הגנה על רכוש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
למרות העובדות בשטח, כל סבתא שחסכה כסף שנים צריכה להיות זכאית לרשיון, היות וגם היא מקור לגנבים שבדרך כלל יאיימו על חייה או יפגעו בה על מנת להשיג דברי ערך...
אין לזה סוף. האמת שהתבחין הנ"ל מהווה לרג'יות לשמה עם סוחרי היהלומים הזהב. מיליונר שיש לו סכום דומה ברכוש או במזומן חייב להעסיק שומר חמוש על מנת להיות עם נשק.
אין לזה סוף. האמת שהתבחין הנ"ל מהווה לרג'יות לשמה עם סוחרי היהלומים הזהב. מיליונר שיש לו סכום דומה ברכוש או במזומן חייב להעסיק שומר חמוש על מנת להיות עם נשק.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני מתנצל על הכניסה המאוחרת לאשכול הזה.
הקולונל, בשאלת הפתיחה שלו, הזכיר רק חלק מהחוק הרלוונטי - סעיף 34 י'. לסעיף זה מצטרף סעיף ט"ז, אשר אומר (אין לי לפני את הנסוח המדוייק - אך זו רוח הדברים) כי המעשה שנעשה צריך להיות סביר בנסיבות העניין.
גם הסעיף הראשון אינו מדבר על ירי - הוא אומר ש "לא ישא אדם באחריות פלילית למעשה שנעשה". (ללא פירוט לגבי איזה מין מעשה).
כלומר - אם נצרף את שני הסעיפים - יוצא שלירות על פורץ עם DVD לא נכלל בסבירות של סעיף ט"ז. אם תצעוק עליו והוא יברח - זה סביר...
אם הוא יצר איום על חייך, ע"י פעולה כמו שליפת סכין או משהו דומה - סביר שבאמת לא תישא באחריות הפלילית (וצריך תמיד לזכור שמי שישפוט אותך יושב מתחת לניאון).
אבל, וכאן האבל הגדול - התפיסה הבסיסית של כולנו צריכה להיות ששימוש בנשק - כולל הוצאה שלו מהנרתיק - צריכה להיות מוצא אחרון!!! מבחינתי - אם זיהיתי פורץ בבית עם מכשירי החשמל היקרים שלי - אני אעשה רעש כשי שידע שיש כאן מישהו, אדאג להיות ביתרון טקטי, כך שאם אאלץ - אדע שאני לא אמצא את עצמי נמצב נחות, אולי אפילו אניח יד על הנשק - אבל אלא אם כן יש לי סיבה לחשוב שהוא מסכן אותי - לא אשלוף.
הכותב אינו עורך דין, והסבר זה מהווה את דעתו הפרטית בלבד. (להלן - טיזי סאלם).
הקולונל, בשאלת הפתיחה שלו, הזכיר רק חלק מהחוק הרלוונטי - סעיף 34 י'. לסעיף זה מצטרף סעיף ט"ז, אשר אומר (אין לי לפני את הנסוח המדוייק - אך זו רוח הדברים) כי המעשה שנעשה צריך להיות סביר בנסיבות העניין.
גם הסעיף הראשון אינו מדבר על ירי - הוא אומר ש "לא ישא אדם באחריות פלילית למעשה שנעשה". (ללא פירוט לגבי איזה מין מעשה).
כלומר - אם נצרף את שני הסעיפים - יוצא שלירות על פורץ עם DVD לא נכלל בסבירות של סעיף ט"ז. אם תצעוק עליו והוא יברח - זה סביר...
אם הוא יצר איום על חייך, ע"י פעולה כמו שליפת סכין או משהו דומה - סביר שבאמת לא תישא באחריות הפלילית (וצריך תמיד לזכור שמי שישפוט אותך יושב מתחת לניאון).
אבל, וכאן האבל הגדול - התפיסה הבסיסית של כולנו צריכה להיות ששימוש בנשק - כולל הוצאה שלו מהנרתיק - צריכה להיות מוצא אחרון!!! מבחינתי - אם זיהיתי פורץ בבית עם מכשירי החשמל היקרים שלי - אני אעשה רעש כשי שידע שיש כאן מישהו, אדאג להיות ביתרון טקטי, כך שאם אאלץ - אדע שאני לא אמצא את עצמי נמצב נחות, אולי אפילו אניח יד על הנשק - אבל אלא אם כן יש לי סיבה לחשוב שהוא מסכן אותי - לא אשלוף.
הכותב אינו עורך דין, והסבר זה מהווה את דעתו הפרטית בלבד. (להלן - טיזי סאלם).
I think, therefore I am. I think
דעתך הפרטית זהה לדעתי הפרטית . וגם אני אינני עורך דין\משפטן\...
בשלב ראשון יש להמנע מההתקלות\התנגשות ....
(מה הטעם ,הרי גם אם נצא בסוף זכאים יש טרטור\....- ששווה רק אם באמת סיכן אותנו ולא רק כי רצינו לשחק את ה"רמבו" של השכונה )

בשלב ראשון יש להמנע מההתקלות\התנגשות ....
(מה הטעם ,הרי גם אם נצא בסוף זכאים יש טרטור\....- ששווה רק אם באמת סיכן אותנו ולא רק כי רצינו לשחק את ה"רמבו" של השכונה )

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
סלבו שאל
לדעתי, כל עסקיי היהלומנות והעוסקים בענף מכניס זה מבוטחים בצורה זו או אחרת.
בנוסף אני משוכנע כי ענף שכזה יוכל לספוג עלות ביטוח גבוהה בגלל החלטה על ביטול תבחין שכזה.
אין לי שום דבר נגד הענף או העוסקים בו.
אגב, PILOT אני לא יודע מה הרקע שלך, אבל האגדה ( ?! ) מספרת כי לטייסים בסוף הקורס צומח יהלום שם למטה...

אתה ממליץ להוריד תבחין לקבלת נשק?
לדעתי, כל עסקיי היהלומנות והעוסקים בענף מכניס זה מבוטחים בצורה זו או אחרת.
בנוסף אני משוכנע כי ענף שכזה יוכל לספוג עלות ביטוח גבוהה בגלל החלטה על ביטול תבחין שכזה.
אין לי שום דבר נגד הענף או העוסקים בו.
אגב, PILOT אני לא יודע מה הרקע שלך, אבל האגדה ( ?! ) מספרת כי לטייסים בסוף הקורס צומח יהלום שם למטה...

החיים אינם נמדדים בכמות הנשימות שלקחת אלא בכמות הרגעים שבהם נעתקה נשמתך
high power - התבחין הזה,שהוא אחד העתיקים ביותר, מקורו מהתקופה בה עסקי היהלומים היוו אחד מענפי היצוא העיקריים של המדינה (ההייטק של שנות השישים, אם תרצו). לכן, היוו היהלומנים קבוצת לחץ פוליטית רבת כוח, שלא היתה לה בעייה להוביל מהלך לחימושם של העוסקים בענף, במיוחד לאור העובדה כי רוב מקרי השוד של יהלומנים הסתיימו אז בפגיעה כלשהי, ואף במוות. כך, התקבלה החלטה, ומאז ועד היום היא לא שונתה.
- סליקאי זהב
יובל כתב:high power - התבחין הזה,שהוא אחד העתיקים ביותר, מקורו מהתקופה בה עסקי היהלומים היוו אחד מענפי היצוא העיקריים של המדינה (ההייטק של שנות השישים, אם תרצו). לכן, היוו היהלומנים קבוצת לחץ פוליטית רבת כוח, שלא היתה לה בעייה להוביל מהלך לחימושם של העוסקים בענף, במיוחד לאור העובדה כי רוב מקרי השוד של יהלומנים הסתיימו אז בפגיעה כלשהי, ואף במוות. כך, התקבלה החלטה, ומאז ועד היום היא לא שונתה.

רק היום ראיתי על הבורסה את השלט מאיר העיניים "יהלומים - ענף היצוא מס. 1 של ישראל", אולי שכחו לעדכן אותם שזה היה לפני שנים רבות?
אגב, עד היום לא נפתרה תעלומת הרצח היחידי שהתבצע בין כתלי אותה הבורסה (בגשר שבין בנין "שמשון" לבנין "מכבי").
לידיעתכם, לבורסה אסורה הכניסה עם נשק, הבדיקה מתבצעת באמצעות גלאי מתכות משוכללים, ישנה אפשרות להפקדה מסודרת של הנשק בכספת של בטחון הבורסה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד