האם אסור להיכנס חמוש לכנסייה ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם אסור להיכנס חמוש לכנסייה ?

על ידי ysd » 11 נובמבר 2017, 20:35

סומכים על משטרה ?
https://news.walla.co.il/item/3110517
ysd כתב:אולי זאת אחת הסיבות.? :lol:
https://news.walla.co.il/item/3110583
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 29 נובמבר 2017, 07:16

לא ממש יודע איפה להתחיל אבל,
בכל מדינה בארץ הפלאות של הדוד טראמפ יש חוקי נשק שונים. ביתי מבצרי הוא לא חוק פדראלי ואפילו במקרים מסויימים לא מדיני. יש מקרים שבקאונטי אחד יהיה מותר דברים שבקאונטי אחר אסור, אפילו באותה מדינה.
כדאי לדעת את החוק טוב טוב לפני שיוצאים למקום שאינו מוכר.
יש הרבה מדינות לדוגמא שלא חייבים להסליק נשק אבל אפשר אם רוצים, יש מדינות שאסור בכלל להסליק וההיפך, יש מדינות שמותר להסתובב ברחוב עם אמ16 חשוף על הגב אבל אסור גם סכין וגם נשק חם.
לגבי הפיגועים,
הפיגועים בארה״ב לפי מיטב זיכרוני נעשו במקומות בהם נשק הוא אסור ״פרי גאן זון״ קלאבים (הגשת משקאות אלכוהוליים), בתי ספר, כנסיות, שדות תעופה (מותר אבל אנשים מעדיפים שלא), בסיסי צבא וכיו״ב. במקומות אלו חייבים האזרחים גם בארה״ב לסמוך על כוחות הביטחון. תנסו לתאר מה היה קורה אם היה איסור נשק בכלל.
בעצם אל תנסו, פשוט תראו מה קורה בשיקגו, ניו יורק וקליפורניה. זה יספק את דעתכם אני מאמין.
השוואה בין ישראל לארה״ב,
נו באמת, 8000000 לעומת 360000000? בואו נדבר באחוזים.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 29 נובמבר 2017, 08:39

אני מאמין שבישראל המצב הרבה יותר חמור, אבל משום מה לא משתקף בתקשורת .
לא מספרים לנו כמעט על מעשי שוד מזויין, פעם / פעמיים בשנה עושים איזו תכנית על גניבות במושבים או על כך שכל ערב נשדדות באלימות תחנות דלק, כספומטים נעקרים, קשישים נשדדים ומוכים, מצניעים את העובדה שבישובים ערביים בתוך הקו הירוק יש ירי בלתי פוסק ופשעים שלמשטרה אין שום מענה.
כמות בלתי נתפשת של נשק בלתי חוקי מכל הסוגים ...
מקובל לחשוב שהתקשורת מחפשת להראות את מחדלי הממשלה ולהציג אותה באור שלילי, אבל במקרה הזה היא לגמרי שותפה להרדמת הציבור.
בארה״ב, בעלי המעמד הבינוני/גבוה, חיים בשכונות בטוחות, עם משטרה או משמר שכונה שדואג שישנו בנחת, הם לא נתקלים בפשיעה המדוברת ולא סובלים ממנה, זו בעיקר נחלתם של החלשים, אחוז ההרוגים ממקרים כמו נושא הפוסט הוא מזערי. עוד לא הזכרתי בכלל את הפשיעה הלאומנית ואת הפיגועים שיש לנו כאן ... שאותם צובעים לנו בצבע אחר, כמו איזו גזירת גורל שאנחנו אמורים להשאיר את הטיפול בה לכוחות הבטחון ולא חלילה לנסות ולהתגונן בעצמנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 29 נובמבר 2017, 20:14

ניר ל כתב:אני מאמין שבישראל המצב הרבה יותר חמור, אבל משום מה לא משתקף בתקשורת .
לא מספרים לנו כמעט על מעשי שוד מזויין, פעם / פעמיים בשנה עושים איזו תכנית על גניבות במושבים או על כך שכל ערב נשדדות באלימות תחנות דלק, כספומטים נעקרים, קשישים נשדדים ומוכים, מצניעים את העובדה שבישובים ערביים בתוך הקו הירוק יש ירי בלתי פוסק ופשעים שלמשטרה אין שום מענה.
כמות בלתי נתפשת של נשק בלתי חוקי מכל הסוגים ...

אני באמת לא מבין מה האינטרס של התקשורת להשתיק את המקרים האלה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 30 נובמבר 2017, 06:16

יכולת הציבור להכיל.
לא מספיק העיסוק סביב טרור ומשפחות פשע עכשיו להעמיס גם עם פלילים?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 נובמבר 2017, 06:54

glock34 כתב:יכולת הציבור להכיל.
לא מספיק העיסוק סביב טרור ומשפחות פשע עכשיו להעמיס גם עם פלילים?

אני חושב שזה נכון בחלקו.
הטרור לא משתולל ברחובות כבר די הרבה זמן. ובמשפחות הפשע המשטרה מטפלת לא רע בכלל. זה כבר ממש לא בכותרות.
התקשורת עסוקה עכשיו רוב הזמן בחקירות סביב ראש הממשלה. ובזמן שהיא לא, מדברים על נושאים אחרים כמו קוריאה הצפונית.

מה שאני מנסה להגיד זה שלתקשורת יש מספיק רוחב פס לכסות את כל הנושא של ביטחון אישי אם הם רק רוצים. כשהם רוצים משהו מספיק הם יודעים איך לפנות רצועת שידור בפריים טיים.

כל הנושא של פשיעה חקלאית, נשק בלתי חוקי במגזר הערבי וביטחון אישי של אזרחים פשוט מושתק במקום להיות בחזית הבמה. אפשר להפוך את זה לאייטם הרבה יותר מעניין מאשר עוד שיגור טיל של קוריאה הצפונית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 נובמבר 2017, 08:34

איתמר, אם אנשים יתחילו לקלוט מה מתרחש סביבם ולחשוש שמישהו ישלוף אותם מהרכב בצומת / ישדוד אותם ביציאה מסניף הבנק/ יכנס אליהם הביתה וימשש להם את הבנות לפני שהוא מסתלק עם הניידים ומפתחות הרכב ...
הם עוד עלולים לדרוש מהמדינה להילחם בפשע או רחמנא לצלאן לדרוש נשק וחקיקה שמתירה להשתמש בו להגנה עצמית. למה זה לא מסתדר עם האג׳נדה של עורכי מהדורות החדשות ? את זה צריך לשאול .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 02 דצמבר 2017, 06:22

בדיוק ככה ניר.
מי שחיפש סיבה, קיבל את מבוקשו.
זה שבישראל חושבים שיש דמוקרטיה וחופש זה דבר אחד, אבל זה שהעובדות מראות אחרת זה כבר משהו אחר לגמרי. ניראה פה למישהו שממשלת ישראל באמת רוצה שיהיה טוב? מה האינטרס? הרי ללא פופוליזם הממשלה לא שווה כלום בעיני הציבור. אם בטחון האזרחים בישראל כל כך חשוב, למה לא מטפלים בדבר שגובה הכי הרבה חיים במדינה? תחבורה ממש לא ביטחון. מחירי המכוניות בישראל הם בין היקרות בעולם, אז מה שכבר בגובה הכיס זה מכוניות בגודל יתוש שבתאונה נמחצות כמו יתוש, ומי שיושב בהן עליו השלום. אבל זה לא מפריע למי שאתם קונים לו מכונית מכספי המיסים. לא רק מיסים מהמשכורת אלא גם 110 אחוז מהמיסים שאתם משלמים בזמן רכישת יתוש (סליחה מכונית). בקיצור, מי שחושב שהמדינה רוצה שהוא יוכל להגן על עצמו או על הסובבים, טועה. זה הורס את האינטרס ויכולת ההפחדה. ומכיוון שרובכם פה יודעים את זה, אז מפחידים את הבורים בנושא לחשוב שאתם אלימים ומסוכנים. חבל.
בדיוק כמו שחוסיין אובמה שנא אקדחים ואת מי שיש לו אותם, אבל לא יכל לעשות יותר מדי בנושא נשקים, מייד שינה כיוון ועשה צרות לעולם התחמושת. אקדחים שיהיו מליון כל עוד אין תחמושת אין אימונים ובסוף גם מה שיש נגמר או מתבלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 דצמבר 2017, 08:17

glock34 כתב:למה לא מטפלים בדבר שגובה הכי הרבה חיים במדינה? תחבורה ממש לא ביטחון. מחירי המכוניות בישראל הם בין היקרות בעולם, אז מה שכבר בגובה הכיס זה מכוניות בגודל יתוש שבתאונה נמחצות כמו יתוש, ומי שיושב בהן עליו השלום. אבל זה לא מפריע למי שאתם קונים לו מכונית מכספי המיסים. לא רק מיסים מהמשכורת אלא גם 110 אחוז מהמיסים שאתם משלמים בזמן רכישת יתוש (סליחה מכונית).

בוא ניצמד לעובדות. כן בישראל המיסוי על רכב הוא שערורייתי. הגודל של המכוניות הוא לא זה שגורם לקטל בכבישים אלא התשתית והאופי של הנהגים.
אירופה מלאה יותר מאיתנו במכוניות מיני וסופר מיני (מה שאתה מכנה יתוש) ואנחנו מובילים בראש הטבלה מבחינת הקטל בכבישים.
אם כל אחד יסע פה על פורד f350 כמו שיש לכל רד נק בארה"ב לא תפתור שום דבר. רק תחמיר יותר את בעיית החניה והצפיפות בכבישים שגם ככה הם סתומים.

הפתרון הוא לסגור את הפיגור שיש לנו היום בתשתיות, להשקיע בתחבורה ציבורית כמו שיש באירופה ולהפחית את מס' כלי הרכב שעל הכביש. הארץ שלנו קטנה מדי בשביל כל המכוניות האלה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 02 דצמבר 2017, 08:19

ניר ל כתב:איתמר, אם אנשים יתחילו לקלוט מה מתרחש סביבם....למה זה לא מסתדר עם האג׳נדה של עורכי מהדורות החדשות ? את זה צריך לשאול .

ובכל זאת יש תשובה לשאלה הזו?
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 02 דצמבר 2017, 13:03

לא יודע לענות.
אולי זו לא אג׳נדה אלא פשוט דעה קדומה שקשורה לחינוך פגום.
כבר סיפרתי שאפילו את אשתי אני לא מצליח להסית מכוון המחשבה הקלוקל.
״נשיאת נשק עם כדור בבית הבליעה !?!״ ״מה פתאום !!! זה ברור שמסוכן!!!״
מנסה להבין מאיפה זה ברור ... ״ככה מסבירים בטירונות ובקורסים״

ואין מה לנסות להתווכח ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 04 דצמבר 2017, 07:48

איתמר אני מסכים איתך חלקית. מכוון שאתה גר בארץ ומתמודד יום יום עם הכבישים יש לך לעומתי את אלמנט הניסיון, ואני לא מתווכח ביחס לתשתיות הלוקות הכבישי ישראל. אבל, זה לא אומר שאם יקלו על האזרח ויורידו את מחירי המכוניות, כולם ירוצו לקנות F150 ראפטור. אני מאמין שרוב הציבור יעדיף SUV או איזה מכונית משפחתית בגודל נורמאלי. ואני גם בטוח שאם תקרא מבחני ריסוק של יונדאי גאטס ותשווה לטויוטה קאמרי, תראה שיש הבדל. אני רק נגעתי בנקודה אחת מאוד ספציפית בכדי להעביר את המסר. כמובן שיש עוד הרבה דברים שניתן לעשות כמו תשתיות, תחבורה ציבורית, חינוך וכיו״ב. אבל אותי פשוט משגעת העובדה שכולם קונים את סיפור הביטחון. לפחות אם באמת היו עושים את זה נכון. 2nd amendment תן לאזרח את היכולת להגן על עצמו (גם מהממשל), ובארץ במיוחד. אז זה מספיק טוב שחייל קרבי יתן 3 שנים מחייו, ואחר כך יוציאו לו אותם לפני שיתנו לו נשק בכדי שיוכל להמשיך להגן על אזרחי המדינה? אין לי בעיה עם רגולציה ואיבחונים, יש לי בעיה בשיטת הבחירה וההתאמה. לי זה לא צועק ביטחון מה לעשות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 דצמבר 2017, 13:16

לפחות אם באמת היו עושים את זה נכון. 2nd amendment תן לאזרח את היכולת להגן על עצמו (גם מהממשל), ובארץ במיוחד

הדבר היחידי שמעניין שלטון הוא להמשיך לשלוט. לא משנה באיזו דרך. גם טובת האזרח לא בדיוק מעניינת אותם.

התיקון השני נולד מהצורה שבה קמה ארה"ב. קבוצה של מהגרים מאירופה שהתיישבו ביבשת ועשו מה בראש שלהם, אין דין ואין דיין.
באישהו שלב הם החליטו שאולי יהיה להם טוב יותר אם יתארגנו כמדינה, אבל לא כולם אהבו את הרעיון.
התיקון השני נולד מתוך פשרה ואילוץ וכדי לאפשר לכל אלה שהעצמאות חשובה להם להכנס לאיחוד.
אם היה אפשר בלעדיו הוא לא היה נחקק.
מאז שהוא נחקק, אין ממשלה שלא מחפשת דרכים יצירתיות כדי לרוקן אותו מתוכן.

באירופה האזרחים היו רגילים לחיות כנתינים של בתי מלוכה כאלה או אחרים עד כמעט תחילת המאה ה20. זכויות? האפשרות להתגונן מהשלטון? זה היה חלום. האזרחים היו אסירי תודה שהמלך מאפשר להם לנשום באופן עצמאי.
ולצערינו מדינת ישראל קמה אחרי 2000 שנות גלות בעיקר מאירופה. עבדים היינו ועבדים נישאר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 05 דצמבר 2017, 06:24

התיקון השני לחוקה דווקא נולד לפני באנגליה (שבאירופה), זכות האזרח להגן על עצמו מפני הממלכה והכנסייה הקטולית.

בתקופת הקמתה של ארצות הברית, החשש מהפיכה צבאית הביא להתנגדות לקיומו של צבא מקצועי, ובמקום זאת להתבססות על מיליציה אזרחית בה שותפים כלל האזרחים אשר יתגייסו עם נשקם במידת הצורך. מגילת הזכויות של וירג'יניה, למשל, קבעה ש: "מיליציה מפוקחת היטב, או מורכבת מתושבי המדינה, מאומנת בנשק, היא ההגנה הראויה, הטבעית והבטוחה למדינה חופשית; יש להימנע מקיום צבא סדיר בעת שלום, עקב היותו סכנה לחירות; ובכל מקרה על הכוח הצבאי להיות כפוף בנוקשות לשלטון האזרחי ומנוהל על ידו"[2].

מנגד עלו דרישות לקיומו של צבא סדיר כדי להגן על המדינה. אולם גם התומכים בצבא סדיר הכירו בסכנתו והציעו מנגנונים למנוע הפיכה צבאית. למשל, בעת הדיונים בעד ונגד כינון חוקה, טענו תומכי החוקה, שכללה זכות של השלטון המרכזי להקים צבא, שגם אם ינסה צבא ארצות הברית להשתלט בכח על תושבי מדינות ארצות הברית, יוכלו תושבי המדינות לגבור בקלות על צבא שסדר הגודל שלו לא יוכל לעלות על 4% מהכח הלוחם של תושבי מדינות ארצות הברית[3].

חוקת ארצות הברית קובעת שהממשלה הפדרלית תורשה להחזיק צבא וכי המדינות תוכלנה לקיים מיליציות אזרחיות בלבד. חובת הדאגה לחימוש המיליציות הוטלה על ממשלת ארצות הברית ולא על המדינות ובכך עלה חשש שממשלת ארצות הברית תימנע מלקיים את חובתה לחמש את המיליציות ותשאיר את המדינות ללא יכולת התגוננות כנגד הצבא הסדיר של ארצות הברית.

במטרה למנוע אפשרות כזאת הוכלל במגילת הזכויות שחוקקה בצמוד לחוקה עצמה, התיקון השני שקבע שלא תוגבל זכותם של האזרחים לשאת נשק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד