מכתב לכבוד השר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מכתב לכבוד השר
מניסיוני התקשורת בישראל מקדמת "מנטליות של תאי גזים" - כלומר שנשק זה רע, במיוחד אצל אזרחים, שאנחנו עם מטורף שמחפש איך להשמיד את עצמו ושהעליונות המוסרית של הקורבן בחברה תרבותית היא ערך עליון.
כעת אני קורא את הספר "לרכב, לירות ישר ולומר את האמת", ובמבוא שם כותב קולונל קופר על כך שבישראל יש חברה לוחמת שאף אחד לא מעז להתעסק איתה. איזו נוסטלגיה.
כעת אני קורא את הספר "לרכב, לירות ישר ולומר את האמת", ובמבוא שם כותב קולונל קופר על כך שבישראל יש חברה לוחמת שאף אחד לא מעז להתעסק איתה. איזו נוסטלגיה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:מניסיוני התקשורת בישראל מקדמת "מנטליות של תאי גזים" - כלומר שנשק זה רע, במיוחד אצל אזרחים, שאנחנו עם מטורף שמחפש איך להשמיד את עצמו ושהעליונות המוסרית של הקורבן בחברה תרבותית היא ערך עליון.
את נקודת המפנה באופי החברה הישראלית אפשר לשים איפשהו בשנות ה-80 והיו בדרך כמה נקודות ציון:
1. מלחמת לבנון ה-1 ופרשת סברה ושתילה
2. פרשת קו 300
3. האינתיפדה ה-1 וכל הנושא של ההתעוררות הלאומית הפלסטינית.
מבלי להכנס לפוליטיקה, אני חושב של #3 הייתה ההשפעה המירבית לגבי איך החברה והצבא שלנו נראים היום וכל אחד שיסיק את המסקנות שלו לבד (לא בפורום הזה).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

Hunter שלום !
אני מודה לך על הרעיון והמכתב . שמי יורם שטיינר מדריך ירי ותיק עפולה -רח' הרוגי המלכות 3\4
אני מודה לך על הרעיון והמכתב . שמי יורם שטיינר מדריך ירי ותיק עפולה -רח' הרוגי המלכות 3\4
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

האם יש מקום לאנשים מחוץ לאתר זה לחתום את שמם? לי יש כמה חברים אשר מחזיקים בנשק ולא מבקרים באתר זה, חבל שהם יתפספסו... אפשר להגיע בקלות ל100 ויותר!
- סליקאי ארד

tal.sony כתב:האם יש מקום לאנשים מחוץ לאתר זה לחתום את שמם? לי יש כמה חברים אשר מחזיקים בנשק ולא מבקרים באתר זה, חבל שהם יתפספסו... אפשר להגיע בקלות ל100 ויותר!
פורום צבא ובטחון של פרש.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
tal.sony כתב:האם יש מקום לאנשים מחוץ לאתר זה לחתום את שמם? לי יש כמה חברים אשר מחזיקים בנשק ולא מבקרים באתר זה, חבל שהם יתפספסו... אפשר להגיע בקלות ל100 ויותר!
כמו כן, מי שרוצה יכול לשלוח את שמו המלא ועיר מגוריו ישירות למייל שלי igal.hunter@gmail.com
כל השמות שמתקבלים נרשמים בכתב ולאחר מכן נמחקים מה מייל שלי.
בנוסף, אני אוסף רק שם מלא ועיר/מושב.קיבוץ ואני לא חייב את הכתובת המלאה (היא לא מפריע לי אבל ע"מ שלא תגיע לידיים לא נכונות אני בכל מקרה לא שם אותה ע"ג המכתב, רק שם ועיר.)
אגב, 43 חתימות :)
מוסיף שם של חברים שביקשו להיות מכותבים:
* צחי עמיעד- קיבוץ מיצר
* אורי לוי- קרית טבעון
אני מאמין שעוד ירצו ואוסיף את שמם כאן
* צחי עמיעד- קיבוץ מיצר
* אורי לוי- קרית טבעון
אני מאמין שעוד ירצו ואוסיף את שמם כאן
- סליקאי ארד

מכתב מעולה כל הכבוד על היוזמה
בראונר ברק -חולון.
מצרף חתימות של תומכים לא מהפורום.
בראונר יצחק - חולון.
מיטל גבאי - חולון.
רפאל צפדיה - ראשל"צ.
בראונר ברק -חולון.
מצרף חתימות של תומכים לא מהפורום.
בראונר יצחק - חולון.
מיטל גבאי - חולון.
רפאל צפדיה - ראשל"צ.
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
גם אני מצטרף.
מוטי לזר הרצליה.
מוטי לזר הרצליה.
- סליקאי ארד

חברים יקרים.
אני מצרף את שמי לרשימת החותמים,
יריב כהן
אשדוד
אני מצרף את שמי לרשימת החותמים,
יריב כהן
אשדוד
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

הנוסח דווקא ארוך ועלול להיות מייגע לקורא שאינו מעוניין בקריאתו. אסור לשכוח כי רמת העניין של השר ככל הנראה נמוכה משל החותמים על המכתב. כמו כן, מספר הנושאים במכתב רב מידי.
אם כבר שולחים מכתב שכזה, ראוי שיהיה תמציתי, ממוקד, מדויק ולא רגשני
דוגמאות:
במקום "למצב שנוצר במדינתנו בנושא נשק אישי חוקי" אפשר לרשום "לרישוי כלי היריה הפרטיים בישראל"
"הועבר סוף סוף"...? לא מדובר בשחרור אסירי ציון, אלא העברת התחום ממשרד ממשלתי למשנהו, שבנתיים רק הזיקה לציבור (ראה צמצום השירות בלשכות). אין צורך ברגשנות.
השימוש במונח "נשק" צריך להיות מוחלף ב"כלי יריה".
לגבי הספורטאים בירי המעשי, המתנה של שנתיים היא סבירה כדי שלא יקפצו טרמפיסטים על הספורט לטובת רשיונות בלבד. עם כל הכבוד לספורטאי מתחיל, לא יקרה דבר אם בשנתיים הראשונות ישתמש בכלי "שכור ושחוק" של המועדון. גם סרגי ריכטר, שישתתף בעוד שנה באולימפיאדה, לא התחיל עם רובה במחיר שלושת אלפים אירו.
הקביעה שמיומנות בוגרי קורס ירי מעשי "מעולה" נשמעת לי מעט מוגזמת. חלקם ודאי ידרשו לזמן רב טרם יגיעו לרמת שליטה "מעולה".
אגב, ספורטאי ירי מעשי אינם חברים בהתאחדות הקליעה, משום שהחברות היא של מועדוני קליעה (עמותות) בלבד, לא אנשים פרטיים.
בסיכומו של דבר - כל עוד ספורטאים מקבלים רשיונות אחרי תקופה סבירה של הוכחת פעילות, אין מה להתלונן.
המגבלות על כניסת ילדים למטווח אינן "משונות", הן בעקבות פעילות מיותרת של מטווחים שניסו להתפרנס מימי הולדת... כיום, ילד עדיין יכול להתאמן - במסגרת מועדון ירי אולימפי. התיקון לחוק חדש, פחות משנה, ואני מתקשה להאמין שהשפעתו ניכרת ברמת החיילים המתחילים. האם יש בידך סימוכין לאותה ירידה, או שמדובר בתחושה/השערה?
לגבי הלשכות, חלק ניכר נסגר במהלך השנים הקודמות, לא דווקא לאחרונה. טבריה, צפת, חדרה... בכולן היתה לשכת רישוי כלי יריה שנסגרה.
דוגמאות:
במקום "למצב שנוצר במדינתנו בנושא נשק אישי חוקי" אפשר לרשום "לרישוי כלי היריה הפרטיים בישראל"
"הועבר סוף סוף"...? לא מדובר בשחרור אסירי ציון, אלא העברת התחום ממשרד ממשלתי למשנהו, שבנתיים רק הזיקה לציבור (ראה צמצום השירות בלשכות). אין צורך ברגשנות.
לגבי הספורטאים בירי המעשי, המתנה של שנתיים היא סבירה כדי שלא יקפצו טרמפיסטים על הספורט לטובת רשיונות בלבד. עם כל הכבוד לספורטאי מתחיל, לא יקרה דבר אם בשנתיים הראשונות ישתמש בכלי "שכור ושחוק" של המועדון. גם סרגי ריכטר, שישתתף בעוד שנה באולימפיאדה, לא התחיל עם רובה במחיר שלושת אלפים אירו.
הקביעה שמיומנות בוגרי קורס ירי מעשי "מעולה" נשמעת לי מעט מוגזמת. חלקם ודאי ידרשו לזמן רב טרם יגיעו לרמת שליטה "מעולה".
אגב, ספורטאי ירי מעשי אינם חברים בהתאחדות הקליעה, משום שהחברות היא של מועדוני קליעה (עמותות) בלבד, לא אנשים פרטיים.
בסיכומו של דבר - כל עוד ספורטאים מקבלים רשיונות אחרי תקופה סבירה של הוכחת פעילות, אין מה להתלונן.
המגבלות על כניסת ילדים למטווח אינן "משונות", הן בעקבות פעילות מיותרת של מטווחים שניסו להתפרנס מימי הולדת... כיום, ילד עדיין יכול להתאמן - במסגרת מועדון ירי אולימפי. התיקון לחוק חדש, פחות משנה, ואני מתקשה להאמין שהשפעתו ניכרת ברמת החיילים המתחילים. האם יש בידך סימוכין לאותה ירידה, או שמדובר בתחושה/השערה?
לגבי הלשכות, חלק ניכר נסגר במהלך השנים הקודמות, לא דווקא לאחרונה. טבריה, צפת, חדרה... בכולן היתה לשכת רישוי כלי יריה שנסגרה.
בברכה,
גלעד
גלעד
slavochk כתב:הנוסח דווקא ארוך ועלול להיות מייגע לקורא שאינו מעוניין בקריאתו. אסור לשכוח כי רמת העניין של השר ככל הנראה נמוכה משל החותמים על המכתב. כמו כן, מספר הנושאים במכתב רב מידי.
דוגמאות:
סליחה ידידי
אבל זאת בדיוק הבעיה עם ציבור אוחזי הנשק בישראל .
תמיד אחרי שמישהוא עושה מהלך פעוט ככל שיהיה יהיו 10 כאלו שיודעים איך לעשות את זה יותר טוב ,שיצקצקו לשון ויתנו עצות מהצד ובדיאבד .
אז אם אתם יודעים כל כך טוב מה צריך לעשות ,למה אתם לא עושים ?
כי לבוא ולתת תיקונים ועצות זה קל ולעשות זה קשה ?
קם פה חבר שהחליט להפסיק להוציא קיטור מעל דפי הפורום והחליט לקחת הזמן והמרץ שלו לכיוון
שאולי רק אולי יכול להיות קצת פרודוקטיבי .
מה רע בזה ?
מה הנזק שיכול לצאת מהמכתב הזה ?
ימשיכו לצמצם ברשיונות ?
תהיו רגועים הרכבת הזאת יצאה מהתחנה מזמן !
גם אני לא מסכים עד תום עם כל פסיק ונקודה שם ,אבל אני בהחלט מוכן לתמוך בכל מהלך אקטיבי
שיוצאי אותנו מהמעגל הקיים .
אני לא אומר שכולם חייבים אוו צריכים לתמוך במהלך אבל למה לכל הרוחות להוריד את הרוח מהמפרסים עוד לפני שהספינה יצא?
אני גם לא מודאג יתר על המידה שכל הענין יתבסס על אמיתות מוחלטות זאת פוליטיקה והכל תלוי
בתדמית ולא בעובדות .
אתה חושב שעד היום כל הגורמים המעונינים בחיסול הנשק הפרטי בישראל השתמשו אך ורק בטענות עניניות ובעובדות בדוקות ??
הם לא מהססים להשתמש בכזבים של ממש.
אז לנו אסור להשתמש בכמה תחושות ?
ואגב לגבי ספורטאי המעשי טעות בידך הם רשומים בהתאחדות שמית פרטנית עוד משלב הרישום לקורס .
בסיום הקורס, ולאחר מבחן של מדריך ירי מעשי, שלא הדריך באותו קורס, הם מקבלים תעודת סיום מטעם ההתאחדות .
בכל שנה הם נרשמים דרך המועדון בו הם חברים בצורה שמית אישית ומשלמים מיסי חבר וביטוח באופן אישי ומקבלים בתמורה כרטיס שחקן בדיוק כמו באולימפי מטעם ההתאחדות .
נכון לא ניתן להרשם באופן פרטי כיורה ללא מועדון אבל גם באולימפי אי אפשר .
אם תרצה באחת ההזדמניות שיש לנו להיפגש במהלך השנה אני יראה לך את התעודות שלי
על שנהן כתוב "התאחדות הקליעה" בגאון והם חתומות ע"י היו"ר ולא מנכ"ל המועדון.
"לגבי הספורטאים בירי המעשי, המתנה של שנתיים היא סבירה כדי שלא יקפצו טרמפיסטים על הספורט לטובת רשיונות בלבד. עם כל הכבוד לספורטאי מתחיל, לא יקרה דבר אם בשנתיים הראשונות ישתמש בכלי "שכור ושחוק" של המועדון. גם סרגי ריכטר, שישתתף בעוד שנה באולימפיאדה, לא התחיל עם רובה במחיר שלושת אלפים אירו.
"
זאת דעה מעניינת, יש לי דעה אחרת ולעוד 50 איש שאני מכיר שלא מזמן סיימו קורס ירי מעשי
לפי דעתי אז חייבים לא לתת לך (גבר בן 40 אבא ל2 ) זכות לנהוג במכונית אחרי שעברת מבחן נהיגה ( עוד 3 הרוגים היום בלילה בתעונה בצומת גולני), איך כתבת?- "יקרה דבר אם בשנתיים הראשונות ישתמש..." ברכב להשכרה שחוק - נגיד סובארו 82
"הקביעה שמיומנות בוגרי קורס ירי מעשי "מעולה" נשמעת לי מעט מוגזמת. חלקם ודאי ידרשו לזמן רב טרם יגיעו לרמת שליטה "מעולה".
"
עניין של מטמתיקה- שומר יורה 150 כדור בקורס בן 9 שעות ויש לו אימון פעם ב חצי שנה
ספורטאי ירי מעשי יורה 150 כדור לאימון. אימון במועדון רגיל הוא פעם בשבוע - או פעמיים ב חודש. וזה עם מדריך צמוד, לימוד,תרגול, בניה של הרגלים נכונים בירי, עבודה נכונה על ההדק ועוד...
שומר אחרי הירי הולך לקניון לבדוק לך את התיק
תקופה סבירה של שנתיים? אז למה לא 5 שנים? או 10 שנים? למה רק שנתיים?
"המגבלות על כניסת ילדים למטווח אינן "משונות", הן בעקבות פעילות מיותרת של מטווחים שניסו להתפרנס מימי הולדת... כיום, ילד עדיין יכול להתאמן - במסגרת מועדון ירי אולימפי. התיקון לחוק חדש, פחות משנה, ואני מתקשה להאמין שהשפעתו ניכרת ברמת החיילים המתחילים. האם יש בידך סימוכין לאותה ירידה, או שמדובר בתחושה/השערה?
"
פעילות מיותרת ע"י מטווחים? - במדינת ישראל כל מה שחוק לא אוסר- מותר ולכן כילד בן 15 יריתי באקדח.
לגבי חיילים- אם חייל רואה נשק בפעם ראשונה ב גיל 18 בצבא צכי שאין לא 5 מדינות שכנות כמו שלנו- זה בסדר, אבל אני נולדתי וגרתי עד גיל 10 במדינה אחרת, באותה תקופה (גרתי בסיביר) בבית ספר רגיל היה עם 2 מטווחים , אחד אולימפי ואחד 22. המדינה מימנה חוגי ספורט כולל ירי. המדינה שלימדה את הנוער שיש מצב ופורצת מלחמת עולם שלישית, אנחנו, הילדים נצתרך להגן על אמא- רוסיה. נשמע הגזמה? ובארץ ישראל נשמע הגזמה שילד יודע מי הבן דוד של הארי פוטר בגיל 17 ולא יודע מהו נשק? בגיל 10 בפעם הראשונה יריתי ב 7.62 - נשמע הגזמה?
"
זאת דעה מעניינת, יש לי דעה אחרת ולעוד 50 איש שאני מכיר שלא מזמן סיימו קורס ירי מעשי
לפי דעתי אז חייבים לא לתת לך (גבר בן 40 אבא ל2 ) זכות לנהוג במכונית אחרי שעברת מבחן נהיגה ( עוד 3 הרוגים היום בלילה בתעונה בצומת גולני), איך כתבת?- "יקרה דבר אם בשנתיים הראשונות ישתמש..." ברכב להשכרה שחוק - נגיד סובארו 82
"הקביעה שמיומנות בוגרי קורס ירי מעשי "מעולה" נשמעת לי מעט מוגזמת. חלקם ודאי ידרשו לזמן רב טרם יגיעו לרמת שליטה "מעולה".
"
עניין של מטמתיקה- שומר יורה 150 כדור בקורס בן 9 שעות ויש לו אימון פעם ב חצי שנה
ספורטאי ירי מעשי יורה 150 כדור לאימון. אימון במועדון רגיל הוא פעם בשבוע - או פעמיים ב חודש. וזה עם מדריך צמוד, לימוד,תרגול, בניה של הרגלים נכונים בירי, עבודה נכונה על ההדק ועוד...
שומר אחרי הירי הולך לקניון לבדוק לך את התיק
תקופה סבירה של שנתיים? אז למה לא 5 שנים? או 10 שנים? למה רק שנתיים?
"המגבלות על כניסת ילדים למטווח אינן "משונות", הן בעקבות פעילות מיותרת של מטווחים שניסו להתפרנס מימי הולדת... כיום, ילד עדיין יכול להתאמן - במסגרת מועדון ירי אולימפי. התיקון לחוק חדש, פחות משנה, ואני מתקשה להאמין שהשפעתו ניכרת ברמת החיילים המתחילים. האם יש בידך סימוכין לאותה ירידה, או שמדובר בתחושה/השערה?
"
פעילות מיותרת ע"י מטווחים? - במדינת ישראל כל מה שחוק לא אוסר- מותר ולכן כילד בן 15 יריתי באקדח.
לגבי חיילים- אם חייל רואה נשק בפעם ראשונה ב גיל 18 בצבא צכי שאין לא 5 מדינות שכנות כמו שלנו- זה בסדר, אבל אני נולדתי וגרתי עד גיל 10 במדינה אחרת, באותה תקופה (גרתי בסיביר) בבית ספר רגיל היה עם 2 מטווחים , אחד אולימפי ואחד 22. המדינה מימנה חוגי ספורט כולל ירי. המדינה שלימדה את הנוער שיש מצב ופורצת מלחמת עולם שלישית, אנחנו, הילדים נצתרך להגן על אמא- רוסיה. נשמע הגזמה? ובארץ ישראל נשמע הגזמה שילד יודע מי הבן דוד של הארי פוטר בגיל 17 ולא יודע מהו נשק? בגיל 10 בפעם הראשונה יריתי ב 7.62 - נשמע הגזמה?
- סליקאי זהב

הפנו את תשומת ליבי לשתי נקודות עיקריות:
הכתובת למכתב הוא לא השר אלא מנכ"ל המשרד.
הדגש צריך להיות על הזכות הבסיסית להגנה עצמית, בצורה מתומצתת וממוקדת.
הכתובת למכתב הוא לא השר אלא מנכ"ל המשרד.
הדגש צריך להיות על הזכות הבסיסית להגנה עצמית, בצורה מתומצתת וממוקדת.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד