האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

על ידי yonathan » 22 נובמבר 2010, 17:56

כתושב יו"ש ובעל גלוק 17C אני חייב לציין שמתוך הכמה פעמים שיצא לי לשלוף את האקדח אני לא חושב שהדריכה היא זאת שתעכב את הירי כך שאני לא רואה סיבה להסתובב עם כדור בקנה.
הסיבה היחידה שאני חושב שאולי כדאי/יותר נוח להיות עם כדור בקנה זה בנהיגה שאז קצת בעייתי לדרוך וגם להחזיק את ההגה למרות שמכל הפעמים שהייתי בסכנה או שהמשכתי לנסוע או שעצרתי בצד,דרכתי ויצאתי מהאוטו.

אני מאמין שאין סיבה לדרוך אלא אם כן אתה מתכוון לירות,אבל זה לדעתי בלבד...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 23 נובמבר 2010, 12:00

yonathan כתב:כתושב יו"ש ובעל גלוק 17C אני חייב לציין שמתוך הכמה פעמים שיצא לי לשלוף את האקדח אני לא חושב שהדריכה היא זאת שתעכב את הירי כך שאני לא רואה סיבה להסתובב עם כדור בקנה.
הסיבה היחידה שאני חושב שאולי כדאי/יותר נוח להיות עם כדור בקנה זה בנהיגה שאז קצת בעייתי לדרוך וגם להחזיק את ההגה למרות שמכל הפעמים שהייתי בסכנה או שהמשכתי לנסוע או שעצרתי בצד,דרכתי ויצאתי מהאוטו.

אני מאמין שאין סיבה לדרוך אלא אם כן אתה מתכוון לירות,אבל זה לדעתי בלבד...

הסיבה העיקרית ללכת עם כדור בקנה היא הצורך לתפעל את הנשק עם יד אחת.
בתוך אזרח שנושא נשק לצרכי הגנה עצמית בלבד (לא לחימה), לעולם לא תהיה אתה זה שתיזום ותתקוף.
אתה תהיה זה שתותקף, ואז מכורח הנסיבות ובהעדר כל אפשרות אחרת תאלץ להפעיל את הנשק שלך כדי להגן על חייך.
במצב הזה לא בטוח בכלל שמצבך הגופני (לדוגמא פציעה) יאפשר לך הפעלת נשק בשתי ידיים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 25 נובמבר 2010, 15:04

yonathan כתב:כתושב יו"ש ובעל גלוק 17C אני חייב לציין שמתוך הכמה פעמים שיצא לי לשלוף את האקדח אני לא חושב שהדריכה היא זאת שתעכב את הירי כך שאני לא רואה סיבה להסתובב עם כדור בקנה.

הדריכה מעקבת את הירי ב0.5 שניה ובמיקראים שבהם הזמן העומד לרשותך להגיב הוא 2 שניות אוו פחות זה הרבה מאד ......
במחקרים שנערכו בארה"ב מצאו שכ90% מכלל המיקראים שבהם מעורבים שוטרים ואזרחים הם כאלו ,בארץ המצב שונה במעט כמובן
אבל עדין לא נשגה בהרבה אם נניח שמקראים מהסוג הזה מהווים לפחות 60 אוו 70 אחוז ממצבי ההגנה העצמית .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 25 נובמבר 2010, 16:00

כל מי שמעלה את גורם הזמן כמאט את פעולת הירי בדיכת האקדח בזמן אמת מחטיא את העניין העיקרי. גם רמת הסכנה שנשקפת, לכאורה, לאותו נושא נשק אינה רלונטית.
העניין העיקרי הוא האם יצליח היורה/האקדח להזין בצורה אמינה את הכדור הראשון, הגורלי ולעיתים היחיד שיציל את חייו.
מעשית, קורה שהדריכה המהירה לא מצליחה להזין כדור לבית הבליעה, והסיבות לכך הן רבות:
ידיים חלקלקות, התרגשות, אחיזה לא טובה במחלק, קפיץ מחזיר שלא גורף, דריכה עם ליווי המחלק, כדור ראשון במחסנית לקוי ועוד הכנה וכהנה. כל יורי ירי מעשי התנסו בתופעה הזו בתרגילים שהחלו עם בית בליעה ריק.

נשיאה של אקדח עם כדור בבית הבליעה מבטיחה שלפחות הכדור הזה הזין הייטב ויירה, ופוטר את היורה מהאפשרות לתקלות שהוזכרו קודם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 25 נובמבר 2010, 21:50

donduck כתב:כל מי שמעלה את גורם הזמן כמאט את פעולת הירי בדיכת האקדח בזמן אמת מחטיא את העניין העיקרי. גם רמת הסכנה שנשקפת, לכאורה, לאותו נושא נשק אינה רלונטית.
העניין העיקרי הוא האם יצליח היורה/האקדח להזין בצורה אמינה את הכדור הראשון, הגורלי ולעיתים היחיד שיציל את חייו.
מעשית, קורה שהדריכה המהירה לא מצליחה להזין כדור לבית הבליעה, והסיבות לכך הן רבות:
ידיים חלקלקות, התרגשות, אחיזה לא טובה במחלק, קפיץ מחזיר שלא גורף, דריכה עם ליווי המחלק, כדור ראשון במחסנית לקוי ועוד הכנה וכהנה. כל יורי ירי מעשי התנסו בתופעה הזו בתרגילים שהחלו עם בית בליעה ריק.

נשיאה של אקדח עם כדור בבית הבליעה מבטיחה שלפחות הכדור הזה הזין הייטב ויירה, ופוטר את היורה מהאפשרות לתקלות שהוזכרו קודם.

מחזק את ידיו של Donduck. אני חושב כמוהו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 26 נובמבר 2010, 12:00

אני לא ודע מה איתכם...
אבל מבחינתי קיים תמיד סיכוי לניסיון חטיפת אקדח וזה עוד משהו שלא הייתי רוצה שיהיה בידיים של מישהו אחר שרק מה שנשאר זה ללחוץ על ההדק
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 26 נובמבר 2010, 12:14

רועי 357 כתב:אני לא ודע מה איתכם...
אבל מבחינתי קיים תמיד סיכוי לניסיון חטיפת אקדח וזה עוד משהו שלא הייתי רוצה שיהיה בידיים של מישהו אחר שרק מה שנשאר זה ללחוץ על ההדק

1. הדאגה לא במקום. מי שיחטוף לך את הנשק וירצה לירות בך, ידרוך את הנשק.

2. זו סיבה טובה מאוד לנשק מוסלק.

3. אין פסול בנשק עם כדור בקנה בנשק שמותאם לכך טכנית, הבעייה כפי שכתב ידידי הברווז - נעוצה במשתמש הישראלי הלא ממושמע.

4. למה כולם נרתעים ממצב נשיאה "כדור בקנה" באקדח מטען אך לא נרתעים ממנו כשמדובר באקדח תופי ?
(רמז - בגוף ירוק/תכלת גדול נהגו לשאת תופי של 5 כדורים עם שני קדחים ריקים - מול בית הבליעה וזה שאחריו, בתכלת גם לעיתים תוף ריק וכדורים בנרתיק המותן. כעת אקדח באותו גוף מקביל למילה גסה, וחבל)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 26 נובמבר 2010, 14:03

רמז - בגוף ירוק/תכלת גדול נהגו לשאת תופי של 5 כדורים עם שני קדחים ריקים - מול בית הבליעה וזה שאחריו, בתכלת גם לעיתים תוף ריק וכדורים בנרתיק המותן. כעת אקדח באותו גוף מקביל למילה גסה, וחבל)

אז ככה...
ביתי הבכורה סיימה לא מזמן טירונות איסוף קרבי באותו גוף ירקרק...
למצב של נשיאה כאשר המחסנית מוצמדת לנשק בגומיה ולא נמצאת בבית המחסנית הצלחתי איכשהו להתרגל למרות שזה עוד יורד לי קשה בגרון.
אבל...
למצב שבו החיילים (כולל מפקדים) מפקידים את הנשק בנשקיה כאשר יוצאים לשטח כדי שחס וחלילה לא יאבדו עוד לא הצלחתי להתרגל. ולהזכירכם מדובר בבסיס שנמצא מרחק הליכה קצרה מאד מהגבול המצרי הפרוץ.

וגם למצב שבו חיילים שמשרתים באיזורים שבהם סכנת חטיפה גבוהה לא מקבלים נשק שמא יחטפו אותם בגלל הנשק, או אם חס ושלום יחטפו אותם יחטפו גם את נשקם לא הצלחתי עדיין להתרגל..

פשוט הזוי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 26 נובמבר 2010, 17:42

איתמר יש דברים שלא תבין לעולם וגם אני...
אני חושב שלא הבנת את הדברים אליהם אתה מדבר... כי בילבלת קצת
אני עדיין חושב שאני לא בפעילות אני לא צריך כדור בקנה למה?
כי אני יכול לדרוך שאני צריך ועם אני לא יכול לדרוך אז אני גם לא במצב של ירי מדוייק או בכלל יכולת לירות
לגבי אקדחים של DA אז יש על מה לדבר כאשר הפטיש מושמט
עם גלוק אני לא רואה צורך כזה ביום יום מצטער

נכון אקדח תופי דורש כדור בקנה אבל ההדק שלו והפטיש בהתאם
אני משתדל ללכת מוסלק כל עוד אני יכול...
אבל אני תמיד ער למצב הכלי ומבחינתי יכול להיות מצב שחוטפים את הכלי יותר מאשר אני צריך לבצע ירי
שוב זאת דעתי למרות שאני יכול להסתובב עם כדור בקנה כל הזמן
למשל היום הייתי כך, ברור שהכל עיניין של משמעת עצמית,אבל אני מעדיף שלא

לגביי תופי בגופים הצבעוניים לא תראה כאלו
אולי שאני רואה לנכון אני יבצע דריכה ויחזיר לנרתיק
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 26 נובמבר 2010, 23:27

איתמר מה לא הבנת ?

חלם !!!

יתן לך את כל התשובות
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 נובמבר 2010, 00:16

רועי 357 כתב:איתמר יש דברים שלא תבין לעולם וגם אני...
אני חושב שלא הבנת את הדברים אליהם אתה מדבר... כי בילבלת קצת
אני עדיין חושב שאני לא בפעילות אני לא צריך כדור בקנה למה?
כי אני יכול לדרוך שאני צריך ועם אני לא יכול לדרוך אז אני גם לא במצב של ירי מדוייק או בכלל יכולת לירות
לגבי אקדחים של DA אז יש על מה לדבר כאשר הפטיש מושמט
עם גלוק אני לא רואה צורך כזה ביום יום מצטער

כדור בקנה או לא כדור בקנה בכלל לא קשור לסוג הנשק לא משנה אם זה גלוק, אקדח DAO SA או SA/DA.
זו לא הנקודה. צא מתוך הנחה שכל נשק בנוי לנשיאה בטוחה עם כדור בקנה - מעצם הגדרתו כנשק.

ותצא מהראש של חייל שנמצא בפעילות מבצעית/לא נמצא בפעילות ותנסה להכנס לראש של אזרח. אזרח לא נמצא בפעילות מבצעית, אזרח מגן על החיים שלו אחרי שהוא כבר הותקף.
דמיין לעצמך מצב של תושב שטחים שנקלע למארב, קיבל כבר בלוק אחד בשמשה שפצע אותו בצורה רצינית ועכשיו התוקפים שלו מתקרבים לרכב כדי לעשות בו לינץ'. במצב הזה הוא צריך לשלוף נשק ולנסות לדרוך אותו. בכלל לא בטוח שיוכל.

תסריט שני לא פחות מציאותי לצערי, אזרח שנקלע בטעות לתגרה עם ערסים. הוא כבר נדקר פעם אחת בבטן התחתונה ומדמם והידים שלו חתוכות מהמאבק עם התוקף שלו. בשארית כוחותיו הוא צריך לשלוף ולדרוך את הנשק.

בתכלס, כשהמציאו את האקדח חשבו על כלי שמיועד לתפעול ביד אחת ועל כן גם שמו HAND GUN.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 27 נובמבר 2010, 06:54

איתמר,איך שאני מרגיש , אנו חיים במצב בו הצליחו להטמיע בנו פחד מנשקנו אנו.
במקום שהאקדח [בעיקר] יהיה ידידו הטוב של האדם, הוא הפך למעין אוביקט דמוני מסוכן מלווה בפחד קמאי,משל היו לו חיים משל עצמו.
כל אחד נאחז כאחוז אמוק ב "ב ט י ח ו ת " .
הפחד הוא מהרשויות,מעצמנו, מהאוביקט עצמו, ומכל פרמטר אחר המתיחס לאקדח,
אם אני ההיתי מחליט על סידרי עולם,ללא ספק אחת ההחלטות היתה :
אין להסתובב בפומבי, או בפרטיות, עם האדם [גם אם הוא מוסלק,,] - מופנה לאקדחים שבעליהם איך לומר בעדינות,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אילן ב » 27 נובמבר 2010, 06:57

ולסיכום
אין בעיה להסתובב עם כדור בקנה
כל עוד הנצרה שבין האזניים מתפקדת
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 27 נובמבר 2010, 07:50

איתמר ....
אני לא אומר שזה טעות ללכת עם כדור בקנה להפך מי שחושב שזה נכון והוא צריך שיעשה זאת
אני חושב שאני לא צריך לפחות לא ביום ביום,עם אני נכנס לשטחים אולי , עם אני מסתובב בלילה לבד אולי
אבל זאת דעתי בלבד...
ניצרה בין האוזניים יש תמיד ומבחינתי לא משנה עם הנשק ללא מחסנית ונוקר ועם הוא טעון על אוט'
נשק זה נשק ואני מתייחס אליו תמיד כמסוגל לירות
ולחיצה על ההדק תגיע רק במטווח,יבשים(אחריי שנהשק נפרק ותותב כמו שצריך,ניקוי(שוב נפרק)
או רגע אמת-שלדעתי עם אני ירה על ערסים שמנסים לדקור אותי במדינת חלם(לטענתו של אילן)
הם עוד יתבעו אותך בבית המשפט על שימוש מופרז בכוח... הם רק רצו להפחיד אותך ואתה זה שהשתולל עם אקדח ברישיון
(שלא יהיה עוד)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 28 נובמבר 2010, 21:28

אם תירה בערסים שרוצים לדקור אותך ויקיריך יאלצו לבקר אותך בבית סוהר במשך מספר שנים ולא תראה לעולם רשיון נשק - זה עדיין יהיה עדיף מהמצב בו יקיריך יאלצו לבקר אותך בבית העלמין כל חייהם ולא תראה כלום אף פעם (כי בעומק כזה הראות לא משהו...)

ואותי לימדו שהכי טוב לשאת נשק תמיד באותו מצב, כך במצב אמת לא תצטרך לחשוב "האם אני עכשיו עם כדור בקנה או לא?"

GUSS כתב:כל אחד נאחז כאחוז אמוק ב "ב ט י ח ו ת " .

בטיחות זה לא מילה גסה, רק שאצלנו חושבים שזה תחליף למקצועיות ואז מקבלים תוצאה הפוכה...
כמה פעמים שאלתי שאלה בנוסח "למה נוהל XXX קיים? הרי הוא לא נכון מבחינה הגיונית ומבצעית..." ובד"כ קיבלתי תשובה בנוסח "כי אנו בונים על חייל/אזרח ממש לא מקצועי". מי שלא שצע תשובה כזאת לעולם - שיצביע.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד