ארוע בפתח תקווה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אלכס_ל כתב:ארנולד כתב:דיון די גורלי בין אק"מ למשרד הפנים, אחרי שהוקפאו רשיונות חדשים למתנדבי משא"ז בשנה האחרונה (ואני ביניהם).
אתה יכול לפרט? שמעתי שאנשים קיבלו רשיונות מטעם מש"ז בשנה שעברה.
ניתן לעקוב אחרי הסיפור באשכול בפורום מתנדבי משא"ז בוואלה.
http://community.walla.co.il/?w=/503/2675
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ראשית תנחומי למשפחת ההרוגה ואיחולי החלמה לפצועים !!!
כינרתי תגיד האלה / קרש היה עם מסמרים או בלי מסמרים?
רגע של עיברית :
בתחילת דרכה כתבה העברית את ה צ' בתור טש .
דוגמא - טשרניחובסקי - צ'רניחובסקי טשרטשיל(מאמר ישן בדבר על ביקורו בתל אביב) שהפך לצ'רציל.
ואולי המדיניות המצמצמת צריכה להכתב כמדיניות מטשמטשמת ואם נשמיט את המקף נוכל להוריד גם את הש השורוקת ולקבל את המדיניות האמיתית.
עוד פיגוע באזור המרכז !!! - שהוא מחוץ לקריטריון.
עוד שימוש בנשק שאינו שלך ! ולבסוף תקבל צל"ש.
והירי לרצפה ואיי איזה חכם מישהו יודע לאן ניתז הכדור שפגע ברצפה? ומה היה קורה אילו פגע במישהו?
מה אני אגיד?
אין מילים !!!!!!!!!!!!
כינרתי תגיד האלה / קרש היה עם מסמרים או בלי מסמרים?
רגע של עיברית :
בתחילת דרכה כתבה העברית את ה צ' בתור טש .
דוגמא - טשרניחובסקי - צ'רניחובסקי טשרטשיל(מאמר ישן בדבר על ביקורו בתל אביב) שהפך לצ'רציל.
ואולי המדיניות המצמצמת צריכה להכתב כמדיניות מטשמטשמת ואם נשמיט את המקף נוכל להוריד גם את הש השורוקת ולקבל את המדיניות האמיתית.
עוד פיגוע באזור המרכז !!! - שהוא מחוץ לקריטריון.
עוד שימוש בנשק שאינו שלך ! ולבסוף תקבל צל"ש.
והירי לרצפה ואיי איזה חכם מישהו יודע לאן ניתז הכדור שפגע ברצפה? ומה היה קורה אילו פגע במישהו?
מה אני אגיד?
אין מילים !!!!!!!!!!!!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
יהודה צ. כתב:איתמר
במפורש האזרח ירה לעבר המחבל שתי יריות הוא לא ניסה לפגוע מפני שהוא לא ראה אותו דוקר.
מהיריות תשומת הלב של המחבל הופנתה אל היורה ואפשרה לאדם אחר לפגוע בו מאחור.
מאחר והוא לא היה בטוח שזה מחבל או עבריין רץ לו בראש מה יקרה אם זה לא מקרה פח"ע לכן הוא ירה לרצפה.
יהודה
לא שברור לי מאפה התובנה הזאת לגבי מה ראה ומה לא ראה היורה ,אבל בוא נלך עם זה .
עד כמה שאני זוכר מהנחיות של משרד הפנים (ונוהל לשומרים ) יש שם שתי אופציות
אוו שאתה מזהה אמצעי לפגיעה כדוגמת נשק קר אוו חם (וסכין זה נשק קר)+כוונה לבצעה שימוש באמצעי בטווח הזמן המידי ואז אתה יורה לנטרול האיום (נכון, יש שם הנחיה כללית לנסות לצמצם נזק עד כמה שאפשר ,אבל זאת בתנאי שהדבר לא יגביר סכנה ליורה אוו לסובבים אותו)
אוו שלא ואז אתה לא עושה כלום.
לא מכיר שום דרך ביניים!
ושוב מזה משנה איזה מניעה יש לדקירה השימוש בנשק נועד למנוע סכנת חיים על היורה והסובבים אותו ללא קשר למי המסכן ולמה הוא מסכן חיים.
ועוד מחשבה על דברי אילן בקשר לירי באוויר אוו לכיוון הקרקע
אני חושב שכאשר מדובר בשטח עירוני מאוכלס בצפיפות יחסית הסכנה מכדור שניתז ב 30-40% מהאנרגיה שלו היא פחותה מאשר בכדור שיכול לעוף באוויר מאות מטרים ולפגוע באזרח שבכלל
קשור לארוע .
היגט,
מומחים גדולים ויודעי דבר כבר הסכימו שהכתוב בחוברת הירוקה של משרד הפנים יכול לסבך אותך קשות עם החוק אם תנהג לפיו, וגם החוברת הירוקה מזהירה אותך שמה שכתוב שם הוא בגדר המלצה בלבד...
הכנרתי,
בארוע אמת שכל שניה קובעת באמת שאין זמן לחפש חומות מפגע בייחוד באיזורים בנויים וצפופי אוכלוסין.. במקרה הנ"ל הבחירה של כדור בקרקע הייתה נכונה. זה בסך הכל כדור 9ממ עייף ואנמי. נתז שלו יכול לגרום לחבורה כחולה בעור ומקסימום לפצע שיטחי.
א.
מומחים גדולים ויודעי דבר כבר הסכימו שהכתוב בחוברת הירוקה של משרד הפנים יכול לסבך אותך קשות עם החוק אם תנהג לפיו, וגם החוברת הירוקה מזהירה אותך שמה שכתוב שם הוא בגדר המלצה בלבד...
הכנרתי,
בארוע אמת שכל שניה קובעת באמת שאין זמן לחפש חומות מפגע בייחוד באיזורים בנויים וצפופי אוכלוסין.. במקרה הנ"ל הבחירה של כדור בקרקע הייתה נכונה. זה בסך הכל כדור 9ממ עייף ואנמי. נתז שלו יכול לגרום לחבורה כחולה בעור ומקסימום לפצע שיטחי.
א.
- תרמתי למען הסליק

קראתי וקראתי וממש לא הסתדר לי... סליחה...
ראשית מדובר באדם שבעצמו נפגע ממעשי טרור. קרוב לוודאי וככל הידוע על פי מקורות בלתי ישירים, הירי לרצפה נבע משיקול של אי וודאות לגבי האם מדובר בפח"ע וחשש מ"משפט שקולניק 2"... מי שירצה - ארחיב.
שנית, על פי המידע שאני יודע, הסכים הושמטה לאחר הירי והפגיעה עם הקרש נעשתה לאחר מכן. אם למישהו יש מידע יותר נכון/מעודכן/מהימן אשמח להשכיל יותר.
בעניין ירי כלפי אדם חמוש - מי שלא היה בפגישה של הסליק בה הסברתי בדיוק בדיוק מהו המבחן של הגנה עצמית (לא מה שבערעור בעליון כדיון נוסף תזוכה מחמת הספק) אשמח לעשות מפגש נוסף אם יש מעוניינים ואפילו לשלב עם אימון ירי שהינו נדבך חשוב ביותר.
במקרה דנן, היות וסביר להניח שהיורה מעולם לא ביצע תרגיל טוולר (הסברים בפרטי) לא יכל או יתכן והיה מתקשה, אם היה צריך, להוכיח כי בצירוף הנסיבות שהיו, נשקפה סכנה מיידית ולכאורה בלתי נמנעת של מוות או נזק גופני חמור לחפים מפשע.
יסלחו לי כל פרנסי משרד הפנים אבל זהו המבחן האמיתי!!! מי שחולק עליי - בין אם מדריך, עו"ד, יורה או נציג משרד המשפטים - אשמח להעמיד את המבחן שציינתי כנגד כל מבחן אחר הקיים כיום ולהעמידם על צדקתי.
לצערי, מדיניות צמצום כלי הנשק ומניעת אזרחים מיומנים וראויים מנשיאת נשק אינה מובילה לשום תועלת. נהפוך הוא, משרד הפנים או כל ארגון אחר אשר תולה על נס את צמצום כלי הנשק, מעולם לא הצליח להציג מחקר אמפירי שיסתור את המחקר שהצגתי ואני מציג בפני כל דורש. פרופסור ג'ון לוט הראה במחקר המוביל בתחום, בחינה מעמיקה ויסודית אשר מוכיחה כי במקומות שהרחיבו רישוי נשק, פשע אלים פחת ובמקומות שהפחיתו את כמויות הנשק, פשע אלים התגבר.
אני מזמין כל אדם שיש לו מסמך/מחקר סותר להעמידי על טעותי!
אשמח לראות אם הצהרותיי אלו יעמדו בפני מבחן הזמן והסליק...
ראשית מדובר באדם שבעצמו נפגע ממעשי טרור. קרוב לוודאי וככל הידוע על פי מקורות בלתי ישירים, הירי לרצפה נבע משיקול של אי וודאות לגבי האם מדובר בפח"ע וחשש מ"משפט שקולניק 2"... מי שירצה - ארחיב.
שנית, על פי המידע שאני יודע, הסכים הושמטה לאחר הירי והפגיעה עם הקרש נעשתה לאחר מכן. אם למישהו יש מידע יותר נכון/מעודכן/מהימן אשמח להשכיל יותר.
בעניין ירי כלפי אדם חמוש - מי שלא היה בפגישה של הסליק בה הסברתי בדיוק בדיוק מהו המבחן של הגנה עצמית (לא מה שבערעור בעליון כדיון נוסף תזוכה מחמת הספק) אשמח לעשות מפגש נוסף אם יש מעוניינים ואפילו לשלב עם אימון ירי שהינו נדבך חשוב ביותר.
במקרה דנן, היות וסביר להניח שהיורה מעולם לא ביצע תרגיל טוולר (הסברים בפרטי) לא יכל או יתכן והיה מתקשה, אם היה צריך, להוכיח כי בצירוף הנסיבות שהיו, נשקפה סכנה מיידית ולכאורה בלתי נמנעת של מוות או נזק גופני חמור לחפים מפשע.
יסלחו לי כל פרנסי משרד הפנים אבל זהו המבחן האמיתי!!! מי שחולק עליי - בין אם מדריך, עו"ד, יורה או נציג משרד המשפטים - אשמח להעמיד את המבחן שציינתי כנגד כל מבחן אחר הקיים כיום ולהעמידם על צדקתי.
לצערי, מדיניות צמצום כלי הנשק ומניעת אזרחים מיומנים וראויים מנשיאת נשק אינה מובילה לשום תועלת. נהפוך הוא, משרד הפנים או כל ארגון אחר אשר תולה על נס את צמצום כלי הנשק, מעולם לא הצליח להציג מחקר אמפירי שיסתור את המחקר שהצגתי ואני מציג בפני כל דורש. פרופסור ג'ון לוט הראה במחקר המוביל בתחום, בחינה מעמיקה ויסודית אשר מוכיחה כי במקומות שהרחיבו רישוי נשק, פשע אלים פחת ובמקומות שהפחיתו את כמויות הנשק, פשע אלים התגבר.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
advocate כתב:לצערי, מדיניות צמצום כלי הנשק ומניעת אזרחים מיומנים וראויים מנשיאת נשק אינה מובילה לשום תועלת. נהפוך הוא, משרד הפנים או כל ארגון אחר אשר תולה על נס את צמצום כלי הנשק, מעולם לא הצליח להציג מחקר אמפירי שיסתור את המחקר שהצגתי ואני מציג בפני כל דורש. פרופסור ג'ון לוט הראה במחקר המוביל בתחום, בחינה מעמיקה ויסודית אשר מוכיחה כי במקומות שהרחיבו רישוי נשק, פשע אלים פחת ובמקומות שהפחיתו את כמויות הנשק, פשע אלים התגבר.
דניאל,
תסכים איתי שעובדות ומחקרים, לא משנה כמה יהיו צודקים ונכונים מעניינים את הסבתא של מקבלי ההחלטות במממשלה ומשרד הפנים -- ולא רק בענייני רישוי נשק אלא גם בעניינים אחרים. ככה שממש חבל על המאמץ ועל האנרגיה לנסות לשנות את המצב באמצעים האלה.
שילטון מונע על ידי אג'נדות ואינטרסים שלא תמיד הולכים יד ביד עם טובת האזרח הקטן, תוך הסתמכות על זיכרונם הקצר של האנשים, על קצב הארועים המטורף והרעב הבלתי נדלה של התקשורת לספינים ודרמות. תאמין לי שמחר אנשים כבר לא יזכרו את הארוע הזה.
רוצה לשנות דברים? אז אתה צריך לפעול באותם האמצעים שהשלטון עובד בהם ולגייס את התקשורת לטובתך... אז באמת למחקרים כאלה או אחרים יהיה ערך...
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אילן ב כתב:עוד פיגוע באזור המרכז !!! - שהוא מחוץ לקריטריון.
אילן,
אתה יכול בבקשה לפרט מהו פיגוע שעומד בקריטריון?
א.
פיגוע בישוב המוכר כישוב ראוי לצורך קבלת כלי יריה !
אשדות יעקב מאוחד לדוגמא ! (הארוע האחרון ב 68)
עמק הירדן לדוגמא - הארוע האחרון עם ירי ארוע ירדנה 97 .
להוסיף איתמר או שהבנת את העיקרון שבין חדרה לגדרה בין 2002 ל 2004 היו 39 ארועים שהיו יכולים להמנע ואו נמנעה החמרתם בעקבות נוכחות נשק.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד