ציין לייזר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ציין לייזר.....
benbenam כתב:כיוון שתחמושת אינה בעייה...(צהל...)
אני מקווה שידוע לך שבמטווחים אזרחיים אסור להשתמש עם תחמושת משתרטית/צבאית..
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

benbenam כתב:לא ידוע לי למה ????
בגלל הבדלי משקל האבש"ש בקליע (115/120 לעומת 200 נדמה לי ?)
1. כפי שאמר דביר, שימוש לא מאושר בתחמושת צבאית הוא עבירה
2. יש תחמושת צבאית בעלת משקל קליע של 115גריין וגם של 124גריין
3. אני רוצה לראות בעיניים שלי אחד שהיה מקבל קופסת כדורים כזו ובמקום לטחון אותה במטווח, היה הולך ושם אותה בתחנת המשטרה...
א.
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:benbenam כתב:בגלל הבדלי משקל האבש"ש בקליע (115/120 לעומת 200 נדמה לי ?)
מישהו מוכן להסביר את המשפט הזה?
זה על אותו משקל של הראיון עם עוזי כהן שבוע שעבר... ששאלו אותו על השלג בחרמון הוא אמר משהו בסגנון "... בשביל מה ליסוע לשוויצריה כדי לראות את ונציה..."
א.
- תרמתי למען הסליק

benbenam כתב:מה שאני יודע שיש שני סוגי 9 ממ בשוק האזרחי
אחד במשקל 115 גריין והשני 120 גריין.....
צהלנו אוחז בסוג של 9 ממ שמתאים גם לתמ"ק (עוזי האגדי) שמשקל האבש"ש כ - 200 גריין (לא זוכר בדיוק)
אמיר
קודם לכל, אבש"ש - (BLACK POWDER) כבר לא בשימוש בתעשיית התחמושת שבועיים לפחות.....
הכוונה בטח לאבש"ר.
המשקלים שאתה מציין הם משקלי קליע ולא של חומר הבעירה, שודאי שאינו נמצא כלל בקליעים אלא בתרמילים.
מעבר לכך בשוק האזרחי תוכל למצא תחמושת 9X19 עם משקלי קליעים בין 95 גריין ועד 147 גריין, ואולי גם כבדים יותר.
זהו, ערבבתי לך את הסלט.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
טוב....לכל הלחוצים אני יורה במטווח צבאי (מאושר לירי אקדח _ מדריך ירי מוסמך מהיחידה. ולכן אמרתי שתחמושת אינה בעיה.
לא ידעתי שניתן להשיג כזה ספקטרום של גריין בתרמילי 9 X19 המשווקים בארץ - תודה על ההסבר (דווקא סידרתם לי הסלט ולא להיפך).
לסיכום העניין האם זה נכון שזה לא בריא לירות כדורי 9 ממ צהליים (שאף אחד בצהל לא ידע לאמר לי כמה גריין יש בהם...) באקדח ? (במטווח צהלי ומאושר כמובן)
אמיר
לא ידעתי שניתן להשיג כזה ספקטרום של גריין בתרמילי 9 X19 המשווקים בארץ - תודה על ההסבר (דווקא סידרתם לי הסלט ולא להיפך).
לסיכום העניין האם זה נכון שזה לא בריא לירות כדורי 9 ממ צהליים (שאף אחד בצהל לא ידע לאמר לי כמה גריין יש בהם...) באקדח ? (במטווח צהלי ומאושר כמובן)
אמיר
benbenam כתב:טוב....לכל הלחוצים אני יורה במטווח צבאי (מאושר לירי אקדח _ מדריך ירי מוסמך מהיחידה. ולכן אמרתי שתחמושת אינה בעיה.
אמיר
כיוון ש-9X19 הוא אחד הכדורים הפופולריים ביותר בעולם, קיים מגוון רחב של סוגים של תחמושת כזו בצורות שונות ומשונות, במשקלי קליע שונים ומהירויות לוע (לחצים) שונים ומגוונים.
לגבי תחמושת צהלי"ת תירה ותהנה, וכל מה שלא בא לך לירות תזרוק לכיוון שלי
א.
- תרמתי למען הסליק

benbenam כתב:לסיכום העניין האם זה נכון שזה לא בריא לירות כדורי 9 ממ צהליים (שאף אחד בצהל לא ידע לאמר לי כמה גריין יש בהם...) באקדח ? (במטווח צהלי ומאושר כמובן)
אמיר
אמיר,
לגבי תחמושת תמ"ק המסופקת בצה"ל לירי באקדחים - מאושר שימוש בתחמושת תמ"ק 9 מ"מ מסדרת ייצור 02-95 ומעלה המסופקת באריזות המקוריות (קרטון חום עם מגש פלסטיק פנימי בו מסודרים הכדורים) בלבד. חל איסור לעשות שימוש בתחמושת 9 מ"מ המסופקת בתפזורת.
לגבי משקל הקליע הנ"ל - תחמושת התמ"ק הנ"ל, למיטב זכרוני, קליע של 158 גריין,
התחמיש מוגבר +P . יש הבדל של 15 מ"ג יותר אבש"ר בכדור המיועד לתמ"ק הנ"ל מאשר לכדור 9 מ"מ המיועד לאקדח.
לפרטים נוספים צור קשר בפרטי או עם מדור קליעה ב - בה"ד 8 - קצין הקליעה.
שמור על הבטיחות.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם,
עד כמה שאני זוכר, תחמושת 158גריין (ראש כחול) היא תחמושת תת קולית, מיועדת לאקדחים ונעימה מאד בירי..אם תוכל להשיג לי אשמח מאד
התחמושות שיש בצבא, לא יכולות לעבור את התקן של נאטו מבחינה של לחצים (שזה בערך +P) כך שלא צריכה להיות עם זה בעיה באקדחים שמותאמים לזה.
יוצאים מן הכלל הם:
1. תחמושת עוזי קרבין (ראש שחור) שעוד לא יצא לי להתקל בה בארץ
2. תחמושת עוזי עם פיקה עגולה וקשה, שאלוהים יודע למה בכלל ייצרו אותה. העוזי נמכר במליונים בכל רחבי העולם וטוחן בלי גיהוק כל תחמושת 9ממ שתשים בו, כך שממש קשה לי להבין מדוע ייצרו את התחמושת המוזרה הזו.
א.
עד כמה שאני זוכר, תחמושת 158גריין (ראש כחול) היא תחמושת תת קולית, מיועדת לאקדחים ונעימה מאד בירי..אם תוכל להשיג לי אשמח מאד
התחמושות שיש בצבא, לא יכולות לעבור את התקן של נאטו מבחינה של לחצים (שזה בערך +P) כך שלא צריכה להיות עם זה בעיה באקדחים שמותאמים לזה.
יוצאים מן הכלל הם:
2. תחמושת עוזי עם פיקה עגולה וקשה, שאלוהים יודע למה בכלל ייצרו אותה. העוזי נמכר במליונים בכל רחבי העולם וטוחן בלי גיהוק כל תחמושת 9ממ שתשים בו, כך שממש קשה לי להבין מדוע ייצרו את התחמושת המוזרה הזו.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:נועם,
יוצאים מן הכלל הם:
א.
א' ידידי,
1. תחמושת עוזי קרבין נמכרה עד לפני מספר שנים בשוק חופשי חופשי.. לאחרונה לא נתקלתי בה, אולי בגלל שאין לה ביקוש, אולי בגלל שתע"ש לא מייצר אותה ? לא יודע. לפני שלוש שנים כשעבדתי במטווח הרצליה, הגיעו לא מעט חברות אבטחה לאימונים עם תחמושת זו, כמו גם במטווח למיטב זכרוני נמכרה תחמושת זו.
2. תחמושת 158 גריין לא רק תת קולית ! יש לפיוקי תחמושת שכזו לתמ"ק.
3. לא רק אלוהים יודע למה לתחמושת העוזי הישנה הייתה (ועודנה) פיקה עגולה... אם תקרב את האוזן למסך, תדע גם אתה ..
הסיבה פשוטה - על מנת לוודא כי ישנה נעילת סדן מושלמת והנקירה לא תתבצע טרם לחיצת הסדן על בית הבליעה - ווידוי כי התרמיל דפון היטב בבית הבליעה ונעול ע"י הסדן, הפיקה הקשה אמורה לעכב את הנקירה על ידי הנוקר הסטטי של העוזי (ושל תמ"קים אחרים בעלי מכנס פתוח) כך שיזימה של הפיקה מתבצעת לאחר שישנה נעילה מושלמת של המערכת. (האבטחה הראשונה בכלי ירייה - לא תתבצע נקירה טרם ביצוע נעילה מושלמת)
אגב, תחמושת תת קולית וגלוק דגם C - לא מסתדר טוב.. (אחד המעצורים היחידם שהיו לי בגלוק ב 7 השנים בהן אני נושא גלוק.. אם לא מונים גמר תחמושת וכמה כדורים עקרים) יש קצת תקלות חליצה והזנה, ככה שא אתה עם מפצה בגלוק, סתום אותו עם מסטיק לפני הירי
אגב, לגבי תחמושת נעימה לירי - יש כדור חדש של חברת פיוקי, קליע של 100 גריין ומהירות לוע של 1400FPS . כדאי לנסות !!
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נועם
תודה - אתה גדול
בסוף הבנתי מה שלא הבנתי הרבה זמן !
אני אכן משתמש בקופסאות הללו (והחל מעכשיו - רק באלו).
ד"א קראתי איזה מאמר על עמידות מחלקים (צינות) עשויים טיטניום (שהיא פחות בהרבה - אך החומק קל יותר)
האם אתה (או מישהו) מכיר את הנושא ? זה נכון (נשמע הגיוני אבל אני לא מהנדס חומרים - רק אלקטרואופטיקה...)
טוב, מכאן ניתן להבין שיש לי טיטניום....
תודה
תודה - אתה גדול
בסוף הבנתי מה שלא הבנתי הרבה זמן !
אני אכן משתמש בקופסאות הללו (והחל מעכשיו - רק באלו).
ד"א קראתי איזה מאמר על עמידות מחלקים (צינות) עשויים טיטניום (שהיא פחות בהרבה - אך החומק קל יותר)
האם אתה (או מישהו) מכיר את הנושא ? זה נכון (נשמע הגיוני אבל אני לא מהנדס חומרים - רק אלקטרואופטיקה...)
טוב, מכאן ניתן להבין שיש לי טיטניום....
תודה
נועם,
עדיין לא נתקלתי בתחמושת 9ממ 158 גריין שהיא לא תת קולית. למיטב ידיעתי התרמיל של 9ממ פשוט לא בנוי לעמוד בלחץ שנדרש כדי להניע קליע כזה כבד במהירות על קולית ופשוט יקרוס ויתפרק. גם התחמושת 158 גריין של פיוקי היא תת קולית... תסתכל בקישור המצורף..
http://www.impactsites2000.com/site3/fiocchi.htm
ושוב..אשמח מאד אם תעמיד אותי על טעותי...
לגבי עוזי ופיקות עגולות...אני מבין את ההגיון שבשיגעון, אבל העובדה שעוזי טוחן לו בחדווה בכל העולם ללא שיהוק וגיהוק תחמושת עם פיקה רכה ושטוחה מדברת בעד עצמה.
יצא לי לירות בהרבה תמקי"ם מסוגים שונים בעלי מכנס פתוח, הכל מעוזי, אינגרם (בקטרים שונים מ-380, 9ממ ואפילו 0.45), קרל גוסטב, סטרלינג, GREASE GUN, שמייסר...
כמה מהתמקי"ם האלה כמו הקרל גוסטב והסטרלינג עם תחמושת מקורית (מצרית, או סורית) לאף אחד מהם לא היה תחמושת עם פיקה עגולה... כנראה שזו עוד פתרון שהראש היהודי המציא לבעיה שלא קיימת
א.
עדיין לא נתקלתי בתחמושת 9ממ 158 גריין שהיא לא תת קולית. למיטב ידיעתי התרמיל של 9ממ פשוט לא בנוי לעמוד בלחץ שנדרש כדי להניע קליע כזה כבד במהירות על קולית ופשוט יקרוס ויתפרק. גם התחמושת 158 גריין של פיוקי היא תת קולית... תסתכל בקישור המצורף..
http://www.impactsites2000.com/site3/fiocchi.htm
ושוב..אשמח מאד אם תעמיד אותי על טעותי...
לגבי עוזי ופיקות עגולות...אני מבין את ההגיון שבשיגעון, אבל העובדה שעוזי טוחן לו בחדווה בכל העולם ללא שיהוק וגיהוק תחמושת עם פיקה רכה ושטוחה מדברת בעד עצמה.
יצא לי לירות בהרבה תמקי"ם מסוגים שונים בעלי מכנס פתוח, הכל מעוזי, אינגרם (בקטרים שונים מ-380, 9ממ ואפילו 0.45), קרל גוסטב, סטרלינג, GREASE GUN, שמייסר...
כמה מהתמקי"ם האלה כמו הקרל גוסטב והסטרלינג עם תחמושת מקורית (מצרית, או סורית) לאף אחד מהם לא היה תחמושת עם פיקה עגולה... כנראה שזו עוד פתרון שהראש היהודי המציא לבעיה שלא קיימת
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד