מטרת נשיאת נשק לאדם פרטי - ההגדרה בחוק.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מטרת נשיאת נשק לאדם פרטי - ההגדרה בחוק.

על ידי itamar » 07 ינואר 2016, 12:24

ניר ל כתב:כל סיטואציה אחרת שבה יש לי אפשרות לחשוב ולהפעיל שיקול דעת איך להגיב היא כבר לא מצב של סכנת חיים מוחשית שאין דרך להימנע ממנה. כאן אני לא מטיף ולא מייעץ מה לעשות, מה ערכי ומה מוסרי, כל אחד אחראי למעשיו ולהשלכות שלהם, אני לא מחפש שום כסת"ח מטעם החוק.

לא בדיוק מסכים איתך. הדברים הם לא שחור לבן.

נניח שאני מטייל באיזור שער יפו בירושלים, וממרחק די סביר שגם מאפשר לי לנתק מגע אני מבחין במחבל שחותך בסכין עוברים ושבים.

1. יש לי מספיק זמן להבין ולנתח את האירוע.
2. יש לי מספיק זמן להפעיל שיקול דעת איך להגיב
3. במקרה שאחליט להתערב ולנטרל את המחבל בירי, לא אשא באחריות פלילית

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 07 ינואר 2016, 13:11

itamar כתב:
ניר ל כתב:כל סיטואציה אחרת שבה יש לי אפשרות לחשוב ולהפעיל שיקול דעת איך להגיב היא כבר לא מצב של סכנת חיים מוחשית שאין דרך להימנע ממנה. כאן אני לא מטיף ולא מייעץ מה לעשות, מה ערכי ומה מוסרי, כל אחד אחראי למעשיו ולהשלכות שלהם, אני לא מחפש שום כסת"ח מטעם החוק.

בדיוק , הם 50 אלף גוונים של אפור.

נניח שאני מטייל באיזור שער יפו בירושלים, וממרחק די סביר שגם מאפשר לי לנתק מגע אני מבחין במחבל שחותך בסכין עוברים ושבים.

" לי " זו המילה שקצת הורסת את הדוגמא שלך , לך יש אפשרות לנתק מגע ולא לאלו שהוא חותך.

א.

כל מה שניר אומר (ואני חושב שגם אתה מסכים ) שחייל\שוטר\איש כוחות הביטחון חלים עליו כללים אחרים משל אזרח.
וגם להם יש את הבעיות שלהם (ראה לדוגמא מקרה שחר מזרחי).

כל אירוע ירי , לאחר כמה ימים שהאבק שקע (כלומר , יכול להיות שברגע הראשוני יצדיקו את הירי שלך) יבצעו תחקיר שבו יבדק הארוע שניה אחרי שניה ובכל רגע תשאל השאלה האם היא באפשרותך לסיים את הארוע אחרת.
מניסיון של חקירות אירועי ירי.
לדעתי , כרגע האווירה הציבורית בעייתית.
לדעתי , ניר מנסה להעביר פה מסר מסויים שאנשים מסויימים לא מצליחים לרדת לעומקו כי הם מחשבתית עדיין במנטליות צבאית.
לא רוצה , אל תיקח , מקסימום אנו מסכימים לא להסכים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 07 ינואר 2016, 13:19

argra11 כתב:לדעתי , כרגע האווירה הציבורית בעייתית.
לדעתי , ניר מנסה להעביר פה מסר מסויים שאנשים מסויימים לא מצליחים לרדת לעומקו כי הם מחשבתית עדיין במנטליות צבאית.

לא רוצה , אל תיקח , מקסימום אנו מסכימים לא להסכים.

+1000
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 07 ינואר 2016, 15:10

itamar כתב:

א.

אתה כן מסכים איתי, כי לא אמרתי משהו שונה ממך.
ברגע שאתה באופן אישי לא נמצא בסכנה, יש לך אפשרות לנתח את האירוע.
אתה מפרש את האירוע בדרך שהצגת, מודע ליכולותיך , מודע גם למגבלותיך, יורה כדור מדוייק שהורג את המחבל. הכל טוב, אתה גיבור השעה הקרובה, מהר מאד יסגרו את החקירה המשטרתית, תקבל צל״ש, אני לא יודע אם הנוהל מחייב אותם לתפוס את הנשק, כנראה שכן.
אפשרות שנייה - פגעת בעובר אורח ולא במחבל ( מה שמאד עלול לקרות למתלהבים כאן שלהוטים ללחוץ על ההדק אחרי 50 כדור במטווח).
אפשרות שלישית - נקלעת לצילומי סרט אקשן וירית בשחקן מסכן.( לא דמיוני, קרה לי במציאות, למזלי זה היה סרט כחול)
האם גם במקרים אלו לא תישא באחריות ?

יש גם אפשרות שניתחת נכון את המצב, אבל אתה לא חושב שאתה מספיק מיומן כדי לצלוף מ 20 מטר למטרת ראש ולא לפגוע בקרבן תמים, גם זה לגיטימי, חשוב לדעת את המגבלות לא פחות מלשפר יכולות.

הבעיות מתעוררות כאשר משהו מתפקשש, לא כשהכל חד משמעי לטובתך.
גם כשהצגתי את המצב בו אתה אישית בסכנה מיידית, לא כיוונתי לכך שבכל מצב תועמד לדין, אם אכן ניטרלת מחבל מסוכן ולא מעבר לכך , אין שום צילום שמראה אחרת - אז הכל בסדר, חוץ מזה שכדאי שתשמור על זהותך חשאית ע״מ לא להיעצר בעתיד במהלך חופשה באירופה....
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 07 ינואר 2016, 15:55

ניר,

אתה מניח יותר מדי הנחות.
מי בכלל מעלה על דעתו לירות באקדח ממרחק של 20 מ? גם לא בנשק ארוך.
זיהוי ודאי של האירוע הוא זיהוי ודאי ב-100%. בכל מקרה אחר האקדח נשאר בנרתיק.

יש הבדל בין זירת צילום סרט פעולה עם כל המצלמות והתאורה מסביב לבין זירת פיגוע.
גם זיהוי ודאי של התוקף הוא זיהוי ודאי 100%.
אם אתה רואה מישהו רץ ודוקר אנשים עם סכין בצעקות אללה אכבר ומשאיר אחריו אנשים מתבוססים בדמם אז זה מחבל ולא אזרח שמנסה לעצור את הפיגוע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 07 ינואר 2016, 16:30

אני נותן דוגמאות קיצון בכוונה,
אין דבר כזה 100% , טעויות יהיו , אלו לא סיטואציות סטריליות.
מספיק להסתכל באירועים המצולמים האחרונים בכדי להיווכח שכל אחד רואה משהו אחר ובסוף שופט מחליט מה נכון.
גם מבחן התוצאה לא תמיד יעזור, כי מזווית צילום מסויימת אפשר יהי להתווכח אם הייתה או לא הייתה ברירה ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 07 ינואר 2016, 17:53

itamar כתב:ניר,

אתה מניח יותר מדי הנחות.
מי בכלל מעלה על דעתו לירות באקדח ממרחק של 20 מ? גם לא בנשק ארוך.
זיהוי ודאי של האירוע הוא זיהוי ודאי ב-100%. בכל מקרה אחר האקדח נשאר בנרתיק.

יש הבדל בין זירת צילום סרט פעולה עם כל המצלמות והתאורה מסביב לבין זירת פיגוע.
גם זיהוי ודאי של התוקף הוא זיהוי ודאי 100%.
אם אתה רואה מישהו רץ ודוקר אנשים עם סכין בצעקות אללה אכבר ומשאיר אחריו אנשים מתבוססים בדמם אז זה מחבל ולא אזרח שמנסה לעצור את הפיגוע.

א.

בקשר לזה ,תתפלא , בטעות "השתתפתי" בסרט בפילדלפיה.(ירד בעריכה %%$0066 )
ובקשר לטעות בזיהוי במהלך צילום סרט אז בבקשה מאמצע 2014:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4514340,00.html

אבל נראה לי שהאשכול הזה הולך לכיוון של "ואחאד סרט אחו שקשוקה".

חוץ מזה שנראה לי באמת ששניכם בעיקרון מסכימים , כמו שניר אומר :במקרה של טעות - האם גם במקרים אלו לא תישא באחריות ?
כל מה שהוא מבקש זה "מודעות למצב" ולהיות "המבוגר האחראי" , ושוב ,מי שרוצה שיקבל ,מי שלא ,שלא יקבל ,נסכים שלא מסכימים.

וניר , סיקרת אותי בקשר לסרט..... %3
אני בסך הכל "נדחפתי" (בטעות , נשבע באםאמא שלי) לרוקי 5 (אי שם ב 89-90 לערך).
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 07 ינואר 2016, 20:42

הפקה ישראלית דלת תקציב ... זוג + צלם ... הייתה גם עלילה - שודד רעול פנים רודף אחרי בחורה עם אקדח שלוף בחולות שבין הסי אנד סאן למוצב הצבאי. איזור שנקרא ״הבור״ בפי הג׳יפאים והיה משמש לי כשטח ניסויי ( לג׳יפ), באמצע השבוע הוא די נטוש.
די מהר הוא תופס אותה והם ניגשים לעבודה בקצה המצוק על רקע הים...
הייתי מצרף לינק לסרטון, אבל זה לא יהיה ראוי :cool:

לא נדחפתי לפריים...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Shiko » 08 ינואר 2016, 00:10

בוא נגיד ככה להסכים לא להסכים כבר הסכמנו אבל,
ניר,נשים כרגע את עניין המחבלים בצד כי כאן כמו שאמר ידידינו איתמר יש 100%
כי סלח לי כן אבל,מתי ראית לאחרונה מישהו מנופף בסכין קצבים מגועלת בדם,עם חיוך קר
רץ אחרי אנשים ברחוב וזה לא היה רוצח/מחבל? לא נראה לי שהוא הציע לחתוך להם את סלאמי
או רק להראות להם כמה חדה הסכין.
אז נניח את עניין הפח׳ע וניגש לפלילי!
לפי גישתך וחששותך אני לא רואה אותך שולף אקדח לרחש באיזור הסלון שלך בבית,כשאתה קם ומזהה רעול פנים
מתעסק לך בשידה(הוא בא רק לסדר אחרי המנקה ב-3:00 בבוקר) כי בטח אתה חושב שתצרח לו היייייי
הוא יברח ואין מצב בעולם שיקפוץ עלייך עם מברג נכון? זה רק בסרטים.
אני גם בטוח שלא תשלוף אקדח לנוחך אדם שחוסם אותך באיזה צומת כי לא אותת כשעקפת אותו
והוא מיץ זבל ישראלי אמיתי עם שרשרת של עם ישראל חיי אז הוא נתן לך חסימה וירד לך לכיוון הדלת עם פטיש 5 קילו או עם לום ביד ואתה לבד עם האישה באוטו(היי הוא בא רק לסדר לך את הבקלית).
אז נניח את הפח׳ע בצד,בוא גם נניח את הפלילי בצד כי כולם מפחדים מעורכי דין כאלה ואחרים,אני לא מצליח להבין
למה לך אקדח? (אני רוצה שתסביר לטמבל הטברייני מה כל כך מסובך)
תקרא לי קאובוי,זורו,רמבו או מה שתירצה בשתי הסיטואציות האלה אני כבר עם כדור בקנה סוף סרק ובמינימום
מכוון לרגל,קנה של 9 מ׳מ לא מאיים?ממשיך לסכן?עוד כמה מעולות למעלה וזה במשולש הרג.
אני מעדיף שהילדים ואישתי יבקרו אותי מאחרי סורגים כי אולי לא פעלתי נכון מאשר שיניכו עלי פרחים
בגלל מחבל/זבל ישראלי או רעול פנים בבית שמסדר לי את המיקום של הוואזה ב3:00 בבוקר.
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 08 ינואר 2016, 01:32

שיקו, אני לא חושב שיש סכנה שאף אחד יקרא לך רמבו או זורו, כי רמבו לא יורה במישהו שיורד אליו ממכונית. וגם אתה לא תירה במישהו כזה, גם אם בידו לום. תכוון אליו את האקדח ותראה איך הוא נעצר עם מבע בין מופתע למזועזע על הפנים. ואם יש סיכוי קטן קטנטן שהוא ימשיך למרות שאתה מכוון אליו אקדח (NOT!), עדיין ההפתעה תיתן לך זמן לעשות מעשה ולא לירות. ואכן, כפי שאמרת, אם תירה באדם שאינו חמוש בנשק חם, שלא מצמיד לך סכין או לאף אחד בסביבך, רק כי ירד אליך עם לום ביד, אכן תמצא את עצמך בכלא ואת אישתך מביאה לך אוכל בביקור. אתה באמת מעדיף זאת? זכותך.

לגבי פריצה לבתים אותו כנ"ל. בישראל לפחות כרגע לא קיים תבחין הגנה עצמית בפני עצמו. במילים אחרות, לאדם רגיל, נורמטיבי, בוגר צבא (או לא - יש גם אנשים נורמטיבים לא בוגרי צבא, למרות שיותר מדי אנשים ביננו לא רואים זאת כך לצערי), לא מגיע לו רישיון לנשק ללא תבחין מסוים. לא להגן על עצמו ולא על ביתו. מה שרשמת בפוסט זה בדיוק החשש של הרשויות, שאנשים ישתמשו בנשקים בשביל לחסל פורצים (לא אנסים* סדרתיים או רוצחים - אלא פורצים ש"סידרו לך את הוואזה"), כמו שכיום דופקים בכל ילדה עם סכין 5 כדורים (ובדרך גם פוגעים בעוברי אורח). הבעיה היא בדיוק עם אנשים חמומי מוח (אני לא מתכוון ח"ו אליך, אלא באופן כללי כי לא חסרים כאלה). אתה יודע מה הסטטיסטיקה בארץ של פורץ רגיל (גנב) שמתפתח לשוד אלים? קלושה. אין כאן את הכנופיות האלברו-קוסוברים שעושים שמות בוילות במערב אירופה ומותירים אחריהם גופות. הממשלה חוששת מאנשים שכמוך יתחילו לחשוב שהם בארה"ב והרישיון ניתן להם להגנה על ביתם. הוא לא! ושוב, אכן תמצא את עצמך בכלא, ואתה יודע מה? גם הנחמה שרשמת לא תהיה ממש נחמה, כי במקום לומר לעצמך "עדיף להיות בכלא מאשר בקבר" תשאל את עצמך יומיום אם באמת היית צריך לירות באדם לא חמוש.

תקשיב, רמבו (אתה אמרת). אקדח זה האמצעי האחרון, האחרון ביותר, ורק כשמדובר בסכנה ברורה ביותר לחייך או אדם שלידך. הוא לא מיועד להגן מפריצה לרכב ואפילו לא חדירה לבית. זה לא ארה"ב וזה החוק. אם אתה באמת רוצה להיות רמבו, בוא אני אמליץ לך על קבוצת ג'יאוגיטסו ברזילאי מצוינת, אני בטוח שהבטחון העצמי שלך יעלה ותתחיל לראות בנשק באמת אמצעי אחרון, קרוב לוודאי בארוע פח"ע ביטחוני, שהוא הסיבה לכך שרוב האנשים מקבלים היום בכלל רישיון. ואם תצליח למנוע באמת אירוע פלילי/אזרחי מסוכן (ירי מאופנוע חולף או כמו שאמרת מישהו עם שרשרת של עם ישראל חי מנסה לדקור מישהו), אז שיחקת אותה והצלת אנשים. הסיכויים לכך אפסיים.

* אגב, לפי נשות האקדח על שולחן המטבח גם באנס אסור לירות, אבל זה מבחינתי כבר חולני. רוב האנסים פחדנים ואפשר להתגבר עליהם ללא נשק, אבל אם זה לא מצליח אז אפילו מישהו עם דעות כמו שלי רואה בזה גבול.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 08 ינואר 2016, 08:53

Shiko כתב:בוא נגיד ככה להסכים לא להסכים כבר הסכמנו אבל,
ניר,נשים כרגע את עניין המחבלים בצד כי כאן כמו שאמר ידידינו איתמר יש 100%
כי סלח לי כן אבל,מתי ראית לאחרונה מישהו מנופף בסכין קצבים מגועלת בדם,עם חיוך קר
רץ אחרי אנשים ברחוב וזה לא היה רוצח/מחבל? לא נראה לי שהוא הציע לחתוך להם את סלאמי
או רק להראות להם כמה חדה הסכין.
אז נניח את עניין הפח׳ע וניגש לפלילי!
לפי גישתך וחששותך אני לא רואה אותך שולף אקדח לרחש באיזור הסלון שלך בבית,כשאתה קם ומזהה רעול פנים
מתעסק לך בשידה(הוא בא רק לסדר אחרי המנקה ב-3:00 בבוקר) כי בטח אתה חושב שתצרח לו היייייי
הוא יברח ואין מצב בעולם שיקפוץ עלייך עם מברג נכון? זה רק בסרטים.
אני גם בטוח שלא תשלוף אקדח לנוחך אדם שחוסם אותך באיזה צומת כי לא אותת כשעקפת אותו
והוא מיץ זבל ישראלי אמיתי עם שרשרת של עם ישראל חיי אז הוא נתן לך חסימה וירד לך לכיוון הדלת עם פטיש 5 קילו או עם לום ביד ואתה לבד עם האישה באוטו(היי הוא בא רק לסדר לך את הבקלית).

בשני הדוגמאות שנתת תמצא את עצמך במקרה "הטוב" ללא רישיון ואם אישום פלילי על תקיפה.
הארה : יצא אליך אדם מהמכונית בצורה מאיימת ,יצאת מהמכונית ורק הזזת את דש החולצה והראתה לו את קת האקדח (בכלל לא שלפת) , אם האירוע יגיע לחקירת משטרה תגיד "ביי ביי" לרשיונך על אישום של תקיפה.

אז נניח את הפח׳ע בצד,בוא גם נניח את הפלילי בצד כי כולם מפחדים מעורכי דין כאלה ואחרים,אני לא מצליח להבין
למה לך אקדח? (אני רוצה שתסביר לטמבל הטברייני מה כל כך מסובך)
תקרא לי קאובוי,זורו,רמבו או מה שתירצה בשתי הסיטואציות האלה אני כבר עם כדור בקנה סוף סרק ובמינימום
מכוון לרגל,קנה של 9 מ׳מ לא מאיים?ממשיך לסכן?עוד כמה מעולות למעלה וזה במשולש הרג.
אני מעדיף שהילדים ואישתי יבקרו אותי מאחרי סורגים כי אולי לא פעלתי נכון מאשר שיניכו עלי פרחים
בגלל מחבל/זבל ישראלי או רעול פנים בבית שמסדר לי את המיקום של הוואזה ב3:00 בבוקר.

בפן האישי , אני עוקב אחרי ההודעות שלך כאן בפורום ואני אומר לך איך אתה דמותך נשקפת בדמיוני בלי שאני מכיר אותך כלל.
בחור צעיר , שלרוב צריך להיות "צודק" , דבר שיוצר "תוקפנות" בתגובותך.
נכון , אני יכול לא להגיב ואתה יכול לשלוח אותי להגיב בפורומים אחרים (כמו שכבר עשית למישהו פה) . המטרה היא לפתח דיון לא "מי צודק".
בסך הכל אני מבין את הגישה שלך אבל לא מקבל אותה. ואנו מנסים להסביר לך שדרכך תוביל אותך למחוזות לא נעימים.
מי שהוא יצא אליך עם לום? תכניס לראשון וסע משם , תרשום את מספר הרכב ממרחק בטוח ותצלצל למשטרה .
שודד נכנס אליך הביתה והוא מסתובב בסלון ? כך את אשתך לחדר הילדים ותנעל את הדלת ותצעק בקול שהתקשרת למשטרה.

תזכור דבר אחד , האירוע יבדק שניה שניה ע"י שוטר\פרקליטות\שופט אשר יושבים באור נאונים תחת מזגן , אם לא תצליח בכל שניה ושניה מהאירוע להוכיח שהיה סכנה ברורה ומוחשית לחייך ,גמרת במקום לא טוב.

אתה מעדיף שאשתך וילדיך יבקרו אותך ולא יבכו עליך, סבבה , בהצלחה.

לכולנו היה כוונה טובה בתגובות פה להודעות שלך , כאמור ,כנראה שאתה לא הטיפוס הנכון להאיר לו את הדרך , בהצלחה בבורות החיים.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 08 ינואר 2016, 09:02

גיא +1
חזרת על דבריי, שמשום מה לא קיבלו אזן קשבת.
מסכים איתך ב - 100% אחוז.
הגישה הזו (ששיקו הציג), לדעתי, גם מהווה מקל בגלגלים לכל מחזיקי הנשק. אותו חשש שיעשה שימוש לרעה או לא לפי שיקול הדעת "הנכון" (לא לפי היעוד אליו הוכוון הזכות לשאת נשק אזרחי) בזכות לנשיאת נשק אזרחי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי UoUo » 08 ינואר 2016, 09:16

לא הצלחתי להבין מדוע איום בנשק על אדם שתוקף אותי בלום ברזל תגרום לשלילת הרישיון שלי. (מניח שכולנו מכירים את סרטון השוטר ששלף נשק על ערבי שתוקף אותו בלום בכבישי הצפון) עוד אני יכול לספר שאני מכיר בחור ששלף אקדח על מישהו שהרים עליו סלע והבחור אפילו לא נחקר (המקרה הגיע לידי המשטרה). חס וחלילה להיות קלים על ההדק, חס וחלילה לחפש להשתמש באקדח. אבל אקדח יכול לשמש להצלת חיי אדם לא רק מידי מחבלים. הלוואי שבארוע הרצח של אריק קרפ היה אזרח שהיה שולף נשק על החבורה שהכתה אותו למוות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 08 ינואר 2016, 09:29

יש לי המלצה לכל מי שהיה שולף אקדח על שודד או מישהו שהיה מאיים עליו עם מוט או אבן: קנו גז מדמיע בנוסף לאקדח. זה נכנס לכיס וקומפקטי.
אם מישהו, שהוא לא מחבל חמוש, מתנפל עליכם - תעשו קודם שימוש בגז המדמיע. אם זה לא יעזור, כמוצא אחרון תעשו שימוש באקדח (בתקווה שהגז המדמיע יספיק).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 08 ינואר 2016, 12:02

UoUo כתב:לא הצלחתי להבין מדוע איום בנשק על אדם שתוקף אותי בלום ברזל תגרום לשלילת הרישיון שלי. (מניח שכולנו מכירים את סרטון השוטר ששלף נשק על ערבי שתוקף אותו בלום בכבישי הצפון) עוד אני יכול לספר שאני מכיר בחור ששלף אקדח על מישהו שהרים עליו סלע והבחור אפילו לא נחקר (המקרה הגיע לידי המשטרה). חס וחלילה להיות קלים על ההדק, חס וחלילה לחפש להשתמש באקדח. אבל אקדח יכול לשמש להצלת חיי אדם לא רק מידי מחבלים. הלוואי שבארוע הרצח של אריק קרפ היה אזרח שהיה שולף נשק על החבורה שהכתה אותו למוות.

המקרה שציינת מדובר במתנדב משא"ז לשמחתו יש לו מצלמה שצילמה את כל האירוע ועם תבדוק טוב בשלב הראשוני הוא "דפק" רוורס עצבני וניסה להימנע מהעימות.
היה פה דיון על האירוע.
שתדע , כל מקרה לגופו (וחשוב מאד שתדע "משפטית" איך להסביר את ההתנהגות שלך).

כל עבריין זכאי ליומו בבימ"ש , לך אין שום זכות להיות גם השופט וגם התליין.
האירוע של אריק קרפ (ושוב ע"פ מצלמות האבטחה במקום) מראות על מקרה ברור ללא סימני שאלה , אז כן , גם אני הייתי שמח אם היה אזרח שהיה שולף נשק על החבורה שהכתה אותו למוות.

סיפורים אישיים אני יכול להביא לך עד אין קץ ,לדעתי ב2 אירועים בגלגול העימות הנוכחי יש בעיתיות.
מקרה אחד נסגר בגלל הרבה פוליטיקה ברקע , והמקרה השני נסגר בגלל שליורה היה שכל למצוא תירוץ הגיוני שבאוירה הנוכחית בארץ עוברת ללא בעיה.
אתה לא בצבא , נקודה. אתה אזרח חלים עליך חובות אחרות משל איש כוחות הביטחון.

אצלי אישית אין כמעט איש שיודע שאני חמוש ושיש לי רישיון לכלי יריה , אני מסתיר את זה מכל מי שאני יכול ויש אפילו בני משפחה שלא יודעים שאני חמוש.
סכסוך שכנים מטומטם על חניה או תהליך גירושין ותראה מה תלונה קטנה יכולה לעשות.
לא מאמין , תנסה ... בהצלחה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד