רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימונים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רוצה לשתף אתכם בחוויה שעברתי או אימונים, אימונים, אימוני
על זה נאמר "טוב פסדר...."
בוא נבטל בכלל את ההכשרה לנושאי רשיון.
ניתן נשק לכל מי שרוצה כי אנחנו סומכים על שיקול הדעת שלו, ונשלח לו מצגת פאוואר פוינט על כללי בטיחות והוראות החזקה בבית. שיחזיקו אותם במגירות ובכספות.
הרי גם אם הוא ישא את הנשק עליו, לרוב זה יהיה בג'ונגלים של וויאטנם והוא יצטרך להגן על עצמו מהוויאטקונג (לא אנלוגיה שאני העליתי...)
אין לי שום עניין לקחת מהציבור נשק, להיפך, אני בעד שיהיה כמה שיותר נשק בידי ציבור מ-י-ו-מ-ן !
מחדשי "אינרציה", תא"לים בדימוס,לוחמים,או יוצאי תנועות הנוער או סבתות בנות 80. אבל אם אתה נותן ביד מתקן שדורש אחריות ושיקול דעת מהמשתמש בו, זו דרישה מינימלית ואבסורדית לבקש מהמחזיק בו להיות מיומן בו. וכמו שאמרו לפני, אם בשביל לקבל רשיון לכלי מסוכן לא פחות כמו רכב, אתה צריך לעמוד בלימודים ומבחנים תאורטיים ומעשיים, למה שזה יהיה שונה לנשק?
אף אחד לא ביקש לרוץ על פיסטינים או לגלוש על חבלים, אבל מיומנות בסיסית של להביא את הכדורים למטרה? גם זו גזירה של האנשים האיומים במשרד הפנים ושליחי השטן עלי אדמות?
זו התגובה האחרונה שלי בדיון העקר הזה, אני מוציא את עצמי מבזבוז האנרגיה המיותר הזה של להתנצח מעל דפי פורום.
בוא נבטל בכלל את ההכשרה לנושאי רשיון.
ניתן נשק לכל מי שרוצה כי אנחנו סומכים על שיקול הדעת שלו, ונשלח לו מצגת פאוואר פוינט על כללי בטיחות והוראות החזקה בבית. שיחזיקו אותם במגירות ובכספות.
הרי גם אם הוא ישא את הנשק עליו, לרוב זה יהיה בג'ונגלים של וויאטנם והוא יצטרך להגן על עצמו מהוויאטקונג (לא אנלוגיה שאני העליתי...)
אין לי שום עניין לקחת מהציבור נשק, להיפך, אני בעד שיהיה כמה שיותר נשק בידי ציבור מ-י-ו-מ-ן !
מחדשי "אינרציה", תא"לים בדימוס,לוחמים,או יוצאי תנועות הנוער או סבתות בנות 80. אבל אם אתה נותן ביד מתקן שדורש אחריות ושיקול דעת מהמשתמש בו, זו דרישה מינימלית ואבסורדית לבקש מהמחזיק בו להיות מיומן בו. וכמו שאמרו לפני, אם בשביל לקבל רשיון לכלי מסוכן לא פחות כמו רכב, אתה צריך לעמוד בלימודים ומבחנים תאורטיים ומעשיים, למה שזה יהיה שונה לנשק?
אף אחד לא ביקש לרוץ על פיסטינים או לגלוש על חבלים, אבל מיומנות בסיסית של להביא את הכדורים למטרה? גם זו גזירה של האנשים האיומים במשרד הפנים ושליחי השטן עלי אדמות?
זו התגובה האחרונה שלי בדיון העקר הזה, אני מוציא את עצמי מבזבוז האנרגיה המיותר הזה של להתנצח מעל דפי פורום.
אתה יכול להגיד טוב פסדר עד מחר בבוקר - עם עובדות אתה לא יכול להתווכח.
להזכירך לפני פחות 20 שנה היו בידי הציבור יותר מ-100,000 כלי נשק ברשיון מאשר יש בידו היום ושום דבר רע לא קרה!!
השיטה הזו עובדת ובסדרי גודל ענקיים במדינה הרבה יותר גדולה מאיתנו ולמעט איזה מטורף אחד מתוך 300 מליון תושבים שעושה משהו קיצוני פעם בכמה זמן שום דבר לא קורה.
ודרך אגב, בהרבה מדינות בארה"ב שמאפשרות CCW בארה"ב כל מה שאתה נדרש לעשות זה לעבור מבחן תיאורטי שכל מפגר יכול לענות עליו כדי לקבל רשיון.
רוצה ציבור מיומן בשימוש בכלי נשק?
בבקשה! לא על ידי עוד גזירות וקשיים אלא על ידי מוטיבציה חיובית.
- תחזיר את הסומק בלחיים לענף המת הזה.
- תהפוך את הנשק נגיש לציבור ולא משהו שזמין ליחידי סגולה
- תהפוך את זה לספורט עממי
- תחזיר את נושא הקליעה לבתי הספר התיכוניים
- תוריד מחירים
- תשנה את התדמית של הנשק ממשהו "פויה" למשהו כיפי. פעם בכל לונה פארק היה מטווח שבו יכולת לירות בברווזים נעים עם רובה BB ולזכות בדובי מפרווה.
- בתור מדריכים/בעלי מטווחים תיזכרו מחדש בכל בעלי הרשיונות הפרטיים שלא ספרתם אותם עד היום ותראו איך אפשר למשוך אותם אליכם חזרה.
כן העניין הזה דורש קצת בייצים. להלחם בכלי התקשורת ובאותו גוף שממציא גזירות חדשות כל יום שני וחמישי אבל לדעתי אין ברירה אחרת.
א.
להזכירך לפני פחות 20 שנה היו בידי הציבור יותר מ-100,000 כלי נשק ברשיון מאשר יש בידו היום ושום דבר רע לא קרה!!
השיטה הזו עובדת ובסדרי גודל ענקיים במדינה הרבה יותר גדולה מאיתנו ולמעט איזה מטורף אחד מתוך 300 מליון תושבים שעושה משהו קיצוני פעם בכמה זמן שום דבר לא קורה.
ודרך אגב, בהרבה מדינות בארה"ב שמאפשרות CCW בארה"ב כל מה שאתה נדרש לעשות זה לעבור מבחן תיאורטי שכל מפגר יכול לענות עליו כדי לקבל רשיון.
- תוריד מחירים
- תשנה את התדמית של הנשק ממשהו "פויה" למשהו כיפי. פעם בכל לונה פארק היה מטווח שבו יכולת לירות בברווזים נעים עם רובה BB ולזכות בדובי מפרווה.
- בתור מדריכים/בעלי מטווחים תיזכרו מחדש בכל בעלי הרשיונות הפרטיים שלא ספרתם אותם עד היום ותראו איך אפשר למשוך אותם אליכם חזרה.
כן העניין הזה דורש קצת בייצים. להלחם בכלי התקשורת ובאותו גוף שממציא גזירות חדשות כל יום שני וחמישי אבל לדעתי אין ברירה אחרת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני מכבד את זכותך לא להגיב ובכל זאת אענה לך.
הטענה שאני מעלה היא שאפשר לסמוך על שיקול הדעת של אזרחים בוגרים , בהכל - לא רק בנוגע לרישוי נשק , כל עוד לא איבדו את הזכות הזו .
אני חושב שאדם צריך לעבור אימונים תקופתיים בסיסיים ובעת קבלת הנשק ולו בשביל להדגים ולהזכיר לו שהוא לא רמבו ושהירי באקדח איננו דומה לירי מ m-16 שעליו הוסמך בצבא .
אבל יחד עם זאת להטיל עליו אחריות מלאה למעשיו ולא להגן עליו באמצעות תקנות ונהלים.
כיום - אדם שמתאמן רק בחידוש מרגיש שיצא לידי חובתו .
אם תוטל אחריות אישית , כך שאדם יצטרך להוכיח שנקט בכל האמצעים ע״מ להיות מיומן בשימוש בנשק - תדירות ואיכות האימונים תעלה.
הטענה שאני מעלה היא שאפשר לסמוך על שיקול הדעת של אזרחים בוגרים , בהכל - לא רק בנוגע לרישוי נשק , כל עוד לא איבדו את הזכות הזו .
אני חושב שאדם צריך לעבור אימונים תקופתיים בסיסיים ובעת קבלת הנשק ולו בשביל להדגים ולהזכיר לו שהוא לא רמבו ושהירי באקדח איננו דומה לירי מ m-16 שעליו הוסמך בצבא .
אבל יחד עם זאת להטיל עליו אחריות מלאה למעשיו ולא להגן עליו באמצעות תקנות ונהלים.
כיום - אדם שמתאמן רק בחידוש מרגיש שיצא לידי חובתו .
אם תוטל אחריות אישית , כך שאדם יצטרך להוכיח שנקט בכל האמצעים ע״מ להיות מיומן בשימוש בנשק - תדירות ואיכות האימונים תעלה.
- סליקאי טיטניום

מבחינתי אשכול הזוי.
החזון
1. קליעה ספורט לאומי .
2. החלק האולימפי יופרד מהמשרד לבטחון פנים. (אחריות להכשרה במועדון הירי רישיון לכל החיים)
3. ירי מעשי יחולק לשניים - הספורטיבי בלבד (אופן ?) הנשק ינשא בתוך מזוודה נעולה אל ומן המטווח, וישמש רק ליעודו. יחוייב ברישיון נשק של המשהב"ט (עומד בקריטריון) כיוון ש ב5 דקות יכול להפוך למשופר קטלני. כמו באולימפי הנ"ל יוכשר במועדון ולא יידרש לעבור חידושי רישיון למעט אגרה שנתית. היורה יוכל להחזיק בכלי כל עוד הינו חבר מועדון פעיל, ותהיה לו ארכה של שנתיים להחלטה על חזרה ואו מכירה.
4. שאר הקטגוריות - כלי שיעודו ספורט ישמש רק ליעודו כפי שנכתב בסעיף 3 . ואילו מי שרוצה אותו דו תכליתי להגנה עצמית יידרש להוכיח רמה. כלומר אם בהגנה עצמית חפצת יש לעבור הכשרה (לא של סיירת אך סבירה) אני עומד מאחורי כל מילה שכתובה במסמך שהציג אלכס זוהר למשבט"פ. כמו כן יחתום על התחייבות שהאקדח לנשיאה ולא לשמירה בכספת(אקדח פולני שיהיה)
5. מי שרוצה נשק להגנה עצמית (ולא שום תבחין פלצני אחר) יידרש כאמור לאחר שנמצא ישר לעבור הכשרה אמיתית. כמו בסעיף 4 והתחיבות כנ"ל.
6. חברות השמירה תפורקנה לאלתר. ותוקמנה מחדש תחת רגולציה ותנאים מחמירים. מי שהיה שותף לחברות אלו במתכונתן הקודמת לא יוכל יותר לעסוק בנושא !!! יש להעביר על כך חוק בכנסת.
7. המשרד לבטחון פנים יחוייב ע"י עם ישראל (באמצעות הכנסת) להכשיר את שוטריו ומתנדביו כראוי (עיין אלכס זוהר).
הערה : חברות השמירה מעודדות איסוף נשק מהאזרח הישר או אז האזרח העשיר יקנה את חברת השמירה ובעני יסבול - בטחון רק לעשירים קיים במדינות מאד מסוימות ואנו צועדים לשם. כך שאל תופתעו אם תופתעו. התסריט שלי לפרץ אלימות אזרחי קרוב מתמיד ומה תעשה המשטרה ? תאסוף את הנשק מהאזרח הישר.
חברות השמירה תחת לספק בטחון הפכו לאויב מס 1 של הציבור הישראלי ולהון&שלטון במירעו.
עצוב לי שחלק ממדריכי הירי תרמו למצב הקיים היום. ולא הצליחו להתארגן כדי למנוע זאת.
החזון
1. קליעה ספורט לאומי .
2. החלק האולימפי יופרד מהמשרד לבטחון פנים. (אחריות להכשרה במועדון הירי רישיון לכל החיים)
3. ירי מעשי יחולק לשניים - הספורטיבי בלבד (אופן ?) הנשק ינשא בתוך מזוודה נעולה אל ומן המטווח, וישמש רק ליעודו. יחוייב ברישיון נשק של המשהב"ט (עומד בקריטריון) כיוון ש ב5 דקות יכול להפוך למשופר קטלני. כמו באולימפי הנ"ל יוכשר במועדון ולא יידרש לעבור חידושי רישיון למעט אגרה שנתית. היורה יוכל להחזיק בכלי כל עוד הינו חבר מועדון פעיל, ותהיה לו ארכה של שנתיים להחלטה על חזרה ואו מכירה.
4. שאר הקטגוריות - כלי שיעודו ספורט ישמש רק ליעודו כפי שנכתב בסעיף 3 . ואילו מי שרוצה אותו דו תכליתי להגנה עצמית יידרש להוכיח רמה. כלומר אם בהגנה עצמית חפצת יש לעבור הכשרה (לא של סיירת אך סבירה) אני עומד מאחורי כל מילה שכתובה במסמך שהציג אלכס זוהר למשבט"פ. כמו כן יחתום על התחייבות שהאקדח לנשיאה ולא לשמירה בכספת(אקדח פולני שיהיה)
5. מי שרוצה נשק להגנה עצמית (ולא שום תבחין פלצני אחר) יידרש כאמור לאחר שנמצא ישר לעבור הכשרה אמיתית. כמו בסעיף 4 והתחיבות כנ"ל.
6. חברות השמירה תפורקנה לאלתר. ותוקמנה מחדש תחת רגולציה ותנאים מחמירים. מי שהיה שותף לחברות אלו במתכונתן הקודמת לא יוכל יותר לעסוק בנושא !!! יש להעביר על כך חוק בכנסת.
7. המשרד לבטחון פנים יחוייב ע"י עם ישראל (באמצעות הכנסת) להכשיר את שוטריו ומתנדביו כראוי (עיין אלכס זוהר).
הערה : חברות השמירה מעודדות איסוף נשק מהאזרח הישר או אז האזרח העשיר יקנה את חברת השמירה ובעני יסבול - בטחון רק לעשירים קיים במדינות מאד מסוימות ואנו צועדים לשם. כך שאל תופתעו אם תופתעו. התסריט שלי לפרץ אלימות אזרחי קרוב מתמיד ומה תעשה המשטרה ? תאסוף את הנשק מהאזרח הישר.
חברות השמירה תחת לספק בטחון הפכו לאויב מס 1 של הציבור הישראלי ולהון&שלטון במירעו.
עצוב לי שחלק ממדריכי הירי תרמו למצב הקיים היום. ולא הצליחו להתארגן כדי למנוע זאת.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
כרגיל , לכל אחד חזון תפור עפ״י מידותיו.... אפילו 5 אנשים בעלי אינטרס ותחביב משותף לא יכולים להגיע להסכמה , יהודים אמרנו...
בגיל 18 , שבוע מהגיוס , ירינו 15 כדורים ממצב שכיבה , רובנו פעם ראשונה בחיים , בכך הוסמכנו לשאת נשק אוטומאטי מסוג גליל לצרכי שמירת מחנה בלב שטח עויין וכמובן שלצאת איתו לחופשות .
אני מניח שגם כיום המצב לא שונה בהרבה , הנשק מפלסטיק ולכוונת צריך להחליף בטריות אבל כנראה ש נגעת - הוסמכת עדיין קיים , כי יש אילוצי תקציב וזמן.
אם זה היה תלוי רק בנו , כבר מזמן היינו מאבדים את המדינה הזו , או יותר נכון מוסרים את המפתחות לידי אויביינו ללא קרב , מזלנו כך אומרים , הוא שהם טפשים יותר .
על אותו משקל, נראה לי כפי שמישהו ציין כאן, ש״הישועה״ תבוא מכך שגל ארועי טרור נוסף יתפוס את כוחות הבטחון עם המכנסיים מופשלים ושוב ניקרא לדגל.
בגיל 18 , שבוע מהגיוס , ירינו 15 כדורים ממצב שכיבה , רובנו פעם ראשונה בחיים , בכך הוסמכנו לשאת נשק אוטומאטי מסוג גליל לצרכי שמירת מחנה בלב שטח עויין וכמובן שלצאת איתו לחופשות .
אני מניח שגם כיום המצב לא שונה בהרבה , הנשק מפלסטיק ולכוונת צריך להחליף בטריות אבל כנראה ש נגעת - הוסמכת עדיין קיים , כי יש אילוצי תקציב וזמן.
אם זה היה תלוי רק בנו , כבר מזמן היינו מאבדים את המדינה הזו , או יותר נכון מוסרים את המפתחות לידי אויביינו ללא קרב , מזלנו כך אומרים , הוא שהם טפשים יותר .
על אותו משקל, נראה לי כפי שמישהו ציין כאן, ש״הישועה״ תבוא מכך שגל ארועי טרור נוסף יתפוס את כוחות הבטחון עם המכנסיים מופשלים ושוב ניקרא לדגל.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:אתה יכול להגיד טוב פסדר עד מחר בבוקר - עם עובדות אתה לא יכול להתווכח.
- תוריד מחירים
א.
לייק אחד גדול! במחשבה שניה הרבה לייקים גדולים
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

עוד דבר אחד לפני שממהרים לקחת נשק מה"זקנה העוורת", מחדשדי אינרציה וסא"לים גריאטריים.
ואם אותו זקן או זקנה גרים לבד? היו לא מעט מקרים לאחרונה שזקנים כאלה הפכו טרף קל לפורצים. אינני טוען כנוכחות האקדח תהפוך את הזקנים לרמבו, ותהיה 100% סבירות שהם ידיחו את הפורצים. זה לא. אבל אם בעבר הם היו מאומנים בנשק למה לקחת מהם את הסיכוי להגנה עצמית. בכל מקרה היא יעילה יותר מאשר ידיים חשופות
ורק תדעו שכל אחד מאיתנו מתי שהוא יכול להיות במקומם
ואם אותו זקן או זקנה גרים לבד? היו לא מעט מקרים לאחרונה שזקנים כאלה הפכו טרף קל לפורצים. אינני טוען כנוכחות האקדח תהפוך את הזקנים לרמבו, ותהיה 100% סבירות שהם ידיחו את הפורצים. זה לא. אבל אם בעבר הם היו מאומנים בנשק למה לקחת מהם את הסיכוי להגנה עצמית. בכל מקרה היא יעילה יותר מאשר ידיים חשופות
- סליקאי זהב

itamar כתב:עדי,
איזה קריטריונים, מבחנים או אימונים נדרש אזרח אמריקאי להפגין בשביל לרכוש נשק? אפס מאופס!! כל אדם יכול להכנס לחנות ולקנות נשק ובלבד שהר"פ נקי.
אתה מדבר על אומה בת 300 מליון איש שאזרחיה מחזיקים לא אקדח אחד ו-50 כדורים בדחילו ורחימו אלא ארסנלים שלמים של כל הבא ליד.
אתה מדבר על אומה שבה ילדים בני 16 יוצאים לצוד עם הוריהם ויורים בנשק צלפים ששייטת מטכ"ל היו מאד רוצים שיהיה להם כאלה.
א.
ארה"ב זאת באמת דוגמה נפלא לענין,למרות שעד כמה שאני מכיר זאת המדינה היחידה בעולם שבה הזכות לשאת נשק מעוגנת בחוקה שלה תראה כמה חוקי נשיאת הנשק בשתנו ב30 שנה האחרונות .
אם לפני 30 שנה היתה נכנס לחנות הנשק השכונתית שלך ורוכש תמ"ק אוטומטי אוו רובה קצר קנה אוו כל נשק צבאי אחר ממלא גלויה ומשלם 200 דולר היטל פדראלי +מחיר הנשק יוצא וחוזר אחרי X ימים ומקבל את הנשק שלך +רשיון FFL לכל החיים ללא קשר למקום מגורך .
אז היום בשביל אותו כלי אתה נדרש למלא חוברת של כמה עשרות עמודים (NFL) להחתים את ראש רשות אכיפת החוק באיזור מגורך על כך שאין לו התנגדות שתחזיק בנשק זה (מה שהופך את העינין לבלתי אפשרי עבור כ80% מתושבי ארה"ב המתגוררים בערים הגדולות ) ואז תאלץ לחכות לא פחות מ4 חודשים ועד חצי שנה עד שתקבל את הרשיון הנכסף ואז תוכל לקחת את הכלי לביתך ,אגב אם תעבור דירה למחוז אוו עיר אחרים הרשיון בטל ואתה נדרש להפקיד את הכלי במשטרה המקומית אוו חנות עם רשיון מתאים ולהתחיל את כל הסיפור מחדש .
בהודעת המשך שלך דיברתה על CCW (אישור נשיאה סמויה -למי שלא בקיא) ,מזה CCW ?!
למה פתאום צריך אישור כזה אם הכל כל כך ליברלי ?!
אז זהוא שבמרבית הערים ובלא מעט מחוזות ואפילו בכמה מדינות שלמות ביטלו למעשה את זכות הנשיאה הגלויה .
כלומר אתה יכול לקנות ולשאת כל נשק חוקי באיזור (וגם זה משתנה ממקום למקום ) ולהסתבוב איתו איך שאתה רוצה כל עוד אתה נמצא בתחום השטח הפרטי שלך אוו מחוץ לאיזור השיפוט של הרשות הנ"ל ברגע שאתה שם רגל אחת לתוך השטח הציבורי של הרשות אם תרצה לממש את זכותך החוקתית לשאת את הנשק תאלץ לעשות את זה עם נשק פרוק מתחמושת וסגור במארז נשיאה ,בחלק מהמקראים הארגז יצטרך אפילו להיות נעול על מפתח .
אם בכל זאת זאת תרצה לשאת נשק בצורת מוכנות סבירה להגנה עצמית תאלץ לעבור את הליך הCCW שגם כן שונה ממקום למקום .
בשביל התחלה תיצטרך להיות בן 21 לפחות ועם עבר נקי.
בחלק מהמקומות באמת תזדקק רק למבחן תאורטי .
אבל בחלקים אחרים יש בהחלט מבחנים מעשים עם תנאי סף גבוהים בהרבה מאלו של ישראל ,בחלק הדרישות אף גבוהות יותר מאלו של מבחני ההסמכה של המשטרה המקומית
בחלק מהמקומות תאלץ לעבור לא פחות מקורס לעינין,באחרים גם תאלץ לספק תמונות "פוטו רצח" ותביעות אצבעות ,וזה רק בגלל שאתה אזרח שומר חוק שרוצה נשק
ןכאמור כמו שהזכרתה יש גם מקומות שלא תקבל את האישור הנכסף גם אם תעמוד על הראש
בנוסף היום ברוב המדינות יש אחריות פלילית על אובדן אוו הזנחת השמירה על כלי יריה .
בחלק מהמקומות אסור למכור נשק שאין לו מנגנון נעילה מובנה ,באחרים מוכנים להסתפק בחובת הסוחר לספק מנעול וחובת נעילה ,במקומות אחרים יש תקנות אבטחה לנשק בכספת .....
כך שנכון להיום אפילו ה"כוהנת הגדולה" של הנשק הבינה ברובה שאם כל הכבוד לאבות המיסדים ולעקרונות החופש והחרות הנצחים שעלהם הם ביקשו להגן ע"י התיקונים לחוקה בחי היום יום צריך לאזן בין העקרונות לבטיחות הציבור
אבל אני דווקא רוצה לקחת דוגמה אחרת כמו קנדה שבה לא פחות קל ל"ג'ו הממוצא" לקבל רשיון לנשק אם ירצה בכך ,ומצד שני הם מצליחים לשמור על איזון הגיוני ורמת אלימות בעיקר אלימות נשק שלא מדגדגת אפילו את הקרסולים של ארה"ב.
בקנדה אם אתה חי באיזור כפרי טיול קצר למשרד השריף חתימה שלו שהוא מסכים שיהיה לך נשק והדרכה פשוטה יקנו לך זכות לרכוש רובה אוו אפילו כמה רובים (לא, לא M-16 סופר טקטי אולטרה זומבי,סתם רובה ספורט וצייד פשוט) להחזיק אותו בביתך ושטח הפרטי שלך לשאת אותו באותו שלך לאימון וצייד וגם להשתמש בו להגנה עצמית במידת הצורך .
תרצה יותר ? מתגורר בעיר ולא בכפר ?
תאלץ להצטרף למועדון ירי אוו קליעה אוו צייד תשלם דמי חבר ותקבל תמורתם הדרכת בטיחות תקופתית ואימון מתי שתרצה והמועדון פתוח עם תעודת חבר המועדון שלך תיגש לתחנת המשטרה המקומית תעבור בדיקת ר"פ תשלם המקום אגרה ותקבל רשיון שיאפשר לך להחזיק על 5 כלים ולשאת אותם בכפוף לתנאים באיזור מגורך (למשל אסור להכניס נשק לאיזורי ממכר אלכוהול).
כל שנתים תאלץ לחדש את הרשיון ,חידוש הרשיון כפוף להמשך חברותך במועדון ,המשך חברותך במועדון מותנה בתשלום דמי חבר ופעילות מינימלית כולל השתתפות בהדרכות תקופתיות .
תרצה עוד יותר ? להיות אספן נשק צבאי ?
אין בעיה ,גם לזה יש מסלול כמובן הרבה יותר מסובך ...
כל אלו יוצרים מצב שבו מי שצריך אוו סתם מאד רוצה יקבל את הנשק שהוא רוצה מצד שני מי שרואה במסלול טירחה גדולה מידי כי הוא ממילא התכוון לשים את האקדח במגירה בשביל שיווץ לחברה מוותר .
מי שמסומן כבעיתי (אפילו מעצר על שיכרות אוו נהיגה בשיכרות ) לא יקבל מצד שני 90% אוכלוסיה נורמטיבית כן תהנה מהזכות לשאת נשק .
higt-power
סחתיין מידי פעם צריך לשפוך קצת אור על מה שקורה שם ולהפריח את התפיסה הרווחת שאתה
פשוט נכנס לסופר ויוצא אם רובה, רק תיקון קטן (The National Firearms Act (NFA
אם היה מקום לSHARE וLIKE הייתי הראשון שלוחץ, כל הכבוד
סחתיין מידי פעם צריך לשפוך קצת אור על מה שקורה שם ולהפריח את התפיסה הרווחת שאתה
פשוט נכנס לסופר ויוצא אם רובה, רק תיקון קטן (The National Firearms Act (NFA
אם היה מקום לSHARE וLIKE הייתי הראשון שלוחץ, כל הכבוד
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ניר ל כתב:אבל יחד עם זאת להטיל עליו אחריות מלאה למעשיו ולא להגן עליו באמצעות תקנות ונהלים.
פה פיספסתה אתה הנקודה :התקנות לא באות להגן על נושא הנשק,הם באות להגן על הציבור המסכן שנמצא בסביבתו כאשר הוא החליט לשלוף .
זה שאצלנו ההגיון והשכל הישר הוחלפו מזמן במנגנון פקידים ופוליטיקים קטנים זה ענין אחר .....
ניר ל כתב:בגיל 18 , שבוע מהגיוס , ירינו 15 כדורים ממצב שכיבה , רובנו פעם ראשונה בחיים , בכך הוסמכנו לשאת נשק אוטומאטי מסוג גליל לצרכי שמירת מחנה בלב שטח עויין וכמובן שלצאת איתו לחופשות .
רק שכחתה לציין שלאותם 15 כדורים קדמו 3 ימים של אימונים יבשים של פריקה וטעינה אחיזה וירי תפעול מעצורים פירוק והרכבה ..........
וגם אחרי המטווח המפורסם עדין לאורך כל הטירונות עמד מאחורך מ"כ אוו סמל בכל פעם שפרקתה את הנשק וטענתה אותו .
ואחרי אותה שמירה חזרתה שוב ושוב למטווח לאורך כל הטירונות .
ואחרי הטירונות המשכתה ללכת למטווח לפחות פעם ב4 חודשים (לפי היחידה שבה שירתה יש כאלו שעושות ניסוי כלים כל יום ו"מטווח" מלא פעם בשבוע ).
אין שום דרך בעולם שתצליח ליצר מסלול כזה באזרחות ועל כן צריך לפחות הכשרה בסיסית מנימאלית
אלדר כתב:עוד דבר אחד לפני שממהרים לקחת נשק מה"זקנה העוורת", מחדשדי אינרציה וסא"לים גריאטריים.
אני שיאל אותך רק שאלה פשוטה ,היתה מסכים שלאותה "זקנה עיוורת" ישאירו את רשיון הנהיגה רק כדי שתוכל לנהוג לבית נכדתה האהובה דרך מעבר החציה שילדך חוצים בו ?
אני מנייח שלא ,אז למה אקדח כן היתה משאיר בידיה ?
higt-power כתב:אלדר כתב:עוד דבר אחד לפני שממהרים לקחת נשק מה"זקנה העוורת", מחדשדי אינרציה וסא"לים גריאטריים.
אני שיאל אותך רק שאלה פשוטה ,היתה מסכים שלאותה "זקנה עיוורת" ישאירו את רשיון הנהיגה רק כדי שתוכל לנהוג לבית נכדתה האהובה דרך מעבר החציה שילדך חוצים בו ?
אני מנייח שלא ,אז למה אקדח כן היתה משאיר בידיה ?
כי להגיע לנכדה היא יכולה גם במונית\אוטובוס. 10 דקות המתנה כאן ממש לא קריטיות. אבל 10 דקות המתנה לניידת משטרה במקרה של שוד יכולות להיות קריטיות הרבה יותר. ייתכן ואני טועה, אז תתקנו אותי.
חוץ מזה כמה מקרים אתה יכול למנות שהיו נפגעים מפליטות כדורים של סבא או סבתא?
ועוד נקודה למחשבה. בירי מעשי (אתה וודאי מכיר) יש חבר'ה שמתקרבים לגיל 80. ברור שהם כבר לא זריזים, לא רצים בין המטרות כמו בני 30-40 ואפילו לא כבני 60 (גם סופר סניורים- באותה מחלקה). אבל מבחינת הירי מקדימים רבים מצעירים. יוסי בראלי לדוגמא. תחרים ממנו את האקדח?
- סליקאי זהב

אחרי ששוב התווכחנו ולא שכנענו אף אחד זולת אלו המשוכנעים ממילא, אני רוצה לסכם מס' דברים שנוגעים אלי באופן אישי.
- לשמחתי הספקתי להחליף אקדח וה 226 בן ה 20 ששכב רוב הזמן בבית בשנים האחרונות כי היה כבד ומסורבל , פינה את מקומו לגלוק 19 שנמצא עליי 24/7 . עם הגלוק הזה חזרתי להתאמן ובשנה החולפת יריתי עמו כ 2000 כדור, לא במסגרת ספורטיבית ולא כי הייתי חייב.
- אחרי מחשבה, היות והנשק בתבחין "משמר" , אני מפסיק לחלוטין את השימוש בו למעט חידושי רשיון. אני מניח שמדי פעם אפקוד את המטווח ואז אעדיף לשכור אקדח, ברור שבתדירות נמוכה.
- לגבי הצטרפות למועדון ירי מעשי - אני נמצא ברשימת המתנה, היות שאני יורה הרבה יחסית לאחרונה ומעוניין למסד זאת ע"מ להתאים נשק לירי ספורטיבי, לחסוך בעלויות תחמושת ולהקטין בלאי של הנשק היומיומי. כעת מששמעתי על ביטול המעבר לתבחין משמר - אני שוקל שוב האם בכלל להתחיל . לא רואה מצב שאני משקיע ממון רב בקנייה והתאמת אקדח/ים כאשר הם למעשה לעולם לא יהיו בבעלותי.
כולי תקווה שעמותה שאמורה לייצג גם אותי, תתמקד בהקלה על מחזיקי נשק ברשיון ולא בעידוד הרגולטור להוסיף גזירות.
- לשמחתי הספקתי להחליף אקדח וה 226 בן ה 20 ששכב רוב הזמן בבית בשנים האחרונות כי היה כבד ומסורבל , פינה את מקומו לגלוק 19 שנמצא עליי 24/7 . עם הגלוק הזה חזרתי להתאמן ובשנה החולפת יריתי עמו כ 2000 כדור, לא במסגרת ספורטיבית ולא כי הייתי חייב.
- אחרי מחשבה, היות והנשק בתבחין "משמר" , אני מפסיק לחלוטין את השימוש בו למעט חידושי רשיון. אני מניח שמדי פעם אפקוד את המטווח ואז אעדיף לשכור אקדח, ברור שבתדירות נמוכה.
- לגבי הצטרפות למועדון ירי מעשי - אני נמצא ברשימת המתנה, היות שאני יורה הרבה יחסית לאחרונה ומעוניין למסד זאת ע"מ להתאים נשק לירי ספורטיבי, לחסוך בעלויות תחמושת ולהקטין בלאי של הנשק היומיומי. כעת מששמעתי על ביטול המעבר לתבחין משמר - אני שוקל שוב האם בכלל להתחיל . לא רואה מצב שאני משקיע ממון רב בקנייה והתאמת אקדח/ים כאשר הם למעשה לעולם לא יהיו בבעלותי.
כולי תקווה שעמותה שאמורה לייצג גם אותי, תתמקד בהקלה על מחזיקי נשק ברשיון ולא בעידוד הרגולטור להוסיף גזירות.
- סליקאי טיטניום

תשמע עדי,
אתה צודק בכל מה שאתה אומר.
אבל בשורה התחתונה:
- כל אזרח בעל ר"פ נקי יכול לקנות בארה"ב כמה נשקים ארוכים שהוא רק רוצה.
- כל אזרח בעל ר"פ נקי יכול לקנות בארה"ב כמה אקדחים שהוא רק רוצה. לא משנה אם זו מדינה שמאפשרת CCW או לא.
- על כמויות תחמושת אין מה לדבר. אתה הולך ל-WALMART או ל-ACADEMY ומוריד קרטונים של כדורים לעגלת הקניות.
מהנקודה שלאזרח יש ברשותו נשק הדרך מתפצלת ל-2:
- אותו אזרח בוחר להיות שומר חוק ועושה שימוש ראוי בנשקים שלו.
- אותו אזרח בוחר להיות עבריין.
לשמחתי הרבה הרוב המכריע בוחר לשמור על החוק, ואלה שבוחרים להיום פושעים לא סופרים את החוק ממילא.
א.
אתה צודק בכל מה שאתה אומר.
אבל בשורה התחתונה:
- כל אזרח בעל ר"פ נקי יכול לקנות בארה"ב כמה נשקים ארוכים שהוא רק רוצה.
- כל אזרח בעל ר"פ נקי יכול לקנות בארה"ב כמה אקדחים שהוא רק רוצה. לא משנה אם זו מדינה שמאפשרת CCW או לא.
- על כמויות תחמושת אין מה לדבר. אתה הולך ל-WALMART או ל-ACADEMY ומוריד קרטונים של כדורים לעגלת הקניות.
מהנקודה שלאזרח יש ברשותו נשק הדרך מתפצלת ל-2:
- אותו אזרח בוחר להיות שומר חוק ועושה שימוש ראוי בנשקים שלו.
- אותו אזרח בוחר להיות עבריין.
לשמחתי הרבה הרוב המכריע בוחר לשמור על החוק, ואלה שבוחרים להיום פושעים לא סופרים את החוק ממילא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אלדר כתב:כי להגיע לנכדה היא יכולה גם במונית\אוטובוס. 10 דקות המתנה כאן ממש לא קריטיות. אבל 10 דקות המתנה לניידת משטרה במקרה של שוד יכולות להיות קריטיות הרבה יותר. ייתכן ואני טועה, אז תתקנו אותי.
אתה מפספס את הנקודה .
באמת איכפת לך אם תהרג מרכב נהוג ע"י "עיוור" אוו מכדור שנורה ע"י "עיוור"?
אני מנייח שלא !
אז אם אתה לא מוכן לתת לאותה גברת לסכן את חיי הסובבים עם רכב למה עם נשק כן ?
אז נכון נשק הוא כלי הגנה וכ"ו ,אתה יכול להבטיח לי שהיא לא לוקחת מחר את הנשק לשוק ומתחילה לירות שם בתגובה לארוע כזה אוו אחר ?
וכן גם לנשק יש תחליפים יש תרססי פילפל ויש שוקר ועוד .
וכן במקרא של פורץ אוו שודד הם יכולים להיות לא פחות יעילים ואולי יותר (בעיקר למי שמילא לא מצליח לפגוע ממטר במטרה ).
עכשו בוודאי תשאל את השאלה הם אני היתי מוכן להסתפק בתרסיס פילפל ?
התשובה היא שאם כל מה שאני חושש מימנו הוא פורץ אוו שודד ואני במצב שאני לא מצליח לפגוע מ6 מטר בדף A3 אז התשובה היא כן בהחלט .
למעשה אפילו היום אני נושא תרסיס כזה ועוד כמה הפתעות בנוסף לאקדח מתוך ידיעה שבהחלט יכולים להיות מצבים שבהם אמצעים אלו יעשו שרות טוב יותר מהאקדח .
חוץ מזה כמה מקרים אתה יכול למנות שהיו נפגעים מפליטות כדורים של סבא או סבתא?
כן והרבה .
האיזור שאני גר די רווי בנשק ולמרות שאני רק מתנדב משא"ז שמתנדב פעם אוו פעמים בשבוע אין כמעט שבוע שאנחנו לא נקראים לארוע שמסתבר כפליטת כדור .
בין לבין יש כל מיני ארועים של "יריות" שלא ניתן לאתר את מקורן ,סביר להניח שגם פה לפחות 70% הם פלטות של כדור .
וכן גם היו לנו "התאבדיות" שהסתברו בדיאבד כתאונת נשק ......
ועוד נקודה למחשבה. בירי מעשי (אתה וודאי מכיר) יש חבר'ה שמתקרבים לגיל 80. ברור שהם כבר לא זריזים, לא רצים בין המטרות כמו בני 30-40 ואפילו לא כבני 60 (גם סופר סניורים- באותה מחלקה). אבל מבחינת הירי מקדימים רבים מצעירים. יוסי בראלי לדוגמא. תחרים ממנו את האקדח?
פה אני רק יצטט את אורןאין לי שום עניין לקחת מהציבור נשק, להיפך, אני בעד שיהיה כמה שיותר נשק בידי ציבור מ-י-ו-מ-ן !
מחדשי "אינרציה", תא"לים בדימוס,לוחמים,או יוצאי תנועות הנוער או סבתות בנות 80. אבל אם אתה נותן ביד מתקן שדורש אחריות ושיקול דעת מהמשתמש בו, זו דרישה מינימלית ואבסורדית לבקש מהמחזיק בו להיות מיומן בו.
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 02 יוני 2013, 20:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד