שטייר או גלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Cybrosh » 13 מרץ 2005, 09:53

ממש לא נכון - אם היית "מהחבר'ה" של הירי המעשי כמו שתיארת, היית יודע שזה לא נכון.

אתה משווה הדק של גלוק להדק של 1911??????? לא יתואר בעליל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 13 מרץ 2005, 10:33

~Hunter~ כתב:
הצעדן כתב:כן, נראה אותך מתחיל תרגיל עם זיג במצב אחד מול פופר.... תשנה את דעתך מהר מאוד.

אני מצטער, מי זה / מה זה פופר? אני לא כ"כ שייך לברנז'ה של הירי המעשי (בינתיים).
לגבי היתרון לכלי ללא ניצרה, ת'שמה, זה פשות נראה היגיוני, אחד צריך להורית את הניצרה, השני לא, תוסיף לזה הדק מינוס - על פניו קבלת יתרון בזמן.

ידידי,

אתה מוזמן לצפות עמי באליפות ישראל בירי מעשי. מבטיח ללוות להסביר וללבן עד להבנה והסכמה מלאים.

יש דייט ? :wink:

נ.ב
מי שמעוניין להצטרף מוזמן. כבר מזמן אני מתכנן לעשות לחברה מהסליק סיבוב היכרות בירי המעשי, זו הזדמנות מצויינת.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי חבלני » 13 מרץ 2005, 13:11

צעדן מקבל את הצעתך וניפגש באליפות ישראל :wink:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 13 מרץ 2005, 13:33

שמח לשמוע !

הודעה מסודרת בנושא תפורסם בהמשך לקראת מועד התחרות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 13 מרץ 2005, 14:41

Cybrosh כתב:ממש לא נכון - אם היית "מהחבר'ה" של הירי המעשי כמו שתיארת, היית יודע שזה לא נכון.

אתה משווה הדק של גלוק להדק של 1911??????? לא יתואר בעליל.

סייברוש,

כפי ששאתה יודע, הכל תלוי ביורה... לפני כמה שבועות התפרסם פה סירטון של אחד שיורה בתופי בקצב מטורף... ולפני כמה זמן עבר דרכי גם איזה סרטון של אחד שמוריד STOP PLATES עם גלוק בקצב שלא היה מבייש ירי אוטומטי מלא...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 13 מרץ 2005, 15:52

ויש אנשים שמושכים משאיות בשיניים עם ריתמה מיוחדת. אז מה ? :shock: (נשבע לך.. ראיתי בטלוויזיה)

כמובן שההשוואה שנתתי כאן היא פרובוקציה, יחד עם זאת הדק של גלוק והדק של 1911 הם ממש, אבל ממש בליגה אחרת. עם או בלי הדק מינוס.

יוצאי דופן תמיד אפשר למצוא.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ~Hunter~ » 13 מרץ 2005, 15:57

הצעדן כתב:ידידי,

אתה מוזמן לצפות עמי באליפות ישראל בירי מעשי. מבטיח ללוות להסביר וללבן עד להבנה והסכמה מלאים.

אני אשמח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 מרץ 2005, 17:56

ברי,

גם אני ראיתי את הוידאו של זה שמושך אוטו בשיניים, וזה לא היה סובארו ג'סטי :) אבל לא בזה אנחנו עוסקים.
גלוק למרות ההדק המחורבן שלו הוא כלי די נפוץ בירי מעשי גם כאן בארץ וגם בארה"ב...ושם בארה"ב הוא נתמך על ידי GSSF שמארגנת תחרויות וכל מני ארועים אחרים, ככה שלא מדובר באיזו תופעה שולית, אלא בציבור רחב מאד.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 13 מרץ 2005, 19:56

איתמר,

גלוק טוב לסביבת production או IDPA, ולא ל-IPSC.

יוצאי דופן כמו שצעדן אמר, תמיד ניתן למצוא, ובד"כ מדובר על אחוז מאוד קטן - יותר מכך, תראה לי אלוף IPSC אחד ברמה עולמית שיורה ולוקח אליפויות בגלוק.

לדעתי האישית וטעמי, גלוק הוא אינו אקדח המתאים לירי מעשי, וזה כולל גם את דגמי ה"ספורט" שלו, כמו ה-34.

בשורה התחתונה, העובדה נשארת אותו הדבר - ההבדלים בין ההדק של גלוק ו-1911 הם הבדלי שמיים וארץ.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 13 מרץ 2005, 21:01

בסופו של יום הוכיח הגלוק יכולות לא רעות וישנם מספר יורים המגיעים להישגים לא מבוטלים עם הגלוק, אחד מהם - חברנו טל רשף - הראה לאחרונה הדגמה נאה להפליא עם דגם ה C שלו בקטגוריית מודיפייד.

הנקודה היא אחרת לטעמי, באקדח שממש תפור לירי מעשי כמו - 1911 קשה מאוד להתחרות (זאת אומרת קל להתחרות עמו אך לא מולו) אבל אם תתייחס גם לאקדחים אחרים בהם מהלך ההדק הוא DA כהלכתו, תאלץ להודות שהיתרון אינו ממשי במרבית המקרים. ובכל זאת צריכים לתחום את הגבול היכן שהוא ולהגדיר בחוקה מה מותר ומה אסור מטעמי בטיחות (ואולי גם פוליטיקה כלכלית, הרי מאחורי הגלוק יש תעשיה עתירת ממון).

לאחרונה יריתי עם ה-1911 שלי באימון ירושלמי משובח :wink: והתוצאות היו.. אפעס.. לא מוצלחות במיוחד, בצר לי הוצאתי את הP7 שכולם אוהבים לא לאהוב ובכל כדור נפל פין. והשוס: חבר שנכח במקום דחף לי את הגלוק שלו ליד (הדק -) עם מחסניות מלאות ( 8) ) וממש דחק בי לבצע את המקצה מספר פעמים - והתוצאות היו מצויינות.
מה שמוכיח שהכל יחסי (וגם שיש קוים של דמיון בין P7 לגלוק רחמנא לצלן), סתם נקודה למחשבה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד