משרד הפנים (וגם משטרת ישראל) נ' מתנדבי משא"ז
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נועם
אני מתנדב בדרך קבע כבר חמש שנים בבסיס 803 מרחב יפת"ח.
מצטער אם פגעתי בך. יש כאלה שתורמים במסגרת מש"ז ויש כאלה שמעבירים זמן. בכל אופן, בנושא הנשק אני כמובן בצד המתנדבים. אני בכלל לא מבין איך פקידי מה"פ עושים מה שבא להם משיקולים ששמורים אצלם. כנראה שאין חוק בנושא.
אני מתנדב בדרך קבע כבר חמש שנים בבסיס 803 מרחב יפת"ח.
מצטער אם פגעתי בך. יש כאלה שתורמים במסגרת מש"ז ויש כאלה שמעבירים זמן. בכל אופן, בנושא הנשק אני כמובן בצד המתנדבים. אני בכלל לא מבין איך פקידי מה"פ עושים מה שבא להם משיקולים ששמורים אצלם. כנראה שאין חוק בנושא.
- סליקאי ארד

אלכס,
ראה הנושא כסגור..
בשמחות..
נועם.
ראה הנושא כסגור..
בשמחות..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
trooperglock, אני לא מסכים אתך משום שכפי שאני רואה זאת זה מקרה של הטמעות שיטת המצליח במערכת.
גם בצבא היו מעגלים פינות בלי סוף, כשטיפסת למעלה גילית שאף אחד בכלל לא יודע שיש בעיה. ברגע שהיו עוצרים פעילות ואומרים "עד כאן" היו מתעוררים הדרגים בעלי יכולת ההחלטה ונזכרים שיש פקודות מטכ"ל, ושיש הקצאות וכ"ו.
אם הבעיה לא תטפס למעלה אף אחד לא יסתכל עליך (דרך החור שבגרוש כמובן).
אלכס, אל תזלזל בצעירים או המבוגרים גם אם המראה רחוק מלהזכיר את תמונת לוחמי הימ"מ האחרונה שראית. נכון שיש רמות פעילות שונות אבל הנפח הנו בעל משמעות לא מבוטלת כלל ועיקר, ומידע אישי במערכת וחשיפה לסקירות שטח סדירות אני יכול לומר - בלי לפרט יותר מדי - שיש ערך גם ל"זקנים" או "לילדים" בעיקר במישורי פעילות מסויימים. פה כבר יש שאלה של מיצוי נכון של כ"א ופיקוד נכון.
אני מקווה שיתעוררו שם למעלה ויבינו את הנזק למוטיבציה שמתרחש לבוא.
ולא. אני לא חושב שמי שמתנדב רק בשביל רשיון פועל נכון, אבל אני בהחלט חושב על מתנדבים שמשקיעים שעות רבות כל חודש במשך שנים - ארוכות לעתים - ועכשיו מספרים להם שלוקחים להם את הצ'ופר כי... בעצם לא משנה למה לוקחים, אלא עצם העובדה.
גם בצבא היו מעגלים פינות בלי סוף, כשטיפסת למעלה גילית שאף אחד בכלל לא יודע שיש בעיה. ברגע שהיו עוצרים פעילות ואומרים "עד כאן" היו מתעוררים הדרגים בעלי יכולת ההחלטה ונזכרים שיש פקודות מטכ"ל, ושיש הקצאות וכ"ו.
אם הבעיה לא תטפס למעלה אף אחד לא יסתכל עליך (דרך החור שבגרוש כמובן).
אלכס, אל תזלזל בצעירים או המבוגרים גם אם המראה רחוק מלהזכיר את תמונת לוחמי הימ"מ האחרונה שראית. נכון שיש רמות פעילות שונות אבל הנפח הנו בעל משמעות לא מבוטלת כלל ועיקר, ומידע אישי במערכת וחשיפה לסקירות שטח סדירות אני יכול לומר - בלי לפרט יותר מדי - שיש ערך גם ל"זקנים" או "לילדים" בעיקר במישורי פעילות מסויימים. פה כבר יש שאלה של מיצוי נכון של כ"א ופיקוד נכון.
אני מקווה שיתעוררו שם למעלה ויבינו את הנזק למוטיבציה שמתרחש לבוא.
ולא. אני לא חושב שמי שמתנדב רק בשביל רשיון פועל נכון, אבל אני בהחלט חושב על מתנדבים שמשקיעים שעות רבות כל חודש במשך שנים - ארוכות לעתים - ועכשיו מספרים להם שלוקחים להם את הצ'ופר כי... בעצם לא משנה למה לוקחים, אלא עצם העובדה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לחלוטין אין לזלזל בזקנים.
אחרי הכל, רק מגיל מסויים אתה מקבל את הבשלות הנפשית ונסיון החיים שמקנים לך פרקינסון כזה שיכול להפוך קרבין למחולל צרורות.
אחרי הכל, רק מגיל מסויים אתה מקבל את הבשלות הנפשית ונסיון החיים שמקנים לך פרקינסון כזה שיכול להפוך קרבין למחולל צרורות.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

Hungarfield כתב:לחלוטין אין לזלזל בזקנים.
חברי זולל הגולש...... אני מציע לך לשנות את הניק ל"דנידין"....
מופיע משום מקום...... שולף ונעלם עד לפעם הבאה....
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סיבוב בוקר, ועוברים על הקבלות של הלילה. אני עוצר ליד עריסה מכוסה. מנהל המחלקה שואל "ומה יש לנו כאן?". בזמן שהוא מסיר את הכיסוי ומגלה את המיטה הריקה אני מציג: "כאן אנחנו יכולים לא לראות את הילד דני דין, בן שנתיים, שהתאשפז עקב שתיית נוזל סגול בלתי מזוהה במעבדתו של ידיד המשפחה".
אפילו האחיות הבינו
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

עוד חדשות בנושא. המקור: רפ"ק יודית אפרים, (ראש תחום מתנדבים באק"מ אם אינני טועה).
לעניין הנשק-1. אין מדובר בחוק, שמחייב מתן נשק למתנדבים,אלא בהחלטה משותפת למשרד הפנים ולאק"מ מלפני 5-6 שנים לאור המצב הבטחוני.
2. הנוהל הרלוונטי מגדיר את אוכלוסיות המתנדבים והותק(3 שנים יח"מ,5-אבטחה והיקף פעילות נדרש כדי לקבל ההמלצה-80 שעות בשנה).
3.משרד הפנים הגדיר קריטריונים לאזרחים להם יאושר נשק (יש 11 או 12 קריטריונים) וגם זה במשורה,ובכלל זה ההתנדבות למשא"ז.
4. אין ספק שתחושת הבטחון של האזרח עולה כשהוא אוחז בנשק,אך לא בהכרח תחושת הבטחון של הסובבים לו,שיודיםשכ"כ הרבה אזרחים נושאים נשק.
5.בכל מקרה,קיימת חלופה,שאינה מצדיקה רשיון נשק ורכישת נשק פרטי,כדי שיהיה למתנדבים נשק. הרעיון הועלה ע,י נציג משרד הפנים ומשמעותו:שהמשא"ז יקבל אקדחים שנשלחים לחילוט ואח"כ להשמדה-ובמקום להשמידם המשא"ז יקבלם וייתן למתנדבים ביחידות כנשק אישי צמוד,כל זמן שהינו מתנדב ובעדיפות על אחר להחזיק נשק פרטי.
6. בימים הקרובים תיכתב הצעה משותפת לנו ולמשרד הפנים,שתובא לאישור ר' אק"מ והממונה במשרד הפנים-ואח"כ יוחלט כיצד מתקדמים. זה בכל מקרה חייב להיסגר עד סוף מרץ.
7. כל מי שקיבל האישור מהמשא"ז אך לא אושר ע"י משרד הפנים-כרגע ימתין,עד להחלטות.
מי שכבר מחזיק בנשק בעילת היותו מתנדב וצריך לחדש רשיון-אף אחד לא ייקח ממנו הרשיון. אבל מי שצריך לחדש הרשיון (שקיבלו בעילת היותו מתנדב משא"ז)ומשום מה שכח ולא הספיק ולא טווח ולא ולא ולא- איני יכולה להבטיח שמשרד הפנים יחדש האישור.זה גם לא בערוץ האק"מי.
8. אעדכנכם בהתאם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בכל מקרה,קיימת חלופה,שאינה מצדיקה רשיון נשק ורכישת נשק פרטי,כדי שיהיה למתנדבים נשק. הרעיון הועלה ע,י נציג משרד הפנים ומשמעותו:שהמשא"ז יקבל אקדחים שנשלחים לחילוט ואח"כ להשמדה-ובמקום להשמידם המשא"ז יקבלם וייתן למתנדבים ביחידות כנשק אישי צמוד,כל זמן שהינו מתנדב ובעדיפות על אחר להחזיק נשק פרטי.
מעניין מה יהיו הדגמים של אנשי משא"ז.........
מעניין שכשאני הייתי שוטר ביקשו ממני לקנות אקדח פרטי כי למשטרה לא היה לתת לי.....
למזלי זה גם היה לפני "96"......
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מזל גדול
אם כל זה נכון אז אני ממש בר מזל!! אושר לי רשיון בדצמבר ואת הנשק קניתי רק ב12 לינואר!! רק צריך לזכור לחדש בזמן!
- סליקאי כסף

Re: מזל גדול
Maze כתב:אם כל זה נכון אז אני ממש בר מזל!! אושר לי רשיון בדצמבר ואת הנשק קניתי רק ב12 לינואר!! רק צריך לזכור לחדש בזמן!
... ושלא תצטרך לעולם להחליף אקדח, קנה או לשנות פרט כלשהו ברשיון.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לאן "נעלם" המשא"ז הרגיל?
משא"ז הוקם כדי לשמור על הבית.
הרציונל הוא שאדם שמתנדב לשמור על השכונה שלו מגנבים, מחבלים, יעשה זאת בחשק.
אבל, מה שקרה שהריגוש של שני אנשים הולכים "רגלי" בשכונה עם קרבין וסרט כחול על הזרוע לא מספיק.
אז ההתנדבות "זולגת" ליחידות אחרות.
זה כשלעצמו בסדר אבל כל עוד המטרה המקורית - שמירה על הבית נשארת.
בפתח תקוה יש הרבה מתנדבים אבל לא רואים בכלל את המשא"ז הקלסי.
מחסום בקסם? מארב שבח"ים בסגולה? IN
סיבוב רגלי בשכונה? OUT
משא"ז הוקם כדי לשמור על הבית.
הרציונל הוא שאדם שמתנדב לשמור על השכונה שלו מגנבים, מחבלים, יעשה זאת בחשק.
אבל, מה שקרה שהריגוש של שני אנשים הולכים "רגלי" בשכונה עם קרבין וסרט כחול על הזרוע לא מספיק.
אז ההתנדבות "זולגת" ליחידות אחרות.
זה כשלעצמו בסדר אבל כל עוד המטרה המקורית - שמירה על הבית נשארת.
בפתח תקוה יש הרבה מתנדבים אבל לא רואים בכלל את המשא"ז הקלסי.
מחסום בקסם? מארב שבח"ים בסגולה? IN
סיבוב רגלי בשכונה? OUT
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד