דרישות סף של נשקים במסגרת הדרכות בנושא אבטחה...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
pilot כתב:שלא יהיו אי אילו אי הבנות.
אני בעד שגוף מוסמך, ממשלתי ולא פרטי, שמורכב מאנשי מקצוע בתחום ותחומים נוספים המשיקים לו (צבא, משטרה, משרד הבטחון, משרד הפנים, משרד המשפטים, בטחון פנים) יקחו את התפקיד עליהם, הם ורק הם יקבעו, יחליטו, יסמיכו, יבחנו, יעניקו רשיונות וישללו רשיונות. וזאת בכדי למנוע מהשתלטות גורמים אינטרסנטיים על הענף.
כמו שפלוני אלמוני מחליט היום שהוא נפרד מהתאחדות זו או אחרת ופותח "סניף" חדש בניהולו, יכולים לצוץ מחר עוד מאות כמוהו ולהקים אגודות, התאחדויות, וועדות מהפיכה כאלו ואחרות שמכירות רק במי שמסכים לגחמותיו הוא !!!
ואז מה ?, האוכלוסיה מתפצלת, מפוצלת, מתנגחת אחת בשניה, מרירות פנימית, אי הסכמה, ליכלוכים, האשמות והופ...פתאום קם לו מישהו שם למעלה ומטיל גזירה מתוקף סמכותו ומבטל X רשיונות ומכביד על קבלת 2X רשיונות נוספים....
למה לפלג ?, למה ליצור מהפיכות וסערות בכוס מיים. יש צורך בשינוי השיטה...
כמו רבים אחרים, גם אני בוגר צבא, גם לי היה טנק/מטוס/תותח/טיל/ספינה/צוללת בידיים, וגם אני חושב שאסור לתת לכל אחד כלי נשק בייד, במיוחד שבעתיים למתנדבי המשטרה על יחידותיהה השונות (כן, אני גם מתנדב במשטרה)...כולנו חלוקים.
אבל כאן....זה מריח כבר לא טוב..... לא יודע למה, יש ריח של כסף
מי שם את X להיות ממנוה על ההדרכות או את Y להסמיך מדריכים כאלו ואחרים או לשלול את ההסמכות שנתן Z על מקצוע A ??? מי ?..........מי![]()
ולצה חושב אדם X ששירת ביחידה Y שהעובדה שהוא שירת שם בתפקיד Z מסמיכה אותו להיות בר סמכה בתחום יותר מפלוני אלמוני ?
אני הרבה זמן בפורום....הרבה מאוד זמן........
אם אני הייתי יכול לבחור מישהו שאני סומך עליו בעיניים עצומות שיהיה נקי מאינטרסים אישיים ומקצועי פרופר, בר סמכה מקצועי, אני הייתי בוחר כאן רק באדם אחד !!!
פיילוט ידידי - חייב להיות גורם ממלכתי שיאשר /ישלול.
אבל כיוון שהוא מורכב מפקידים שאיני מזלזל בכישוריהם הניהוליים הוא צריך להיות מגובה בחחו"ד מקצועית.
את זה אפשר לעשות בידיים נקיות רק כאשר יש לך אינטיגריטי מקצועי ואינך תלוי לפרנסתך בענף.
קצת קשה אבל אפשרי למצוא מספר חברים כאלו שימליצו לגורמים המחליטים.
מה שמותר לאירגוני המורים, או לאיגודים אחרים מותר גם למדריכי הירי כל עוד הם באים בידיים נקיות !
כשכיום היעוץ היחיד הוא של מר בריניקר. צא ולמד שהאיש היה אחראי על גופים מונחים, צא ולמד מה כתבה על המשטרה ועדת כהן ומי תיפקד ובאיזה תפקיד אז, ואם תגיד לי שזה נקי ציבורית............
הרי לפי דוגמא זו מדריכי הירי רשאים לעשות הכל אבל ממש הכל בידיים מלוכלכות .
ואני אומר דווקא לא.
בואו נגלה בגרות ומקצועיות ובמקום לתקוף אישית נציע אלטרנטיבה.
הדברים נכתבו בעבר ובימים הקרובים יועברו לדיון בין מובילי הארגון.
בב"ח
אילן בן נון
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
בוקר טוב.
קודם כל, אני לא תוקף אף אחד, ואכן כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצא (במסגרת החוק) במדינה דמוקרטית וטוב שכך.
כל מה שאני חושב הוא, שחשוב מאוד לא לפצל את המסה, לא להתחיל למסחר אותה (לא בשלב זה בכל אופן), הפיצול וחילוקי הדעות מקרבים את הקץ.......
קודם כל, אני לא תוקף אף אחד, ואכן כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצא (במסגרת החוק) במדינה דמוקרטית וטוב שכך.
כל מה שאני חושב הוא, שחשוב מאוד לא לפצל את המסה, לא להתחיל למסחר אותה (לא בשלב זה בכל אופן), הפיצול וחילוקי הדעות מקרבים את הקץ.......
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד