עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה

על ידי GA1 » 09 ספטמבר 2017, 23:50

מודה ועוזב ירוחם.
כך מצופה מחבר בפורום.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gol1 » 15 ספטמבר 2017, 20:35

התגובה פורסמה גם בפורום הרישוי:

כל מי שמחזיק בנשק בישראל צריך לדאוג.
הרצל קבלו הוא פשוט יעקב עמית יותר מתוחכם ומסודר, הוא יודע לקדם את האג'נדה שלו באופן הרבה יותר מושכל מסודר ומכוסת"ח משפטית כיאות לבירוקרט אמיתי ולכן הוא מסוכן לכלל נושאח הנשק הרבה יותר.
עלינו נושאי הנשק להבין שהמדיניות בבט"פ לא השתנתה וכל מה שהם עושים שם זה לחפש דרכים לצמצם את כמות נושאי הנשק החוקיים בכדי להראות לוועדה הבאה שהם היו בסדר ועשו כל מאמץ להקטין את מצבת כלי היריה אשר בידיים פרטיות בישראל, הדוגמא הטובה ביותר היא התוכנית לחייב בחידוש רשיון ואימון כל שנה, ככה יותר אזרחים יוותרו על כאב הראש הכרוך בכך
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 15 ספטמבר 2017, 21:25

אני לא חושב שאימון פעם בשנה יגרום לנהירה של אנשים לתחנת המשטרה הקרובה לויתור על הרישיון.
יהיו קצת קיטורים, כמו שהיו כשהתחילו עם חובת אימון פעם ב-3 שנים ועם אישור רפואי בכל חידוש.
אז אנשים יקטרו קצת על כמה שזה עולה להם הרבה כסף לחדש ושזו "הפעם האחרונה שאני מחדש" והכל ימשיך כרגיל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nakar » 17 ספטמבר 2017, 15:59

ולפני 10 דקות התקשרו אליי מהבט"פ לבצע אימות נתונים (כמובן שהתקשרתי אליהם אחרי שהשאירו לי הודעה כדי לוודא שאני לא נותן נתונים למישהוא שלא קשרו לנושא).

נראה לי שהם "מגששים" את השטח, ולראות מי לא מגיב או לא זמין ולמצוא איזו אמתלה הזויה לשלילת זכות (או שמא אני פראנואידי ... למרות שאף פעם אי אפשר להיות זהיר יתר על המידה)
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 17 ספטמבר 2017, 16:30

איך זה שלא ענית לטלפון יכול להביא לשלילת רישיון?!?!?!
הם מאמתים פרטים כדי לשלוח לך הודעות, לרבות הודעות חידוש באמצעים אלקטרוניים, כדי לחסוך בנייר ולייעל קצת את התהליך.
סך הכל לא מדובר בצעד בעייתי במיוחד, חוץ מאשר בשביל אוכלוסיות מבוגרות מאוד שלא ממש בקיאות באמצעים אלקטרוניים, ורגילים לקבל הודעות חידוש בדואר.
הם האוכלוסיה שנמצאת בסיכון הכי גבוה מהמהלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nakar » 17 ספטמבר 2017, 16:54

חידשתי לפני כמה חודשים.
הייתי מניח שזו הזדמנות לא רעה לעשות "ויש" על מחזיק הרשיון. לדוגמא, האם האו חייב משקפיים (למרות שגם בחידוש רשיון נהיגה לא בודקים, שגם זה הזוי ...)

לברר פרטים כאלה בלי לשאול אותי לפרטים מזהים חד ערכיים כמו מספר רשיון, ת.ז. וכו' לא מקצועי ויכול להוביל למצב בו מישהוא אחר עונה לטלפון ולטעון שהוא אני ולומר שטויות שיכולות לסכן אותי למרות שאני הבעלים של הרשיון ולא הוא. כמו שאמרתי, לא מקצועי ומסוכן בלשון המעטה
Ignore all ego
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 17 ספטמבר 2017, 20:10

מוזר שמתקשרים לאמת נתונים כמה חודשים אחרי קבלת הרשיון
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 18 ספטמבר 2017, 06:07

אני לא חושב שאימון פעם בשנה יגרום לנהירה של אנשים לתחנת המשטרה הקרובה לויתור על הרישיון.

אני דווקא חושב שכן.
הצימצום הגדול במס' בעלי הרשיונות קרה אחרי שחייבו במטווח, בדיקה רפואית ובדיקת תקינות הנשק.
המון בעלי רשיונות שהנשק שכב להם איפשהו בארון העדיפו לוותר על התענוג.

זה לא מדגם מייצג, אבל שמעתי מלא מעט אנשים שאם יחייבו אותם באימון פעם בשנה הם יפרדו מהרשיון.

קח בחשבון גם שבמצב הנוכחי אין במדינה מספיק תשתית של מטווחים כדי להתמודד עם זה. מה שכמובן יגביר את העומס והטירטור עלינו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 ספטמבר 2017, 09:12

שוכחים גם שיש לא מעט אנשים שנעדרים מהארץ לתקופות, עקב רילוקיישן או לימודים בחו״ל.

לפני שמישהו יגיד ״הפקדה אצל סוחר״ - זה עסק די יקר לתקופה ארוכה ואם יש אמצעי אבטחה בבית, אז זה לא תמיד בטוח יותר והיו מקרים כולל אחד מפורסם שנדון כאן ארוכות על עסק שהוקפא עקב היעלמות כלי נשק ממנו...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 18 ספטמבר 2017, 09:30

itamar כתב:

אני דווקא חושב שכן.
הצימצום הגדול במס' בעלי הרשיונות קרה אחרי שחייבו במטווח, בדיקה רפואית ובדיקת תקינות הנשק.
המון בעלי רשיונות שהנשק שכב להם איפשהו בארון העדיפו לוותר על התענוג.

זה לא מדגם מייצג, אבל שמעתי מלא מעט אנשים שאם יחייבו אותם באימון פעם בשנה הם יפרדו מהרשיון.

קח בחשבון גם שבמצב הנוכחי אין במדינה מספיק תשתית של מטווחים כדי להתמודד עם זה. מה שכמובן יגביר את העומס והטירטור עלינו.

א.

יש בחור בעשור די מבוגר בחייו שאני מכיר ב-6 שנים האחרונות.
זה מספיק זמן בשביל לעבור 2 חידושים.
ב-2 החידושים האחרונים שלו כל מה ששמעתי ממנו זה "די נמאס לי זה הרבה כסף חידוש הרישיון הזה, אני גם ככה לא צריך את הנשק הזה הוא כל היום שוכב פה בכספת אני לא משתמש בו בכלל אני לא הולך לחדש את הרישיון, אני מוסר את האקדח למשטרה וזה, פעם אחרונה שאני מחדש"
רוצה לנחש מה קרה? כל פעם הוא חידש את הרישיון כמו גדול והבטיח "זאת הפעם האחרונה שאני מחדש"
הוא מקטר על מטווח פעם ה-3 שנים והצהרת בריאות כי זה "טירטור" וכסף בשבילו.
סיפרתי לו שעכשיו מתכוונים להגביר את האימון לפעם בשנה, הדבר הראשון שיצא לו מהפה: "סוף סוף, הגיע הזמן".
אז גם כל מי שמקטר, בסופו של דבר אם חשוב לו לשמור על הרישיון, לא יירתע מהמהלך.
ופה אני נותן לך דוגמה קלאסית של מי שגם ככה לא אוהב את המצב הנוכחי והנשק שלו באמת, אבל באמת שוכב בכספת ויוצא אחת ל-3 שנים לאוורור.
אז אולי יהיו כמה שיוותרו על הנשק, שיבושם להם.
מי שזה חשוב לו, ימשיך לשמור עליו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 ספטמבר 2017, 16:57

לא מבין את הטענה הזאת .
מחר יעלו גם את המע״מ ל 40% ומי שמספיק חשוב לו לאכול ימשיך לקנות אוכל.
מבחינתי זה עוד מס. עוד הכבדת נטל על האזרחים הישרים במדינה, לא יותר מזה.
מאד נוח למצוא לזה הצדקה ולהמתיק ע״י כך את הגלולה, כמו להגיד שמצלמות המהירות בכבישים נועדו כדי לצמצם את מספר/חומרת התאונות - זהו שלא.

אין משמעות לאימון בשנה, כמו שאין משמעות לאימון תלת או חמש שנתי , בדיוק באותה מידה. מי שטוען אחרת אינו מקצועי בעיניי.
תגידו שאם כך אז לא צריך בכלל - יש בזה משהו. ההצדקה היא אפשרות לבקרה גם על עצם קיומו של הנשק וגם על מצב בעליו שאולי כבר אינו בקו הבריאות, את זה לא צריך פעם בשנה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 18 ספטמבר 2017, 16:58

מסכים עם ניר
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 ספטמבר 2017, 17:32

באופן אישי, אני עומד כיום בשלושה תבחינים, נמצא במטווח מרצוני ומכספי עשרות פעמים בשנה. מצידי להישאר היחיד שמחזיק רשיון בארץ ושכל השאר יוותרו.
אבל לא שוכח, שבעוד 20-30 אולי 40 שנה אי״ה, אני אהיה זקן, חלש וחסר אונים מול שודד צעיר. 300 ₪ בשנה זה אולי בדיוק מה שיהיה חסר לי לתרופות או חשבון חשמל. חושבים שאתם בטוחים עם קרן הפנסיה שאתם מפרישים אליה כל חודש - תחשבו שוב, או תבדקו באיזה גירעון אקטוארי היא נמצאת.
אל תשכחו מאיפה באתם ולאן אתם הולכים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 18 ספטמבר 2017, 17:45

ניר ל כתב:אל תשכחו מאיפה באתם ולאן אתם הולכים.

מה שמפליא אותי ומרגיז זה שגם מייסד העמותה וגם זה שכעת עומד בראשה הם פנסיונרים ואם אני טועה על תבחין משמר ז"ל.
הייתי מצפה מהם לקצת יותר אמפתיה וחזון בעניין הזה - אבל זהו שלא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 18 ספטמבר 2017, 20:03

ניר ל כתב:באופן אישי, אני עומד כיום בשלושה תבחינים, נמצא במטווח מרצוני ומכספי עשרות פעמים בשנה. מצידי להישאר היחיד שמחזיק רשיון בארץ ושכל השאר יוותרו.
אבל לא שוכח, שבעוד 20-30 אולי 40 שנה אי״ה, אני אהיה זקן, חלש וחסר אונים מול שודד צעיר. 300 ₪ בשנה זה אולי בדיוק מה שיהיה חסר לי לתרופות או חשבון חשמל. חושבים שאתם בטוחים עם קרן הפנסיה שאתם מפרישים אליה כל חודש - תחשבו שוב, או תבדקו באיזה גירעון אקטוארי היא נמצאת.
אל תשכחו מאיפה באתם ולאן אתם הולכים.

כשבן אדם מגיע למצב שהוא לא יכול לשלם על חשבון חשמל או על תרופות, נראה לי שאקדח כבר פחות מטריד אותו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד