נשיאת סכין
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
higt-power כתב:חברה אין צורך להתרגש מזה יותר ממה שזה
בסך הכל טעות בשיקול דעת של השוטרים העוצרים
וכרגיל במחוזותנו מיד רץ הבחור לעיתונות כדי להכשיר קרקע לתביעת פיצויים.
טעות בשיקול דעת??
שלילת חרותו של אדם זה אחד האמצעים שצריך להשתמש בהם בקמצנות רבה ולאחר שיקול דעת רב... אני מקווה מאד שאותו אדם אכן ילך ויתבע ויזכה גם על הלילה המיותר שבילה במעצר וגם על עוגמת הנפש שנגרמה לו ולמשפחתו ביום הולדתה של ביתו.. אני במקומו גם הייתי מתלונן במח"ש.
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי ארד

קורס לחימה בסכינים.....
יצא לי להיתקל ברשת בבחור שמעביר קורס לחימה עם סכינים הקורס כולל טקטיקות לחימה
עד כמה שזכור לי הקורס הועובר באחד מבתי המלון בת"א......
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Re: קורס לחימה בסכינים.....
עדן23 כתב:יצא לי להיתקל ברשת בבחור שמעביר קורס לחימה עם סכינים הקורס כולל טקטיקות לחימה
בטח.... את התוצאות של הקורס הגישו במלון בתור מנה עיקרית ומהשאריות הכינו את המרק של יום המחר...
א.
- תרמתי למען הסליק

נניח אני אוהב לאכול פירות ומחזיק איתי סכין פשוטה מהמטבח כדי לחתוך, להוריד את הקליפה או לבצע פעולה קולינרית אחרת בחוץ כשאני רעב וקונה לעצמי תפוז או תפוח או כל דבר אחר שאני רוצה לחתוך, אז אסור לי להחזיק סכין כזו וגם יאשימו אותי במשהו?
אין איזשהי מגבלה על אורך הלהב של הסכין וסוג הלהב? הרי גם לדרמן או כל כלי בעל מאפיינים דומים יכול להרוג וכל אולר שוויצרי פשוט או כלי נשק, האם גם הם נכללים בקטגוריית כלי הנשק האסורים?
בידיים מיומנות גם קוצץ ציפורניים יכול להפוך למכונת מלחמה חסרת מעצורים...
יש איזה משהו על 10 ס"מ ויותר שזה אסור? או רוחב ארבע אצבעות בכף היד?
מישהו יכול להביא מידע מדוייק על הנושא, ומהם הענישות השונות?
SharpShooter
אין איזשהי מגבלה על אורך הלהב של הסכין וסוג הלהב? הרי גם לדרמן או כל כלי בעל מאפיינים דומים יכול להרוג וכל אולר שוויצרי פשוט או כלי נשק, האם גם הם נכללים בקטגוריית כלי הנשק האסורים?
בידיים מיומנות גם קוצץ ציפורניים יכול להפוך למכונת מלחמה חסרת מעצורים...
יש איזה משהו על 10 ס"מ ויותר שזה אסור? או רוחב ארבע אצבעות בכף היד?
מישהו יכול להביא מידע מדוייק על הנושא, ומהם הענישות השונות?
SharpShooter
להלן הסעיפים הרלוונטיים לנשק קר מתוך חוק העונשין הישראלי:
סימן ט': בריונות ותקלות לציבור
184. הגדרות (תיקון: תש"ן, תשנ"א)
לענין סימן זה -
o "סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;
o "אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
o "משקה משכר" - כמשמעותו בסעיף 2 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח - 1968.
185. סחר, ייצור ויבוא סכין (תיקון: תשנ"א)
הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.
185א. איסור מכירת אגרופן או סכין לקטין (תיקון: תש"ס)
o א. בעל עסק או מי שעובד בעסק לא ימכור אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, לקטין; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שבע שנים.
o ב. לעניין סעיף קטן (א), רשאי בעל עסק או מי שעובד בעסק לדרוש מאדם המבקש שימכרו לו אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, תעודה שבה ניתן לוודא את גילו; לא הציג האדם תעודה כאמור, לא יימכרו לו האגרופן או הסכין.
o ג. בעל עסק המוכר אגרופנים או סכינים, יציג במקום בולט בעסקו הודעה, בצורה שיקבע השר לביטחון הפנים, המפרטת את הוראות סעיף זה; הוראה זו לא תחול על עסק המוכר סכינים לצורכי בית בלבד.
o ד. מי שלא קיים את הוראות סעיפים קטנים (א) או (ג), רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי הרשיון שניתן לו לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו.
186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין (תיקון: תשנ"א, תש"ס, תשס"א)
o א. המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
o ב. לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.
o ג. השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב).
לגבי ביצוע עבירת תקיפה כאשר התוקף נושא נשק (גם אם לא השתמש בו לביצוע העבירה):
333. חבלה חמורה
החובל בחברו חבלה חמורה שלא כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
334. פציעה
הפוצע חברו שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים.
335. חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות (תשל"ג) (תיקון: תשנ"ו, תשס"ב)
o א. נעברה עבירה לפי סעיפים 333 או 334 -
1. כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה;
2. כשהיו נוכחים שניים או יותר שחברו יחד לביצוע המעשה בידי אחד או אחדים מהם, דינו של כל אחד מהם - כפל העונש הקבוע לעבירה.
o א1. העובר עבירה לפי סעיף 333 כלפי בן משפחתו, דינו - מאסר עשר שנים.
o ב. העובר עבירה לפי סעיף 334 כלפי בן משפחתו, דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה; לעניין סעיף זה, "בן משפחתו" - לרבות מי שהיה בן משפחתו בעבר, והוא אחד מאלה:
1. בן זוגו, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו;
2. קטין או חסר ישע, שעובר העבירה אחראי עליו, כהגדרת "אחראי על קטין או חסר ישע" בסעיף 368א.
סימן ט': בריונות ותקלות לציבור
184. הגדרות (תיקון: תש"ן, תשנ"א)
לענין סימן זה -
o "סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;
o "אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
o "משקה משכר" - כמשמעותו בסעיף 2 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח - 1968.
הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.
185א. איסור מכירת אגרופן או סכין לקטין (תיקון: תש"ס)
o א. בעל עסק או מי שעובד בעסק לא ימכור אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, לקטין; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שבע שנים.
o ב. לעניין סעיף קטן (א), רשאי בעל עסק או מי שעובד בעסק לדרוש מאדם המבקש שימכרו לו אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, תעודה שבה ניתן לוודא את גילו; לא הציג האדם תעודה כאמור, לא יימכרו לו האגרופן או הסכין.
o ג. בעל עסק המוכר אגרופנים או סכינים, יציג במקום בולט בעסקו הודעה, בצורה שיקבע השר לביטחון הפנים, המפרטת את הוראות סעיף זה; הוראה זו לא תחול על עסק המוכר סכינים לצורכי בית בלבד.
o ד. מי שלא קיים את הוראות סעיפים קטנים (א) או (ג), רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי הרשיון שניתן לו לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו.
186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין (תיקון: תשנ"א, תש"ס, תשס"א)
o א. המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
o ב. לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.
o ג. השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב).
לגבי ביצוע עבירת תקיפה כאשר התוקף נושא נשק (גם אם לא השתמש בו לביצוע העבירה):
333. חבלה חמורה
החובל בחברו חבלה חמורה שלא כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
334. פציעה
הפוצע חברו שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים.
335. חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות (תשל"ג) (תיקון: תשנ"ו, תשס"ב)
o א. נעברה עבירה לפי סעיפים 333 או 334 -
1. כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה;
2. כשהיו נוכחים שניים או יותר שחברו יחד לביצוע המעשה בידי אחד או אחדים מהם, דינו של כל אחד מהם - כפל העונש הקבוע לעבירה.
o א1. העובר עבירה לפי סעיף 333 כלפי בן משפחתו, דינו - מאסר עשר שנים.
o ב. העובר עבירה לפי סעיף 334 כלפי בן משפחתו, דינו - כפל העונש הקבוע לעבירה; לעניין סעיף זה, "בן משפחתו" - לרבות מי שהיה בן משפחתו בעבר, והוא אחד מאלה:
1. בן זוגו, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו;
2. קטין או חסר ישע, שעובר העבירה אחראי עליו, כהגדרת "אחראי על קטין או חסר ישע" בסעיף 368א.
בפועל אין הקפדה מצד המשטרה על אורך להב וכ"ו
אלה על הסבירות של הענין מזאת אומרת
נאמר אתה רוצה כמו בדוגמה שנתתה לקלף תפוז אוו כל פרי אחר מין הסתם לא תצטרך לזה מנצ'טה אלה תסתפק באולר כיס אוו איזה לדרמן וכ"ו
אתה נימצא בעבודה בגינה ויש לך סכין לחיתוך זה הגיוני
יצאתה לפיקניק עם סכין מטבח זה הגיוני
אבל הגעתה עם סכין לדיסקוטק אוו שאתה מסתובב באמצע הלילה עם סכין ביד
נתפסתה עם סכין באיזור קטטה והכי גרוע אם אין לך הסבר שמתקבל על הדעת אז אתה בבעיה
אלה על הסבירות של הענין מזאת אומרת
נאמר אתה רוצה כמו בדוגמה שנתתה לקלף תפוז אוו כל פרי אחר מין הסתם לא תצטרך לזה מנצ'טה אלה תסתפק באולר כיס אוו איזה לדרמן וכ"ו
אתה נימצא בעבודה בגינה ויש לך סכין לחיתוך זה הגיוני
יצאתה לפיקניק עם סכין מטבח זה הגיוני
אבל הגעתה עם סכין לדיסקוטק אוו שאתה מסתובב באמצע הלילה עם סכין ביד
נתפסתה עם סכין באיזור קטטה והכי גרוע אם אין לך הסבר שמתקבל על הדעת אז אתה בבעיה
אפשר להתחיל לתבוע את יצרני סכיני המטבח???
לפי הסעיף הזה ליצרן/יבואן סכינים יש אחריות משפטית במקרה שנעשה שימוש לא כשר בסכינים שהוא מייבא או מייצר.. דוגמא לך זה התביעה המגוכחת של עירית ניו יורק נגד חברת סמיט אנד וסון שתבעו את החברה שכלי הנשק שלה משמשים ככלי בידי פושעים..
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב: 185. סחר, ייצור ויבוא סכין (תיקון: תשנ"א)
אפשר להתחיל לתבוע את יצרני סכיני המטבח???
א.
אבל כתוב לצרכי בית (סכין מטבח היא לצורך כזה) אלה אם תראה לי מטבח באמצע רחוב בת"א....
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
אבל כתוב לצרכי בית (סכין מטבח היא לצורך כזה) אלה אם תראה לי מטבח באמצע רחוב בת"א....
רוב מקרי הרצח בדקירה נעשים בבית ובשימוש בסכיני מטבח.....
במחשבה שניה, גם חנויות כמו המטייל שמייבאות סכיני לחימה, הישרדות וכו..חשופות לתביעות מהסוג הנ"ל כיוון ששם זה ברור בעליל שהסכינים האלה אינן מיובאות/מיוצרות/נמכרות "למטרה כשרה" ולצורכי עבודה.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 02 אוגוסט 2004, 10:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

גם אני אוהב סכינים וחמוש בסכין של חברת קרשו ,אני תמיד חושש מהתקלות כזו או אחרת עם שוטר שישאל מה פשר הנשיאה של הסכין , וכנראה לא יבין את התשובה : אני אוהב את זה .
בדיוק כמו שאחרים כתבו לפני ,וגם אני חושב שאיזה סוג של רישיון אולי יפתור חלק מהבעיה
אבל כמובן יגרור אחרוי שלל אגרות וחידושים .
ניר שתדע גם סכין יפנית יכולה להרוג ,גם מברג טסטר תמים שמונח בכיס .
ורוב הרציחות עים סכין היו עים סכין מטבח ,גרזן ,פטיש ,ושאר לא עים סכין שאנשים מבינים קונים ואוספים .
מי שרוצה להרוג ימצא את הכלי לא פעם ביקשו ממני ילדים מחוץ לחנות למטייל כול שהיא לקנות עבורם סכין כמובן שסרבתי מיד, אבל תמיד יהיה מי שיסכים ,בקיצור כול מי שרוצה תמיד ימצא דרך לקנות או להשתמש לרעה בסכין זו לא סיבה למנוע מאנשים יותר בוגרים לשאת סכינים כיס למיניהם .
זו דעתי
בדיוק כמו שאחרים כתבו לפני ,וגם אני חושב שאיזה סוג של רישיון אולי יפתור חלק מהבעיה
אבל כמובן יגרור אחרוי שלל אגרות וחידושים .
ניר שתדע גם סכין יפנית יכולה להרוג ,גם מברג טסטר תמים שמונח בכיס .
ורוב הרציחות עים סכין היו עים סכין מטבח ,גרזן ,פטיש ,ושאר לא עים סכין שאנשים מבינים קונים ואוספים .
מי שרוצה להרוג ימצא את הכלי לא פעם ביקשו ממני ילדים מחוץ לחנות למטייל כול שהיא לקנות עבורם סכין כמובן שסרבתי מיד, אבל תמיד יהיה מי שיסכים ,בקיצור כול מי שרוצה תמיד ימצא דרך לקנות או להשתמש לרעה בסכין זו לא סיבה למנוע מאנשים יותר בוגרים לשאת סכינים כיס למיניהם .
זו דעתי
חברה חמושה ,חברה מנומסת .
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
והלדרמן????
עכשיו אני אצטרך להביא אישור רופא ולבצע דקירת מטרה מעניין אם משה"פ יתנו שובר להשחזה???
אחרת אני אפקיד את הלדרמן שלי.......
אחרת אני אפקיד את הלדרמן שלי.......
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
לפי החוק היבש מותר ללכת עם כלי עזר סכין/ פלייר שבפנים ישנה גם להב
רק בעלי מקצוע למניהם בתחום הטכני.
תסבירו לי רק דבר אחד:
שוטר מותר לו לשאת עליו לדרמן ? הוא לא עונה לקרטריון הזה ,אז מה עוצרים אותם
ופותחים להם תיקים על נשק קר .........לא
כפי שאני רואה את זה זה דבר מטומטם ביותר שמראה את רמת הטמטום של המשטרה
שלנו בלי לפגוע בחבריי השוטרים חברי האתר יש הרבה שהם נורמאלים .
כל הספור הזה הוא בשביל להעלות את אחוזי המעצרים ,והם לא חושבים שהם פוגעים
סתם באזרח הקטן.
הספור הזה פשוט מרתיח לי את הדם.
רק בעלי מקצוע למניהם בתחום הטכני.
תסבירו לי רק דבר אחד:
שוטר מותר לו לשאת עליו לדרמן ? הוא לא עונה לקרטריון הזה ,אז מה עוצרים אותם
ופותחים להם תיקים על נשק קר .........לא
כפי שאני רואה את זה זה דבר מטומטם ביותר שמראה את רמת הטמטום של המשטרה
שלנו בלי לפגוע בחבריי השוטרים חברי האתר יש הרבה שהם נורמאלים .
כל הספור הזה הוא בשביל להעלות את אחוזי המעצרים ,והם לא חושבים שהם פוגעים
סתם באזרח הקטן.
הספור הזה פשוט מרתיח לי את הדם.
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד