IDPA
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני מסכים איתך שיש עלויות אבל הן לא בשמיים.
מדובר פה על גודל שוק בסדר גודל של 200,000 לקוחות.
נניח שתצליח להגיע לחדירה של 2% מכלל השוק הזה (בערך 5,000 איש) והצלחת למכור להם שירותים חדשים - כבר שיפרת את מצבך במאות אחוזים.
תסתכל על המטווחים שאתה מבקר בהם - הם ברוב הזמן שוממים ומיותמים ולא מתקרבים לניצול הפוטנציאל שיש להם.
א.
נניח שתצליח להגיע לחדירה של 2% מכלל השוק הזה (בערך 5,000 איש) והצלחת למכור להם שירותים חדשים - כבר שיפרת את מצבך במאות אחוזים.
תסתכל על המטווחים שאתה מבקר בהם - הם ברוב הזמן שוממים ומיותמים ולא מתקרבים לניצול הפוטנציאל שיש להם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רעיון מעולה !!! פיתחתי אותו קצת ברשותכם....
אפשר לערוך תחילה כמה תחרויות אשר יחולקו לפי קטגוריות של יורים מתחום הירי המעשי ויורים שלא עברו קורס ירי מעשי אשר ישתתפו במתארים פשוטים יותר.
ניתן לקבוע מראש כ 4-5 תחרויות כאלו שיתפרסו על עשרה עד שנים עשר חודשים ובזמן הזה המעוניינים יעברו קורס שכזה בחו"ל או ע"י מדריך שיבוא להעביר את הקורס בארץ ומיד אח"כ יערכו השתלמות מדריכים.
עם סיום תחרויות ההיכרות והכשרת המדריכים (שיתרחשו כמובן באותו זמן) יוצעו הקורסים לציבור הרחב כאשר תהיה מתכונת מקוצרת ליורי ירי מעשי ומתכונת ליורים חדשים, אחוז מסוים מההכנסות ישמש להקמת העמותה.
כאשר העמותה תצבור מספיק כח, נאמר של 150000-175000 יורים חדשים תוך שנה נוכל להגיע להצטרף לאיגוד הקליעה כחברים, מן הסתם האיגוד ישמח לאיחוד עם העמותה כיוון שכך יהיו בו יותר חברים ויגדל כוחו אל מול הרשויות והרי ידוע הוא שהאיגוד טובת היורים לנגד עיניו ולכן צפוי שלא יתנגד למהלך זה.
משרד הפנים יווכח שמדובר בספורט ובו אנשים רציניים ולכן לא ימצא לנכון להתעמר בהם אלא ינסה לבוא לקראתו ולדעתי אחרי מספר מפגשים והכנות נוכל להכריז בשמחה שיורי ירי מעשי וירי הגנתי יוכלו להחזיק עד 3 אקדחים ויורי ירי הגנתי 2 אקדחים (כמובן בוגרי קורס כעבור שנה ושתי תחרויות כי יש צורך בתבחינים !!!), כמו כן תיקבע נקודת ביקורת כעבור שנתיים בה וועדה משותפת לאיגוד ולמשרד הפנים בו יוחלט האם להרחיב את מתן הרשיונות ולאפשר קניית רובים (לא אוטומטיים כמובן !!!) ליורים מעשיים או הגנתיים בעלי ותק של שלוש בספורט.
בשלב זה לדעתי על האיגוד בשיתוף אנשי הירי המעשי והירי ההגנתי לשקול האם לפתוח תחרויות של ירי ברובה ליורים בעמותות אלו.
שימו לב !
כשכל זה יקרה מחיר התחמושת יוזל עקב הכמות שתעלה והתחרות שתתפתח בין כל המטווחים שיפתחו, לא מן הנמנע שאף נצליח להביא לידי כך שטעינה עצמית תהיה חוקית !!!
מן הסתם יורים מעשיים ויורים הגנתיים אשר יתחרו על בסיס קבוע (שתי תחרויות בשנה לפחות) יהיו פטורים מתדריך, מבחן בן שעה וירי 100 כדור בעת חידוש רשיון אך עדיין ישאו בנטל האגרה שיופנה כמובן לפיתוח ספורט הירי וקידומו.
הבעיה היחידה שנותרה לנו היא לגרום למדינה לסבסד את הקורסים כך שכבר בוגרי צבא בני 21 יוכלו ללמוד אותם ולהיכנס לספורט זה בגיל צעיר יחסית.
כמובן שאיני מצפה לסבסוד אקדחים או לירידת מחירים אך ניתן להעניק את כל האקדחים שיוחרמו ממתנדבי המשא"ז להתאחדות שתשאיל אותם ליורים בתחילת דרכם עד שידם תהא משגת לרכוש אקדח משלהם.
כל מי שמעוניין להתחיל ולהריץ את היוזמה שישלח לי מייל לכתובת :
KEEP@ON.DREAMING
עם שורת נושא : ירי ? לא מעשי.
ויפה שעה אחת קודם !
שבת שלום ומבורך.
אפשר לערוך תחילה כמה תחרויות אשר יחולקו לפי קטגוריות של יורים מתחום הירי המעשי ויורים שלא עברו קורס ירי מעשי אשר ישתתפו במתארים פשוטים יותר.
ניתן לקבוע מראש כ 4-5 תחרויות כאלו שיתפרסו על עשרה עד שנים עשר חודשים ובזמן הזה המעוניינים יעברו קורס שכזה בחו"ל או ע"י מדריך שיבוא להעביר את הקורס בארץ ומיד אח"כ יערכו השתלמות מדריכים.
עם סיום תחרויות ההיכרות והכשרת המדריכים (שיתרחשו כמובן באותו זמן) יוצעו הקורסים לציבור הרחב כאשר תהיה מתכונת מקוצרת ליורי ירי מעשי ומתכונת ליורים חדשים, אחוז מסוים מההכנסות ישמש להקמת העמותה.
כאשר העמותה תצבור מספיק כח, נאמר של 150000-175000 יורים חדשים תוך שנה נוכל להגיע להצטרף לאיגוד הקליעה כחברים, מן הסתם האיגוד ישמח לאיחוד עם העמותה כיוון שכך יהיו בו יותר חברים ויגדל כוחו אל מול הרשויות והרי ידוע הוא שהאיגוד טובת היורים לנגד עיניו ולכן צפוי שלא יתנגד למהלך זה.
משרד הפנים יווכח שמדובר בספורט ובו אנשים רציניים ולכן לא ימצא לנכון להתעמר בהם אלא ינסה לבוא לקראתו ולדעתי אחרי מספר מפגשים והכנות נוכל להכריז בשמחה שיורי ירי מעשי וירי הגנתי יוכלו להחזיק עד 3 אקדחים ויורי ירי הגנתי 2 אקדחים (כמובן בוגרי קורס כעבור שנה ושתי תחרויות כי יש צורך בתבחינים !!!), כמו כן תיקבע נקודת ביקורת כעבור שנתיים בה וועדה משותפת לאיגוד ולמשרד הפנים בו יוחלט האם להרחיב את מתן הרשיונות ולאפשר קניית רובים (לא אוטומטיים כמובן !!!) ליורים מעשיים או הגנתיים בעלי ותק של שלוש בספורט.
בשלב זה לדעתי על האיגוד בשיתוף אנשי הירי המעשי והירי ההגנתי לשקול האם לפתוח תחרויות של ירי ברובה ליורים בעמותות אלו.
שימו לב !
כשכל זה יקרה מחיר התחמושת יוזל עקב הכמות שתעלה והתחרות שתתפתח בין כל המטווחים שיפתחו, לא מן הנמנע שאף נצליח להביא לידי כך שטעינה עצמית תהיה חוקית !!!
מן הסתם יורים מעשיים ויורים הגנתיים אשר יתחרו על בסיס קבוע (שתי תחרויות בשנה לפחות) יהיו פטורים מתדריך, מבחן בן שעה וירי 100 כדור בעת חידוש רשיון אך עדיין ישאו בנטל האגרה שיופנה כמובן לפיתוח ספורט הירי וקידומו.
הבעיה היחידה שנותרה לנו היא לגרום למדינה לסבסד את הקורסים כך שכבר בוגרי צבא בני 21 יוכלו ללמוד אותם ולהיכנס לספורט זה בגיל צעיר יחסית.
כמובן שאיני מצפה לסבסוד אקדחים או לירידת מחירים אך ניתן להעניק את כל האקדחים שיוחרמו ממתנדבי המשא"ז להתאחדות שתשאיל אותם ליורים בתחילת דרכם עד שידם תהא משגת לרכוש אקדח משלהם.
כל מי שמעוניין להתחיל ולהריץ את היוזמה שישלח לי מייל לכתובת :
KEEP@ON.DREAMING
עם שורת נושא : ירי ? לא מעשי.
ויפה שעה אחת קודם !
שבת שלום ומבורך.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
itamar כתב:אני מסכים איתך שיש עלויות אבל הן לא בשמיים.
א.
איתמר !
ת'ה לא מעודכן
יש היום נשק בידיים פרטיות רק 130 אלף ! (הצליחו )
לפי דיווח בכתוב שניתן ביום עיון למדריכים בכירים.
אז מאיפה יצאת עם 200 אלף ?
שחצי מהם מחזיקים נשק .......... שיהיה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
itamar כתב:רפתן כתב:נו טוף
לגבי למה אין בארץ? - זה עיניין לוגי פשוט
הסכת ולמד.
87% מהפיגועים (עד 2004 כולל) התרחשו בתחומי הקו הירוק ורובם בישובים שאינם מזכים בנשיאת נשק, (למעט עיה"ק). מה יותר נבון מלקחת אנשימים שמשרתים במילואים לפחות חוידש בשנה ונושאים נשק ולציידם בהכשרה ונשק ע"מ שיוסיפו בטחון?
מה הקשר אילן?
ב-90% מהפיגועים שקורים ב-87% בתחומי הקו הירוק נשק לא יעזור לך בכלום כי הם פיגועי התאבדות. מה בדיוק תעשה? תירה כדור בראש לכל אחד שמעורר את חשדך כמחבל מתאבד?
לגבי IDPA בארץ...יש הרבה מה לעשות וכמו ש-DONDUCK אמר אפשר להתחיל מלמטה ואחרי כן לקבל הכרה רשמית כספורט.
הקמתם עכשיו אירגון מדריכים..
מדוע לדוגמא שלא תעבדו עם בעלי המטווחים על תוכנית עסקית למשוך לקוחות?
עוברים דרך הידיים שלכם כל רשימות החידושים...כל אחד היה מנצל כאלה רשימות לדיוור ישיר.
למשל:
- אתם יכולים להציע לבעלי הרשיונות תחרויות עממיות - כניסה חינם מחיר תחמושת מוזל
- קורסים והכשרות
- אחריות פלילית
- כל מיני INTRO בחינם שימשכו אנשים לא חסר...
יש לכם גישה למכרה זהב שאתם ממש לא מנצלים אותו.
א.
הגם אתה ברוטוס?
איתמר מלך הידע
מה עם תחנת הדלק באריאל ? (שלא כמו בנתניה)
כן איתור ונטרול של נושא חגורת נפץ עשוי לגרום לו למות במקום להתפוצץ, אך כשהנשק בידיים לא מיומניות או ראית ואין לך נשק / יכולת לפעול אז הכל חרטא !
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:הגם אתה ברוטוס?
איתמר מלך הידע
מה עם תחנת הדלק באריאל ? (שלא כמו בנתניה)
כן איתור ונטרול של נושא חגורת נפץ עשוי לגרום לו למות במקום להתפוצץ, אך כשהנשק בידיים לא מיומניות או ראית ואין לך נשק / יכולת לפעול אז הכל חרטא !
אילן,
המקרים האלה מוכרים לי ולכן אמרתי:
""ב-90% מהפיגועים שקורים ב-87% בתחומי הקו הירוק נשק לא יעזור לך בכלום כי הם פיגועי התאבדות."
אני לא נגדך או נגד אף אחד אחר - אני מהאו"ם. וגם אין לי שום תוכניות לירות בחשודים בתור מחבלים מתאבדים. במקרה שח"ח אני אתקל באחד אני אסתלק מהמקום במהירות האפשרית - זו הפריבילגיה שלי בתור אזרח מהשורה.
לגבי מה שאמרתי קודם.
יש מצד אחד בעלי מטווחים ומדריכי ירי שלא בדיוק עסוקים מדי. מצד שני יש ציבור בעלי כלי ירייה בעל כושר קניה לא מבוטל. ביניהם פעורה תהום עמוקה.
אם תמצא דרך לגשר על פני התהום ולחבר בין שני הצדדים אז זה יטיב עם כולם וגם ישרת את מטרתך שהיא העלאת המיומנות בשימוש בנשק והעלאת מספר נושאי הנשק המיומנים ברחוב.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:Colonel כתב:Maze כתב:אהבתי את האופטימיות...
אופטימיות זהירה...
אופטימי שמופטימי
המייל שנתת עובד?
אילן,
אני חושב שאתה צריך לקרא שוב את הודעתי...
תשתדל לעיין גם בין השורות...
ולשאלתך,
כתובת הדואל הנ"ל מובילה בדיוק למקום בו נמצאת התוכנית...תרתי משמע...
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 07 יולי 2006, 18:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
itamar כתב:אם תמצא דרך לגשר על פני התהום ולחבר בין שני הצדדים אז זה יטיב עם כולם וגם ישרת את מטרתך שהיא העלאת המיומנות בשימוש בנשק והעלאת מספר נושאי הנשק המיומנים ברחוב.
א.
סליחה אך שאלה קטנה ברשותך,
קראתי בשקיקה את דבריך אך חסרה לי במחילה חוליה אחת בשרשרת, נדבך אחד בתיאוריה, שלב אחד בתהליך שלא היה מספיק נהיר, האם תוכל במתותא לחדד את הנקודה בה עוברים בעלי הנשק למטווח ומשם לרחוב ?
ואם אפשר אחרי ששלב זה יובהר דיו להסביר מדוע היום אותם נושאי נשק אחראים, שקולים ובוגרים אינם מוצאים עצמם באותם מטווחים בדיוק לשם אימון שוטף (לצורך העניין אפילו ירי סטטי) ?
benbenam כתב:"ללא המשתגעים לא היה קיום לעולם...."
הרמב"ם
![]()
המבין יבין
אמיר
בעקרון אתה צודק ואני האחרון שירפה ידיו של מאן דהוא מלפעול על מנת לקדם נושא שאני חושב שהוא חשוב כ"כ.
אבל, יש פה שאלה של מחיר, אולי מחיר אישי של מי שיחליט להיות דור המדבר.
זה פרוייקט רציני (אם אתה לא רוצה שיהיה עוד קומבינה ישראלית) שמצריך משאבים פיננסיים וזמן, הרבה זמן. ובשורה התחתונה זה הימור, כי כולם חכמים גדולים ורוצים להרשם לקורס כשזה בתיאוריה אבל כשמגיעים לזה שמי שמועמד לעבור את ההכשרה צריך לשלם עבור הידע ולהגיע פיזית על חשבון לוח הזמנים שלו, תגלה שה"נרשמים בטוח" מתאדים יותר מהר מאצטון ביום חם במדבר.
ולא הייתי ממליץ לאף אחד לבנות את התכנית העסקית על סמך שת"פ עם הרשויות - ולא משנה עד כמה אתה עושה את הדבר הנכון והמתאים - כי במקרה הטוב עם כל הרצון שיש לבעלי התפקידים תצא נשמתך במבוך הבירוקרטי כי זה טיבה של המערכת.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד