חדש או יד 2?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חדש או יד 2?

על ידי uriler » 03 ספטמבר 2016, 18:11

אני לא חושב שיש חוק בצבא שאוסר ללכת עם נשק אזרחי, אני לפחות לא מכיר פקודה כזו.
אם המג״ד שלי הולך עם אקדח עליו, וכמוהו רוב המ״פים, אני רוצה לראות שהם מורידים אותו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 03 ספטמבר 2016, 18:53

ברור.
אין חוק כזה בצבא, אבל מפקד, אפילו זוטר, ברגע שהוא מפקד שלך הוא יכול לתת לך פקודה להיות בלי האקדח האזרחי שלך.
זה שפקודות הצבא אינן מעל הדין הפלילי ובהיעדר הסדר הפקדה חוקי אתה לא תבצע את הפקודה, זה כבר עניין אחר.
דרך אגב, אקדחי תופי אסורים בצורה גורפת בצבא.
מה שכן, אי אפשר לאסור עליך להגיע למילואים עם אקדח, לרבות אקדח תופי, כיוון שעד שלא נקלטת למילואים, אתה אזרח לכל דבר.
מה שכן, לצבא אין וכמו שאני מכיר אותו גם לא יהיה פיתרון למילואימניקים שמגיעים עם נשק פרטי.
בגלל זה ברוב היחידות או שלא עושים בעיות, או שמעלימים עין.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי uriler » 04 ספטמבר 2016, 00:16

Everest כתב:ברור.
אין חוק כזה בצבא, אבל מפקד, אפילו זוטר, ברגע שהוא מפקד שלך הוא יכול לתת לך פקודה להיות בלי האקדח האזרחי שלך.
זה שפקודות הצבא אינן מעל הדין הפלילי ובהיעדר הסדר הפקדה חוקי אתה לא תבצע את הפקודה, זה כבר עניין אחר.
מה שכן, אי אפשר לאסור עליך להגיע למילואים עם אקדח, לרבות אקדח תופי, כיוון שעד שלא נקלטת למילואים, אתה אזרח לכל דבר.
מה שכן, לצבא אין וכמו שאני מכיר אותו גם לא יהיה פיתרון למילואימניקים שמגיעים עם נשק פרטי.

מצוין. שייתן פקודה, אני נוסע הביתה לשים אותו בכספת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bigben » 04 ספטמבר 2016, 06:48

uriler כתב:

מצוין. שייתן פקודה, אני נוסע הביתה לשים אותו בכספת.

גם אני %%$0066 אבל רק אחרי שחתמתי על נשק ואיפסתי אותו
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 04 ספטמבר 2016, 08:56

בצבא אין חוקים, יש פקודות.
ואכן קיימת פקודה שמתירה לחייל בשירות סדיר/מילואים להיות עם אקדחו הפרטי אך ורק באישור מפקדו בדרגת אל"מ. וכמובן שאולו אל"מ לא חייב לתת אישור.
ביחידה חייב להיות מעקב שמי של נושאי אקדח פרטי שיכלול את פרטי החייל, פרטי הרישיון ופרטי הנשק. הרשימה חייבת להיות מתוקפת פעם בשנה ע"י מפקד בדרגת אל"מ או מי שהוסמך על ידו.
למען האמת, אפילו REDNECK שכמוני מבין את ההגיון שבפקודה שכן כל השלחות מעשיו של החייל הן באחריות מפקדיו. אירוע שכולל נשק בתוך בסיס הינו אירוע מאוד בעייתי ולכן המפקדים רוצים לדעת, מי מסתובב לכהם עם נשק. יש לציין שבכל היחידות ששירתתי בהן, לא הייתה למפקדים שום בעיה לאשר דבר כזה (כמובן לאחר שמישהו %3 הכין אותם בצורה נכונה לנושא).
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Neon Golden » 04 ספטמבר 2016, 23:47

spy כתב:למען האמת, אפילו REDNECK שכמוני מבין את ההגיון שבפקודה שכן כל השל[כ]ות מעשיו של החייל הן באחריות מפקדיו.

כולי תקווה שבסליק ניתן יהיה לתת "ציון" חיובי או שלילי לפוסטים בעתיד. עד אז ... +1.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 05 ספטמבר 2016, 07:03

Neon Golden כתב:
spy כתב:למען האמת, אפילו REDNECK שכמוני מבין את ההגיון שבפקודה שכן כל השל[כ]ות מעשיו של החייל הן באחריות מפקדיו.

כולי תקווה שבסליק ניתן יהיה לתת "ציון" חיובי או שלילי לפוסטים בעתיד. עד אז ... +1.

כל השלכות מעשיו הן באחריות מפקדיו? , זהו , אין יותר אחריות אישית?
נאון זהוב , לקחת משפט אחד , הוצאת אותו מהקשרו ודווקא לחלק הבעייתי (לדעתי בניסוח בלבד ולא בכוונת משורר) נתת +1 ?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי agabay » 05 ספטמבר 2016, 09:17

אני בספק אם מישהו ביחידת מילואים שלי מכיר את הפקודה
אני מגיע עם אקדח עלי, כמו קצינים נוספים, בהסלקה אבל ברור לאחרים שיש את הנשק (קליפס על החגורה, לפעמים מבצבץ תו"כ פעילות) - אף אחד לא העיר לי אי פעם או הזכיר את הפקודה הנ"ל
מצד שני - משרת בבסיס הדרכה ורוב האוחזים שם בנשק הם סכנה לעצמם ולסביבה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 05 ספטמבר 2016, 09:28

הצבא הוא לא מקשה אחת.
יש יחידות ויש יחידות, יש בסיסים ויש בסיסים, ויש כל מיני סוגים של תעסוקות ואימונים.
יש הבדל עקרוני בין לתעסוקה או אימון בתוך בסיסים כמו צריפין או הקרייה בת"א, לבין תעסוקה בשטחים ואימון בבאלי"ש.
(רק שלא ימחקו את ההודעה כי השתמשתי במינוח "שטחים")
באימון בבאלי"ש או מתקנים דומים אתה רוב הזמן בשטח ואף אחד לא שם עליך עין.
אותו כנ"ל בתעסוקה מבצעית במסגרת היחידה שלך.
בבסיסים במרכז הארץ זה כבר סרט אחר לגמרי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoramhai » 05 ספטמבר 2016, 15:07

itamar כתב:הצבא הוא לא מקשה אחת.
יש יחידות ויש יחידות, יש בסיסים ויש בסיסים, ויש כל מיני סוגים של תעסוקות ואימונים.
יש הבדל עקרוני בין לתעסוקה או אימון בתוך בסיסים כמו צריפין או הקרייה בת"א, לבין תעסוקה בשטחים ואימון בבאלי"ש.
(רק שלא ימחקו את ההודעה כי השתמשתי במינוח "שטחים")
באימון בבאלי"ש או מתקנים דומים אתה רוב הזמן בשטח ואף אחד לא שם עליך עין.
אותו כנ"ל בתעסוקה מבצעית במסגרת היחידה שלך.
בבסיסים במרכז הארץ זה כבר סרט אחר לגמרי.

א.

איתמר,
כחומר למחשבה- אם תאלץ להשתמש בנשק בתעסוקה מבצעית במסגרת בט"ש או בשטחים
והשימוש בנשק נעשה מסיבות מבצעיות עדיף וכדאי שהנשק שבו תשתמש יהיה נשקך האישי שעליו חתמת
בתחילת התעסוקה ולא בנשק הפרטי שלך. זאת גם הסיבה שאתה מקבל נשק אישי בתחילת התעסוקה הצבאית.

לגבי העקיצה שלך בהקשר לשימוש במילה שטחים- אם אתה באמת ציפית לתגובה או שלשיטתך הרמת להנחתה עדיף שנעשה זאת בפרטי.
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי spy » 05 ספטמבר 2016, 20:08

יש ויש.
לפני זמן מה אשתי נדרשה לאיזו משימה מסוימת שמצריכה נשק.
לאור תפקידה ואופי יחידתה, אין לה נשק אישי ולכן נשלחה לנשקייה לחתום על "נשק זונה". אחרי שראתה אותו, החליטה שעדיף שתהיה עם האקדח הפרטי שלה. לפחות היא יודעת שהוא יורה בוודאות.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 ספטמבר 2016, 20:14

יורם,
אני מאמין שאף אחד לא מעלה בדעתו להשתמש בנשקו הפרטי כתחליף לנשק שחותמים עליו בצבא.

נשק פרטי ישמש לדעתי במקרים הבאים:
1. להגנה עצמית בהגעה למילואים ובסיומם, כאשר לא חתומים על נשק צבאי.

2. בתור גיבוי במקרה של כשל/אובדן/חטיפה של הנשק הצבאי. במקרה כזה עדיף לעמוד למשפט צבאי מאשר לחזור הבייתה בארון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GA1 » 05 ספטמבר 2016, 22:06

אז חדש או ישן? %%$0066
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 05 ספטמבר 2016, 22:10

אגב, זו דילמה שלמרות שעניתי עליה - אני עומד בפניה כעת - עקב הצורך ב"אקדח גישור". אולי זה שווה שרשור נפרד.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 05 ספטמבר 2016, 22:38

argra11 כתב:כל השלכות מעשיו הן באחריות מפקדיו? , זהו , אין יותר אחריות אישית?
נאון זהוב , לקחת משפט אחד , הוצאת אותו מהקשרו ודווקא לחלק הבעייתי (לדעתי בניסוח בלבד ולא בכוונת משורר) נתת +1 ?

נשגב מבינתי איך אפשר לקחת משפט שלם - לא קצוץ עם נקודה יפה בסוף ולהוציא אותו מהקשרו.

לפני כמה שבועות הגיע לחידוש רשיון אדם עם גלוק 26. יורה 20 כדור, 17 מהם מגיעים למטרה שמתחת. יורה עוד 10 כדור עם משקפי קריאה - פוגע חצי במטרה. יורה עוד 20 כדור במטרה מתחת ובשכנותיה. שבוע אחרי - עבר "בהצלחה" גבולית את הדרישות. אם אותו אדם מגיע לשירות מילואים ואישרתי לו לשאת נשק פרטי במילואים, אני שותף לאחריות על כושר הקליעה המחורבן שלו. הצל"ש או הטר"ש שהם מנת חלקו הבלעדית ביום יום של נושא הנשק כאזרח היו נופלים גם עלי. הוא היה נחקר ומואשם אודות תוצאות האירוע, ואני הייתי נחקר האם הפעלתי שיקול דעת נכון כשאישרתי את נשיאת הנשק. טעיתי בהפעלת שיקול הדעת - אני הופך לדוגמא עבור קצינים אחרים. אבל אם לא טעיתי בהפעלת שיקול הדעת, ובחנתי את כישוריו באימון במסגרת צבאית גם עם הנשק הפרטי - הוא נותר לבדו עם הטר"ש שלו. אחריות זה דבר שיכול ליפול על יותר מזוג כתפיים אחד.

כשהעמותה לקידום תרבות בנשק חושבת שכל בוגר שירות קרבי 07 או 08 ראוי לשאת נשק באזרחות אני רק מדמיין כמה מהם נוהגים עכשיו בכביש ומפעילים שיקול דעת לקוי, וכיצד אין אף בעל דרגה שישלם את המחיר על ההתנהגות הפוחזת שלהם בכביש. במילואים - במערכת מתוקנת, לא רק הם יתנו דין וחשבון על ההתנהגות הקלוקלת בנהיגה.

אני מבין ומצטער על האקט הפחדני משהו של הבט"פ שמתנה את רוב הרשיונות באישור גורם נוסף. התאחדות הקליעה, רחט מבצעים, סא"ל, וכו' וכו'. לבט"פ יש תקווה קלושה שעוד מישהו ישא בנטל האשמה כאשר בועדת החקירה ישאלו למה נתתם לו נשק - והוא יענה כי סא"ל X חתם עבורו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד