מיקום אצבע על ההדק לעומת חוזק לחיצה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נתקלתי בשאלה הזו של מיקום האצבע במספר לא מבוטל של מקרים.
בקורסים למיניהם היו מדריכים שהיו ממש פנאטים בקטע של ללחוץ על ההדק עם קצה האצבע.
אחרי זה בא דור אחר של מדריכים שדגל בלחיצה על ההדק עם מרכז הכרית של האצבע.
ומדי פעם נתקלתי במדריכים שהיו אומרים תלחץ איך שבא לך העיקר תפגע...
אני דווקא מחבב את הגישה האחרונה. כל אחד עם איך שנוח לו, העיקר לתרגל הרבה ולפגוע.
א.
בקורסים למיניהם היו מדריכים שהיו ממש פנאטים בקטע של ללחוץ על ההדק עם קצה האצבע.
אחרי זה בא דור אחר של מדריכים שדגל בלחיצה על ההדק עם מרכז הכרית של האצבע.
ומדי פעם נתקלתי במדריכים שהיו אומרים תלחץ איך שבא לך העיקר תפגע...
אני דווקא מחבב את הגישה האחרונה. כל אחד עם איך שנוח לו, העיקר לתרגל הרבה ולפגוע.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
הגישה השלישית, מתאימה למדריך שלא מצליח להטמיע הרגלים נכונים או לא מצליח להכות מהשורש הרגלים לא נכונים שטבועים באדם.
הגישה של "אצבע קצרה על ההדק" ידועה ממקומות מסויימים, כיום ישנה גישה המגיעה בעיקר מהצבא (M16) של ללחוץ עם החיבור שבין הכרית לחלק האמצעי של האצבע.
(ע"ע הפלת כדורים בירי עם אקדח אצל מרבית החיילים ואנשי הביטחון שאותם יצא לי ולמדריכים עמיתים למקצוע לפגוש)
לטעמי הגישה של מרכז הכרית על ההדק היא הנכונה, אך לפניה יש מספר דברים שיש להקפיד עליהם כגון אחיזה נכונה, חלוקת כוח בין הידיים ועוד.. דברים שיש ללמוד במטווח / כיתת לימוד / שטח אימונים באימון "יבש" טרם הגישה לאימון "רטוב".
נעם.
הגישה השלישית, מתאימה למדריך שלא מצליח להטמיע הרגלים נכונים או לא מצליח להכות מהשורש הרגלים לא נכונים שטבועים באדם.
הגישה של "אצבע קצרה על ההדק" ידועה ממקומות מסויימים, כיום ישנה גישה המגיעה בעיקר מהצבא (M16) של ללחוץ עם החיבור שבין הכרית לחלק האמצעי של האצבע.
(ע"ע הפלת כדורים בירי עם אקדח אצל מרבית החיילים ואנשי הביטחון שאותם יצא לי ולמדריכים עמיתים למקצוע לפגוש)
לטעמי הגישה של מרכז הכרית על ההדק היא הנכונה, אך לפניה יש מספר דברים שיש להקפיד עליהם כגון אחיזה נכונה, חלוקת כוח בין הידיים ועוד.. דברים שיש ללמוד במטווח / כיתת לימוד / שטח אימונים באימון "יבש" טרם הגישה לאימון "רטוב".
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:איתמר,
נעם.
אני מחזיר אותך לתגובה של דניאל. כל הנושא של הירי מורכב משילוב של גורמים הכולל בתוכו את הארגונומיה של הכלי, מבנה כף היד של היורה והיכולות הפיזיות/נפשיות שלו.
במקומות בהם יש ליורה אפשרות לבחור את הכלי המתאים לו ביותר - אני מסכים איתך מכל הבחינות. הלחיצה האופטימלית מתבצעת עם מרכז כרית האצבע.
במקומות בהם המערכת מספקת את הנשק ואין לך אפשרות בחירה - כל אחד צריך למצוא את העיוות שנותן לו את התוצאה הטובה ביותר...אם תכריח יורה בעל כף יד קטנה ואצבעות קצרות ללחוץ בגלוק עם אמצע כרית האצבע תקבל הרבה מאד פגיעות ימינה או שמאלה ממרכז המטרה.
ובכלל... אני לא בדיוק אוהב את הקטע של כל פעם מוצאים משהו חדש ומנסים לשנות הרגלים של אנשים. לי זה רק הזיק וגרם לי לבלבול....
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר - לא בזילזול או ציניות, אבל זה כי לא לימדו אותך בהתחלה להתמודד עם שינויים ולא הטמיעו אצלך את העבודה שאקדחים שונים דורשים עבודה טכנית / מנח פיזי שונה ...
קח קלע שמחליף מדי מספר שנים נשק .. הוא אומנם משקיע זמן באימון והתאמה של הנשק אבל ברור לו שהוא לא יכול לעבוד עם כל הנשקים באותה צורה (ואני מדבר על כיונונים עדינים בהרבה מאלו הנדרשים באקדח "שירות"), מהיום הראשון הקלע לומד להתאים את עצמו אל הנשק ואת הנשק אליו ..
מעבר לכך - תחום הנשק הינו דינמי, פיתוחים שינויים וקידמה הם חלק בלתי נפרד ממנו ועל כן לא יתכן שהיום נירה באותה צורה שירו בתחילת המאה שעברה או אפילו באמצע שלה ..
חייבים לזכור שבמיוחד בירי מעשי יש אנשים שמשתמשים בכלים סמי מדעיים ע"מ להגיע לשלמות בתנועה ואת המסקנות שלהם אנחנו יכולים וצריכים ליישם, נכון שאפשר להישאר מאחור - אבל היום בהרצאה של דניאל נוכחנו כולנו עד כמה כל "גילוח" של עשירית שניה אפילו יכול להשפיע על מצבנו בזמן אמת ..
שחר
קח קלע שמחליף מדי מספר שנים נשק .. הוא אומנם משקיע זמן באימון והתאמה של הנשק אבל ברור לו שהוא לא יכול לעבוד עם כל הנשקים באותה צורה (ואני מדבר על כיונונים עדינים בהרבה מאלו הנדרשים באקדח "שירות"), מהיום הראשון הקלע לומד להתאים את עצמו אל הנשק ואת הנשק אליו ..
מעבר לכך - תחום הנשק הינו דינמי, פיתוחים שינויים וקידמה הם חלק בלתי נפרד ממנו ועל כן לא יתכן שהיום נירה באותה צורה שירו בתחילת המאה שעברה או אפילו באמצע שלה ..
חייבים לזכור שבמיוחד בירי מעשי יש אנשים שמשתמשים בכלים סמי מדעיים ע"מ להגיע לשלמות בתנועה ואת המסקנות שלהם אנחנו יכולים וצריכים ליישם, נכון שאפשר להישאר מאחור - אבל היום בהרצאה של דניאל נוכחנו כולנו עד כמה כל "גילוח" של עשירית שניה אפילו יכול להשפיע על מצבנו בזמן אמת ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
Re: מיקום אצבע על ההדק לעומת חוזק לחיצה
אתה צריך לירות איך שנוח לך ,ככה תיפגע יותר טוב
- סליקאי ארד

בנוסף למה שכתבו שחר וחלק מהאחרים:
הנקודה אינה הפיזיולוגיה, אלא המכניקה. לחיצה עם המפרק (או קרוב למפרק) מאפשרת כח רב יותר, כפי שנדרש בגלוק (ימח שמו של ההדק המחורבן הזה). לחיצה עם הכרית מאפשרת דיוק רב יותר.
אבל - ההשפעה העיקרית על הדיוק אינו ה"רגישות" או הכח של נקודת הלחיצה, אלא כיוון הפעלת הכח. והכיוון הוא סיכום מסובך של וקטורי הכוחות המופעלים על שלושת המפרקים. ניתן לבצע הפעלה נכונה (כלומר לחיצת הדק ישר לאחור) עם כל חלק של האצבע. זה רק עניין של הרגל ונוחיות היורה, ומן הסתם גם של התאמת צורת האקדח לכף היד.
בתור הבעלים של מספר אקדחים נאלצתי לסגל לחיצה שונה לכל כלי.
הנקודה אינה הפיזיולוגיה, אלא המכניקה. לחיצה עם המפרק (או קרוב למפרק) מאפשרת כח רב יותר, כפי שנדרש בגלוק (ימח שמו של ההדק המחורבן הזה). לחיצה עם הכרית מאפשרת דיוק רב יותר.
אבל - ההשפעה העיקרית על הדיוק אינו ה"רגישות" או הכח של נקודת הלחיצה, אלא כיוון הפעלת הכח. והכיוון הוא סיכום מסובך של וקטורי הכוחות המופעלים על שלושת המפרקים. ניתן לבצע הפעלה נכונה (כלומר לחיצת הדק ישר לאחור) עם כל חלק של האצבע. זה רק עניין של הרגל ונוחיות היורה, ומן הסתם גם של התאמת צורת האקדח לכף היד.
בתור הבעלים של מספר אקדחים נאלצתי לסגל לחיצה שונה לכל כלי.
- סליקאי כסף

lyuv כתב:בתור הבעלים של מספר אקדחים נאלצתי לסגל לחיצה שונה לכל כלי.
איך אומרים - צרות של עשירים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רגיש, פטיש, אדיש! בצבא למדנו לירות עם בפטיש, באקדח למדתי יש לירות עם אמצע הרגיש. לא פעם אני שם לב שיורים לשמאל במטרה לוחצים על ההדק בחלקו הקדמי של הרגיש ואלה שפוגעים ימינה לוחצים עם החלק האחורי.
כאשר התחלתי לאמן את יחידת הביטחון של ישובנו, נתקלתי במאבטח ותיק שירה יופי של מקבצים, היה לו חידוש קשר נהדר, אבל הכל שמאלה. כך ירה במשך שנים.... בדקו כוונות, החליפו לו נשק ( מאותו הדגם ), בדקו עין דומיננטית, שום דבר....פשוט הנשק היה גדול מדי לכף היד שלו ורק קצה הכרית הגיע להדק! החלפת האקדח למידות שלו הפכה לפלא פלאים!
צורי.
כאשר התחלתי לאמן את יחידת הביטחון של ישובנו, נתקלתי במאבטח ותיק שירה יופי של מקבצים, היה לו חידוש קשר נהדר, אבל הכל שמאלה. כך ירה במשך שנים.... בדקו כוונות, החליפו לו נשק ( מאותו הדגם ), בדקו עין דומיננטית, שום דבר....פשוט הנשק היה גדול מדי לכף היד שלו ורק קצה הכרית הגיע להדק! החלפת האקדח למידות שלו הפכה לפלא פלאים!
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
Re: פיזיקה וירי
עוד'ר כתב:שיעור מעניין באנטומיה ופיזיולוגיה אם כי מיותר.
מדובר בפיזיקה פשוטה ובסיסית.
ככל שזרוע המנוף ארוכה יותר (קצה האצבע לעומת אמצעה) הכוח שיש להפעיל כדי להתגבר על ההתנגדות (ההדק) רב יותר.
טריגר כתב:לא ממש,
מומנט הוא מכפלת הכוח במרחק,
ככל שנרחיק את נקודת הפעלת הכוח מנקודת הפעלת המאמץ
דווקא נידרש להפעיל פחות כוח.
ע"ע ידית מומנט \ ידית כוח של בוקסות.
בתור מי שמבין קצת בירי והרבה בפיזיקה נראים לי כל הנסיונות להסביר את התופעות שנגרמות בירי באמצעות מודלים פשוטים כמו זרוע של בוקסה כאנלוגיה לאצבע כלא מספקים.
מידול של מה שבאמת קורה ביד ובאצבע היורה בזמן לחיצה על ההדק הוא הרבה יותר מורכב מסתם אורך*זרוע (לאן נעלמה הזווית?).
גם ההסבר שמצאתי פה בפורום לגבי "למה באקדחים כבדים יותר הרתע מורגש פחות" שפישט את העניין לשימור תנע (m1v1=m2v2) נראה לי רחוק מאוד מהמציאות.
בעיות שקשורות בגוף האדם קשה לפתור באמצעים פשוטים (זה גוף אלסטי שמפעיל בעצמו כוח על עצמו בנקודות שונות) , אז נראה לי שעדיף לשים את התאוריות הפיזיקאיות בצד.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
מר amitmat הנכבד,
3 שנים... 3 שנים....
אתה שם לב שאתה עונה על אשכול מלפני 3 שנים?! למה?!
3 שנים... 3 שנים....
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:מר amitmat הנכבד,
3 שנים... 3 שנים....
האם עדיף לפתוח אשכולות חדשים על נושאים שכבר נדונו?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בפירוש כן, במיוחד כשמדובר באשכול כ"כ ישן.
במבט הראשון בהודעה הראשונה באשכול, שברתי את הראש מתי יצא לנו להפגש במטווח לאחרונה... עד שהצצתי בתאריך.
במבט הראשון בהודעה הראשונה באשכול, שברתי את הראש מתי יצא לנו להפגש במטווח לאחרונה... עד שהצצתי בתאריך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד