בקשה לפריקה...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יובל » 11 מאי 2003, 14:41

DONDUCK למיטב ידיעתי אכן אין חוק מפורש האוסר פריקה ,במובן של חוק ממוספר מסדר הדין הפלילי.אולם אני, כיובל, הייתי מעכב אדם כזה, מחרים לו את נשקו ומגיש תלונה.סביר להניח שהפרקליטות לא הייתה מגיעה להגשת כתב אישום ( אולי שימוש בלתי הולם בכלי יריה, אבל זה נשמע רעוע מידיי) אך די בחווייה עצמה כדי לגרום לאותו בחור להבין היטב את חומרת המעשה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 11 מאי 2003, 22:04

יובל כתב:DONDUCK למיטב ידיעתי אכן אין חוק מפורש האוסר פריקה ,במובן של חוק ממוספר מסדר הדין הפלילי.אולם אני, כיובל, הייתי מעכב אדם כזה, מחרים לו את נשקו ומגיש תלונה.סביר להניח שהפרקליטות לא הייתה מגיעה להגשת כתב אישום ( אולי שימוש בלתי הולם בכלי יריה, אבל זה נשמע רעוע מידיי) אך די בחווייה עצמה כדי לגרום לאותו בחור להבין היטב את חומרת המעשה.

אם לא יוגש כתב אישום אינני בטוח שהחוויה תגרום לאותו בחור להבין את חומרת המעשה . לדעתי החוויה תגרום לו לגבש דיעה לא חיובית על המשטרה או לפחות על השוטר שהחרים את נשקו .

הייתי שמח אם איסור הפריקה באזור ציבורי ללא חומת מפגע תהייה מעוגנת בחוק . אז הדרישה לפריקה הנשק כתנאי לכניסה תהיה לא חוקית.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 11 מאי 2003, 22:23

יובל אם הצלחת זה לגרום לו לשנוא אותך! לא בטוח שהוא יבין.
אני דוגל בפתרון אחר חינוך מגיל צעיר בהרבה מועדוני קליעה ויצירת דעת קהל ולחץ חברתי גם הסליק הוא כלי חיובי כזה

ראה את ההצלחה עם פרחי הבר.
או מסע הצלב על המעשן האמריקאי.

"אאמינה גם באדם אף אם ירחק זה היום"...... (שאול טשרניחובסקי)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יובל » 12 מאי 2003, 11:36

אילן / יעקוב - אזרח נורמטיבי יסיק מהמקרה, בין השאר, כי אסור לפרוק נשק במקום ציבורי.את המסר הזה הוא יעביר הלאה, כשיספר על החוויות שלו בחדר החקירות של המשטרה. נכון שאפשר "לחנך", אבל לא את כולם, ולא כל הזמן. ואם המחיר שאשלם עבור העברת המסר הזה הוא שהבחור ישנא אותי - ניחא. אני לא רץ לראשות הממשלה. את המשטרה אזרחים נורמטיביים לא שונאים.הם מבינים כי זו העבודה שלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 12 מאי 2003, 11:59

יש משהו שנקרא "דברים שהוצאו מהקשרם". לזה שמוציא את הנשק לפריקה ולזה ששלח אותו לשם ברור לשם מה הנשק יוצא מהנרתיק, מכוון למטרה זו או אחרת (עציץ?), נדרך וננקר.

אבל, למביט מהצד לא ברור הנושא והדבר יכול להראות, מזוית ראייה זו או אחרת, כהפעלת נשק מתוך מטרה ל.... (באנגלית - INTENT).

איך יראה זאת מביט מהצד שהוא: שוטר? איש כוחות ביטחון? אזרח? ירוק שפוחד מכל דבר שמסוכן יותר מפותחן שימורים?

תנסו פעם לחשוב איך נראית תנועה תמימה (!!!) כמו סידור נרתיק בחגורה בזמן שיוצאים מרכב, או העברת הנשק מנרתיק לנרתיק בעיני האזרח והרשויות ותבינו איך ניראית פריקה של נשק באזור הי טק הומה אדם.

כל הליך של פריקה ללא עמדה מאושרת (מאושרת על ידי מי? חובה אישור רשויות האמונות על הנושא - משטרה, משרד הפנים, משרד הביטחון, חובה שלט כתוב עם הנחיות) מהווה סכנה ברורה ומיידית מעבר לפריקת כל עול החוק בנושא. כל מי שיבקש ממני נשק פרוק במקום שבו אין עמדה מאושרת לכך, יקבל אותו ללא מחסנית, כשהוצאת המחסנית נעשית כשהנשק בתוך הנרתיק, והנשק מוגש לו כשהוא בתוך הנרתיק, קת לחזית וקנה לרצפה.

כבר היום קשה לנו, תארו לעצמכם כמה קשה יהיה כאיזה אזרח יפלוט כדור בעמדה כזו ויגרום לפגיעה בעצמו או באזרחים.
נערך לאחרונה על ידי trail_g19c בתאריך 12 מאי 2003, 12:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 12 מאי 2003, 12:04

TRAILÉGÉ19C - כל מילה בסלע ! לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דוד69 » 12 מאי 2003, 12:27

יובל כתב:אילן / יעקוב - אזרח נורמטיבי יסיק מהמקרה, בין השאר, כי אסור לפרוק נשק במקום ציבורי.את המסר הזה הוא יעביר הלאה, כשיספר על החוויות שלו בחדר החקירות של המשטרה. נכון שאפשר "לחנך", אבל לא את כולם, ולא כל הזמן. ואם המחיר שאשלם עבור העברת המסר הזה הוא שהבחור ישנא אותי - ניחא. אני לא רץ לראשות הממשלה. את המשטרה אזרחים נורמטיביים לא שונאים.הם מבינים כי זו העבודה שלה.

אולי במקום "לטפל" באזרח תטפלו במקור הבעיה?
למה אף אחד לא מדבר כאן על "קב"ט" מוטורולה?
איפה כל שומרי החוק? מצתתי החוקים והנהלים?

מי מוכן להיות "האיש הרע :roll: " שירים טלפון יברר ידבר ויספר לנו מה לקבט מוטורולה הרצליה יש להגיד "להגנתו"?
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 12 מאי 2003, 12:49

Nailicq

אתה היית שם, האשכול נפתח על ידך, אתה מכיר את הנפשות הפעולות, את הסיטואציה והמקום, האם אתה עשית משהו בנושא?

לקב"ט מוטורולה יהיה להגיד רק מה שיציל את עצמו וידפוק את האיש שלו בשטח. שום נוהל בעולם לא יכול כסות עבירה כזו על חוקי בטיחות ועל חוקי השימוש בנשק על פי הרשויות. הכל יסוכם במכתב מלא מילים מכובסות בו הם מודים לך על, מתחייבים לבדוק עם הרשויות המוסמכות את, ממילא הם פועלים לפי הרשויות בנהלים, ועוד. במצבים כאלו כדאי לתעד ככל האפשר ולהביא תלונה כתובה לרשויות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 12 מאי 2003, 14:01

nailicq אני חייב להסכים עם trail_g19c . לדעתי, מוטלת עליך (ועל כל אזרח) החובה להתריע בפני הרשויות המוסמכות על ליקויים בטיחותיים כאלה, שיכולים לסכן את החירות שלך במקרה הטוב, או את חייך במקרים עליזים פחות. מעט נחישות ותושיה ותראה כיצד אתה יכול לגרום לשינוי.תושייה - זה כל הסיפור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דוד69 » 12 מאי 2003, 14:09

יסלחו לי רבותיי "אני" העליתי את המצב.
"אני" לא יצאתי חוצני כנגד כל מי שיפעל כנגד ההוראות.
"אני" לא אימתי בשלילת רשיון/ עיכוב לחקירה ושאר מרעי בישים על אנשים.
אני העליתי מצב. אז לכל אלו ש- "נוקטים בפעולות" ומציעים עצות הרי הפרטים לפניכם.

ינקטו יוזמה בכוון הנכון.
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 12 מאי 2003, 14:25

Nailicq

ללא שום כוונה רעה :D :D הכל ביננו רק דיבורים ממילא.

אבל באמת, כבר יצא לי להתקל במצבים מעין אלו עם מאבטחים, לרוב בעת פעילות משא"ז. תמיד דאגתי לקרוא לקב"ט ולוודא כי הוא מודע למה שקורה, מקבל את התלונה מבר סמכא, וכי הוא פועל מידית לתיקון התקלה. גם בתור אזרח פשוט התרעתי בפני גורמים שונים על כשלים אלו ואחרים, כולל בטיחות בנשק (מאבטחים עם אצבע על ההדק, נשק ברישול....). במקום בו נדרשתי לתת נשק שזה בית משפט לא נתתי עם מחסנית בפנים ונתתי עם הנרתיק והערתי כי זו הדרך הבטוחה ביותר לתת בתוך מבנה סגור מחופה בשיש, עם תעורה חלשה, ואנשים סביב...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 12 מאי 2003, 16:58

יובל כתב:אילן / יעקוב - אזרח נורמטיבי יסיק מהמקרה, בין השאר, כי אסור לפרוק נשק במקום ציבורי.את המסר הזה הוא יעביר הלאה, כשיספר על החוויות שלו בחדר החקירות של המשטרה. נכון שאפשר "לחנך", אבל לא את כולם, ולא כל הזמן. ואם המחיר שאשלם עבור העברת המסר הזה הוא שהבחור ישנא אותי - ניחא. אני לא רץ לראשות הממשלה. את המשטרה אזרחים נורמטיביים לא שונאים.הם מבינים כי זו העבודה שלה.

יובל , לאזרח נורמלי הסבר יספיק . אזרח לא נורמלי לא יבין את הסבר ולא את ההחרמה . לדעתי המחרים (למרות הכוונות הטובות ובלי כוונה להעליב ) שם עצמו כשופט ותליין גם יחד בניגוד לערכי הדמוקרטיה .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 12 מאי 2003, 17:03

אני לא מבין למה אף אחד לא נוקט בדרך שלי ... :shock:
חוסך את הפריקה, חוסך את הדין ודברים עם הקב"ט, חוסך את השאלה האם יש להם
אישור לקחת ולאחסן את הנשק ועוד ועוד ..
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 12 מאי 2003, 17:13

Colonel כתב:אני לא מבין למה אף אחד לא נוקט בדרך שלי ... :shock:
..

אני לא מבין איך אתה מגיע למסקנה הזאת....:wink:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 13 מאי 2003, 09:30

Colonel כתב:אני לא מבין למה אף אחד לא נוקט בדרך שלי ... :shock:
חוסך את הפריקה, חוסך את הדין ודברים עם הקב"ט, חוסך את השאלה האם יש להם
אישור לקחת ולאחסן את הנשק ועוד ועוד ..

דעתי על הדרך שלך ידועה לך, והרי ציינתי אותה בפניך ביום שישי בשעה 03:30, תקן אותי אם אני טועה... :wink:
בכל מקום בו קיים מאבטח אני מכין מראש את רשיון הנשק בידי, מנסיון, זה מקצר את התהליכים השונים.
אני לא נעלב מכך שבודקים אותי, אני מנסה לסייע למאבטחים/שומרים שנאלצים (ברוב המקרים) לעמוד בשמש 8 שעות ולסבול ממתחכמים למינהם שמנסים ל"התפלח" עם נשק, ובסוף כשהם נהרגים בעת חסימת אתר פיגוע בגופם, כולנו רצים להגיד: "איזה מסכנים, וגם משלמים להם משכורת על הפנים...".

אז כולכם שושואיסטים, כולכם מוסלקים כהלכה, כולכם נפגעים מה"חדירה לפרטיותכם"... דחילאק, מה יקרה אם תציגו את הרשיון שלכם? זה רק יחסוך לכם חיטוט נוסף בתיק.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד