נוהל חדש של משרד הפנים???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ניר » 04 אוגוסט 2004, 19:02

איתמר, תנסה להלחין מה שכתבת.
יכול לצאת מזה להיט! :lol: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 04 אוגוסט 2004, 19:04

איתמר, צריך רשיון לכלי ירייה, כי בניגוד לשוויץ, האוכלוסייה שלנו לא יישרה קו בהיבטים של נאמנות למדינה (גבולות, אוכלוסייה, מנהיגות), סובלנות לזולת, נימוסין, אבירות, אחריות חברתית או כבוד. רשיון נועד למנוע מכירות קש של כלי ירייה ותחמושת מאנשים טובים לאנשים רעים. באשר לטענה שאנשים רעים תמיד ישיגו בדרך זו או אחרת, גם זה נכון. אולם היעדר רשיון לכלים בידי אנשים רעים גורם להם לרוב להצניע אותם (במידה מסוימת לפחות).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2004, 20:03

ניר כתב:איתמר, תנסה להלחין מה שכתבת.
יכול לצאת מזה להיט! :lol: :lol:

למה לא... תמצא מישהו שיכתוב לזה לחן ואשמח לחלוק איתך את הרווחים...בכסף נקים מפעל תחמושת שסוף כל סוף ימכור לכו-לם תחמושת מעולה ובזול!

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 04 אוגוסט 2004, 20:16

:lol: :lol: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2004, 20:18

ארנולד כתב:איתמר, צריך רשיון לכלי ירייה, כי בניגוד לשוויץ, האוכלוסייה שלנו לא יישרה קו בהיבטים של נאמנות למדינה (גבולות, אוכלוסייה, מנהיגות), סובלנות לזולת, נימוסין, אבירות, אחריות חברתית או כבוד. רשיון נועד למנוע מכירות קש של כלי ירייה ותחמושת מאנשים טובים לאנשים רעים. באשר לטענה שאנשים רעים תמיד ישיגו בדרך זו או אחרת, גם זה נכון. אולם היעדר רשיון לכלים בידי אנשים רעים גורם להם לרוב להצניע אותם (במידה מסוימת לפחות).

למה???

בארה"ב התיקון השני לחוקה מאפשר לכל אזרח מעל גיל 21 שאין לו עבר פלילי לקנות כמה כלי נשק שהוא רוצה..לקבל רשיון נשיאה זה כבר סיפור אחר לגמרי..יש מדינות שמאפשרות ויש שלא...

עדיין קניה ומכירה של נשק צריכה לעבור רישום ומעקב של המדינה, גניבות נשק צריכות להיות מדווחות למשטרה ככה שאין זליגה של אמל"ח לגורמים בלתי רצויים..ככה שממש אין קשר בין אחד לשני.

חוץ מזה אם המדינה בוטחת בי מספיק בשביל לתת לי M16 שצמוד אלי X ימים בשנה 24 שעות ביממה אז היא צריכה לבטוח בי מספיק בשביל לאפשר לי לקנות נשק באופן פרטי..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 04 אוגוסט 2004, 20:23

איתמר, עד כמה שזכור לי חיילים מקבלים נשק בלי קשר לרישום פלילי (שלחלקם יש), וזה בניגוד לרישיון לנשק, שכידוע, על בעליו להיות נקי מרישום פלילי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 04 אוגוסט 2004, 20:26

ניר,
חייל עם ר"פ אינו מגיע ליח' קרבית, אלא אם נמחק הר"פ כחנינה.

לגבי אחרים ...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ניר » 04 אוגוסט 2004, 20:28

אז אתה אומר שאין חיילים נושאי נשק שהם בעלי ר.פ.?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי SharpShooter » 04 אוגוסט 2004, 21:31

itamar כתב:חוץ מזה אם המדינה בוטחת בי מספיק בשביל לתת לי M16 שצמוד אלי X ימים בשנה 24 שעות ביממה אז היא צריכה לבטוח בי מספיק בשביל לאפשר לי לקנות נשק באופן פרטי..

אבל...
הנשק הוא זמני והוא לא שלך, הוא רכוש צה"ל. רב זמנך אתה עם הנשק בבסיס ולא בבית כי בכל זאת אתה בצבא כך שרב פעולותיך עם הנשק מבוקרות.
זה מצב שונה מהרבה מאוד סיבות.
יש פה גם עילה מסויימת והיא חייל בצה"ל - הרי אחרי השירות מחזירים את הנשק.
אפשר לסכם שבמקרה כזה הפיקוח עליך ועל הנשק שלך הוא גדול מאוד ואתה נמצא תחת השגחה כבדה שמונעת ממך לעשות שטויות (רב הזמן :wink: ).
SharpShooter
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר » 04 אוגוסט 2004, 21:46

פיגי,
תברר ביחידה שלך אם אין איזה שהוא מסמך שאתה יכול לקבל ממפקד היחידה או מקצין אק"מ שיספיק למשרה"פ. במידה ויש, לא תצטרך להגיע למחוז לראיון וחתימה של נצ"מ.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 05 אוגוסט 2004, 04:11

תמונת כוונות טובה
אבל פיספסתם את המטרה.

משרד הפנים הוא לא הכתובת הוא מיישם מדיניות.
אני מציע שתלכו לדו"ח המבקר ותראו מהיכן הלחץ על משרד הפנים מתחיל.

בכל החלפה יש לוודא תבחין - לא זה לא חדש זה כבר כמעט שנתיים.
אם העילה משא"ז תביא אישור מבסיס ההפעלה / היחידה שאתה מתנדב בפועל וממלא את חובותיך - מי אמר נצ"מ?

לגבי ההטפלות לשומרי חוק וקריטריונים לנשק ותחמושת.
בלי להכנס לשוני בין מפלגות - הבעיה היא כן פוליטת (ולא אכנס לדיון) משום שבבית המחוקקים יש אווירה תומכת לצמצום נשק ברוב המפלגות.
ושוב כאן לא דיונים פוליטיים אלא עובדות.

לגבי צה"ל צר לי אבל ועדה שזה עתה סיימה עבודתה בקשר לרצח ניר אל דרבן מצאה שחיילי מכא"מ בעלי עבר יוצאים עם נשק בניגוד לפקודות. כמו כן אין עדכון בין המערכות לגבי חיילי מילואים. למשל מילואימניק נעצר בחשד... הליך משפטי מתנהל כל עוד לא הורשע ממשיך לחתום על נשק ולצאת הביתה חמוש. כנ"ל מרגע ההרשעה עד עיבוד הנתונים בשלישות וביחידה חולף המון זמן.
כך שלצערי העסק לא בסדר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 05 אוגוסט 2004, 07:25

אבל...
הנשק הוא זמני והוא לא שלך, הוא רכוש צה"ל. רב זמנך אתה עם הנשק בבסיס ולא בבית כי בכל זאת אתה בצבא כך שרב פעולותיך עם הנשק מבוקרות.
זה מצב שונה מהרבה מאוד סיבות.
יש פה גם עילה מסויימת והיא חייל בצה"ל - הרי אחרי השירות מחזירים את הנשק.
אפשר לסכם שבמקרה כזה הפיקוח עליך ועל הנשק שלך הוא גדול מאוד ואתה נמצא תחת השגחה כבדה שמונעת ממך לעשות שטויות (רב הזמן :wink: ).

נשק לא רכוש שלי..... אחלה!! גם התחמושת בחינם ועל חשבון משלם המיסים ואין את כל השטויות של הקצבת תחמושת וכו...שזה אפילו עוד יותר אחלה!! אפשר לעשות הרבה מאד עם M16 מקוצר ו-9 מחסניות (נערך ע"י WEBART)...

ועל איזה פיקוח בדיוק אתה מדבר???

1. כל עוד אתה על מדים אתה יכול להסתובב ברחוב עם איזה נשק שאתה רוצה בלי שאף אחד ישאל אותך שאלות. בכל מקרה יש לך צו מילואים בתוקף.

2. אם אתה כבר בקטע של לעשות את השטות של החיים שלך, אז נפקדות זה כבר כסף קטן..ובמאמר מוסגר רוב הנפקדים בורחים עם הנשק האישי שלהם

3. נערך ע"י DONDUCK . משום שפירט נוהלים צבאיים.
ושוב אנחנו חוזרים לאותה הנקודה..מי שרוצה לעשות יעשה ושום חוק לא יעצור בעדו.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי SharpShooter » 06 אוגוסט 2004, 00:19

איתמר,
הכל התחיל מהשאלה למה ישנם קריטריונים נוקשים לנשיאת נשק ולמה בכל זאת בוטחים בנו עם נשק בצבא, אני דיברתי על השרות הצבאי הצבאי החובה (18-21) ולא על מילואים או כל המשך קריירה צבאית אחרת.
הכוונה הייתה שלמדינה יש אינטרס שתישא עליך נשק ותמלא את תפקידך במלואו. בכל מקרה אתה עדיין פועל מטעם המדינה והזכויות שלך כלובש מדים חמוש הם זמניות בלבד ופגות מידיית בתום השרות.
אפשר לקרוא לזה עילה כי ברגע שהיא פגה הזכות לשאת נשק מטעמה נשללת.
זה עוד מקרה של אמון באזרח מטעם המדינה - לדעתי יש הבדל בין נשק פרטי שהוא עליך מתי שתרצה לבין נשק שמקבלים בשרות צבאי.

למרות שאכן זה תהליך בירוקרטי מתיש ומעייף אני שמח במדינתינו הוא קיים. כשמסתכלים על החברה הישראלית אפשר להבין את המדינה כאשר תקנות נוקשות כאלה נוצרות. אני מעדיף שקבלת רשיון תהיה קשה ומסובכת מאשר שכל אחד מעל גיל 21 שרוצה יחזיק בביתו מחסן נשק. זוהי חומת הבטחון של החברה מפני אנשים לא ראויים אשר מעוניינים להחזיק בנשק אולי מסיבות לגיטימיות בעיניהם אך יש להם פוטנציאל לסכן בדרך כלשהי את הציבור.
הרי יש לנו רק 6 מיליון וחבל לבזבז אזרחים טובים בלי סיבה... :roll:
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד