נשיאת מחסניות גיבוי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מחסניות גיבוי
עוגי(מלשון עוגיה?)
צר לי עלייך על כך שלא השכלת להבין על מה העניין.
בתור אוחז נשק אני יוצא מנקודת ההנחה הבסיסית שהנשק אמור לשמש אותי לצורך שמירה על חיים.ולא כאביזר קישוט או תכשיט לא סמל סטטוס ולא פוזה אלא יום יום כבר 13 שנים עם אימונים אינטנסיבים.כל יום אני לומד משהו חדש.הידעת כי בהתקלות באשדוד ירה המחבל 100כדורים 5.56 החליף מחסניות מאחורי מחסה.
תשכח מסרטוני פירסומת עוגי היקר אני מדבר על הדבר האמיתי.
בארוע במחנה 80 ירו בכל תנוחת ירי אפשרית ,החליפו מחסניות בכל כלי הנשק שהשתתפו בירי.גם המחבלים החליפו .
אל תטיף על דיוק אלא על מוכנות .על מיומנות .ועל בטיחות בראש ובראשונה.
אינני טוען ולא טענתי שאין צורך בדיוק אך זוהי מיומנות בסיסית של אוחז נשק.אחרת עדיף שיאסוף בולים או שיסרוג משהו..
לכן אינני יודע על איזה מור"קים אתה מדבר אך לפני שאתה שופך את הגיגך חשוב למה התכוון המשורר באומרו.
תחת מיגבלות בטחון שדה לגבי תחקירי הארועים ,אוכל לומר כי חלפו להם הימים בהם עמדנו מול אוייב הססן,חסר נסיון ומוטיבציה.
לצערי האוייב השתפר ולמד אותנו הייטב.
אז לפני שאסיים אומר לך מספר דברים חשובים:
אין לי כוונה לחנך אותך.
הפורום- ויסלחו לי אלו שעלולים להיפגע. מורכב מחברים מגוונים.חלקם מלאי ידע כרימון חלקם לא.חלקם בעלי ניסיון חלקם רק מסרטים וקריאה בספר.שאלות תם לרוב חלקן מחזירות אחורה.
אך זהו כל היופי שבעניין .השאלות נשאלות לצורך הבנה,קבל ידע והעשרה.
ולא לניגוח או אינטרפטציות של רעיונות ודישה בהם עד כאב.
כבר דיברנו על שיגול מוח....
אז חברי בזאת אסיים הייה נכון - נכון תמיד!!!
הגוזל

צר לי עלייך על כך שלא השכלת להבין על מה העניין.
בתור אוחז נשק אני יוצא מנקודת ההנחה הבסיסית שהנשק אמור לשמש אותי לצורך שמירה על חיים.ולא כאביזר קישוט או תכשיט לא סמל סטטוס ולא פוזה אלא יום יום כבר 13 שנים עם אימונים אינטנסיבים.כל יום אני לומד משהו חדש.הידעת כי בהתקלות באשדוד ירה המחבל 100כדורים 5.56 החליף מחסניות מאחורי מחסה.
תשכח מסרטוני פירסומת עוגי היקר אני מדבר על הדבר האמיתי.
בארוע במחנה 80 ירו בכל תנוחת ירי אפשרית ,החליפו מחסניות בכל כלי הנשק שהשתתפו בירי.גם המחבלים החליפו .
אל תטיף על דיוק אלא על מוכנות .על מיומנות .ועל בטיחות בראש ובראשונה.
אינני טוען ולא טענתי שאין צורך בדיוק אך זוהי מיומנות בסיסית של אוחז נשק.אחרת עדיף שיאסוף בולים או שיסרוג משהו..
לכן אינני יודע על איזה מור"קים אתה מדבר אך לפני שאתה שופך את הגיגך חשוב למה התכוון המשורר באומרו.
תחת מיגבלות בטחון שדה לגבי תחקירי הארועים ,אוכל לומר כי חלפו להם הימים בהם עמדנו מול אוייב הססן,חסר נסיון ומוטיבציה.
לצערי האוייב השתפר ולמד אותנו הייטב.
אז לפני שאסיים אומר לך מספר דברים חשובים:
אין לי כוונה לחנך אותך.
הפורום- ויסלחו לי אלו שעלולים להיפגע. מורכב מחברים מגוונים.חלקם מלאי ידע כרימון חלקם לא.חלקם בעלי ניסיון חלקם רק מסרטים וקריאה בספר.שאלות תם לרוב חלקן מחזירות אחורה.
אך זהו כל היופי שבעניין .השאלות נשאלות לצורך הבנה,קבל ידע והעשרה.
ולא לניגוח או אינטרפטציות של רעיונות ודישה בהם עד כאב.
כבר דיברנו על שיגול מוח....
אז חברי בזאת אסיים הייה נכון - נכון תמיד!!!
הגוזל

עוגי זה לא מלשון העוגיה
זה שמה ומהותה של אחת ממפלצות רחוב סומסום שצפקידה בכוח לאכול עוגיות
באנגלית cookie monster
כפי שמופיעה בתמונתו של עוגי.
אז בבקשה לא לריב, קחו דוגמא מרחוב סומסום !
זה שמה ומהותה של אחת ממפלצות רחוב סומסום שצפקידה בכוח לאכול עוגיות
באנגלית cookie monster
כפי שמופיעה בתמונתו של עוגי.

אז בבקשה לא לריב, קחו דוגמא מרחוב סומסום !

נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 27 פברואר 2003, 01:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
קולונל הזהב
קולונל יקר קיבלתי את הארתך. הייכן הם הימים שרחוב סומסום היה קסום לפני השינוי שעשו בו..?
ד"ש למשה אופניק ולשאר החברים. ה"גוזל"

מחסנית
ראובן.
רוב הפיגועים שהיו בתחומי הקו הירוק ומחוצא לו בוצעו ע"י מחבל בודד .
אז בו נסכים יחד ש 17 כדורים מספיק כדי להעסיק מחבל .
אבל אני לא מבין מה זה להעסיק אנו נימצא את עצמנו בזמן אמת בין אוכלוסיה לחוצה שמנסה לברוח לכל העולם עקב הירי ואו הפיגוע .
מה בדיוק צריך להעסיק או שפגעת או שברחתלכן אנו צריכים להיות יותר מדויקים בירי ולפגוע בכדור הראשון מאשר לירות בונקר שלם ולהוסיף לבלגן .
שלא נצטרך...

רוב הפיגועים שהיו בתחומי הקו הירוק ומחוצא לו בוצעו ע"י מחבל בודד .
אז בו נסכים יחד ש 17 כדורים מספיק כדי להעסיק מחבל .
אבל אני לא מבין מה זה להעסיק אנו נימצא את עצמנו בזמן אמת בין אוכלוסיה לחוצה שמנסה לברוח לכל העולם עקב הירי ואו הפיגוע .
מה בדיוק צריך להעסיק או שפגעת או שברחתלכן אנו צריכים להיות יותר מדויקים בירי ולפגוע בכדור הראשון מאשר לירות בונקר שלם ולהוסיף לבלגן .
שלא נצטרך...

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
גלוקי, אני מצטער אבל אתה טועה.
חלק ניכר מפיגועי ההתאבדות בוצעו ע"י מחבל בודד.
רוב פיגועי ההקרבה בוצעו ע"י 2-3 מחבלים - הן בתוך הקו הירוק והן מחוצה לו..
מעבר לכך, זה יפה לדבר על פגיעה בכדור הראשון, אבל גם היורה המיומן ביותר לא יכול להבטיח את זה (מצב לחץ, מחבל שיורה עליך או על אחרים, לא סטטי כמו המטרות שבד"כ אתה מתאמן עליהן).
חוץ מזה - לפעמים מחבל יורה מאחורי מחסה, או בתנאים בהם קשה להבטיח פגיעה - וירי של מס' כדורים לכוונו (גם אם לא פגעת) יכולים לשבש לו את התוכניות, להכריח אותו להתגונן ולקחת ממנו את היוזמה.
כמובן שזה צריך להעשות בצורה מבוקרת כדי לא לפגוע בחפים מפשע, וכמובן שיותר טוב לפגוע בו ולהרוג אותו מייד - אבל צריך להיות ריאליים. לכן יותר תחמושת בטח לא תזיק.
חלק ניכר מפיגועי ההתאבדות בוצעו ע"י מחבל בודד.
רוב פיגועי ההקרבה בוצעו ע"י 2-3 מחבלים - הן בתוך הקו הירוק והן מחוצה לו..
מעבר לכך, זה יפה לדבר על פגיעה בכדור הראשון, אבל גם היורה המיומן ביותר לא יכול להבטיח את זה (מצב לחץ, מחבל שיורה עליך או על אחרים, לא סטטי כמו המטרות שבד"כ אתה מתאמן עליהן).
חוץ מזה - לפעמים מחבל יורה מאחורי מחסה, או בתנאים בהם קשה להבטיח פגיעה - וירי של מס' כדורים לכוונו (גם אם לא פגעת) יכולים לשבש לו את התוכניות, להכריח אותו להתגונן ולקחת ממנו את היוזמה.
כמובן שזה צריך להעשות בצורה מבוקרת כדי לא לפגוע בחפים מפשע, וכמובן שיותר טוב לפגוע בו ולהרוג אותו מייד - אבל צריך להיות ריאליים. לכן יותר תחמושת בטח לא תזיק.
I think, therefore I am. I think
אינני מעוניין להכנס לויכוח מיותר עם אף אחד !!!
אני מסתובב עם הגלוק שלי עם מחסנית אחת בלבד (16 כדור).
לדעתי האישית, כל בעל אקדח חייב להיות מיומן בתפעולו המלא כולל תקלות במחסנית ולדעת להתגבר עליהם.
16 כדורים מספיקים לדעתי, לא צריך לירות על מחבלים שנמצאים מאחורי מחסה, אתם לא ממש מרתקים אותם למחסה !!! סתם מבזבזים תחמושת, עדיף להתקרב/להסתער, 2 או שלושה כדורים לפלג גוף עליון ולסגור את הארוע !!! (לא חייבים להפגישו עם האל, עדיף להשאירו בחיים)
אם יש מעצורים במחסנית, כל יורה חייב לדעת כיצד מוצאים כדור מהמחסנית ומכניסים אותו ידנית לבית הבליעה ולירות את הכדור הבודד גם אם זה לוקח לו 40 שניות !!
למי שיש מנגנונים כמו ב FN, לא לשכוח להכניס את המחסנית לכלי בכדי שהוא יאפשר לכם לירות.
למרות שמי שמסתובב עם עוד תחמושת יש לו יתרון בולט בשטח ובזה אין לי ספק.
אני אישית, עם מחסנית אחת בלבד, באזורים בהם רמת האיום גבוהה יותר, או ננסח זאת אחרת, מרוחקים יותר מסביבה מאוכלסת (טיולים/שטחים) אני מסתובב עם 2 מחסניות.
אני מסתובב עם הגלוק שלי עם מחסנית אחת בלבד (16 כדור).
לדעתי האישית, כל בעל אקדח חייב להיות מיומן בתפעולו המלא כולל תקלות במחסנית ולדעת להתגבר עליהם.
16 כדורים מספיקים לדעתי, לא צריך לירות על מחבלים שנמצאים מאחורי מחסה, אתם לא ממש מרתקים אותם למחסה !!! סתם מבזבזים תחמושת, עדיף להתקרב/להסתער, 2 או שלושה כדורים לפלג גוף עליון ולסגור את הארוע !!! (לא חייבים להפגישו עם האל, עדיף להשאירו בחיים)
אם יש מעצורים במחסנית, כל יורה חייב לדעת כיצד מוצאים כדור מהמחסנית ומכניסים אותו ידנית לבית הבליעה ולירות את הכדור הבודד גם אם זה לוקח לו 40 שניות !!
למי שיש מנגנונים כמו ב FN, לא לשכוח להכניס את המחסנית לכלי בכדי שהוא יאפשר לכם לירות.
למרות שמי שמסתובב עם עוד תחמושת יש לו יתרון בולט בשטח ובזה אין לי ספק.
אני אישית, עם מחסנית אחת בלבד, באזורים בהם רמת האיום גבוהה יותר, או ננסח זאת אחרת, מרוחקים יותר מסביבה מאוכלסת (טיולים/שטחים) אני מסתובב עם 2 מחסניות.
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 27 פברואר 2003, 15:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
כאזרח מן המניין שאינו חלק מצוות תגובה או השתלטות, נשיאה של מחסנית/ות נוספת תשמש בעיקר למצב של תפעול מעצורים. כמו שכבר נאמר מעלה, כ 80% מהמעצורים מקורן במחסניות ובמה שבתוכן.
לא נראה לי פרקטי להוציא כדור מהמחסנית ולטעון אותו ידנית לבית הבליעה וכל זאת כשיורים עליך. החלפה מהירה של המחסנית משאירה אותך במשחק. זו גם הסיבה שהמלצתי בעבר להעדיף 2 מחסניות סטנדרטיות על פני אחת של 30 + כדורים.
לעניות דעתי, אין זה תפקידו של אזרח מן השורה להסתער על מחבל שיורה ברוס"ר מאחורי מחסה. כל מי שיעשה את זה ללא אמצעים מתאימים כשהוא חמוש באקדחו האישי - סופו מר ונמהר. השאירו את זה לכוחות הבטחון.
יש לנצל את מלאי התחמושת ע"מ להגן עליכם ועל סביבתכם הקרובה, תוך וידוא שכל כדור היצא מהקנה לא יגרום ליותר נזק מתועלת.
שלא נדע
לא נראה לי פרקטי להוציא כדור מהמחסנית ולטעון אותו ידנית לבית הבליעה וכל זאת כשיורים עליך. החלפה מהירה של המחסנית משאירה אותך במשחק. זו גם הסיבה שהמלצתי בעבר להעדיף 2 מחסניות סטנדרטיות על פני אחת של 30 + כדורים.
לעניות דעתי, אין זה תפקידו של אזרח מן השורה להסתער על מחבל שיורה ברוס"ר מאחורי מחסה. כל מי שיעשה את זה ללא אמצעים מתאימים כשהוא חמוש באקדחו האישי - סופו מר ונמהר. השאירו את זה לכוחות הבטחון.
יש לנצל את מלאי התחמושת ע"מ להגן עליכם ועל סביבתכם הקרובה, תוך וידוא שכל כדור היצא מהקנה לא יגרום ליותר נזק מתועלת.
שלא נדע

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דנדוק, אמרתי מה עדיף...
אני אישית, לא חושב באמת שזה מתפקידי להסתער.
אבל אם הוא בטווח סביר, תחת מחסה ועסוק בהחלפת מחסניות, אין יותר קל ויעיל מלהתקרב אליו ולהפגיש אותו עם 72 עלמות החן השעירות שממתינות לו בקוצר רוח.
ניהול אש תחת מחסות רק מסכן את הסביבה ואת ויורה, את הנשק עדיף להשאיר להגנה אישית בטווח הקרוב אליך.
אני אישית, לא חושב באמת שזה מתפקידי להסתער.
אבל אם הוא בטווח סביר, תחת מחסה ועסוק בהחלפת מחסניות, אין יותר קל ויעיל מלהתקרב אליו ולהפגיש אותו עם 72 עלמות החן השעירות שממתינות לו בקוצר רוח.
ניהול אש תחת מחסות רק מסכן את הסביבה ואת ויורה, את הנשק עדיף להשאיר להגנה אישית בטווח הקרוב אליך.
קולונל, אני מאלו שתמיד מסתובב עם מחסנית עם כדור חסר בכדי לשמור על הקפיץ של המחסנית.
פעם היה לי FN ואיתו היו לי "רק" 12 כדור, אחריו ZIG ו CZ (המלך) עם "14" כדור ומאז ועד היום, כבר למעלה מ 10 שנים, גלוק 17 עם 16 כדור...קפיצה גדולה של עוד 2 כדורים...לא מספיק ?
אם הייתי גר ביש"ע, הייתי בטח מסתובב עם מחסנית נוספת ומאפסן מחסנית 32 ברכב.
ואפרופו רכב, האם החוק אוסר על אחזקת מחסנית + תחמושת ברכב ? החוק אוסר על השארת נשק, ולא מגדיר איסורים מיוחדים על תחמושת...
פעם היה לי FN ואיתו היו לי "רק" 12 כדור, אחריו ZIG ו CZ (המלך) עם "14" כדור ומאז ועד היום, כבר למעלה מ 10 שנים, גלוק 17 עם 16 כדור...קפיצה גדולה של עוד 2 כדורים...לא מספיק ?
אם הייתי גר ביש"ע, הייתי בטח מסתובב עם מחסנית נוספת ומאפסן מחסנית 32 ברכב.
ואפרופו רכב, האם החוק אוסר על אחזקת מחסנית + תחמושת ברכב ? החוק אוסר על השארת נשק, ולא מגדיר איסורים מיוחדים על תחמושת...
חברים יקרים.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא בוגר יחידה מובחרת. אין לי שום כוונה להסתער עם גלוק 19C + 2 מחסניות (והרבה מצב רוח טוב) על שני מחבלים שנמצאים מאחורי מחסות יורים בצרורות לכל עבר ומדי פעם משליכים איזה רימון או שניים לקינוח.
במצב שכזה (כמתואר שם שם) אני בכלל לא בטוח שאצליח תחת אש לצמצם טווח ולפגוע במחבלים. לעומת זאת הגיוני בעיני למצוא מחסה (גם במרחק 30-40 מטר) ולרתק את המחבלים למקומם. את שאר העבודה יעשו אלה שהוכשרו לזה (צהל וצוותי כוננות).
גם בזמן ארוע כדאי להכיר במגבלות האוביקטיביות שלנו ולא לגלות נטיות אובדניות/ הרואיות.
יום טוב
ראובן.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא בוגר יחידה מובחרת. אין לי שום כוונה להסתער עם גלוק 19C + 2 מחסניות (והרבה מצב רוח טוב) על שני מחבלים שנמצאים מאחורי מחסות יורים בצרורות לכל עבר ומדי פעם משליכים איזה רימון או שניים לקינוח.
במצב שכזה (כמתואר שם שם) אני בכלל לא בטוח שאצליח תחת אש לצמצם טווח ולפגוע במחבלים. לעומת זאת הגיוני בעיני למצוא מחסה (גם במרחק 30-40 מטר) ולרתק את המחבלים למקומם. את שאר העבודה יעשו אלה שהוכשרו לזה (צהל וצוותי כוננות).
גם בזמן ארוע כדאי להכיר במגבלות האוביקטיביות שלנו ולא לגלות נטיות אובדניות/ הרואיות.
יום טוב
ראובן.
בעיקר לדברים שאמר גלוקי: יורה מיומן,לצורך העניין,הוא אדם המסוגל לירות מקבץ של 3סנטימטר,למרחק 15 מטר,לאחר ריצה רצופה של עשר דקות.כל תוצאה פחותה מכך משמעותה ממעשית היא אזרחים שנפגעים.שכן בזמן ארוע,האדרנלין ,הלחץ והצרחות שמסביב יוציאו מריכוז גם את היורה המיומן ביותר.לכן,וזו התגובה לגבי ירי של חמש מחסניות,ופגיעה של חמש עשרה כדורים בלבד,יש מושג שנקרה העסקה.המטרה כאן היא לא לפגוע בתוקף אלא לרתק אותו למקומו.ובמיוחד כשמדובר באקדח,שיכולת העצירה שלו,ממרחק של 20 מטר (מי יתקרב למחבל אוחז קלצ'ניקוב פחות מכך?) לתוך מחבל עטוף באפוד ובבגדים עבים,היא די נמוכה (אא"כ הפגיעה היא פגיעת ראש,וכאן נכנס נושא הדיוק\בו עסקתי).לכן,לדעתי,מאחר והעסקה משמעותה ירי כמות רבה של תחמושת,מומלץ לשאת יותר ממחסנית אחת.(ולגבי מי שטען כי זהו כדור אחד לכל מחבל-9 מ"מ פראבלום בודד לא יעצור מחבל משולהב,ממרחק 20 מטר.יש צורך בפגיעות מצטברות-מס' כדורים לאדם).
- סליקאי זהב
pilot כתב:יובל, לאחר 10 דקות ריצה רצוף אתה חושב שיש ביכולתו של היורה להביא מקבץ כזה ???
ב 10 דקות ריצה עושים כ 3000 מטר וזה המון......
ידידי תלוי מי.
אני למשל שייך לקבוצה הגדולה של חברי הסליק המוגדרים כגדולים או "מאותגרים ביטנית"
אני אחרי עשר דקות ריצה עובר 35 ק"מ!!!
500 מטר בריצה והשאר באמבולנס בדרך למיון

זהו בדיוק,פיילוט.אדם שלא מסוגל לעמוד בדרישה הזאת,סביר להניח שלא יוכל לפגוע במפגע,בתוך כל הדינמיקה של סערת הארוע (הדרישה הזאת נועדה להוות רף לשליטה פיזית ונפשית).לכן,למשל,הצרחות של המפקדים "יורים עליך" תוך ביצוע אימוני פרט וחולייה,תוך השלכת אבנים,זריקת חול ובעיטות,היא אחת מההברקות הגדולות ביותר של הצבא.
זהו בדיוק,פיילוט.אדם שלא מסוגל לעמוד בדרישה הזאת,סביר להניח שלא יוכל לפגוע במפגע,בתוך כל הדינמיקה של סערת הארוע (הדרישה הזאת נועדה להוות רף לשליטה פיזית ונפשית).לכן,למשל,הצרחות של המפקדים "יורים עליך" תוך ביצוע אימוני פרט וחולייה,תוך השלכת אבנים,זריקת חול ובעיטות,היא אחת מההברקות הגדולות ביותר של הצבא.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד