מחשבה בעקבות גל הטרור האחרון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מחשבה בעקבות גל הטרור האחרון
itamar כתב:טייזר וכל שאר אמצעי אל-הרג (גז פלפל, כדורי גומי, ספוג, וכו) משמשים בכל אירוע שניתן לסיים אותו ללא הפעלת נשק חם. זה יכול להיות התנגדות למעצר, נסיון תקיפה, השתלטות וכו'.
לא פעם ולא פעמיים שוטרי סיור מפעילים טייזר נגד נערים שיכורים חמושים בסכין או בקבוק שבור.
זה פשוט לא מגיע לחדשות.
א.
אני לא מסכים איתך לגמרי בנושא אמצעי "אל-הרג".
יש אמצעים לפיזור שהמטרה שלהם זה (הפתעה בעוד 3...2...1) לפזר או לגרום למנוסה של קהל ללא מטרת מעצר או השתלטות. יש אמצעים שנועדו לצורך השתלטות או ריסון על חשוד ספציפי.
ראיתי גם שוטרי סיור בסיטואציות כאלו ואחרות. אני עדיין מאמין שלפלפל יש כמה יתרונות מול טייזר, למשל שימוש נגד מספר חשודים. אל תשכח שרוב שוטרי שטח, במיוחד לסיור, יש יכולת להעריך סכנה ולהבין מי עומד מולם תוך שניות ספורות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
Randy כתב:תשובה ל dark droid : אתה צודק במאה אחוז , איך לא חשבתי על זה ? תשובה לbnsangi : ממש עצוב שכולם בוחרים לטמון את ראש בחול ולא רואים את התמונה הכוללת. מדינות אירופה לא אוהבים אותנו והלחץ על ישראל רק מתחיל . צרפת כבר הציעו לשלוח חיילים כדי לשמור על הפלסטינים ועל המקומות הקדושים. הם לא ויתרו על הרעיון . האפשרות קיימת שיום אחד נראה חיילים צרפתיים ואנגלים מסיירים ברחובות ירושלים. אנחנו צודקים במאה אחוז להגן על עצמנו אבל כל הסיפור הזה של הדקירות רק שופך דלק על המדורה ונותן תירוצים לשונאים שלנו.
צרפת צריכה להתרכז בבעיות שלה, שעה שהיא נכבשת מבפנים ע"י האויב הערבי.
לאט לאט כל אירופה תלמד את הלקח, אני אשב בסלון ואהנה מהמראות והקולות.
Glock 26 GEN4
בתשובה ל bnsagi : האם פוטין ביקש רשות להיכנס לאוקראינה ולסוריה ? אבל סליחה , שכחתי "אנחנו הצבא הכי חזק בעולם" אנשים פה חיים באושר בבועה הקטנה שלהם - לא מבינים מה צבא באמת גדול וחזק מסוגל לעשות לנו אם רק יש נכונות ואינטרסים פוליטככם. לסיכום אין לי כלל בעיה לירות באדם שבא לפגוע בי או במי שנמצא לידי. אבל מקוה שכל אדם שפוי יסכים איתי : וידוי הריגה מול המצלמות זה ממש לא תורם לתדמית שלנו.
- סליקאי ארד

Randy
אני עדיין לא מצליח להבין מה הטענה שלך או מה אתה רוצה. אתה ממשיך לכתוב בדיונים שכולם חיים בבועה חוץ ממך.
בכל מקרה אף אחד כאן לא דיבר על וידוא הריגה, אני טענתי כי כאשר מישהו נקלע לאירוע ויורה במחבל - שישתדל לפגוע במשולש הרג ויחסל את המחבל.
אני עדיין לא מצליח להבין מה הטענה שלך או מה אתה רוצה. אתה ממשיך לכתוב בדיונים שכולם חיים בבועה חוץ ממך.
בכל מקרה אף אחד כאן לא דיבר על וידוא הריגה, אני טענתי כי כאשר מישהו נקלע לאירוע ויורה במחבל - שישתדל לפגוע במשולש הרג ויחסל את המחבל.
Glock 26 GEN4
מה שלומכם חברים יקרים?
פוסט מעניין,כמה נקודות:
1-מכשיט טייזר הגורם לאובדן כוח עצבי שרירי נבדק ונבחן ואינו גורם בשום דרך כזאת או אחרת להפרעה לקוצבי לב.
2-מחסנית טייזר עולה כ-120/160 שקלים.
3-הירי של החבלן נבדק ונמצא כשר,בד׳צ,חלק!
4-ווידוא הריגה? מציע לכם להסתכל על הסרטון של המחבל מבזק שנכנס בתחנת אוטובוס ויצא עם סכין קצבים,
מה קרה למחבל כי המאבטח לא ווידא ניטרול,אחרי זה נדבר על כדור ל״אבטיח״ לעניי מצלמות.
5-אתמול נתפסה מחבלת בת 15 עם 2 סכינים
בכניסה לשער שכם,ניסתה לתקוף קצין משטרה שהצליח לשלוט עליה ללא ירי מפאת הטווח הקרוב שהיה שם.
6-זכור לנו מעבר נסיונות פיגועים עם חל״ב(מזל שהם לא יודעים שחיידקים ואש לא מסתדרים)
סכין מגועלת בדם נגוע בצהבת/חצבת/טטנוס(אידס מת באוויר)ושאר ירקות יכולה לסכן חיים גם בידיו של ילד בן 9
אז למה להסתכן?
דבר אחרון,צור אתה מפתיע בגישתך,שפו ענק,ציפיתי ממך למשהו כמו:
״אני ניגש אליה ומבקש ממנה יפה להניח את הסכין על הרצפה כי זה לא נחמד לרצוח ואם היא תסרב
פשוט אברח מהמקום"
פוסט מעניין,כמה נקודות:
1-מכשיט טייזר הגורם לאובדן כוח עצבי שרירי נבדק ונבחן ואינו גורם בשום דרך כזאת או אחרת להפרעה לקוצבי לב.
2-מחסנית טייזר עולה כ-120/160 שקלים.
3-הירי של החבלן נבדק ונמצא כשר,בד׳צ,חלק!
4-ווידוא הריגה? מציע לכם להסתכל על הסרטון של המחבל מבזק שנכנס בתחנת אוטובוס ויצא עם סכין קצבים,
מה קרה למחבל כי המאבטח לא ווידא ניטרול,אחרי זה נדבר על כדור ל״אבטיח״ לעניי מצלמות.
5-אתמול נתפסה מחבלת בת 15 עם 2 סכינים
בכניסה לשער שכם,ניסתה לתקוף קצין משטרה שהצליח לשלוט עליה ללא ירי מפאת הטווח הקרוב שהיה שם.
6-זכור לנו מעבר נסיונות פיגועים עם חל״ב(מזל שהם לא יודעים שחיידקים ואש לא מסתדרים)
סכין מגועלת בדם נגוע בצהבת/חצבת/טטנוס(אידס מת באוויר)ושאר ירקות יכולה לסכן חיים גם בידיו של ילד בן 9
אז למה להסתכן?
דבר אחרון,צור אתה מפתיע בגישתך,שפו ענק,ציפיתי ממך למשהו כמו:
״אני ניגש אליה ומבקש ממנה יפה להניח את הסכין על הרצפה כי זה לא נחמד לרצוח ואם היא תסרב
פשוט אברח מהמקום"
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

תשובה ל פוסט קודם : הכל נכון וצודק אבל איך אתה מסביר את זה לעולם שרואה אותנו כרוצחים ? לא יודע על איזה כוכב אתה חי אבל אני חי על כדור הארץ ומוקף בהרבה מדינות לא ידידותיות.
ממש לא נעים להסתובב באירופה בימים אלה
- סליקאי ארד

Randy כתב:תשובה ל פוסט קודם : הכל נכון וצודק אבל איך אתה מסביר את זה לעולם שרואה אותנו כרוצחים ? לא יודע על איזה כוכב אתה חי אבל אני חי על כדור הארץ ומוקף בהרבה מדינות לא ידידותיות.
Randy
העולם רואה אותנו כרוצחים בגלל שככה מראים לו. כל הזמן מדברים על כך שהכתבים הזרים ורשתות התקשורת הזרות מסקרים את האירועים בצורה מוטה ושקרית, כמו הדוגמא שהודיעו ששני פלסטינאים נורו ונהרגו ע"י המשטרה ולא ציינו שלפני שנורו ונהרגו הם עשו/ניסו לעשות פיגוע וכו'
ודרך אגב גם לאירופאים ממש לא נעים להסתובב עכשיו באירופה מוקפים בכל הפליטים המוסלמים...
- סליקאי כסף

Randy כתב:תשובה ל פוסט קודם : הכל נכון וצודק אבל איך אתה מסביר את זה לעולם שרואה אותנו כרוצחים ? לא יודע על איזה כוכב אתה חי אבל אני חי על כדור הארץ ומוקף בהרבה מדינות לא ידידותיות.
אם זה כל כך מטריד אותך, למה שלא תצטרף למאמץ ההסברה של ישראל בחו"ל? כך תתרום למדינה וגם תתן מענה לדאגות שלך.
Shiko, מבטיח לעשות את המיטב כדי לחזור לתלם 
- סליקאי זהב

לדעתי (...), בכל הנוגע להגנה עצמית אישית, אין מקום לשיקולים של נראות תדמיתית.
מתקפה מסכנת חיים עליך או על אחרים, מתירה שימוש בנשק עד להסרת הסיכון. ב נ ש ק. בשביל זה סוחבים אותו.
לעניין ה"וידוא", מתי הסיכון הוסר?
תלוי בנסיבות. בכל מקרה, לא מציע לאף אזרח להתבלבל ולחשוב שהוא שוטר/חייל או אל נקמות.
מבחני השימוש בנשק לאזרח הם מחמירים יותר.
לא צריך לפחד אבל גם לא צריך לשלוף ולפתוח ברינה.
כמו בכל דבר בחיים, אין תחליף לשכל הישר, אז מי שמצויד בכזה - שיפעיל אותו.
ערב אלופות נעים.
מתקפה מסכנת חיים עליך או על אחרים, מתירה שימוש בנשק עד להסרת הסיכון. ב נ ש ק. בשביל זה סוחבים אותו.
לעניין ה"וידוא", מתי הסיכון הוסר?
תלוי בנסיבות. בכל מקרה, לא מציע לאף אזרח להתבלבל ולחשוב שהוא שוטר/חייל או אל נקמות.
מבחני השימוש בנשק לאזרח הם מחמירים יותר.
לא צריך לפחד אבל גם לא צריך לשלוף ולפתוח ברינה.
כמו בכל דבר בחיים, אין תחליף לשכל הישר, אז מי שמצויד בכזה - שיפעיל אותו.
ערב אלופות נעים.
- סליקאי ארד

Everest כתב:Arco כתב:אגב מישהו יודע מה עלה בגורלו של מי שירה בשתי ילדות עם מספריים בירושלים? נראה לי רלוונטי לדיון.
נחקר במח"ש ויצא נקי.
עו''ד של השוטר שירה במחבלת : ''כשיש הרבה אדרנלין בדם אז לא קל לעצור אדם''
תאריך: 21/02/2016, 07:52
מחבר: מערכת גלצ
עורך דינו של השוטר שירה במחבלת שביצעה פיגוע דקירה בירושלים עם מספריים, הגיב על הפרסום בחדשות שתיים לפיו הפרקליטות צפויה לסגור את התיק. עורך הדין עופר בר טל, אמר לאסף ליברמן: "אנחנו ראינו בסדרת הפיגועים הזאת ראינו פיגועים שיורים במפגע ובכל זאת הוא קם ועוד פעם תוקף ועוד פעם תוקף. כאשר יש הרבה אדרנלין בדם אז לא קל לעצור אדם ובאמת לנטרל אותו באמצעות אקדח. אנחנו לא יכולים לקבוע כללים לכל פיגוע ופיגוע".
מקור: http://glz.co.il/1087-77216-HE/Galatz.aspx
G-19
כותרת מאוד מגמתית ומבלבלת - כשקראתי את זה בהתחלה חשבתי (ואני בטוח שלכך התכוון עורך הכותרת) שהעו"ד אמר שהאדרנלין בדם של השוטר מקשה עליו לעצור (מלשון מעצר) את המחבלת ולכן השוטר ירה בה והרג אותה. טוב שלא אמר שרוקן עליה מחסנית שלמה.
חשבתי לעצמי איזה מין עו"ד מטומטם מנסה להציג את הקליינט שלו כחסר שיקול דעת במצבי לחץ שנותן לאדרנלין לשלוט על פעולותיו. ואז הבנתי שמדובר בעיתונאי מטומטם (או מרושע).
חשבתי לעצמי איזה מין עו"ד מטומטם מנסה להציג את הקליינט שלו כחסר שיקול דעת במצבי לחץ שנותן לאדרנלין לשלוט על פעולותיו. ואז הבנתי שמדובר בעיתונאי מטומטם (או מרושע).
באתי ללמוד
סיורניק כתב:...ואז הבנתי שמדובר בעיתונאי מטומטם (או מרושע).
או שניהם יחד.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סיורניק כתב:כותרת מאוד מגמתית ומבלבלת - כשקראתי את זה בהתחלה חשבתי (ואני בטוח שלכך התכוון עורך הכותרת) שהעו"ד אמר שהאדרנלין בדם של השוטר מקשה עליו לעצור (מלשון מעצר) את המחבלת ולכן השוטר ירה בה והרג אותה. טוב שלא אמר שרוקן עליה מחסנית שלמה.
אני שמעתי את הכתבה הזו.
כן היה קצת קשה להבין אבל העו"ד עד כמה שאני הצלחתי להבין התכוון לאדרנלין בדם של המחבל.
ואכן קרה לא מקרה אחד ולא שניים שאדם שספג מס' פגיעות קטלניות בגופו המשיך לתפקד ולפגוע באחרים עד שלבסוף קרס.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר