לאחר יום במטווח...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי טל712 » 05 ינואר 2007, 08:20

תחמושת להרתעה ולא רק להריגה - בין השאר, כדורים נגד נחשים ו- Flares. כמו שאמרתי, אני יוצאת לטיולים לבד (כולל לינת שטח), ככה שהחשש העיקרי שלי הוא לא פח"ע אלא דווקא מישהו מהצד הזה של הגבול שינסה לנצל את המצב. במצב כזה הייתי מעדיפה א) לירות על מנת לעצור ולא כדי להרוג, וב) להסתבך עם החוק מאשר פשוט להיכנע ולתת למשהו לקרות. מלבד זאת, היכולת לירות Flares נראית לי שימושית ביותר (בטיול האחרון כמעט פרקתי כתף בנקיק ללא קליטת פלאפון).

עוד לא ניסיתי את האקדח עם תחמושת חיה (אולי בשבוע הבא), אבל הוא יושב לי ביד בצורה נוחה למרות חלוקת משקל מוזרה קצת (כי אין מחסנית לאזן את משקל התוף והקנה). טעינה ב- Speed Loader? אני מניחה שזה עניין של תרגול, ויש לי בהחלט הסבלנות והיכולת להשקיע שעות אימון.

שכחתי לשאול לשם הדגם, אבל אחרי חיפוש קצר באינטרנט, נדמה לי שמדובר ב- 686 4 אינץ'. אני לא זוכרת אם יש Flares ל- 686 או רק ל- 629. אני כן זוכרת שכל החלקים בנשק עשויים מנירוסטה.

דרך אגב, האם יש למישהו הערכת מחיר לגבי הכלי המדובר?

~ טל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 ינואר 2007, 09:21

טל,

הנשק הוא בקוטר 357/0.38 שזה אומר 9ממ.

1. FLARES בקוטר כזה הם יותר גימיק מאשר משהו שיכול לעזור לך במצב חרום ובנוסף לזה אני לא בטוח שניתן/יש הספקה סדירה של זה בארץ. בשביל טיולים את צריכה משהו קצת יותר רציני כדי שמישהו ישים לזה לב אם ח"ח קורה לך משהו. בעלי סירות/יאכטות יכולים לרכוש כאלה בצורה חוקית, אם יש לך קשרים עם אחד כזה תנסי להשיג לעצמך כמה FLARES רציניים שעפים לגובה רב, בוערים הרבה זמן ורואים אותם גם ביום וגם בלילה. הייתי גם מציע לך להצטייד ב-STROBE למקרים שאת נקלעת למצוקה בלילה ואת רוצה למשוך תשומת לב לכוחות חילןץ/מסוקים שמחפשים אותך בלילה.

2. כדורים נגד נחשים - אותו כנל יותר גימיק מאשר משהו שיכול לעזור לך באמת. יש אותם גם ב-9ממ. הם אחלה בשביל לפוצץ בלונים במטווח, אבל הם רק ידגדגו תוקף שבא לעשות לך משהו ואחרי שניה גם את וגם הנשק שלך יהיו בידיים שלו. את לא יכולה לבנות על זה בתור משהו שיעצור תוקף, ולגבי נחשים הם לא יתעסקו איתך אם את לא תתעסקי איתם. (גם אני טיילתי וישנתי מספיק בשטח, גם בארץ וגם בכל מיני חורים בעולם).

3. לגבי אמצעי לא קטלני להגנה עצמית - תרסיס פלפל בריכוז של 10% או שוקר חשמלי רציני יעשו את העבודה. תרסיס פלפל טוב גם נגד כלבים אם את מסתובבת במקומות שבהם יש ריכוזים של כאלה, ושימוש בו הוא שקט ולא יסבך אותך כמו שימוש בנשק.

4. מעבר לכל תנסי את הכלי בירי. אחת הבעיות של אקדחים תופיים היא רתע מורגש וקפיצה חזקים בצורה משמעותית בהשוואה לאקדחים חצי אוטומטיים שנגרם על ידי:
- תחמיש חזק יותר וגדול יותר
- ציר קנה גבוה בהרבה מעל ציר היד שלך בהשוואה לכלי חצי אוטומטי
- העדר מחלק/קפיצים שסופגים חלק מהאנרגיה

לעניות דעתי חלק מהתכונות שחשובות בכלי נשק להגנה עצמית הן (לא לפי סדר עדיפות)

1. אמינות
2. נוחות נשיאה (פה נכנס משקל, גודל, צורה וכו)
3. נוחות בירי והדיוק שלך עם הכלי הזה - כמה מדוייק את מסוגלת לירות בנשק הנ"ל. הנשק יכול להיות מדויק מאד, אבל אם מהלך ההדק שלו ארוך וקשה סביר להניח שהפגיעות שלך במטרה יהיו פחות טובות.
4. באיזה מהירות את מסוגלת להוציא כדור שני אחרי שירית כבר אחד - בסיטואציות אמיתיות יכול להיות שתדרשי לירות מספר כדורים ואז חשובה מאד מהירות "ההתאוששות שלך" בין כדור לכדור (פה נכנס נושא הרתע, רשף, רעש, רכישת מטרה מהירה וכו)
5. נוחות ומהירות התפעול - כמה נח לך לדרוך את הנשק, להחליף מחסניות, לתפעל מעצורים

אלו בערך התכונות החשובות של כלי נשק להגנה עצמית, וכפי ששמת לב הן מאד אינדיבידואליות למשתמש. כמו ששמת לב בפורום הזה, כל אחד נשבע בכלי שלו שהוא הטוב ביותר (בשבילו). כל כלי (ובכלל זה אקדחים תופיים) שיענה לך על הדרישות האלה הוא בהחלט מועמד רציני לרכישה.. כל שאר השיקולים כמו זיקוקים או כדורים נגד נחשים הם שיקולים צדדיים כייוון שזה לא היעוד העיקרי של הנשק - זה רק NICE TO HAVE.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 ינואר 2007, 10:42

שכחתי להוסיף עוד משהו

זמינות תחמושת והמחיר שלה. 9ממ תמיד תוכלי להשיג בכל מקום ואף פעם לא יהיה חסר מחיר לכדור 2שח פחות או יותר.
תחמושת 38ספיישל או 357מגנום הרבה יותר יקרה, ולא תמיד תוכלי להשיג בקלות.
מספר בעלי אקדחים תופיים הולך ונמצא בירידה, ובניחוש פראי אני יכול להגיד שקטן יותר ממספר בעלי נשק בקוטר 45ACP. יש בעיה להשיג תחמושת 45 איכותית, על אחת כמה וכמה (אני חושב) שתהיה בעיה להשיג תחמושת לאקדחים תופיים..

מה לעשות, שוק הנשק בארצינו הקטנה הולך ומצטמצם משנה לשנה, והולך ומתרכז סביב 9ממ ארוך..זה עוד דבר שחשוב לך לקחת בחשבון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 05 ינואר 2007, 11:52

טל אל תשכחי כי ההחלטה שלך ככל שתהיה אינה "החלטה לחיים",,, תמיד תוכלי למכור ולהחליף כמו שרובנו עשינו ועוד נעשה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי slavochk » 05 ינואר 2007, 13:36

טיולים לבד, כולל לינה בשטח, לא נשמעים לי כחוסר אחריות - מה היית עושה אם חלילה כן היית פורקת כתף? או פציעה שלא מאפשרת הליכה? במקום שאין קליטה בסלולרי...

במצבים כאלה, כשנאלצים לשלוף אקדח, הייתי מעדיף תחמושת אמיתית ולא קפצונים.
לחילוץ, הייתי שמח לאמצעי תקשורת אמין, ולהרתעה - תרסיס פלפל בתיק או על החגורה, הבנתי כי הדבר ינטרל למספר דקות תוקף/תפיל/כלב תועה, ועל חלק מהתרסיסים אפילו מתנוסס הלוגו של חברת Walther.

629 - קליבר 44 מגנום / 44 ספיישל, אני מניח שהתחמושת תהיה יקרה למדי (לא ש357 ממש זולה... 357 זה לא רק הקליבר, זה גם המחיר ההתחלתי :lol: )
מחיר האקדח? סביר שהקישור הבא כבר לא רלוונטי, אבל שימי לב למחיר - מחיר זנות...
בשוק של מוכרים בלבד, ומעט הקונים מעדיפים אקדחי מחסנית, מחירו של אקדח תופי לא ירקיע שחקים.
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=5701
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד