם זכו בהתערבות של הממונה על ההגבלים העסקיים (לא זוכר מי זה היה כי זה היה ב90').
הם היו קונים עודפי קליעים וממיניים ומנקים אותם (בTUMBLER) וממחזרים תחמושת 9 ו45 ופעם עשו הזמנה מיוחדת של 223 רמינגטון . (היה להם בעיה להשיג תרמילים שלא ממקור צהלי.). גם ההתפרדות של השותפים ב94' לא עזרה (אני חושב שזאב שם עד היום)
החברה עדיין קיימת ובעיקר מתעסקת בזוטות .
- סליקאי ארד

Colonel כתב:SharpShooter כתב:אכן אפשר וכדאי להציב מכונות כאלה במטווחים אבל זה ידרוש הרבה תכנון ועוד יותר ביצוע
וזה עומד לקרות מיד לאחר שבסניפי מקדונלד'ס יציבו מנגלים בכניסה וימכרו בשר קפוא, ירקות ולחמניות טריות בקופה...
למה נראה לך שבעלי המטווחים יירו לעצמם ברגל ? למה לטרוח במקום למכור לך קופסא של 50 כדורים במחיר מופקע ובלי הרבה השקעה מסביב ובלאגן ?
תזכורת : אנו חיים בישראל, מכיר ?
לא..... אבל אם ניקח את הרעיון הזה טיפה יותר קדימה אז מדוע שהמטווחים השונים לא יעשו את ה-RELOADS בעצמם?? הדבר הזה קיים בהרבה מאד מטווחים בארה"ב. כמעט בכל מטווח בארה"ב יש מכונת RELOADS רצינית. בעל המטווח אוסף את כל התרמילים מהרצפה מריץ אותם דרך המכונה ומייצר RELOADS זולים שאותם הוא מוכר בכסף מלא לקהל הלקוחות שלו. בהרבה מטווחים בארה"ב בעל המטווח אפילו מחייב אותך לקנות את התחמושת שלו ואוסר עליך לבוא עם תחמושת מהבית...
אז למה באמת שלא יעשו את זה גם פה??? חומר גלם (תרמילים) שזו ההוצאה הגדולה ביותר יש כמו זבל על הרצפה של המטווח ובחינם. מה שצריך זה השקעה במכונה ולעבור את כל דרך היסורים הבירוקרטית.
אני מאמין שאפילו אם ימכרו לנו קופסא של RELOADS ב-40 שקל הרווח השולי לבעל המטווח יהיה גדול יותר מאשר יש לו היום ממכירה של תחמושת תע"ש או תחמושת מיובאת. ולנו בתור צרכנים ההוצאה תהיה חצי ממה שאנחנו מוציאים היום.
א.
- תרמתי למען הסליק

קדימה למה לדבר.....
תעשו בירור עלויות (מכונה חומרי גלם אבק שריפה פיקות...) ותציעו לאחד המטווחים שהחברים נמצאים בו הכי הרבה אפשר גם להכין מצגת עם הוצאות וההכנסות של היום
וההוצאות וההכנסות ממחזורי מכירה של תחמושת ממוחזרת .
מי יודע אולי זה יפיל את האסימון לכמה מקומות....
וההוצאות וההכנסות ממחזורי מכירה של תחמושת ממוחזרת .
מי יודע אולי זה יפיל את האסימון לכמה מקומות....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Re: עמדות למיחזור נחושת.....
עדן23 כתב:לפי דעתי צריך לעשות בערך כמו מיחזור הבקבוקים....
עדן,
בעלי המטווחים לא בדיוק עושים חנוכיות ופמוטים לשבת מהתרמילים שמתגלגלים אצלם.. הם גם לא זורקים אותם לזבל. הם אוספים אותם ומוכרים אותם בכסף טוב כחומר גלם לתע"ש שם הם מותכים והופכים אותם לתחמושת חדשה. ככה הם מרוויחים עלינו פעמיים בלי לתת לנו שום תמורה.
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי..היה יכול להיות מאד נחמד אם הם היו מנצלים את החומר גלם שמתגלגל כמו זבל על הרצפה שלהם כדי לייצר RELOADS שאותם הם היו מוכרים לנו. ככה גם אנחנו היינו משלמים פחות והם היו מרוויחים יותר.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד