התאבדות במטווח,
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ואם מפקח המטווח לא היה עומד בחדר בקרה משוריין, אלא היה טורח לרדת למטה וחס וחלילה להדריך את היורים בבטיחות בסיסית, לא היית נתקל באנשים המסתובבים עם אצבע על ההדק וכדור בקנה.
רבותיי.
בארץ אין שום תו"ל ושום הנחייה כיצד לנהוג במקרים כאלו.
אף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות במצבו של אותו מדריך, מכיוון שאותו מתאבד היה בקלות יכול לפגוע במדריך קודם, אם היה מרגיש שהנ"ל יכול לסכן את רצונו להתאבד.
נכון שניתן לעשות הרבה דברים בכדי למנוע התאבדויות במטווח, כולל לירות במקום היורה, או פשוט לבטל את הסכנה בכך שניתן להם אקדחי קפצונים. אבל הבעיה היא שורשית הרבה יותר. מה עושים בכדי לגרום למתאבדים להגיע למטווחים. שום סימנים מחשידים לא יעזרו, ולא ניתן לאבחן כל יורה לפני שנכנס למטווח.
במטווח בו התבצעו ההתאבדויות, מדיניות ההדרכה היא מאוד קפדנית, מנהל המטווח והמדריכים הם מקצועיים מעל לכל ספק, ואם היה סיכוי של אחד למליון לגרום לאותם אנשים לא לבצע את המעשה, אני בטוח שמעשים אלו היו נמנעים.
אנחנו יכולים ללמד בטיחות מכאן ועד עולם, אולם מי שרוצה לסכן את עצמו ואחרים יעשה זאת למרות כל ההדרכה ולמרות כל ההטמעה שבנושא. ומי שרוצה להתאבד, לא ניתן יהיה למנוע ממנו, בדיוק כמו שמי שרוצה לקפוץ מתחת לגלגלי הרכבת, לא ניתן למנוע ממנו, או לקפוץ ממגדל גבוה. לא יעזרו כל הגדרות הגבוהים, והאבטחה, מי שהחליט לקפוץ, יקפוץ.
מורי ורבי בתחום תמיד אומר, שהיורים הבאים למטווח לעולם לא רוצים לפגוע בך, אולם מרגע שנכנסו למטווח, לא יפסיקו לנסות.
Safty First.
רבותיי.
בארץ אין שום תו"ל ושום הנחייה כיצד לנהוג במקרים כאלו.
אף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות במצבו של אותו מדריך, מכיוון שאותו מתאבד היה בקלות יכול לפגוע במדריך קודם, אם היה מרגיש שהנ"ל יכול לסכן את רצונו להתאבד.
נכון שניתן לעשות הרבה דברים בכדי למנוע התאבדויות במטווח, כולל לירות במקום היורה, או פשוט לבטל את הסכנה בכך שניתן להם אקדחי קפצונים. אבל הבעיה היא שורשית הרבה יותר. מה עושים בכדי לגרום למתאבדים להגיע למטווחים. שום סימנים מחשידים לא יעזרו, ולא ניתן לאבחן כל יורה לפני שנכנס למטווח.
במטווח בו התבצעו ההתאבדויות, מדיניות ההדרכה היא מאוד קפדנית, מנהל המטווח והמדריכים הם מקצועיים מעל לכל ספק, ואם היה סיכוי של אחד למליון לגרום לאותם אנשים לא לבצע את המעשה, אני בטוח שמעשים אלו היו נמנעים.
אנחנו יכולים ללמד בטיחות מכאן ועד עולם, אולם מי שרוצה לסכן את עצמו ואחרים יעשה זאת למרות כל ההדרכה ולמרות כל ההטמעה שבנושא. ומי שרוצה להתאבד, לא ניתן יהיה למנוע ממנו, בדיוק כמו שמי שרוצה לקפוץ מתחת לגלגלי הרכבת, לא ניתן למנוע ממנו, או לקפוץ ממגדל גבוה. לא יעזרו כל הגדרות הגבוהים, והאבטחה, מי שהחליט לקפוץ, יקפוץ.
מורי ורבי בתחום תמיד אומר, שהיורים הבאים למטווח לעולם לא רוצים לפגוע בך, אולם מרגע שנכנסו למטווח, לא יפסיקו לנסות.
Safty First.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יחד עם זאת, חבל שהסמכת המע"ר שמדריכים מחויבים בה, אינה מסוגלת לסייע במקרים מעין אלו.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
יש כאן בעייתיות - אין בחומר הלימוד הרשמי של מדריכי הירי פרק העוסק בזיהוי מתאבדים פוטנציאלים.
אני קורא למשרד הפנים להכניס נושא חשוב זה לתוכנית הלימודים וההסמכה לרבות בחינות...
אני קורא למשרד הפנים להכניס נושא חשוב זה לתוכנית הלימודים וההסמכה לרבות בחינות...
advocate כתב:יש כאן בעייתיות - אין בחומר הלימוד הרשמי של מדריכי הירי פרק העוסק בזיהוי מתאבדים פוטנציאלים.
דני, לאט לך.. עוד יקחו את זה ברצינות.
אני בעד העשרה והכנה של העוסקים במקצוע לצורך הקניית יכולת קצת יותר טובה להתמודד עם הסיכון הזה ואם אפשר גם למנוע, מה טוב. יחד עם זאת רק חסר שגם יטילו אחריות לזיהוי סיכונים כאלה על המדריך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אין חובת דיווח לרשויות על רופאים במקרה ואדם עלול להוות סכנה לציבור? למיטב ידיעתי יש דיווח למשרד התחבורה במקרה ואדם איננו כשיר לנהוג (מסיבה רפואית או נפשית).
אולי יש לאפשר גישה און-ליין (מע' אביב?) לבסיס נתונים ובו רשימת האסורים בכניסה למטווח.
לא שהדבר ימנע התאבדויות, שכן ישנן דרכים אין ספור להתאבד, אבל זה יצמצם את האפשרויות של המתאבד לפגוע בזולתו אגב מעשהו.
אולי יש לאפשר גישה און-ליין (מע' אביב?) לבסיס נתונים ובו רשימת האסורים בכניסה למטווח.
לא שהדבר ימנע התאבדויות, שכן ישנן דרכים אין ספור להתאבד, אבל זה יצמצם את האפשרויות של המתאבד לפגוע בזולתו אגב מעשהו.
בברכה,
גלעד
גלעד
כמי שחווה מקרה כזה (לשמחתי הייתי בחוץ - מדריך אחר היה בפנים עם המתאבד), גם במצב בו מדריך אחד עומד מאחורי יורה אחד בעמידה שכאילו יצאה מספר הדרכה, כמעט בלתי אפשרי למנוע את זה.
ולגבי העובדה שהיו שני מקרים רצופים - מוכרת בפסיכולוגיה תופעת ה"קופיקאט", כאשר מקרה אחד שמתפרסם גורם לאחרים לעשות אותו דבר. במקרה של קטינים, לדוגמה, החוק אוסר על פרסום מקרי התאבדות, בדיוק כדי למנוע את התופעה הזו (לא שכל העיתונים תכבדים את החוק). אני מנחש שהמקרה השני ארע לאחר שהאיש קרא על המקרה הראשון, ואימץ את הרעיון.
לגבי דווח לרשויות - על פי החוק קיימת חובה על מטפל (פסיכולוג, עובד סוציאלי, רופא וכד') לדווח על מסוכנות של מטופל לעצמו או לאחרים, אם יש למטפל סיבה להניח כי למטופל יש גישה לנשק. כבר קרה לי בשרותי הצבאי שקבלתי הנחיה היסטרית לקחת את הנשק מחייל מילואים ולהפנותו למחלקה פסיכיאטרית כי דווח כזה הגיע לגביו.
למרבה הצער, קשה להגדיר "סימנים מחשדים" לכוונת התאבדות, ולנו כמדריכי ירי הסיכוי לזהות אחד כזה לא גדול.
ולגבי העובדה שהיו שני מקרים רצופים - מוכרת בפסיכולוגיה תופעת ה"קופיקאט", כאשר מקרה אחד שמתפרסם גורם לאחרים לעשות אותו דבר. במקרה של קטינים, לדוגמה, החוק אוסר על פרסום מקרי התאבדות, בדיוק כדי למנוע את התופעה הזו (לא שכל העיתונים תכבדים את החוק). אני מנחש שהמקרה השני ארע לאחר שהאיש קרא על המקרה הראשון, ואימץ את הרעיון.
לגבי דווח לרשויות - על פי החוק קיימת חובה על מטפל (פסיכולוג, עובד סוציאלי, רופא וכד') לדווח על מסוכנות של מטופל לעצמו או לאחרים, אם יש למטפל סיבה להניח כי למטופל יש גישה לנשק. כבר קרה לי בשרותי הצבאי שקבלתי הנחיה היסטרית לקחת את הנשק מחייל מילואים ולהפנותו למחלקה פסיכיאטרית כי דווח כזה הגיע לגביו.
למרבה הצער, קשה להגדיר "סימנים מחשדים" לכוונת התאבדות, ולנו כמדריכי ירי הסיכוי לזהות אחד כזה לא גדול.
I think, therefore I am. I think
אויר...
חברים,
לא ברור לי בשביל מה בן אדם צריך להכנס למטווח ולירות באקדח שהורג בני אדם? בשביל התחושה? בשביל הספורט?
מה הבעייה לקבוע כי אדם שבא מן החוץ ורוצה לירות בכלי של המטווח עצמו יקבל אקדח אויר שאולי אינו בעל רתע כמו אקדח 9 מ"מ אבל מספיק טוב לאימון ספורטיבי וקבלת תחושת הירי.
(ממילא מבחינת משרד הפנים רשיון לאקדח אויר כמוהו רשיון לאקדח הורג...)
ניתן גם להסביר לפני הירי לאותו יורה כי הוא יורה באקדח ספורטיבי שאינו הורג... ואם בכל זאת הוא רוצה למות שיגש למגדל הקרוב ויקפוץ.
מי שכבר יש לו כלי משלו אינו צריך להגיע למטווח כדי להתאבד.
לא ברור לי בשביל מה בן אדם צריך להכנס למטווח ולירות באקדח שהורג בני אדם? בשביל התחושה? בשביל הספורט?
מה הבעייה לקבוע כי אדם שבא מן החוץ ורוצה לירות בכלי של המטווח עצמו יקבל אקדח אויר שאולי אינו בעל רתע כמו אקדח 9 מ"מ אבל מספיק טוב לאימון ספורטיבי וקבלת תחושת הירי.
(ממילא מבחינת משרד הפנים רשיון לאקדח אויר כמוהו רשיון לאקדח הורג...)
ניתן גם להסביר לפני הירי לאותו יורה כי הוא יורה באקדח ספורטיבי שאינו הורג... ואם בכל זאת הוא רוצה למות שיגש למגדל הקרוב ויקפוץ.
מי שכבר יש לו כלי משלו אינו צריך להגיע למטווח כדי להתאבד.
- סליקאי ארד

Re: אויר...
kashat כתב:חברים,
תגובה מוזרה מאד מאדם שצופה/כותב בפורום כזה
איני יודע אם אתה מחזיק נשק משלך או לא אבל כדאי שתזכור שאין דבר כזה "אקדח שהורג בני אדם". יש, לעומת זאת, בני אדם שהורגים בני אדם, לעיתים את עצמם ולעיתים אחרים.
ספק לו היו זוכים לתשומת הלב לה הם זוכים אלמלא השתמשו בכלי יריה לביצוע זממם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
רגע צעדן!
אתה אומר שמדריך אמור לעשות משהו שלא אומן לעשות, לא הוסמך לעשות, אינו בחומר הלימודים והאחראים עליו אינם יודעים להעביר?
מוזר....
אתה אומר שמדריך אמור לעשות משהו שלא אומן לעשות, לא הוסמך לעשות, אינו בחומר הלימודים והאחראים עליו אינם יודעים להעביר?
מוזר....
Re: אויר...
kashat כתב:חברים,
לא ברור לי בשביל מה בן אדם צריך להכנס למטווח ולירות באקדח
לא ברור לי בשביל מה בן אדם (ומה עם בנות חווה?) צריך לחוות שיעור טיסה אם אין לו מטוס, לצנוח אם הוא לא צנחן, לצפות בפריז ממרומי מגדל אייפל אם הוא לא בעליו של המגדל, לאכול בשר שלא הוא עצמו גידל ושחט, או לשמוע את הסימפוניה מהעולם החדש שלא הוא עצמו כתב.
1. נא עיין בערך "תרבות פנאי" במילון.
2. אקדח אויר איננו תחליף לאקדח 9 מ"מ, אלא עומד בזכות עצמו.
3. אם תסגור/תמנע כל אמצעי ששימש להתאבדות, אזי בין היתר ניתן לסגור את הרכבת, את הטכניון (בניין אמאדו היה פופולארי בקרב האובדניים), וגם את המשטרה - לא מזמן התאבדה בקפיצה מחלון עצורה במהלך חקירתה. מומלץ גם להפסיק ביצור תרופות, שכן מינון יתר הינה דרך נוספת להתאבד.
בברכה,
גלעד
גלעד
לאלו המגיבים לי:
שכחתם לכתוב למה אתם יורים באקדח במטווח?
אולי לשם האורגזמה?
או הצמרמורת בהחזקת הכלי?
או אימון בהגנה עצמית ופגיעה באנשים?
יש פה מיהו שאקדח ה 9 מ"מ שלו נמצא ברשותו בעילה של קליעה ספורטיבית ברשיונו??
כל הדיבורים שלכם בסגנון "כל הדברים שמתאבדים איתם..." מכוונים לכך שירי באקדח במטווח אינו לעניין הרג אנשים כי אם לעניין ספורטיבי, ולעניין ספורטיבי - אין חובה לתת למי שאינו בעל רשיון לאקדח לירות באקדח שהורג בני אדם או שהוא אפילו "כלי ספורטיבי", אם אתם רוצים, אבל באפשרותו להרוג בן אדם בזלזול.
ואולי גם שכחתם כי לעלות לטכניון לא צריך רשיון מטעם המדינה ולהחזיק באקדח כן צריך. ולהחזיק הגה של דאון גם צריך רשיון או שאפשר לטוס כאורח בלי להחזיק בסטיק.
אולי כדאי גם להזכירכם את חוק כלי היריה 1949 ... "...כלי שבכוחו להרוג אדם ..." וגומר...
שכחתם לכתוב למה אתם יורים באקדח במטווח?
אולי לשם האורגזמה?
או הצמרמורת בהחזקת הכלי?
או אימון בהגנה עצמית ופגיעה באנשים?
יש פה מיהו שאקדח ה 9 מ"מ שלו נמצא ברשותו בעילה של קליעה ספורטיבית ברשיונו??
כל הדיבורים שלכם בסגנון "כל הדברים שמתאבדים איתם..." מכוונים לכך שירי באקדח במטווח אינו לעניין הרג אנשים כי אם לעניין ספורטיבי, ולעניין ספורטיבי - אין חובה לתת למי שאינו בעל רשיון לאקדח לירות באקדח שהורג בני אדם או שהוא אפילו "כלי ספורטיבי", אם אתם רוצים, אבל באפשרותו להרוג בן אדם בזלזול.
ואולי גם שכחתם כי לעלות לטכניון לא צריך רשיון מטעם המדינה ולהחזיק באקדח כן צריך. ולהחזיק הגה של דאון גם צריך רשיון או שאפשר לטוס כאורח בלי להחזיק בסטיק.
אולי כדאי גם להזכירכם את חוק כלי היריה 1949 ... "...כלי שבכוחו להרוג אדם ..." וגומר...
- סליקאי ארד

אחזור שוב על דברי קודמי:
אקדח אינו הורג יותר ממצבר 12V של רכב
האדם המשתמש באקדח הורג!
מקווה שדברי הובנו!
מתאבדים ימצאו תמיד את דרכם, מבנה גבוה, נשק פרטי צבאי מטווח, רכב, רכבת, תרופות וכיוצ"ב.
אגב אקדח אינו הורג נשים יותר מסכין הסלטים או קופיץ הבשר (גרזן למי שלא יודע).
אז
לצערי היו מספר מקרי התאבדות במטווחים אבל מזה לאסור על אנשים המעונינים ללמוד לירות ואולי בהמשך לצטרף לספורט (אולימפי או מעשי) או לשפר את מיומנותם לצורך שרותם הצבאי..
המרחק לדעתי גדול.
אקדח אינו הורג יותר ממצבר 12V של רכב
האדם המשתמש באקדח הורג!
מקווה שדברי הובנו!
מתאבדים ימצאו תמיד את דרכם, מבנה גבוה, נשק פרטי צבאי מטווח, רכב, רכבת, תרופות וכיוצ"ב.
אגב אקדח אינו הורג נשים יותר מסכין הסלטים או קופיץ הבשר (גרזן למי שלא יודע).
אז
לצערי היו מספר מקרי התאבדות במטווחים אבל מזה לאסור על אנשים המעונינים ללמוד לירות ואולי בהמשך לצטרף לספורט (אולימפי או מעשי) או לשפר את מיומנותם לצורך שרותם הצבאי..
המרחק לדעתי גדול.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד