תחמושת מיוחדת במיוחד

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תחמושת מיוחדת במיוחד

על ידי donduck » 25 יולי 2012, 22:16

אמנם לא תיארתי לעצמי שירי מעשי ישתרבב לו לתוך הדיון הזה, אבל אם כבר אז אולי כדאי להעמיד כמה דברים על דיוקם:
בירי מעשי, תחמושת 9X19 FMJ במשקל 115 גריין אינה דומה במאומה ל 0.45 FMJ בכל משקל שתרצו. ולמה? ההסבר הוא בעיקר מהצד של היורה:
- הרבה יותר קשה לירות 0.45 מבחינת קפיצת הקנה והרתע
- פחות כדורי 0.45 באותה מחסנית
- האקדח כבד יותר
ולכן מגיע לאותו יורה ניקוד גבוה יותר ולא בגלל הבליסטיקה הסופית שלפיה תישפט תחמושת במצבי לחימה.
ואם כבר בליסטיקה סופית אז גם לנו יש, פופרים כמובן.
מטרות הברזל האלו מכויילות ע"מ לתת עדיפות לתחמושת חזקה. כל מי שראה פופרים נפגעים מקליע 0.45 יוכל להעיד באיזו מהירות הם נשכבים בהשואה לפגיעה באותו מקום מקליע 9ממ סטנדרטי.
כדורים אקזוטיים, לעומת זאת, לא מקבלים ניקוד כלל. בחו"ל אסור לירות אותם בתחרויות. השופטים מונחים לאתר יורים שמתמשים בכדורי HP ולפסול אותם (חוק מדינה או משהו כזה).

הירי המעשי כפי שאנו מכירים אותו היום הוא רק ספורט, אבל בעיני הרבה יותר נכון והגיוני לבחור משם צירוף של אקדח/תחמושת מאשר להסתמך על הציוד הסודי של מחלקת השב"כ בשייטת מטכ"ל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 25 יולי 2012, 23:09

donduck כתב:הירי המעשי כפי שאנו מכירים אותו היום הוא רק ספורט, אבל בעיני הרבה יותר נכון והגיוני לבחור משם צירוף של אקדח/תחמושת מאשר להסתמך על הציוד הסודי של מחלקת השב"כ בשייטת מטכ"ל.

LIKE (דביר, צריך כפתור כזה..)
בנוסף, הירי מעשי, דווקא בגלל המרחק שהוא תפס מהלחימה, מהווה פלטפורמה מצויינת לחידושים ופיתוח בציוד ובטכניקות.

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי מור » 26 יולי 2012, 07:32

ירי מעשי לא השתרבב, שירבבתי אותו בכוונה, ועל זה קצת היסטוריה רק בשביל להבין את מקורות
Major Caliber או Minor Caliber, וזה ממש לא קשור לזה "שיותר קשה לירות ב- 45 או שיש שם פחות כדורים", הרי בד בבד עם המצאת הקומפנסטורים למיניהם לפני כ- 30 שנה ויחד איתם אקדחי 45 רב-כדוריים, ויחד איתם תחמושת 'מייג'ור' קלת קליעים ומהירה, הקרקע נשמטה כמעט לחלוטין מהטיעון הזה. אז קצת היסטוריה.

ג'ף קופר זצ"ל, ואיתו האבות המייסדים, ביניהם גם כמה כאלו שעדיין בחיים, האמינו בכל ליבם בעליונות של כדור 45 במשקל 230 גריין במבנה FMJ, לעומת כדור 9 מ"מ במשקל 115 גריין באותה צורת קליע.
על מנת להוכיח את זה גם, עמלו על בניית מתקן לבדיקת הטענה שלהם, שעה שמד מהירות קליעים נייד וקל, כזה שניתן לשאת בתיק ולהביא אותו למטווח, עדיין היה בגדר חלום בעתיד, הומצאה ההמצאה האומללה הידועה בשמה "מטוטלת כוח"
מטולטלת ברזל כבדה עליה היו יורים ולהיכן שהייתה מגיעה המטוטלת שם נקבעה עוצמת הכדור.
משהפכו מדי מהירות הלוע לזמינים, שונתה שיטת הבדיקה אך לא התוצאה, כמעט ללא שינוי לאורך השנים, כך שלא צריך לקפוץ ולרוץ למקלדת לתקן אותי.
לכן כל הקביעה של מייג'ור/מיינור בירי מעשי הוא עניין תלוש לחלוטין מהמציאות.
וכולנו יודעים שיורה שייקח מקום גבוה במינור, יקח את אותו המקום במייג'ור, בהינתן שיהיה לו אותו אקדח מבחינת המנגנון, מחסנית באותו האורך שתחיל מספר רב של כדורים וכולי.
ועוד עובדה חשובה....שבחלק מהספורט הזה כבר לא קיים מייג'ור, שזו גניבה קטנה מ- IDPA אבל על כך אולי בפעם אחרת.

אגב, אין גם היגיון כלכלי לירות את מה שמכונה כאן בדיון בטעות כדורים אקזוטיים, הם לאין ערוך יקרים יותר, למה שמישהו ירצה בכלל לירות אותם בתחרות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אבי מור » 26 יולי 2012, 07:54

לגבי מז"פ.
מכיוון שבעבר הרחוק שלי היה לי קשר מאד הדוק עם אנשי מחלקת הנשק של מז"פ והייתי מעורב בבנית מד מהירות קליעים למעבדה בירושלים, מדובר באמצע שנות השמונים, בימיו של דיק (ריצ'רד) פאדלוק, הערכתי לעבודה שהם עושים בתחום הזה רק גדלה כל הזמן, וכפי שכתבתי הם הולכים ומתמקצעים וזה חשוב בעייני בלי סוף.
אבל שוב, מקרה הירי המתואר בכדור 7.65 ועניין האנרגיה הקטלנית, אין לי שום ויכוח עם זה, אבל זה לא כושר עצירה, וכך גם מקרים אחרים, עבודת מז"פ בעניין הזה היא עבודת קודש, כי בואו נודה על האמת, אנחנו רוצים את הפושעים מאחורי סורג ובריח, ועכשיו.

לגבי תחמושת אקזוטיות
הן כן עושות את העבודה. אם מישהו יטרח ויבדוק מה היו אחוזי כושר העצירה באקדחים בעלי תחמושת תת-קולית לפני המצאת ההידרה שוק ולאחריו, יבין עד כמה יש שיפור בעשרות אחוזים!
כדור HP צריך מהירות מינימלית של 1000 רגל בשניה כדי להתחיל להבטיח את הפתיחה שלו בגוף, ואילו כדורים אלו עושים את זה בהרבה פחות מזה. וזו רק דוגמא אחת, יש לי עוד המון.
אני יכול להסביר כאן שעות ולמלא עמודים שלמים, אבל רק דבר אחד נוסף. אם כדור מסוים משפר את יכולת העצירה מ-60 אחוז ל-90 אחוז זה ברור לכל אדם. אבל אני גורס שאם השיפור הוא מ- 90 ל-95 גם הוא מצדיק את השינוי כי ברגע האמת אתה רוצה כל יתרון יחסי שתוכל לשים עליו יד גם אם הוא קטן מאד.

לגבי ברטה 0.22, אם זה מה שאתה מרגיש איתו נוח ומסוגל לירות מהר ומדויק אז אין לי מה להוסיף על זה, כי כל אדם צריך ללכת אך ורק עם האקדח איתו הוא מרגיש נוח, ויכול לייצר אש מהירה ומדוייקת בעת צרה, גם אםן זה לא האקדח שאני הייתי הולך איתו להגנה עצמית, וגם לזה אני מטיף שנים. יותר טוב ברטה 0.22 עלייך עם עוד מחסנית או שתיים, מאשר קולט 45 בארון מתחת למצעים או מתחת לחולצה כשלא יודעים מה לעשות איתו.

ובעיקר בעיקר, שלא נצטרך אף פעם חוץ מבמטווח.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 26 יולי 2012, 12:23

הדבר הכי עצוב או הזוי (תלוי בעיני המתבונן) בכל הדיון הזה הוא הוא שאצלינו קוראים "תחמושת אקזוטית" לתחמושת הולופוינט סטנדרטית לחלוטין שנמכרת באופן חופשי מעל המדף (כן גם אצלינו).

מה כל כך אקזוטי בתחמושת הזו חוץ מהמחיר המופקע וחוסר הזמינות שלה פה בארץ? במדינה מתוקנת זו הייתה צריכה להיות תחמושת סטנדרטית במחסנית של כל שוטר, מאבטח, או אזרח שקצת איכפת לו יותר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 26 יולי 2012, 13:11

itamar כתב:הדבר הכי עצוב או הזוי (תלוי בעיני המתבונן) בכל הדיון הזה הוא הוא שאצלינו קוראים "תחמושת אקזוטית" לתחמושת הולופוינט סטנדרטית לחלוטין שנמכרת באופן חופשי מעל המדף (כן גם אצלינו).

מה כל כך אקזוטי בתחמושת הזו חוץ מהמחיר המופקע וחוסר הזמינות שלה פה בארץ? במדינה מתוקנת זו הייתה צריכה להיות תחמושת סטנדרטית במחסנית של כל שוטר, מאבטח, או אזרח שקצת איכפת לו יותר.

א.

איתמר, אם תגלול לתחילת השרשור תראה שהוא מתחיל בקליעי HP שהיצרן יצק לתוכם חומר פלסטי כלשהוא, ע"מ להבטיח את פתיחתם. זאת מבחינתי תחמושת אקזוטית.
עוד טרם ידעתי על הפטנט "המדהים" הזה, אני עשיתי בדיוק אותו דבר כאשר רציתי לקבל פתיחה של קליע HP בג'לטין בליסטי לדוגמה (במים הם תמיד נפתחים), רק שאני טפטפתי כמה טיפות של דבק מהיר והנחתי לו להתקשות. מישהו לקח את זה צעד אחד קדימה. דרך אגב (ובמאמר מוסגר) יש גם פטנט מאד פרימיטיבי המונע מקליעי HP להיפתח בזמן פגיעה במים!!!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 26 יולי 2012, 13:15

אבי מור כתב:לגבי מז"פ.
מכיוון שבעבר הרחוק שלי היה לי קשר מאד הדוק עם אנשי מחלקת הנשק של מז"פ והייתי מעורב בבנית מד מהירות קליעים למעבדה בירושלים, מדובר באמצע שנות השמונים, בימיו של דיק (ריצ'רד) פאדלוק, הערכתי לעבודה שהם עושים בתחום הזה רק גדלה כל הזמן, וכפי שכתבתי הם הולכים ומתמקצעים וזה חשוב בעייני בלי סוף.
אבל שוב, מקרה הירי המתואר בכדור 7.65 ועניין האנרגיה הקטלנית, אין לי שום ויכוח עם זה, אבל זה לא כושר עצירה, וכך גם מקרים אחרים, עבודת מז"פ בעניין הזה היא עבודת קודש, כי בואו נודה על האמת, אנחנו רוצים את הפושעים מאחורי סורג ובריח, ועכשיו.

ובעיקר בעיקר, שלא נצטרך אף פעם חוץ מבמטווח.

אבי, אתה מדבר על הימים בהם דינוזאורים הסתובבו כאן :lol:
מאז פאטלוק זרמו הרבה מים באסלות המטה הארצי וגם עבודת המומחים במעבדת נשק עברה שינויים רבים. כאשר אני שירתי שם ייצגתי את המשטרה בקבוצות מומחים שעסקו בנק"ל, בתחמושות ובמיגונים שונים. עשינו שם הרבה דברים שנועדו לקדם את היכולות של חיילים ושוטרים בנושאי לחימה. למיטב ידיעתי, כאשר אני עזבתי ניתק הקשר הזה וגם המעורבות המשטרתית ירדה בהתאם וחבל!
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 26 יולי 2012, 14:02

afss

הייתה לך אולי מכונית מסוג דלוריאן מתי שהוא בעבר?

כי אם אתה אומר שאת הפטנט שלך מישהו לקח צעד קדימה אז יכול להיות שחזרת בזמן לשנות שבעיים ולימדת אותם.

שם לב לתמונות

http://www.gunauction.com/search/displayitem.cfm?itemnum=8543211

כדור מסוג BLITZ AKTION TRAUMA של חברת GECO הגרמנית משנות השבעיים כדור בעל פרופיל FMJ שמבטיח הזנה בכל כלי נשק גם של אותה התקופה אבל בפועל מתנהג כHP שפלג הניילון שלו מבטיח פתיחה של הכדור. כך שהפטנט הזה קיים משהו כמו 40 שנה הרבה לפני תקופתך לא?
בנוסף גם לGlaser Safety Slug היה "פקק" והוא הופיע בסוף שנות השמונים.
שים לב כל אביזר "אקזוטי" שכזה בכל כדור עם לאקדח ועם לרובה אינו מודבק
אלא יושב בלחץ אבל כזה שעדיין אפשר להוציאו מהכדור, אינו שום חומר הדבקה ו/או קיבוע.
שיחזיקו במקום.

ורק בשביל לסבר את האוזן אותו כדור שאנו מדברים עליו מתחילת השרשור
מיוצר בחברת Hornady עם מוניטין של יותר מ60 שנות פעילות הנה סרטון שמספר קצת על החברה
http://www.youtube.com/watch?v=iBPt6SaPTbo&feature=plcp
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 26 יולי 2012, 16:46

glockbuster כתב:afss

הייתה לך אולי מכונית מסוג דלוריאן מתי שהוא בעבר?

כי אם אתה אומר שאת הפטנט שלך מישהו לקח צעד קדימה אז יכול להיות שחזרת בזמן לשנות שבעיים ולימדת אותם.

שם לב לתמונות
http://www.gunauction.com/search/displayitem.cfm?itemnum=8543211

כדור מסוג BLITZ AKTION TRAUMA של חברת GECO הגרמנית משנות השבעיים כדור בעל פרופיל FMJ שמבטיח הזנה בכל כלי נשק גם של אותה התקופה אבל בפועל מתנהג כHP שפלג הניילון שלו מבטיח פתיחה של הכדור. כך שהפטנט הזה קיים משהו כמו 40 שנה הרבה לפני תקופתך לא?
בנוסף גם לGlaser Safety Slug היה "פקק" והוא הופיע בסוף שנות השמונים.
שים לב כל אביזר "אקזוטי" שכזה בכל כדור עם לאקדח ועם לרובה אינו מודבק
אלא יושב בלחץ אבל כזה שעדיין אפשר להוציאו מהכדור, אינו שום חומר הדבקה ו/או קיבוע.
שיחזיקו במקום.

ורק בשביל לסבר את האוזן אותו כדור שאנו מדברים עליו מתחילת השרשור
מיוצר בחברת Hornady עם מוניטין של יותר מ60 שנות פעילות הנה סרטון שמספר קצת על החברה
http://www.youtube.com/watch?v=iBPt6SaPTbo&feature=plcp

אם היית טורח לקרוא בעיון את מה שכתבתי, היית רואה את ההבדל בין מה שאני (אנחנו במעבדה) עשיתי, לבין התחמושות המדהימות שאת תמונותיהן הבאת כאן.
בעוד שאתה וזה שפתח את השרשור הבאתם תמונות של כדורי HP להם הותאם/הוכנס/נוצק אלמנט פלסטיק במיוחד, הפטנט שאני מדבר עליו, ושלא אני המצאתי אותו, מאפשר לגרום לכל כדור HP להיפתח, בין אם זה HP רגיל, הידרה שוק, בלאק טאלון או כל אחד אחר. אתה מוזמן לנסות. אחרי שתקרא את ההוראות בקפידה כמובן.
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 26 יולי 2012, 23:04

בכל הנוגע לירי מעשי, לא היתה התיחסות לMAJOR /MINOR אלא ל2 קליברים בלבד: 0.45 230GR בהשואה ל9ממ 115GR. ונטען שאין הבדל בינהם בירי מעשי. הסברתי מדוע יש הבדל ומדוע מגיעים יותר נקודות ל0.45 .
מאז האל פרזידנטה עברו הרבה קליעים בקנים של כולנו, מכל מיני סוגים וגדלים, אקזוטים יותר או פחות וכל אחד הסיק את המסקנות הנראות לו נכונות.
חלקנו מעדיף להיות תקוע בהסטוריה ואין בזה שום דבר רע, עדיף בהרבה על הפניות חוזרות ונשנות לאתרי אינטרנט שיתנו גושפנקה לאמירותיהם. חלקנו מעדיף לחיות בהווה להתנסות בכמה שיותר סוגי תחמושת וקליברים ולבחור מה שמתאים לו בנשיאה והן בתחרות.
סתם כדי לסבר את האוזן, כל היורים מהשורה הראשונה בעולם בחרו תחמושת מיג'ור. אם זו 9X23 ו38סופר במחלקה הפתוחה או 0.40 במחלקה הסטנדרטית.
ועוד דבר, ברוב המדינות מקובל הדבר הזה שנקרא RELOADING. מעטים הם היורים תחמושת מקופסאות. לא פעם ניתן להשיג קליעי HP במחירי רצפה ולטעון אותם במכונה הביתית. כך מתקבלת "תחמושת אקזוטית" :roll: זולה וזמינה, לירי באימונים ואם לא ישימו לב - גם בתחרויות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד