שאלות בנוגע לרישיון לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דורגל, כל מי שחבר בפורום הנכבד אוהב נשק . אבל הבחור שלנו לפי דבריו :{אם כן, מה נותר לי לעשות? רעיונות? אזרח בן 21, ללא עבר פלילי, חיל המודיעין, תל-אביבי אשמח לשמוע סיפורים על איך אנשים שלא ענו על תבחינים השיגו רישיון, או על תבחינים שונים ופרצות בחוק שניתן לנצל כדי להיות זכאי להגן על עצמי באמצעות נשק חם, כאזרח שומר חוק.} לא כל כך מתאים לנו ,גם כך משרד הפנים מקשה עלינו ולא צריך לתת להם סיבה לכך.
- תרמתי למען הסליק

reddot כתב:ACSman
נשמעת לי, ולו לרגע, כמו שופט בבית דין שדה. לדעתי, פשוט לא הבנת ת'בחור. איני יודע מיהו, ואין לי כוונה לסנגר עליו. יתכן והוא התכון לתחמן את המערכת, והכל במסגרת החוק. נניח שהעברת כתובת לישוב ב"שטחים". זה אומר שאתה עברין? לדעתי, לא. זה אולי מעיד שאתה חדור מוטיבציה לשאת נשק, ואתה לא מוכן לקנות אותו בשוק השחור - שהרי אז, הפכת לעברין. לפני שנים, ניתן היה לקבל רישיון (+) לאקדח דרך ירי מעשי. אז כל מי שניצל ת'אפשרות ולא המשיך בתחום הוא פושע?
סופ"ש נעים
נקודה אדומה,
אין אני שופט בית דין שדה, לו הייתי האדון לוריא היה מודח בבושת פנים מתפקידו בחיל בו הוא טוען שהוא משרת [בלי קשר לסוג התפקיד וסוג היחידה]
תגובתי הייתה לדבריו הכתובים כפי שהם, אין אני נמנתח לב ונפש ואין ביכולתי לפרש את כוונת הכותב, כל מה שאני יכול לעשות הוא לקרוא את הכתוב ולכך הגבתי
למקרא דברי מר ג. לוריא תהיתי אם יש לי בעייה בהבנת הנקרא... אך היות ודבריו הכתובים ברורים, חוזרים על עצמם, מדגישים את עצמם, מסבירים את עצמם... פשוטם כמשמעם...
תגובתי הייתה מנוסחת בעדינות יתרה, תאמין לי נקודה אדומה, כי הייתי יכול לנסח את הדברים בחריפות רבה הרבה יותר...
ובתגובה לשאלתך שלך נקודה אדומה - כן
אם אתה מעביר את כתובתך באופן פיקטיבי ולא משנה מהיכן להיכן... אתה עבריין
ואין זה משנה אם אתה רוצה להנות מהתאמה לתבחין משרד הפנים על מנת להיות זכאי לרשיון נשק, או שאתה רוצה להנות מזכאות לזיכוי מס מרשויות המס, או לפי הדוגמא של האדון ג. לוריא - זכאות לתו חנייה של אזור מסויים, או מכל סיבה אחרת...
דעתי או דעתך אינן משנות, עבירה על החוק הינה עבירה והעובר על החוק הוא עבריין
החוק יכול למצוא חן בעיננו או שלא, אך אזרח שומר חוק אינו יכול לבחור לאיזה חוק הוא יצייט ועל איזה הוא יעבור כי החוק לא מתאים לו / לא מוצא חן בעיניו / לא נראה לו הגיוני / מיותר לדעתו...
או כדברי מר ג. לוריא -
Gluria כתב:צודק. אבל, מבחינתי, זה בסדר לעבור על חלק מהחוקים חלק מהזמן, אם העבירה אינה פוגעת באף-אחד, והחוק עצמו אינו צודק. איני עיוור, ולדעתי גם החוק לא צריך להיות. אם אני לא מרגיש בטוח, ואני לא פושע (איני שודד, רוצח או גונב מכוניות), אז צריכה להיות לי האפשרות להחזיק ולשאת נשק.....
אז מה אתה אומר נקודה אדומה? אני לא מבין את הבחור?
אתה צודק אני לא מבין את הבחור... אבל את מה שהוא כותב - אני מבין היטב
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

אדי ושאר החברים -
כפי שאמרתי - יש דברים שאומרים, ויש דברים שלא!
בין אם אנו כולנו מסכימים או לא - אל לכולם לשכוח, שאתר זה אתר ציבורי! והוא נגיש לכלל הציבור באשר הוא, כולל אתרים מסויימים שאינם בשפה בעברית ושמטרתם לדעתי, אינה חופפת לשלנו.
אתר זה דורג בעבר ע"י YNET ואחרים.
וכמו שלא מדברים על תכנים צבאיים, מודיעיניים סודיים וכו', לא מספקים גם מדריכים על איך לתחמן את החוק, ו/או לעבור עליו.
"תחמונים" למיניהם ופריצות, אולי חוקיים מבחינה טכנית, אך באופנים רבים אינם מוסריים - ואינם מוסיפים כבוד לאתר זה, מטרתו, ואף מזיקים לו ומשמשים כלי לאותם אנשים המנסים לצמצם את מספרנו במדינת ישראל.
אז אנא....קצת מחשבה לפני שכותבים.
כפי שאמרתי - יש דברים שאומרים, ויש דברים שלא!
בין אם אנו כולנו מסכימים או לא - אל לכולם לשכוח, שאתר זה אתר ציבורי! והוא נגיש לכלל הציבור באשר הוא, כולל אתרים מסויימים שאינם בשפה בעברית ושמטרתם לדעתי, אינה חופפת לשלנו.
אתר זה דורג בעבר ע"י YNET ואחרים.
וכמו שלא מדברים על תכנים צבאיים, מודיעיניים סודיים וכו', לא מספקים גם מדריכים על איך לתחמן את החוק, ו/או לעבור עליו.
"תחמונים" למיניהם ופריצות, אולי חוקיים מבחינה טכנית, אך באופנים רבים אינם מוסריים - ואינם מוסיפים כבוד לאתר זה, מטרתו, ואף מזיקים לו ומשמשים כלי לאותם אנשים המנסים לצמצם את מספרנו במדינת ישראל.
אז אנא....קצת מחשבה לפני שכותבים.
SPS - מתקרב לשלמות...
התנצלות
אני מעוניין להתנצל לפני האתר וחבריו, אשר אולי נפגעו מהבקשה לעזרה שלי. כנראה שבאתי למקום הלא נכון, עם השאלה הלא נכונה. כעת אעזוב אתכם לעיסוקכם, מאחל לכולכם שתיהנו עם הנשק והרישיון, שתבוא על כולנו ברכה, ומי ייתן ונראה יום בו לא רק מתנחלים וספורטאים יוכלו לשאת נשק...
יום טוב ושבוע טוב.
נ.ב - תודה למי שלא שילח בי את חצי-הגיהנום ולא שפט אותי ללא ידיעה, שהרי דברים אלו הרגו הרבה יותר אנשים מכל כלי-הנשק בהיסטוריה, מאז ומעולם.
יום טוב ושבוע טוב.
נ.ב - תודה למי שלא שילח בי את חצי-הגיהנום ולא שפט אותי ללא ידיעה, שהרי דברים אלו הרגו הרבה יותר אנשים מכל כלי-הנשק בהיסטוריה, מאז ומעולם.
- סליקאי ארד

לוריא,
התודות שלך מוקדמות מדי ...
"ומי ייתן ונראה יום בו לא רק מתנחלים וספורטאים יוכלו לשאת נשק..." ???
מתנחלים נושאים נשק כי הם בסכנת חיים יום יומית, הם, שלא כמוך, לא העבירו פיקטיבית את כתובתם לאזורי סיכון, אלא גרים שם, על נשיהם וטפם. הנשק עבורם אינו מטרה כי אם אמצעי לשמירה על חייהם. רובם סובלים מעצם הצורך בו על המשתמע מכך (שמירה, זהירות, אחסנה, עלויות וכו'). עבור רובנו, גם אלה שנהנים מירי לשמו, הנשק הוא אמצעי, בראותך בנשיאת נשק מטרה - אשר כל האמצעים (ואתה רק 'מעדיף' את החוקיים שבהם) כשרים להשגתם - אתה מצביע על ילדותיות ואימבציליות.
לא נותר לי אלא לאחל לך חוסר הצלחה בתחום, אם אי פעם תהיתי אם השר הממונה צודק בגזרות התבחינים ובנוקשות במתן רשיונות לאזרחים מן השורה - הרי שזו אחת מהם. אין ספק שהרחובות יהיו בטוחים יותר כשעל החגורה שלך יהיה רק טלפון סלולארי.
התודות שלך מוקדמות מדי ...
"ומי ייתן ונראה יום בו לא רק מתנחלים וספורטאים יוכלו לשאת נשק..." ???
מתנחלים נושאים נשק כי הם בסכנת חיים יום יומית, הם, שלא כמוך, לא העבירו פיקטיבית את כתובתם לאזורי סיכון, אלא גרים שם, על נשיהם וטפם. הנשק עבורם אינו מטרה כי אם אמצעי לשמירה על חייהם. רובם סובלים מעצם הצורך בו על המשתמע מכך (שמירה, זהירות, אחסנה, עלויות וכו'). עבור רובנו, גם אלה שנהנים מירי לשמו, הנשק הוא אמצעי, בראותך בנשיאת נשק מטרה - אשר כל האמצעים (ואתה רק 'מעדיף' את החוקיים שבהם) כשרים להשגתם - אתה מצביע על ילדותיות ואימבציליות.
לא נותר לי אלא לאחל לך חוסר הצלחה בתחום, אם אי פעם תהיתי אם השר הממונה צודק בגזרות התבחינים ובנוקשות במתן רשיונות לאזרחים מן השורה - הרי שזו אחת מהם. אין ספק שהרחובות יהיו בטוחים יותר כשעל החגורה שלך יהיה רק טלפון סלולארי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
יש פה אנשים שדעתם כנראה נטרפה. תגיד דורגל, אתה לא חושב שקצת נסחפת? אתה בא לשחק פה את אלוהים? אולי תתקבל לעבודה במשרד הפנים בתור יועץ השר לעניני נשק? בא בחור ואומר שהוא רוצה לשאת נשק, ושואל כיצד יוכל להוציא רישיון, גם אם הוא לא עומד בקריטריונים. לא הצלחתי להבין מדבריו שהוא נואש, אלים, או ינקוט בצעדים דרסטיים ע"מ להגיע לנשק נכסף. מכל התשובות שניתנו לו, הצלחתי רק להבין שהוא עבריין, ילדותי, אימבציל, מועמד לגרוש בקלון מהצבא, ושכל רכושו העתידי יהיה חגורה וטלפון סלולרי. אני מציע לתלות אותו לאלתר, ולתת לעצמנו פרס (אולי איזה אקדח נוסף) על כך שסיכלנו מזימה נוראית, ומנענו מכוחות השחור מלממש את זממם. איזו הקלה. וואלה, שתהיו לי בריאים.
שבוע טוב, ונשיקות לכולם.
שבוע טוב, ונשיקות לכולם.
- סליקאי כסף

רד-דוט,
לצערי, הדעה הרווחת כאן היא שאם נהיה ילדים כל כך טובים, קטנים, וממושמעים אז אולי משרד הפנים יואיל בטובו לרדת מהגב שלנו ויחפש לו עץ אחר לטפס עליו. בגלל זה כל אחד ששוכח לחדש את רשיונו ומעיז לבקש עזרה פה, או כל אחד שמבקש עזרה בהוצאת רשיון הופכים לעבריינים בסדר גודל של רוזנשטיין מינימום. כולם יודעים שזה לא כך, שהשילטון סופר רק את אלה שיש להם כח פוליטי ויכולים סגור את השלטר של המדינה וכל השאר בשבילם זה איזו מין מסה חסרת שם וצורה שניתן לרמוס -- אבל בכל זאת עדיין חיים באשליה שאם נהיה בשקט אז לא ימצאו אותנו.
מצד שני אני מבין את חששו של דביר שאם הוא יתיר יותר מדי את הרסן, אז יום בהיר אחד הוא יקבל ביקור מכמה חברה לובשי ווסטים וחובשי משקפי BOLLE שיציעו לו הצעה שהוא אינו יכול לסרב לה בקשר לאתר שהוא מנהל.. לך תדע הכל יכול לקרות במדינתנו הקטנה, וגם אם אתה פרנואיד אז זה עדיין לא אומר שאין לך אוייבים
א.
לצערי, הדעה הרווחת כאן היא שאם נהיה ילדים כל כך טובים, קטנים, וממושמעים אז אולי משרד הפנים יואיל בטובו לרדת מהגב שלנו ויחפש לו עץ אחר לטפס עליו. בגלל זה כל אחד ששוכח לחדש את רשיונו ומעיז לבקש עזרה פה, או כל אחד שמבקש עזרה בהוצאת רשיון הופכים לעבריינים בסדר גודל של רוזנשטיין מינימום. כולם יודעים שזה לא כך, שהשילטון סופר רק את אלה שיש להם כח פוליטי ויכולים סגור את השלטר של המדינה וכל השאר בשבילם זה איזו מין מסה חסרת שם וצורה שניתן לרמוס -- אבל בכל זאת עדיין חיים באשליה שאם נהיה בשקט אז לא ימצאו אותנו.
מצד שני אני מבין את חששו של דביר שאם הוא יתיר יותר מדי את הרסן, אז יום בהיר אחד הוא יקבל ביקור מכמה חברה לובשי ווסטים וחובשי משקפי BOLLE שיציעו לו הצעה שהוא אינו יכול לסרב לה בקשר לאתר שהוא מנהל.. לך תדע הכל יכול לקרות במדינתנו הקטנה, וגם אם אתה פרנואיד אז זה עדיין לא אומר שאין לך אוייבים
א.
- תרמתי למען הסליק

לא BOLLE
הם כבר לא חובשים משקפי BOLLE 
- סליקאי כסף

רד דוט,
אני לא חושב שיש הרבה בגרות בלעשות את הנשק חזות הכל, אין ללוריא כל עילה ללכת עם נשק מלבד חיזוק האגו, והשואו. הוא לא מבין שהנשק הוא אמצעי, אם להגנה עצמית ואם לירי תחרותי לסוגיו, ומי שחושב שנשק הוא מטרה לכשעצמו, הוא לעניות דעתי - מסוכן.
הילדותיות היא לחשוב שמתנחל הולך עם נשק - וואי איזה כיף לו - גם אני רוצה, וללכת לשנות כתובת פיקטיבית ... (אגב, צריך להביא אישור מהיישוב לגבי מגורים דה פקטו, אבל זה מחוץ לעניין), הילדותיות מובנית במחשבה שאם אני רוצה - אני צריך לקבל את זה, אם לא עפ"י החוק, אז לידו, בשוליים .... הילדותיות היא לומר "אני רוצה נשק" בלי שיש בכך צורך אמיתי, או רצון להתאמן, או להתחרות, או כל שימוש אחר לנשק כפי שהוא מופיע בתבחינים. ככה, סתם, בא לי להיות מסוגל להגן על עצמי. ממי? ממה? למה?
וילדותיות מובילה לסיכון. כי כשיהיה לו נשק, מה זה שווה אם לא מראים אותו, ומה זה שווה אם הוא יוצא פראייר על הכביש ...מה, בשביל זה הוא קנה נשק ?? ומשם המדרון הוא חלקלק למדי.
אז אני לא טוען שלוריא מיודענו הוא טיפוס שלילי, אני אומר שהוא ילדותי, ועל אף שנהוג לקבל בברכה לקהילת נושאי הנשק, הבחור הזה והגישה שלו - מפחידים אותי.
אני לא חושב שיש הרבה בגרות בלעשות את הנשק חזות הכל, אין ללוריא כל עילה ללכת עם נשק מלבד חיזוק האגו, והשואו. הוא לא מבין שהנשק הוא אמצעי, אם להגנה עצמית ואם לירי תחרותי לסוגיו, ומי שחושב שנשק הוא מטרה לכשעצמו, הוא לעניות דעתי - מסוכן.
הילדותיות היא לחשוב שמתנחל הולך עם נשק - וואי איזה כיף לו - גם אני רוצה, וללכת לשנות כתובת פיקטיבית ... (אגב, צריך להביא אישור מהיישוב לגבי מגורים דה פקטו, אבל זה מחוץ לעניין), הילדותיות מובנית במחשבה שאם אני רוצה - אני צריך לקבל את זה, אם לא עפ"י החוק, אז לידו, בשוליים .... הילדותיות היא לומר "אני רוצה נשק" בלי שיש בכך צורך אמיתי, או רצון להתאמן, או להתחרות, או כל שימוש אחר לנשק כפי שהוא מופיע בתבחינים. ככה, סתם, בא לי להיות מסוגל להגן על עצמי. ממי? ממה? למה?
וילדותיות מובילה לסיכון. כי כשיהיה לו נשק, מה זה שווה אם לא מראים אותו, ומה זה שווה אם הוא יוצא פראייר על הכביש ...מה, בשביל זה הוא קנה נשק ?? ומשם המדרון הוא חלקלק למדי.
אז אני לא טוען שלוריא מיודענו הוא טיפוס שלילי, אני אומר שהוא ילדותי, ועל אף שנהוג לקבל בברכה לקהילת נושאי הנשק, הבחור הזה והגישה שלו - מפחידים אותי.
George Orwell
George Orwell
נקודה אדומה
הנקודה האדומה שיש כאן ,היא שידול לדבר עבירה בזה שג לוריא לא עונה על אף מהקריטריונים
שקבע משרד הפנים ,ולכן מבקש שנספק לו רעיונות ע"ג האתר.
לא אנחנו נקבע מי זכאי לקבל ומי לא ,בשביל זה יש את משרד הפנים.
דורגל
אתה אמת הגזמת בתגובתך ,אין אתה יודע מי עומד אחרי התחפושת וכבר אתה מרשה לדמיונך להשתולל ולקבוע עובדות.
דביר זה בשבילך
הגיע הזמן שתנעל או תמחק את האשכול .
ביי דורון
הנקודה האדומה שיש כאן ,היא שידול לדבר עבירה בזה שג לוריא לא עונה על אף מהקריטריונים
שקבע משרד הפנים ,ולכן מבקש שנספק לו רעיונות ע"ג האתר.
לא אנחנו נקבע מי זכאי לקבל ומי לא ,בשביל זה יש את משרד הפנים.
דורגל
אתה אמת הגזמת בתגובתך ,אין אתה יודע מי עומד אחרי התחפושת וכבר אתה מרשה לדמיונך להשתולל ולקבוע עובדות.
דביר זה בשבילך
הגיע הזמן שתנעל או תמחק את האשכול .
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
במבי, דורון 30,
מעבר לזה שאני עומד ביותר מתבחין אחד, נושא נשק מעל עשור, ויכול להיות כמעט אביו של לוריא, הנשק לדידי אינו תחביב כלל ועיקר. אני מקווה שזה מיישב במקצת את יצר הסקרנות שלך, אשמח להרחיב יותר בהזדמנות.
לא אמרתי שלוריא הוא רוצח פוטנציאלי, להיפך, אני בטוח שהוא נפש רגישה ופיוטית. אני רק טוען, שמי ש"נשיאת נשק" היא אצלו מטרה ולא אמצעי - הוא בעל פוטנציאל יתר להשתמש בו שלא לצורך. חבר לזה את קורטוב הונאה, קמצוץ זיוף, ושתי כפות הליכה על קצה החוק - והחשש שלי הופך אמיתי. לא כהשתלחות, פשוט כחשש.
כמה פעמים יצא ללוריא מת"א להגיע למצב בו הוא חש "רוצה לממש את זכותי להגן על עצמי בנשק חם" ???? מה זה זה?? אמאל'ה !!! אני לא קובע עובדות לגבי לוריא, אני רק מספר לך את תחושתי כשאני קורא את הודעותיו. זה הכל.
מעבר לזה שאני עומד ביותר מתבחין אחד, נושא נשק מעל עשור, ויכול להיות כמעט אביו של לוריא, הנשק לדידי אינו תחביב כלל ועיקר. אני מקווה שזה מיישב במקצת את יצר הסקרנות שלך, אשמח להרחיב יותר בהזדמנות.
לא אמרתי שלוריא הוא רוצח פוטנציאלי, להיפך, אני בטוח שהוא נפש רגישה ופיוטית. אני רק טוען, שמי ש"נשיאת נשק" היא אצלו מטרה ולא אמצעי - הוא בעל פוטנציאל יתר להשתמש בו שלא לצורך. חבר לזה את קורטוב הונאה, קמצוץ זיוף, ושתי כפות הליכה על קצה החוק - והחשש שלי הופך אמיתי. לא כהשתלחות, פשוט כחשש.
כמה פעמים יצא ללוריא מת"א להגיע למצב בו הוא חש "רוצה לממש את זכותי להגן על עצמי בנשק חם" ???? מה זה זה?? אמאל'ה !!! אני לא קובע עובדות לגבי לוריא, אני רק מספר לך את תחושתי כשאני קורא את הודעותיו. זה הכל.
George Orwell
George Orwell
לוריא
אני מזמין אותך להצטרף למועדון קליעה
אפשר אולימפי אפשר צלחות חרס ואפשר ירי מעשי.
כמו כן עם שחרורך תוכל לנסות לעסוק בשמירה / אבטחה וכו' ואו להתנדב למשמר האזרחי. כל עוד תתמיד תוכל גם לשאת נשק.
כולי תקווה שהצטרפות למועדון מצד אחד תגרום לך לעסוק בנשק ולהנות מכך כמו רבים בענף, ומאידך תתן לך את הפרספקטיבה הנכונה של שיקול הדעת הנדרש מאילו האוחזים בנשק ע"מ שלא להזדקק לו.
במדינת חוק יש רק דרך אחת לחיות על פי חוק ולוואי ונצליח לשנות חלק מהחוקים אבל עד אז כולנו שומרי חוק וסדר.
שיהיה בהצלחה.
ולכל התוקפים / חוששים וכו'
שנו חז"ל - "חנוך לנער לפי דרכו"
גישה חיובית תתרום הרבה יותר מהתנפלות וגם את החינוך אפשר "להרביץ" בנועם.
אני מזמין אותך להצטרף למועדון קליעה
אפשר אולימפי אפשר צלחות חרס ואפשר ירי מעשי.
כמו כן עם שחרורך תוכל לנסות לעסוק בשמירה / אבטחה וכו' ואו להתנדב למשמר האזרחי. כל עוד תתמיד תוכל גם לשאת נשק.
כולי תקווה שהצטרפות למועדון מצד אחד תגרום לך לעסוק בנשק ולהנות מכך כמו רבים בענף, ומאידך תתן לך את הפרספקטיבה הנכונה של שיקול הדעת הנדרש מאילו האוחזים בנשק ע"מ שלא להזדקק לו.
במדינת חוק יש רק דרך אחת לחיות על פי חוק ולוואי ונצליח לשנות חלק מהחוקים אבל עד אז כולנו שומרי חוק וסדר.
שיהיה בהצלחה.
ולכל התוקפים / חוששים וכו'
שנו חז"ל - "חנוך לנער לפי דרכו"
גישה חיובית תתרום הרבה יותר מהתנפלות וגם את החינוך אפשר "להרביץ" בנועם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד