תבור כתבה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המקומות שאתה מזכיר לא שייכות בדיוק שייכות לגופים פרטיים, או ששיכות לגופים פרטיים שקיבלו אותם בדרכים כאלה ואחרות למטרות ספציפיות, שהם כמובן רוצים לנצלם לתועלת כלכלית שונה מהמטרה לשמה ניתנו. זה בדיוק כמו מי שקיבל בחכירה קרקע מדינה להפריח את השממה ובונה עליה קניון או גן ארועים.
ואם ביכין חקל עסקינן - היה סיפור עם בית אריזה שהם קיבלו ממישהו שהיה פעם שר תשתיות שגם הבטיח להם שלא תהיה להם בעיה בעתיד לבצע שינוי יעוד.
בקשר למפעל הנשק - מישהו בדק איזו גיבנת בדמות חוזי עבודה של עובדים מיותרים והתחייבויות פנסיוניות (כמקובל בגופים אלה) לקח על עצמו הקונה?
בזמנו, כשעוד הייתי במילואים בענף קליעה וצלפים, ניסיתי את התבור. היתרון הגדול הוא יכולת התפעול ביד אחת כשמשקל הרובה קרוב לגוף, כך שהוא לא בורח קדימה. מצד שני, ההדק היה מחורבן. אני גם לא אוהב אישית את הקונספט של בולפאפ. לשיטתי, חייל צריך להיות מסוגל להחליף כתף וילרות מהצד החלש - משימה מאוד לא נעימה כשכל התרמילים עפים לך יש לתוך החולצה (והיו לי אנקדוטות די משעשעות עם מדריכות קליעה בסדיר בענין - אבל מאחר ואנחנו בימים הנוראים לא אעשה לכולם את החיים שחורים עם סיפור על רמת ההדרכה בצבא). כמובן, שהצבא לא חושב כמוני - אבל למזלי אני כבר לא חייב להסכים איתו.
ואם ביכין חקל עסקינן - היה סיפור עם בית אריזה שהם קיבלו ממישהו שהיה פעם שר תשתיות שגם הבטיח להם שלא תהיה להם בעיה בעתיד לבצע שינוי יעוד.
בקשר למפעל הנשק - מישהו בדק איזו גיבנת בדמות חוזי עבודה של עובדים מיותרים והתחייבויות פנסיוניות (כמקובל בגופים אלה) לקח על עצמו הקונה?
בזמנו, כשעוד הייתי במילואים בענף קליעה וצלפים, ניסיתי את התבור. היתרון הגדול הוא יכולת התפעול ביד אחת כשמשקל הרובה קרוב לגוף, כך שהוא לא בורח קדימה. מצד שני, ההדק היה מחורבן. אני גם לא אוהב אישית את הקונספט של בולפאפ. לשיטתי, חייל צריך להיות מסוגל להחליף כתף וילרות מהצד החלש - משימה מאוד לא נעימה כשכל התרמילים עפים לך יש לתוך החולצה (והיו לי אנקדוטות די משעשעות עם מדריכות קליעה בסדיר בענין - אבל מאחר ואנחנו בימים הנוראים לא אעשה לכולם את החיים שחורים עם סיפור על רמת ההדרכה בצבא). כמובן, שהצבא לא חושב כמוני - אבל למזלי אני כבר לא חייב להסכים איתו.
nobody expects the spanish inquisition
hk765 כתב:המקומות שציינת, שייכים לגופים פרטיים.
קנו את האדמה כשהיו שם ביצות.
רוצים למכור - זכותם.
כאן לכאורה מדובר במישהו "מחובר" שקנה נכס יקר במחיר מציאה.
אם הוא מחזיק ומפעיל - יופי.
אם הוא מפטר ומוכר -
ימים יגידו.
האדמות שציינתי הן אדמות מינהל מקרקעי ישראל שניתנו לאותם בעלים במטרה מסויימת בתנאים נוחים מאד.....
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

yuval כתב:לגבי מטווח רמת גן למיטב ידיעתי הוא הוחכר / הושכר ולא נמכר על ידי עיריית רמת גן למפעיל הנוכחי. ויתקנו אותי עם מישהו יודע טוב יותר.
לגבי אדמות יכין - לא יודע לא מדבר ...
עד כמה שאני יודע, אדמות ממ"י הן תמיד בחכירה.....
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:hk765 כתב:2. דוגמא נוספת: הפרדסים שמאחורי רמת החייל..כרגע שייכים לחברת יכין שמחזיקה אותם בקושי רק שהמדינה לא תפקיע. משקים את המינימום ההכרחי, רוב הפרי מרקיב על העצים.. ובבוא השעה הם יזכו ב-40% כאשר המדינה תפשיר את הקרקעות האלה...
לך תדע....
א.
לפני כחצי שנה עברתי בפרדסים שמצפון לירקון כשעשיתי את שביל ישראל. היה שם משטח עצום של אשכוליות מדהימות שכיסה את הקרקע ככל שהעין יכלה לראות ועוד המון היו על העצים...
דודה שלי שבאה ממיאמי היכן שהפירות יפים אבל עם טעם של פלסטיק (ואולי הם באמת מפלסטיק רק שלאיש אין אומץ להודות...) היתה פשוט המומה והתעקשה להצתלם שוב ושוב כדי להראות לחברות להליכה בטיילת את התמונות... למרות אמריקניאותה היא לא היתה מסוגלת להבין איך נותנים לנדל"ן להחליף את זה.
- סליקאי ארד

עכשיו אתה יודע למה......
תפוזים מארה"ב עוד לא ראיתי בארץ... אבל בתפוחי עץ מארה"ב כן נתקלתי.
תפוחים PINK LADY, עם מדבקה של MADE IN USA והמשק ממנו הם באו...
ואת עודפי התפוחים שבגולן שולחים לסוריה...
א.
תפוזים מארה"ב עוד לא ראיתי בארץ... אבל בתפוחי עץ מארה"ב כן נתקלתי.
תפוחים PINK LADY, עם מדבקה של MADE IN USA והמשק ממנו הם באו...
ואת עודפי התפוחים שבגולן שולחים לסוריה...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר