10. הצעת חוק כלי היריה הגבלת גיל למתן רשיון כלי ירי ואימון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: 10. הצעת חוק כלי היריה הגבלת גיל למתן רשיון כלי ירי ואימון

על ידי ramdishon » 19 אוקטובר 2009, 15:26

כשקראתי את כל השרשור הזה, לא יכולתי שלא להגיע למסקנה הבאה:
כל המשתתפים בפורום הזה הנם אנשים נורמטיביים, כנראה ברמה גבוהה, שלא היה להם שום עימות עם החוק.
בתור שכאלו אני מסופק אם נחשפו לכל אותם המקרים החריגים (החורגים גם מהחוק).
מניסיוני, כל הגזירות והתקנות המוזרות לכאורה הנן תוצאה של אירועים אמיתיים, בהם גורמים עבריינים ניצלו פרצות על מנת לעשות שימוש בלתי חוקי בנשק. הדוגמא הטובה ביותר היא נושא השבתת הנשק, שירד בגלל ניצול לא חוקי של ההליך לשחזור נשק מושבת. ייתכן שנושא התבחין של מתנדב במשמר האזרחי הנו תוצא של אירוע דומה.
אני מכיר גזירות חוקיות (בנושא שונה לגמרי), שלאדם נורמטיבי נראות מוזרות מאד, שהנן תוצאה של התנהגות לא נאותה של מעטים.
מהו הפתרון או הסוד למאבק בגזירות אלו? קטונתי. בג"צ לא יעזור, כי אם גזירה מסוימת תחסוך חיי אדם אחד, הוא לא יתן ידו לבטלה. מישהו העלה רעיון של שיחה עם פסיכולוג- נראה סביר ונכון, השאלה אם אפשרי מבחינה מעשית.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מתבונן מרחוק » 19 אוקטובר 2009, 16:29

חברים יקרים,
הפעם אשתדל לא להתיש:

גיא עלה על הנקודה עליה הצבעתי שוב ושוב - המשתתפים כאן אינם מהווים דוגמא מייצגת לנושאי נשק.
לא חסרים במדינה אנשים שיקחו את הילדים לבילוי במטווח כי זה יותר ריאליסטי ממכונות וידאו (ארקייד) ויותר מרגש מסתם לונה פארק, ולא אכפת להם אילו תובנות הילד לוקח הביתה מהמטווח.
זה לא חייב להיות "יוסי הערס". גם עורך דין נכבד מקהילת אנשי צבא קבע תושבי רעות, השאיר את הנשק שלו זמין בבית והילד שלו חשב שהוא יודע הכל על אקדחים, אז אין סיכון בהצגת הנשק לחברים.
גיא, הזכרת את הנצרה שבין האזניים. יש כאלו שלא מקבלים חינוך כמו שצריך בבית, והנצרה שלהם דפוקה.
לדעתי, וזה מה שאני מנסה להעביר בכל הטיעונים הארוכים והמפרכים שלי, אצל ילדים הנצרה הזו עדיין לא התגבשה.

צביקה, אצלי אין כזה דבר לצאת מהבית לא חמוש מאז שאני בן 19. היום אני נושא אקדח אזרחי תחת עילת יישוב זכאי.

רמדישון, כיום אני מתמחה בעריכת דין. אמנם לא בדין פלילי אבל גם בנזיקין לא חסרים לנו לקוחות פצועי ירי ואף כאלו ששכלו בני משפחה עקב שימוש לרעה בנשק או רשלנות בשימוש בו. אני תמיד אומר שיש לנו הרבה יותר לקוחות שעשו שימוש לרעה או רשלנות בנהיגה ברכב ועדיין לא לוקחים מחצי מדינה את המפתחות, אבל בכל זאת יש סטנדרטים מינימאליים להחזקה בנשק וירי בו, אפילו תחת פיקוח.

זהו. טענתי, הסברתי, הברהתי, חזרתי ושוב חזרתי, ובזאת סיימתי :-)
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 19 אוקטובר 2009, 16:31

גיא עלה על הנקודה עליה הצבעתי שוב ושוב - המשתתפים כאן אינם מהווים דוגמא מייצגת לנושאי נשק.
לא חסרים במדינה אנשים שיקחו את הילדים לבילוי במטווח כי זה יותר ריאליסטי ממכונות וידאו (ארקייד) ויותר מרגש מסתם לונה פארק, ולא אכפת להם אילו תובנות הילד לוקח הביתה מהמטווח.

עצוב לומר אבל הדברים נכונים. הלוואי שהיה בידי לסתור זאת אך הם נכונים.
יחד עם זאת ההגבלה הגורפת המושתת על הציבור נראת לי אפע'ס מוגזמת משהו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ליאור45 » 19 אוקטובר 2009, 16:48

1. התרשמתי שכמות ההתקפות האישיות באשכול הזה ירדה (התנהלו הודעות פרטיות בנושא).
2. לא הייתה לי בעיה אילו הליך רישוי כלי הירייה הכולל בחינה של אופי על מנת לסנן אנשים מהטיפוסים שהוזכרו באשכול. עם זאת בטוחני שמרבית חברות השמירה היו קורסות במקרה זה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 19 אוקטובר 2009, 17:10

ליאור45 כתב:1. התרשמתי שכמות ההתקפות האישיות באשכול הזה ירדה (התנהלו הודעות פרטיות בנושא).
2. לא הייתה לי בעיה אילו הליך רישוי כלי הירייה הכולל בחינה של אופי על מנת לסנן אנשים מהטיפוסים שהוזכרו באשכול. עם זאת בטוחני שמרבית חברות השמירה היו קורסות במקרה זה.

או שהשומרים היו ראויים !!!

צופה מרחוק
שיטת הענשת האנשים הטובים היא טפשות.

הכי קל להגיד לא.
הרבה יותר קשה להכין כן אבל.........
כי האבל מחייב עבודה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 19 אוקטובר 2009, 18:18

מתבונן מרחוק - אתה צודק מאוד. הבעיה היא שההתנהלות הנוכחית של הממסד לא פותרת את הבעיות אלא מחמירה אותן.
אילו היו מגדירים בחוק דרישות כשירות מחמירות למי שמעוניין לשאת נשק, דיינו! (ולא כפי שדורשים היום, אימון קקיוני פעם בשלוש שנים)
אילו היו מגדירים בחוק דרישות לאכסון נשק בבית - דיינו! (ולא "להקפיד על מקום נעול")
אילו היו מגדירים בחוק שרשיון להחזיק כלי יריה ניתן לפי תכונות אישיות במקום לפי תבחינים קשיחים - דיינו! (ולא אם פלוני גר בשכונה מסוימת בירושלים או בעל בית עסק מסוים אז הוא אוטומטית "בסדר", למרות שאולי אסור לתת לו אפילו מחדד עפרונות...)
וכו', וכו'...
במקום זה:
הופכים את נושאי נשק ל"מוקצה" (אין כניסה עם נשק+אין אפשרות הפקדה ביותר ויותר מקומות...)
הורסים מסגרות מחנכות לנוער (גדנ"ע...)
מתעסקים בסוגיה המסוכנת ביותר: כמות הכדורים שאני מחזיק בבית, במקום בסוגייה השולית: מה עושים עם כלי נשק לא חוקיים, ביניהם אוטומטיים ונ"ט מוחזקים בידי אירגוני פשיעה ומגזרים מסוימים.
פורקים מנשקם את קציני ונגדי צה"ל.

לכן, אני באופן אישי נגד המדיניות כי היא מחפשת את המטבע מתחת לפנס.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי sagy_g » 19 אוקטובר 2009, 20:23

בקיצור (ומרות שאני בטוח שזה יעורר הרבה תגובות) אפשר לסכם כך:
1. רוב חברי "הסליק" הם אנשים נורמטיביים, שקולים ויחנכו בהתאם את הסובבים אותם בנושא נשק.
2. כפי שאמרו כאן (וגם אני אמרתי באשכול אחר) - יוחזר הגדנ"ע לאלתר!!!
3. לא שינוי החוק ימנע את הרצח/התאבדות/סתם שימוש לא נכון בנשק הבא.
4. אולי כהצעה - הניסוח הנכון של החוק יהיה שהשימוש בנשק לילדים מתחת לגיל X יהיה בנשק קליעים בלבד (נשק אוויר לסוגיו, קשתות וכו'...), מגיל X עד גיל Y נשק קליעים + רובה זעיר (או איך שלא יגדירו נשק טוטו בכל מקרה לא קליבר 0.22 כי גם 5.56 נקרא 0.22) ומגיל Y ואילך (לצורך העניין גיל גיוס לצה"ל) כל נשק. בכל מקרה ניתן להציג סייגים של אישור הורים, אישור מנהל מטווח בפועל או מדריך ירי בלבד (ולא מפקח מטווח למשל) או כל סייג אחר שעדיין לא העליתי פה.

כל האמור בסעיף 4 הינו דעתי האישית ולא יהרוג את ספורט הקליעה ויחד עם זאת יטמיע אצל רכי המחשבה (ילדים) ערכי שימוש בנשק נכונים מבלי שילמדו לתפעל נשק תרמיל+קליע שהוא בעל פוטינציאל גדול יותר לנזק (בנשק אוויר אולימפי הרי אין מחסנית והטעינה היא ידנית).
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד