איפה ואיפה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: איפה ואיפה

על ידי Webart » 30 מרץ 2012, 14:09

itamar כתב:להבדיל מכל שאר ההיתרים והרשיונות שהמדינה מנפיקה, תכליתו של נשק היא אחת - להרוג. לא ניתן לעשות בו שום שימוש אחר.

:shock: סליחה? אני בטוח שחלק גדול (מאוד) מחברי האתר יחלקו עליך, בינהם 100% מחברי פורום ירי מעשי ועוד כ-100% מחברי הפורום האולימפי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 30 מרץ 2012, 14:13

itamar כתב:הבעיה של אחריות המדינה כלפי אזרחיה מורכבת, ואני לא בדיוק יודע איפה עובר הקו האדום. מה שכן ברור, שאנשים תובעים וגם זוכים ובכך יוצרים תקדימים. על אחת כמה וכמה כלפי רשיונות שהמדינה מנפיקה לאזרחיה (לא רק רשיונות נשק).

לדוגמא, רשיון נהיגה. נניח שאדם בעל עבר נפשי מובהק עושה ת.ד. קטלנית. מייד יבואו וישאלו "איך זה שהמדינה נתנה לאותו אחד רשיון". רופא שנאשם ברשלנות רפואית וממשיך לעסוק במקצועו, אותו כנ"ל "איך זה ש....". עו"ד שסרח.."אותו כנ"ל.." מהנדס בניין שהתרשל והבנין קרס על יושביו.. וכו..

אשמח אם תוכל לתת דוגמא קונקרטית לתביעה כזו נגד המדינה שהנפיקה את הרשיון.

לגבי נשק, הבעיה היא מורכבת יותר בגלל:
1. הנושא הזה תמיד היה ותמיד יהיה "בת עינו" של התקשורת, כי התקשורת אוהבת דרמות, פשע, טרור וכו. ותמיד קשורה בנושא הזה איזה דרמה.

2. להבדיל מכל שאר ההיתרים והרשיונות שהמדינה מנפיקה, תכליתו של נשק היא אחת - להרוג. לא ניתן לעשות בו שום שימוש אחר.

ממש לא נכון. חלק מהכלים שלי ושל רבים מחברי, לדוגמא, מוחזקים למטרות ספורט.
מה המטרה שלשמה מוציאה המדינה רשיון רכב למכוניות שהיצרן יעד אותם לנסוע במהירויות של 200 קמ"ש? האם כדי לשייט למכולת?

א.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 30 מרץ 2012, 16:14

אני חושב כי איתמר ת'כוון[קיצור פרודיאני]
להרוג את הזמן בנעימים במטווח,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 30 מרץ 2012, 16:50

Webart כתב:
itamar כתב:להבדיל מכל שאר ההיתרים והרשיונות שהמדינה מנפיקה, תכליתו של נשק היא אחת - להרוג. לא ניתן לעשות בו שום שימוש אחר.

:shock: סליחה? אני בטוח שחלק גדול (מאוד) מחברי האתר יחלקו עליך, בינהם 100% מחברי פורום ירי מעשי ועוד כ-100% מחברי הפורום האולימפי.

שיחלקו עד מחר ואני שונא צביעות והתחסדות.
רק אל תגיד לי שאתה נושא עליך את ההקלר או ה-CZ, רק למקרה שתתקל ברחוב במטרה תקנית לירי מעשי... :roll: ..

כן, ניתן להשתמש בנשק למטרות ספורטיביות, אבל נשק הוא נשק..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 31 מרץ 2012, 10:49

מטרת הנשק היא לא להרוג, אלא לעצור. אם מטרת הנשק היתה להרוג, בהדרכות מדריכי הירי לחידוש הרשיון היו מוסיפים את וידוא ההריגה - ולא כך הדבר.

ההבדל השני מבחינת המדינה, הוא שההיתר ניתן לפעולות מתמשכות, למהנדס ניתן היתר לעבוד במקצועו, כנ"ל לרופא ולארכיטקט. רשיון הנהיגה הוא היתר לא רק ההיתר להפעיל מכונה בתנאים סטרילים כמו מגרש סגור, אלא הוא היתר לנסוע בכבישי הארץ תחת מכלול החוקים ההוראות והתקנות.

לפי אותו הגיון - רשיון לנשק הוא לא רשיון להרוג. החלק של המדינה בסיפור הוא ההיתר לשאת נשק (וכך זה מנוסח אצל השכנים בחוקה האמריקאית). זו הפעולה המתמשכת שדורשת את מעורבות המדינה.וההבנה שלי היא שאם היתה מעורב באירוע ירי בנשק שאינו שלך (מאבטח חייל או שוטר שנפגעו ולקחת את נשקם כדי לתפעל אירוע) - לאף אחד לא יהיה אכפת אם היה לך רשיון לנשיאת נשק או לא מטעם המדינה, אתה תשפט לשבט או לחסד לפי ההתנהגות שלך באירוע בלבד.

עד שכמה שזה קשה לוגית, צריך לנתק את ההיתר לשאת נשק לבין ההיתר להרוג (או לעצור). מתן היתר לראשון - לא אומר מתן היתר לשני. זו גם הסיבה שלא נדרש רשיון נשיאת נשק כדי לטווח במטווח (אותו מתחם סגור וסטרילי).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 31 מרץ 2012, 11:01

איתמר, אם חס ושלום (היום האיום ביותר בחיי ליתר דיוק) אהיה בהיתקלות חזיתית המצדיקה פתיחה באש, אני מקווה להיות חמוש בוולטר LP400 שלי, שאתה טוען שהוא מיועד אך ורק להרוג, שהוא אחד האקדחים המדויקים והתחרותיים ביותר שיוצרו אי פעם.

[/sarcasm]

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 31 מרץ 2012, 12:10

ליאור45 כתב:איתמר, אם חס ושלום (היום האיום ביותר בחיי ליתר דיוק) אהיה בהיתקלות חזיתית המצדיקה פתיחה באש, אני מקווה להיות חמוש בוולטר LP400 שלי, שאתה טוען שהוא מיועד אך ורק להרוג, שהוא אחד האקדחים המדויקים והתחרותיים ביותר שיוצרו אי פעם.

[/sarcasm]

ליאור..הרמת לי ממש להנחתה.
בכל מדינה מתוקנת הוולתר LP400 היה מוגדר במקסימום כצעצוע מסוכן, ובמינימום היה נמכר מעל המדף בחנויות ספורט לכל דורש.

עכשיו לגבי נשק (אמיתי), גם אם תגיד לי שבחרת להשתמש בקולט 45 כתחליף למחורר ניירות משרדי לא תוכל לשנות את היעוד המקורי לו נועד הכלי הזה.
היעוד המקורי של נשק, הוא לפגוע, לפצוע, להרוג ולגרום סבל למישהו אחר.
על זה חשב המתכנן כשתיכנן את המוצר הזה. בשביל זה נושאים אותו בצבא, במשטרה, ובאזרחות, ולזה גם מתכוון אותו פושע כשהוא נושא אותו באופן בלתי חוקי.

צריך להפריד בין אותם מקרים בהם המדינה מתירה לך לעשות באמצעי הזה שימוש מבלי להכנס לכלא, לבין היעוד הלא כל כך סימפטי של הכלי.

א.
נ.ב:
ולגבי אותו פורום ירי אולימפי וירי מעשי, אם למישהו יש עדיין איזה ספק, אני מזמין אותו לעמוד מאחורי קו מטרות ביום אימונים של חברי אותו הפורום...
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 01 אפריל 2012, 10:51

ידידי, טועים אתם.

מטרת הנשק הינה השכנת שלום.

"החפץ בשלום יכון למלחמה", אמרו אנשים יותר מוכרים ממני.. :mrgreen:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלדר » 01 אפריל 2012, 22:54

itamar כתב:[quote=
ולגבי אותו פורום ירי אולימפי וירי מעשי, אם למישהו יש עדיין איזה ספק, אני מזמין אותו לעמוד מאחורי קו מטרות ביום אימונים של חברי אותו הפורום...

סלח לי, אני לא אמליץ לך גם להיות בקו ידוי הפטיש או זריקת דיסקוס (וזה לא נשק). ממש לא בריא
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 08 אפריל 2012, 12:19

אגב, בנושא של איירסופט, ארגון טקטיקבול פרסם הודעה לגבי עתירה מנהלתית המיועדת להצלת הענף:

לאחר שנים של משא ומתן, פגישות, דיונים, ועדות, ביורוקרטיה וכיסוי תחת מצד פקידי המדינה, הגענו למסקנה כי רק פנייה לבית משפט תוכל לתפור את הסוגיה. אי לכך אנו פותחים בהליך של עתירה מנהלתית. זהו תהליך ארוך ומורכב שיחייב אותנו לתת את המקסימום כדי להגן על הספורט שלנו ולבסוף להפוך את התחום לחוקי.
חוץ מכסף וזמן רב אשר נשקיע בתהליך, אנחנו זקוקים לעזרתכם, וזאת ע"מ להראות להם שמועדון שלנו גדול וישנם הרבה אנשים בתחום שמוכנים להילחם למען התחביב שלהם. לצורך זה אנו חייבים להציג את תמיכתכם בבית המשפט. כל מי שמוכן ומסוגל להגן על התחביב שלו, שימלא ויחתום על הטופס המצורף להלן. טופס זה (http://www.tacticball.co.il/files/GENERIC25.pdf) הינו ייפוי כוח לעו"ד המייצג את כולנו בבית הדין. כמו כן בשלב זה תעזור לנו מאוד כל הוכחה המאשרת יציאתן של קבוצות ישראליות לתחרויות בחו"ל (תמונות קבוצתיות עם דגל ישראל, הזמנות, תעודות, כרטיסים , פרסים וכו'). ובנוסף, יעזרו לנו חברי מועדון בעלי רישיון לנשק חם בתוקף (ציינו במכתב במידה ויש לכם רישיון מסוג זה).
העבירו מידע זה לכל מי שרוצה לעזור ואכפת לו מגורלו של איירסופט בישראל.
אנא שלחו את הטפסים וכל מידע רלוונטי אחר למייל:
ilya@tacticball.co.il
זכרו כי רק ביחד אנחנו כוח, ורק יחד נוכל להכריח אותם לכבד אותנו ואת זכויותינו.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 08 אפריל 2012, 13:28

זה אמנם OT לחלוטין, אבל אחרי הצצה בקובץ ה-PDF המצורף למסמך, לא האמנתי שיש עו"ד המכבד את עצמו ומחתים מישהו על מסמך "בלאנקו" שכזה.
לא מצויין שם אף פסיק בנוגע לעתירה, אך החתימה מאפשרת לעשרות עו"ד המופיעים שם ברשימה לעשות עם החותם ככל העולם על רוחם.
נראה לי הזוי למדי.

אין בכך להביע את הסכמתי או אי הסכמתי עם מהות העתירה, אלא רק להביע את דעתי לגבי מסמך משפטי הזהה לצ'ק פתוח, רק הרבה יותר מסוכן ממנו.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 08 אפריל 2012, 13:31

גם בעתירות מנהליות במחוזותינו (נגד השתלטות על ישובנו על ידי אוכלוסיות מסוימות), באי כוחינו החתימו תושבים על מסמך ייפוי כוח באותה הרמה. אינני רואה בכך דבר חריג, כל עוד לא מדובר ב-shyster (וכן, זה העיקר כאן).

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 08 אפריל 2012, 13:51

ליאור45 כתב:גם בעתירות מנהליות במחוזותינו (נגד השתלטות על ישובנו על ידי אוכלוסיות מסוימות), באי כוחינו החתימו תושבים על מסמך ייפוי כוח באותה הרמה. אינני רואה בכך דבר חריג, כל עוד לא מדובר ב-shyster (וכן, זה העיקר כאן).

אין לי שום בעיה עם יפוי כח, הבעיה היא שמדובר במסמך בלאנקו, שלא מציין כפיפות לעתירה מסויימת, עורכי הדין המכובדים יכולים לשדך אותו לכל עתירה שתהיה, למשל זו התובעת מתן אות חסיד אומות העולם לקוזו אוקומטו, או מסירת כל שטחי מדינת ישראל, כולל ת"א, ללובנגולו מלך זולו.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 08 אפריל 2012, 15:09

Webart כתב:
ליאור45 כתב:גם בעתירות מנהליות במחוזותינו (נגד השתלטות על ישובנו על ידי אוכלוסיות מסוימות), באי כוחינו החתימו תושבים על מסמך ייפוי כוח באותה הרמה. אינני רואה בכך דבר חריג, כל עוד לא מדובר ב-shyster (וכן, זה העיקר כאן).

אין לי שום בעיה עם יפוי כח, הבעיה היא שמדובר במסמך בלאנקו, שלא מציין כפיפות לעתירה מסויימת, עורכי הדין המכובדים יכולים לשדך אותו לכל עתירה שתהיה, למשל זו התובעת מתן אות חסיד אומות העולם לקוזו אוקומטו, או מסירת כל שטחי מדינת ישראל, כולל ת"א, ללובנגולו מלך זולו.

+1

אני מסכים איתך ב-100% וממליץ מאד שלא לחתום על כזה מסמך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 10 אפריל 2012, 13:24

מאי מתי חתימה מחייבת מישהו?,, %%$0066
ועכשיו ברצינות , בכל חתימה ליפוי כח, האם ניתן לקצוב אותה בזמן? או באופן פעולה?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד