אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכולוג
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכ
רק יוצאי צבא זה אומר לא עוד מאבטחים בני מיעוטים, לא עוד עולים חדשים בגילאי 50 - מישהו הולך להריץ פה חתיכת תביעה על אפליה. אבל את הבמה הזאת אני משאיר לאחרים.
אותי מעניין הדבר החדש הזה, שהם יפילו עלינו. כמה עולה ביקור אצל פסיכולוג, אם אישור רישיון מרופא משפחה לוקח 5 דקות עולה 100 ש"ח.
אותי מעניין הדבר החדש הזה, שהם יפילו עלינו. כמה עולה ביקור אצל פסיכולוג, אם אישור רישיון מרופא משפחה לוקח 5 דקות עולה 100 ש"ח.
כל הנושא של תבחינים הוא אפליה אחת גדולה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
~Hunter~ כתב:רק יוצאי צבא זה אומר לא עוד מאבטחים בני מיעוטים, לא עוד עולים חדשים בגילאי 50 - מישהו הולך להריץ פה חתיכת תביעה על אפליה. אבל את הבמה הזאת אני משאיר לאחרים.
אני לא בטוח שיש פה עילה לתביעה, ואני לא בטוח שלאותו חתך אוכלוסיה המדובר (עולים/בני מיעוטים/50+) יש מספיק משאבים כדי להרים דבר כזה, וממש לא נראה לי שאיזו עמותה תיקח על עצמה את זה.
לגבי ביקור אצל פסיכולוג, נו שויין, אולי הוא יגלה לך שאתה נמשך לכלי נשק כי אמא שלך לא ליטפה אותך מספיק כשהיית ילד :)
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הכל ניסיון בוטה של המשרד לכסת"ח ולהטיל סמכות על פסיכולוגים או פסיכיאטרים (שאם כבר הגיע טוען לרישיון נשק לפסיכיאטר זה אומר דיינו...מה הוא ירשום לו כדורים נגד...) או על רופאי משפחה. כמובן שאף אחד מהנכבדים לא יבלע את הפיתיון ויהפוך לטיטול של המשרד.
ככה שאני מציע לכבודו לעבור לדפ"א ב' (ויתכנן כבר את ג' ו ד') כי בהסתמך על א' אין יצירתיות הן בצד המעשי והן בצד הפוליטי.
שיהיה לכולנו בהצלחה.
ככה שאני מציע לכבודו לעבור לדפ"א ב' (ויתכנן כבר את ג' ו ד') כי בהסתמך על א' אין יצירתיות הן בצד המעשי והן בצד הפוליטי.
שיהיה לכולנו בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אני דווקא חושב שכבוד השר טיפס על אחד העצים הגבוהים ביותר והוא הולך לאכול הרבה ובכף גדולה בדרכו למטה וההסבר מגיע,
קודם כל אף פסיכיאטר ו/או פסיכולוג לא יתנו בחיים אישור על "כשיר לשאת נשק" אלא אם הם יקבלו כרטיס מונופול שמוציא אותם מהכלא, קל מאוד להוכיח שאדם מסוכן לציבור,אבל קשה מאוד להוכיח שהוא לא מסוכן בפגישה של חצי שעה על שעה, ולך תתחייב לעוד שנה במקרה הטוב או שלוש במקרה הרע, אף אחד מהם לא יפתח את מכנסיו ויניח את אחוריו על המנגל בתביעות נציקין של מליונים ואפילו יותר מזה.
שנית למה שהם בכלל ישתפו פעולה עם המנגנון הזה שמאלך התחילה אין להם שום רצון או מחויבות להכנס לתוכו,
שלישית יהיה לשר מאוד קשה להסביר איך עשרות אלפי אנשים לא יבדקו או יקבלו פטור קרי צה"ל וכוחות הביטחון וכולנו יודעים שהם לא עוברים שום סינון אמיתי אלא הכל כסת"ח ואני דיי בטוח שההצהרה של הבט"פ שכל אותם שוטרים וחיילים עוברים סינון תבדק והאמת תגיע לידיעת הציבור כך שהם יתקשו למכור את השקר הזה לכל העם.
הרי בסופו של יום זאת הייתה הצהרה פופוליסטית מהזולות ביותר והכל כדי להתחבב על חלק מאוד מיוחד. ואני מאמין שיהיה מאוד קשה להוציא אותה לפועל
קודם כל אף פסיכיאטר ו/או פסיכולוג לא יתנו בחיים אישור על "כשיר לשאת נשק" אלא אם הם יקבלו כרטיס מונופול שמוציא אותם מהכלא, קל מאוד להוכיח שאדם מסוכן לציבור,אבל קשה מאוד להוכיח שהוא לא מסוכן בפגישה של חצי שעה על שעה, ולך תתחייב לעוד שנה במקרה הטוב או שלוש במקרה הרע, אף אחד מהם לא יפתח את מכנסיו ויניח את אחוריו על המנגל בתביעות נציקין של מליונים ואפילו יותר מזה.
שנית למה שהם בכלל ישתפו פעולה עם המנגנון הזה שמאלך התחילה אין להם שום רצון או מחויבות להכנס לתוכו,
שלישית יהיה לשר מאוד קשה להסביר איך עשרות אלפי אנשים לא יבדקו או יקבלו פטור קרי צה"ל וכוחות הביטחון וכולנו יודעים שהם לא עוברים שום סינון אמיתי אלא הכל כסת"ח ואני דיי בטוח שההצהרה של הבט"פ שכל אותם שוטרים וחיילים עוברים סינון תבדק והאמת תגיע לידיעת הציבור כך שהם יתקשו למכור את השקר הזה לכל העם.
הרי בסופו של יום זאת הייתה הצהרה פופוליסטית מהזולות ביותר והכל כדי להתחבב על חלק מאוד מיוחד. ואני מאמין שיהיה מאוד קשה להוציא אותה לפועל
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ומה ימנע מהם פשוט לצרף לחידוש רישיון עוד טופס "אישור הפסיכולוג", לגיד שבלי האישור הזה אין חידוש ולהעביר את כל הבלגן הזה של לחפש את הפסיכולוג שיהיה מוכן לחתום על המחדש? מצאת - הרווחת (קרי הפסדת רק כסף) לא מצאת - תוותר על הנשק לטובת משטרת ישראל (והנה הצימצום המבוקש).
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 01 אוגוסט 2013, 20:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אני מציע להפסיק עם כל תרחישי האימים הללו. זכרו שכל אלו שנזכרו כאן מהבט"פ מעיינים מדי פעם באתר הסליק. ודאי שאין צורך לתת להם עצות ורעיונות מחד, ומאידך אל תחשבו שהם מספיק טיפשים כדי לקנות אותם.
כמה זמן יעבור מהרגע שההנחיה הזו תופץ עד הבג"ץ הראשון?
כמה זמן יעבור מהרגע שההנחיה הזו תופץ עד הבג"ץ הראשון?
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
הצעה לחוק חדש
מי שירצה לשרת כשר לבטחון פנים (המערכת הכושלת בישראל) בממשלת ישראל יצטרך לעבור ועדה שתעבור על מניעיו.
הועדה תכלול מומחה לילדים בעלי הפרעות קשב, מומחה לילדים בסיכון, פסיכולוג ארגוני, פסיכולוג תרפי, פסיכיאטר מחוזי, פסיכיאטר ארצי, נציג ציבור שסבל מפשיעה, נציג ציבור שסבל מהמשטרה.
כמו כן עקב כשלונה של המשטרה בהבטחת בטחון הציבור אסורה הגשת מועמדות על מי שהיו לו בעבר קשרי עבודה / עבד בפועל במשטרת ישראל.
מי שירצה לשרת כשר לבטחון פנים (המערכת הכושלת בישראל) בממשלת ישראל יצטרך לעבור ועדה שתעבור על מניעיו.
הועדה תכלול מומחה לילדים בעלי הפרעות קשב, מומחה לילדים בסיכון, פסיכולוג ארגוני, פסיכולוג תרפי, פסיכיאטר מחוזי, פסיכיאטר ארצי, נציג ציבור שסבל מפשיעה, נציג ציבור שסבל מהמשטרה.
כמו כן עקב כשלונה של המשטרה בהבטחת בטחון הציבור אסורה הגשת מועמדות על מי שהיו לו בעבר קשרי עבודה / עבד בפועל במשטרת ישראל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
glockbuster כתב:אני דווקא חושב שכבוד השר טיפס על אחד העצים הגבוהים ביותר והוא הולך לאכול הרבה ובכף גדולה בדרכו למטה וההסבר מגיע,
התמימות שלך נוגעת ללב...
תפנים שלאף אחד באמת לא איכפת, לציבור יש זיכרון קצר מאד, העם שלנו הוא אפאטי ברמה שאין כמותה ואף אחד לא נוקף אצבע ועושה דבר על עוולות יותר חמורות מזה.
כל מהלך שנעשה, נועד בסופו של דבר לרצות את התקשורת עד שתעבור לאייטם החדשותי הבא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מספר אנשים כותבים: " אף פסיכולוג לא יסכים לחתום..." אך המנגנון הזה כבר קיים היום, ישנה רשימה של בעלי מקצוע האמונים על המשרד ומשמשים לבדיקה חוזרת במידה וקיימת דחיית בקשה/התליית רשיון בגין נסיבות/עבר מהתחום המדובר (בעלות הטריוויאלית של מאות שקלים לבדיקה).
מה טוב יותר מאשר לייצר עוד הכנסה לכמה אנשים...
מה טוב יותר מאשר לייצר עוד הכנסה לכמה אנשים...
- סליקאי כסף

ועוד איך יהיו מי שיחתמו על אישור פסיכולוגי או פסיכיאטרי, רק איך זה באמת עוזר, בפועל לא רק בכדי לכסת"ח את המשרד לבט"פ?
אותי לפחות ממש לא מעניינת הדרך במקרה הזה אלא התוצאה. האם באמת פסיכולוגיה יכולה לנבא שלא תהינה רציחות? ומה יעשה פסיכיאטר במקרה של אולי, יתן מרשם לכדורי הרגעה?
אני אפילו די בטוח שהמשרד יתן סוג של חסינות מקצועית לאותם פסיכולוגים בכדי שלא יתאפשר לתבוע אותם לאחר מתן חוות הדעת על אותו מבקש רישיון אם יעשה בו שימוש שלא כחוק.
סוג של טיטול על חלל.
סופ"ש רגוע לכולם.
אותי לפחות ממש לא מעניינת הדרך במקרה הזה אלא התוצאה. האם באמת פסיכולוגיה יכולה לנבא שלא תהינה רציחות? ומה יעשה פסיכיאטר במקרה של אולי, יתן מרשם לכדורי הרגעה?
אני אפילו די בטוח שהמשרד יתן סוג של חסינות מקצועית לאותם פסיכולוגים בכדי שלא יתאפשר לתבוע אותם לאחר מתן חוות הדעת על אותו מבקש רישיון אם יעשה בו שימוש שלא כחוק.
סוג של טיטול על חלל.
סופ"ש רגוע לכולם.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

ישנן מספר מדינות באירופה בהן בדיקת פסיכולוג מהווה חלק מהוצאת/קבלת רשיון נשק. במידה ועושים זאת נכון, אין סיבה שהדבר יהווה מכשול בפני מבקשי הרשיון. אולי הבדיקות הנ"ל לא תוכלנה למנוע את כל מקרי הרצח, אבל מספיק שימנע רצח אחד. אבל חייבות להיות הנחיות - ההליך חייב להיות מסודר. זה לא ענין של לשלוח את בעל הנשק סתם לפסיכולוג ולשלם עלות פגישה רגילה. חייבת להיות תכנית מנחה עם הוראות לפסיכולוגים לגבי מה יש לבחון, ואני מאמין ומקווה שזו כוונת המשורר. בספרד הוצאת/חידוש רשיון, למשל, מחייבת הצגת מסמך שנקרא אישור פסיכופיזי. רופא משפחה לא יכול לחתום על הצהרה רפואית כמו בארץ, יש ללכת למכון/מרפאה שיש לה אישור של משרד הפנים לערוך את הבדיקות, שכוללות בדיקת ראיה, אקו-לב, קואורדינציה ובסיום בדיקת פסיגולוג (הכל ביחד אורך כעשרים דקות). העלות הכוללת היא בין 12 יורו בדרום ל 60 יורו בקטלוניה. כל מי שלא חולה יותר מדי, ואין לו בעיה נפשית אמיתית (לא מדובר בהתקף חרדה), עובר אותה. האם זה אומר משהו לגבי "התחרפנות עתידית"? כמובן שלא. פסיכולוגים אינם מנבאי עתידות. אבל מי שבהווה יש לו בעיה נפשית שיכולה להוות סכנה, לפחות אותו אולי אפשר יהיה לסנן (גם לא תמיד). מקרה שקרה לא מזמן בספרד: אדם שהיה אובססיבי לגבי בחורה (קטינה, אגב) ירה בה ובאמה לאחר שזו דחתה אותו. הבחור היה יורה אולימפי, ומוכר במועדוני קליעה. כשבאה המשטרה לאסור אותו, הוא התבצר וצעק לשוטרים שהוא צלף מעולה ושלא יעיזו להתקרב. הוא נהרג בחילופי האש. המקרה היה בכותרות מספר ימים - בתחקיר הסתבר שכשהגיע לעשות חידוש רשיון במרפאה, הפסיכולוג לא הסכים להעביר אותו. עוד באותו היום, עפ"י המתבקש בחוק, המרפאה עדכנה את המשמר האזרחי (שבספרד הנו גוף משטרתי שאחראי על תחום רשיונות הנשק) ואת התאחדות הקליעה אליה היה שייך. אז הבחור מצא בפורום באינטרנט מידע על מרפאה שמשלמים לה והיא מעבירה את כולם. באחר הצהריים של אותו יום, הבחור נעמד מול חלון הראווה של המכון שלא העביר אותו, הצמיד את האישור שקיבל מהמרפאה השניה לחלון, ועשה תנועות מגונות לעבר מזכירה (מה שמעיד שאכן נפשית הוא לא היה ממש שפוי). בדיעבד, הסתבר שבאותה מרפאה בה קיבל את האישור, בכלל לא בחנו את הניגשים, הפסיכולוג השאיר את החותמת כדי שתחתום המזכירה, וגם כשהיה נוכח לא ביקש דו"ח מקדים מהמשמר האזרחי (עכשיו יש משפט נגדו). למה אני רושם את כל זה? כי במקרים מסוימים כן ניתן למנוע תקריות ע"ב בדיקה פסיכולוגית. לא מדובר במשהו מעמיק, אלא בדברים הכי טריוויאלים. שוב, יש מי שיידע לשחק אותה, יש מי שיפתח בעתיד בעיה נפשית, אבל מספיק שניתן יהיה למנוע אחד מעשרה מקרים, וזה כבר שווה את זה. זאת כמובן, כשקיימות הנחיות ברורות, כשמבהירים לפסיכולוגים שמדובר באנשים שזכאים לנשק ולכן שתוצאות הראיון צריכות להיות "חיוביות כל עוד לא הוכח שמדובר בסכנה לציבור", ושכמובן אין הם אחראים, לא ישירות ולא בעקיפין, למעשי אותם אנשים (אלא אם הובהר שהיה מקרה של חוסר מקצועיות, או אי עמידה בהנחיות, כמו במקרה שסיפרתי). כמה שפחות מקרי רצח, לא רק שזו הצלת חיים, זה גם יועיל לכולנו בתור בעלי נשקים. נ"ב: עפ"י הנחית ועדת בדיקה אירופאית, החל מ 2015 על כל מדינות האיחוד להכניס את הפקטור הפסיכולוגי עבור מתן רשיון לנשק. במידה ולא יעמדו בכך, לא יוכלו להנפיק רשיונות כלל אירופאים.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
guyweisz כתב:למה אני רושם את כל זה? כי במקרים מסוימים כן ניתן למנוע תקריות ע"ב בדיקה פסיכולוגית. לא מדובר במשהו מעמיק, אלא בדברים הכי טריוויאלים.
+1 על כל הפוסט.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
גם אני מסכים עם כל מה שנכתב פה ע"י גיא, אבל כולנו שוכחים שפה זה לא אירופה/קנדה. המשרד לבטחון פנים כבר ניסה בעבר לחקות מודלים של מדינות אחרות - זה לא עובד.
SPS - מתקרב לשלמות...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד