עוד שאלה של אחד שלא יודע כמוני! איפה להחזיק רובה ברכב נוסע!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מי בארץ מסתובב עם ווינצ'סטר פאמפ ברכב???
pistokoski כתב:חיית לילה,
אני הסתובבתי עם 12ga וtaurus .44 עם shot shells באוטו כשגרתי באמצע שום מקום בטקסס ובאמת היה צריך רובה צייד לנחשים ומיני זוחלים אבל ישראל זה לא טקסס!!! איפה אתה עובד שנותנים לך shot gun?
אנשים בטקסס מסתובבים עם 12GA בחלון האחורי של הטנדר שלהם גם באמצע "שום מקום" של ה-I10...וליד הגלריה ב-WESTHEIMER...כנ"ל חובשים קובע בוקרים שני גלון באוטו שלהם..
א.
- תרמתי למען הסליק

shandsh, סתם מחשבה לאור הקריאה...
אחד היתרונות של האינטרנט הוא האנונימיות. אחד היתרונות של הסליק הוא שלמרות האנונימיות יש מעין סולידריות בין המשתתפים, יש כבוד הדדי, יש יחסים אישיים בין האנשים שלפעמים מכירים זה את זה בניק בלבד.
לכן, אם בחר מישהו להשתמש בניק X - למה לך לקפוץ ולנסות לגלות מי עומד מאחורי העניין? זה לא משהו שמקובל בנימוסי רשת (ואני מרשה לעצמי לדבר על נימוסי רשת כמנהל פורומים כבר 7 שנים בפלטפורמות שונות).
הפעם טעית, לא מדובר באותו האדם, ולמען הסר ספק - אף אחד מהם אינו אני, ואין לי מושג מי הם בכלל. לא יצאת חכם מהעסק. חבל.
לכן, כמאמר אחת החתימות כאן - לא כל מה שחושבים, אומרים, ועל אחת כמה וכמה - כותבים...
לי זה צרם.
שבוע טוב לכולנו!
אחד היתרונות של האינטרנט הוא האנונימיות. אחד היתרונות של הסליק הוא שלמרות האנונימיות יש מעין סולידריות בין המשתתפים, יש כבוד הדדי, יש יחסים אישיים בין האנשים שלפעמים מכירים זה את זה בניק בלבד.
לכן, אם בחר מישהו להשתמש בניק X - למה לך לקפוץ ולנסות לגלות מי עומד מאחורי העניין? זה לא משהו שמקובל בנימוסי רשת (ואני מרשה לעצמי לדבר על נימוסי רשת כמנהל פורומים כבר 7 שנים בפלטפורמות שונות).
הפעם טעית, לא מדובר באותו האדם, ולמען הסר ספק - אף אחד מהם אינו אני, ואין לי מושג מי הם בכלל. לא יצאת חכם מהעסק. חבל.
לכן, כמאמר אחת החתימות כאן - לא כל מה שחושבים, אומרים, ועל אחת כמה וכמה - כותבים...
לי זה צרם.
שבוע טוב לכולנו!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

איתמר...
איתמר, אתה גר בטקסס? מאיפה ההתמצאות? אני הייתי ב salt flat עיירה עם 7 תושבים רשומים 100 מייל מזרחית ל el paso. שלוש מאות ימים בשנה שמש, 20 מעלות בחורף, ו50 acre אדמת מדבר, מקווה לחזור... השארתי שם את רוב הנשקים שלי כשחזרתי לפינלנד. (2 יחידות mosin nagant 7.64x54R, רובה צייד דו קני side by side, אקדח יריחו .40, טוטו bolt, ו sks 7.64x39 .) כמה שאני לא ממש אוהב את ארה"ב אין מקום אחר בעולם שאפשר לעסוק בתחביב יירי כמו אצל הדוד סם. לצאת החוצה למרפסת עם הטוטו ולתפוס איזה ארנבת לארוחת ערב....
Re: איתמר...
pistokoski כתב:איתמר, אתה גר בטקסס? מאיפה ההתמצאות? אני הייתי ב salt flat עיירה עם 7 תושבים רשומים 100 מייל מזרחית ל el paso. שלוש מאות ימים בשנה שמש, 20 מעלות בחורף, ו50 acre אדמת מדבר, מקווה לחזור... השארתי שם את רוב הנשקים שלי כשחזרתי לפינלנד. (2 יחידות mosin nagant 7.64x54R, רובה צייד דו קני side by side, אקדח יריחו .40, טוטו bolt, ו sks 7.64x39 .) כמה שאני לא ממש אוהב את ארה"ב אין מקום אחר בעולם שאפשר לעסוק בתחביב יירי כמו אצל הדוד סם. לצאת החוצה למרפסת עם הטוטו ולתפוס איזה ארנבת לארוחת ערב....
גרתי ב-KATY שנמצאת ליד יוסטון עד לפני שנתיים
טקסס היא אחת המדינות הבודדות שמעניקות לזרים ללא גרין קארד אפשרות ל-CCW. כל מה שצריך לעשות זה להביא ל-DPS חוזה של דירה שכורה, רשיון נהיגה וחשבונות טלפון/גאז שמוכיחים שאתה גר שם 180 יום לפחות בשביל נשק ארוך מספיק 90 יום.
לי היה שם זיג 226 (אז עוד הייתה מגבלה של 10 כדורים ויכולתי למצוא בשפע מחסניות 15 יד שניה), MOSSBERG 500, ו-CETME שזה חיקוי לא רע ל-HK G3. אתה הכל מכרתי כשחזרתי לארץ. אתה פשוט הולך ל-ACADEMY וקונה מה בראש שלך בלי חשבון...
איזור של EL PASSO זה סוף העולם שמאלה, ביחוד עם כל המסתננים ממקסיקו... מכיר את האיזור, עברתי בו כמה וכמה פעמים בדרך לניו מקסיקו ויוטה. דרומה לשם יש לך את ה-BIG BEND שזה גם סוף העולם. זה אחד המקומות היחידים שבהם נתקלתי במחסומי פתע של ה-INS שבודקים אותך אם במקרה אתה לא איזה שב"ח..
א.
- תרמתי למען הסליק

סוף העולם שמאלה...
באלפסו יש את ה18 ק"מ איזור סחר חופשי וכל פעם בדרך הביתה מקניות אני חייב לעבור במחסומי קבע שמוצבים בכל היציאות מהאיזור. על ה I10 זה די מהיר ומקצועי אבל ב 68/180 זה מחסום קטן עם אנשים שחושבים שהם גדולים ופעמיים עשו לי חיפוש יסודי רק בגלל שביקשתי שלא יעירו את הילדים שישנו מאחור. לא משנה להם שהכתובת שלי במורד הרחוב ושאני אזרח ...
אצלנו מלבד חניות הנשק המתמחות היה גם big 8 שם מצאתי את ה mosin nagant לאספנים במצב נדיר עם כל האביזרים המקוריים ועם קנה מבריק ונוצץ מתוארכים ל 1948 ו 1942 ב70 דולר היחידה. ואת הטוטו קניתי ב20 דולר מאיזה בחור שהקים באסטה על הכביש ומכר ציוד כדי לחסוך כסף לאזה נסיעה. יצא לך לבקר ב gun show?
אצלנו מלבד חניות הנשק המתמחות היה גם big 8 שם מצאתי את ה mosin nagant לאספנים במצב נדיר עם כל האביזרים המקוריים ועם קנה מבריק ונוצץ מתוארכים ל 1948 ו 1942 ב70 דולר היחידה. ואת הטוטו קניתי ב20 דולר מאיזה בחור שהקים באסטה על הכביש ומכר ציוד כדי לחסוך כסף לאזה נסיעה. יצא לך לבקר ב gun show?
אני חושב שקוראים להם BIG 5 או שה-BIG 8 הם רשת מתחרה?
בכל מקרה ב-BIG 5 יכולת באמת למצוא מציאות כמו ה-MOSIN NAGANT שלך במחירים מצחיקים. אני מכיר כמה חברה שקנו כמה נשקים כדי לשחוט אותם ולבנות רובה אחד טוב.
יצא לי לבקר בכמה GUN SHOWS בסביבות יוסטון. יש שם בערך פעמיים בחודש...
א.
בכל מקרה ב-BIG 5 יכולת באמת למצוא מציאות כמו ה-MOSIN NAGANT שלך במחירים מצחיקים. אני מכיר כמה חברה שקנו כמה נשקים כדי לשחוט אותם ולבנות רובה אחד טוב.
יצא לי לבקר בכמה GUN SHOWS בסביבות יוסטון. יש שם בערך פעמיים בחודש...
א.
- תרמתי למען הסליק

big 5
וואלה צודק... BIG 8 זה רשת חנויות מזון
BIG 5 זה מוצרי ספורט! גם אני עשיתי המרה, קניתי באינטרנט קת סינטטית וערכת טלסקופ. אחלה רובה צייד! קצת OVER KILL עם העוצמה של ה 7.64X54R אבל שווה!!!
BIG 5 זה מוצרי ספורט! גם אני עשיתי המרה, קניתי באינטרנט קת סינטטית וערכת טלסקופ. אחלה רובה צייד! קצת OVER KILL עם העוצמה של ה 7.64X54R אבל שווה!!!
7.62X54 זה OVER KILL?
רוב החברים שלי היה להם בשביל צייד צבאים רמינגטון 7ממ מגנום, טלסקופ רציני של לאופולד או סברובסקי, ותתפלא -- גם מד טווח לייזר.
את הצבאים הם היו מאכילים עם FEEDERS אוטומטיים כמה חודשים קודם כדי שהצבאים יתרגלו לבוא.. ובעונה הם היו תוקעים אותם ממרחק של 300-400 מטר. הייתי שואל אותם..לכל הרוחות, בשביל אותו הכסף תקח את החיה האומללה, תקשור אותה לעץ ותירה בה.. איפה הספורט פה?
אני הייתי צד חזירי בר עם הרובה צייד..
א. לחזירי בר אין עונה - מותר לצוד כל השנה
ב. תמיד היה אפשר לסגור עם איזה בעל חווה שיתן לך לצוד בשטח שלו (מבחינתו זה הדברת מזיקים) ככה שכל הצדדים נהנים.
עם ה-CETME, הייתי הולך למטווח פתוח בסוף של WESTHEIMER אם אתה מכיר את יוסטון.
אתה יכול לירות שם בכל דבר שבעולם החל מאקדח עד ל-0.5...ואתה רואה מה זה בילוי משפחתי שם.. כל המשפחה באה בסופ"ש אבא, אשה ילדים ומרוקנים שם ארגזי תחמושת...באמת עולם אחר.
א.
רוב החברים שלי היה להם בשביל צייד צבאים רמינגטון 7ממ מגנום, טלסקופ רציני של לאופולד או סברובסקי, ותתפלא -- גם מד טווח לייזר.
את הצבאים הם היו מאכילים עם FEEDERS אוטומטיים כמה חודשים קודם כדי שהצבאים יתרגלו לבוא.. ובעונה הם היו תוקעים אותם ממרחק של 300-400 מטר. הייתי שואל אותם..לכל הרוחות, בשביל אותו הכסף תקח את החיה האומללה, תקשור אותה לעץ ותירה בה.. איפה הספורט פה?
אני הייתי צד חזירי בר עם הרובה צייד..
א. לחזירי בר אין עונה - מותר לצוד כל השנה
ב. תמיד היה אפשר לסגור עם איזה בעל חווה שיתן לך לצוד בשטח שלו (מבחינתו זה הדברת מזיקים) ככה שכל הצדדים נהנים.
עם ה-CETME, הייתי הולך למטווח פתוח בסוף של WESTHEIMER אם אתה מכיר את יוסטון.
אתה יכול לירות שם בכל דבר שבעולם החל מאקדח עד ל-0.5...ואתה רואה מה זה בילוי משפחתי שם.. כל המשפחה באה בסופ"ש אבא, אשה ילדים ומרוקנים שם ארגזי תחמושת...באמת עולם אחר.
א.
- תרמתי למען הסליק

over kill
טוב אצל האמריקאים הגודל כן קובע. חבר שלי שם הסתובב עם 357 MAG להגנה עצמית - האקדח עצמו כמעט יותר גדול ממנו, והוא עוד צוחק עליי שאני מסתובב עם PEA SHOOTER (TAURUS PT 24\7 .40) עדיף לפגוע כשצריך מאשר להרתיע כשלא צריך! כאן בפינלנד הקוטר לצייד איילים הוא 308. ואגב מה כל הכיף בלצוד כשאתה יודע בדיוק איפה הצבאים יהיו? כל הקטע לדעתי בציד הוא לאתר את הניצוד. להסתובב שעות ביער ולפעמים אפילו לא למצוא כלום - ככה יש אתגר! עדיף שהם כבר ישימו מטרה נייחת במרחק 300 מ ויירו בשכיבה.
Re: over kill
pistokoski כתב: ואגב מה כל הכיף בלצוד כשאתה יודע בדיוק איפה הצבאים יהיו? כל הקטע לדעתי בציד הוא לאתר את הניצוד. להסתובב שעות ביער ולפעמים אפילו לא למצוא כלום - ככה יש אתגר! עדיף שהם כבר ישימו מטרה נייחת במרחק 300 מ ויירו בשכיבה.
זה בדיוק מה שהם עושים.
אני חושב שזה עניין תרבותי... האמריקאי הממוצע אוהב לקבל תמורה עבור כספו...
אם הוא משקיע אלפי דולרים בציוד, ביגוד, פתיונות, כל מיני דחלילים דמוי צבי שהם מציבים שם, טרקטורון כדי להתנייע עם כל הכבודה הזו...טנדר בשביל לגרור את הטרקטורון, אגרות ורשיונות...אז בסופו של דבר הוא רוצה לחזור הבייתה עם פגר של צבי כפות על הגג של הטנדר, בשביל הפוזה...גם אם הוא עשה את זה בדרך לא כל כך ספורטיבית...
יותר מזה, יש כאלה שהולכים לחוות ששם מגדלים צבאים בשביל צייד..הצבאים מורגלים לחברת בני אדם ולא בורחים, ככה שלירות בהם, זה בערך כמו לצוד פרות שרועות בנחת בשדה.
לעומת זאת, יש כאלה שעדיין צדים עם חץ וקשת..חבר שלי מדאלאס שהכניס אותי לעניינים הוא כזה. לא תמצא אצלו ציוד היי טק בעשרות אלפי דולרים..אבל בהחלט תמצא שם הרבה הבנה של התחום, הרבה כושר גופני, ורוח ספורטיבית.
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי כסף

צייד אמריקאי למוקדן עזרה ראשונה בסלולארי:
"כרגע יריתי בטעות בשותף שלי לצייד....אני חושב שהוא מת!"
המוקדן:
"קודם כל בוא נוודא אם הוא מת..."
המוקדן שומע בסלולארי :
"בום" (יריה מהרובה)
הצייד למוקדן :
" אוקיי הוא מת.....מה לעשות עכשיו?"
.......

"כרגע יריתי בטעות בשותף שלי לצייד....אני חושב שהוא מת!"
המוקדן:
"קודם כל בוא נוודא אם הוא מת..."
המוקדן שומע בסלולארי :
"בום" (יריה מהרובה)
הצייד למוקדן :
" אוקיי הוא מת.....מה לעשות עכשיו?"
.......
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
נו טוב...
מה אפשר לצפות ממדינה שמרגילה אנשים לקבל 2 ליטר קולה חינם (BIG GULP) על כל תדלוק של 5 גלונים, ושאפשר להחזיר גנרטור לחנות אחרי 3 חודשים של שימוש מאסיבי ולקבל את הכסף בחזרה בלי שום שאלות..... הציידים האמריקאים (עם יוצאים מהכלל כמובן
) פשוט רוצים הכל בלי להזיע. THE GREAT AMERICAN WAY זה כמו לדוג בבריכות הדגים בצפון. תבואו פעם לפינלנד בעונת הצייד. אין פה בעיות. אפשר להשכיר - להלוות נשקים וממש אוהבים ישראלים כאן! אפשר לעשות טיולי צייד כאלו.. וואלה רעיון! יש גם אחלה מועדוני יירי לירי מעשי ו SKEET SHOOTING מי שבא מתחייב להביא נס קפה עלית ובזוקה לילדים!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד