רובה הגליל בשימוש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רובה הגליל בשימוש ?

על ידי Ronyo » 11 יוני 2018, 11:52

ניר ל כתב: אז מוכרים אצלכם את כל הדגמים של תבור ?

במדינות החופשיות כל הצבעים והגדלים:
https://iwi.us/product-category/firearms/tavor-x95-firearms/

ניר ל כתב: איך אתה הופך בולפאפ לאקדח ?

בלתי אפשרי, רוב המשחקים נעשים על הפלטפורמה של ה M16.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 13:08

OK
בקישור שצירפת אני רואה שהם משווקים בארה״ב עם קנה באורך מינימלי של 16.5 ״ , בעוד שהגרסה הצה״לית היא עם 15״ .
זה שאתה יכול לקצר אותו בעצמך ברשיון זה אחלה, אבל אני לא רואה שהם נמכרים ככה מהמדף.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 13:20

סיורניק,
אנשי המקצוע לא נמצאים בגדודים ובד״כ גם לא בבסיסי ההדרכה, יש אנשי מקצוע בצה״ל והם יודעים טוב מאד מה קורה לכדור ״לבן״ שנורה מקנה 1:7. מי שמנחה רובאים להשתמש בתחמושת כזו, מעוניין לחסוך כסף ולא חושב שלוחמים רגילים צריכים לדייק לטווחים של מעל 70 מטר.
הוא גם יודע טוב מאד ששום קנה לא יתפוצץ או יותך מירי של כמה מחסניות באוטומט, הצבא העביר את הנשק הזה עינויים קשים לפני שאישר אותו. אם היית יורה כמה מחסניות רצוף מ m-16 ישן אז כדורים יכלו להתבשל בבית הבליעה, זה כן.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 11 יוני 2018, 15:26

אם הייתי נתקל בארבעה מחבלים כשהנשק בבודדת הייתי מעביר לאוטומט ? אני בספק רב, זה דורש מחשבה תחילה ולא אינסטינקטיבי אם אתה לא מתרגל את זה. אוטומט נראה לי שימושי יותר כשהמטרות לא נראות וצריך לכסות שטח כדי להגדיל את סיכויי הפגיעה. אולי גם למטרה מקובצת, אבל אז הסכנה שתמצא את עצמך מולם בגמר תחמושת כשלא כולם נפגעו היא יותר גדולה.

אוטומט זו אופציה מצויינת עבור מטרה מקובצת כמו חוליה של 4 מחבלים.

קליעה למטרה היא רק אלמנט אחד מתוך הרבה מאד אלמנטים בלחימה.

לאלוף העולם בקליעה למטרה באקדח, אין שום סיכויים לנצח בקרב רחוב מול גנגסטרים שזה מה שהם עושים כל החיים שלהם.
לפני שאותו אלוף יבין מה קורה הם יגיעו אליו ויתקעו בו כדור מטווח אפס.

אנחנו התאמנו המון בירי באוטומט. גם בצרורות קצרים בהסתערות, וגם בצרורות ארוכים ומכוונים לטווחים של 20-30 מטר.
בתנועה מבצעית הנשק היה תמיד באוטומט (זו גם האופציה הראשונה בנצרה של הקלצ'ניקוב ולא סתם).

כי כשאתה נתקל, אחת הבעיות הגדולות היא להבין מאיפה יורים עליך ואתה צריך להגיב מהר וחזק.
בהרבה מקרים אתה בכלל לא קולט שיורים עליך עד שאחד מחברי הצוות שלך נפגע ונופל.
במקרה הזה מכת אש בכיוון הכללי קונה לך את אותן שניות יקרות בהן אתה יכול לתפוס מחסה ולהתחיל להבין מי נגד מי ואיך להתמודד עם המצב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 יוני 2018, 15:33

ניר ל כתב:ללוחמים שמסוגלים להפעיל שיקול דעת השאירו את ה M-4 .

הבעיה היא שבמלחמה צה"ל זורק את כולם לחזית ללא שום הבדל דת גזע ומין.

גם את אותם חיילים ש"לא מסוגלים להפעיל שיקול דעת".
אם זה חיילי שריון, גולני וגבעתי.
אם זה הנדסה קרבית, ואם זה תומכי לחימה למיניהם כמו אנשי חימוש, קשר, ואספקה.

בצוק איתן הבת הצעירה שלי הייתה על הגדר כמה מאות מטר מהמנהרה של נחל עוז.
אהה... כן... לכולם היה שם מק פורק בנשק ועד ההתקלות הזו אסרו עליהם להסתובב עם מחסנית בכלי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 11 יוני 2018, 17:17

כמו שאמרתי, התו״ל משתנה מתקופה לתקופה ומצבא לצבא, אתה התאמנת לקראת היתקלות עם קומנדו סורי או חי״ר מצרי, מאיזה נשק אגב יריתם צרורות באימונים ? גליל ? - הוא למשל נופק לצה״ל כמקלעון עם דורגל שחותך גדרות תיל ופותחן בקבוקי טמפו, עד שהגיע אלינו בשנות התשעים כבר לא היה לזה זכר והחלק החשוב בו היה דווקא הקת כדי לתת איתה מכות. היום האיום הוא בתת הקרקע ,האויב מתחבא בין פעילת שלום אנרכיסטית לילד בן 5 בתוך בית חולים של אונר״א ולחיילים בכלל אסור לירות אש חיה. אחרי התמונות מהאירועים האחרונים של המתפרע שספג רימון גז לתוך הפרצוף , גם את זה לא יאפשרו ... יש לבת שלי כמה אקדחי בועות סבון מיום העצמאות, כנראה שבקרוב זה יהיה הנשק התקני, כי שמעתי שהבט״פ עסוק כרגע בלהוציא תקנה חדשה שגם זה דורש רשיון.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 11 יוני 2018, 20:16

הצבא הפסיק להיות "הצבא" בזמן שצצו המונחים תו"ל, דפ"א וכ"ו , והפך לקובץ דפים, אם חסר דף או משהו השתבש,, הלך עלינו..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Warlord » 11 יוני 2018, 20:21

ניר ל כתב:כמו שאמרתי, התו״ל משתנה מתקופה לתקופה ומצבא לצבא, אתה התאמנת לקראת היתקלות עם קומנדו סורי או חי״ר מצרי, מאיזה נשק אגב יריתם צרורות באימונים ? גליל ? - הוא למשל נופק לצה״ל כמקלעון עם דורגל שחותך גדרות תיל ופותחן בקבוקי טמפו, עד שהגיע אלינו בשנות התשעים כבר לא היה לזה זכר והחלק החשוב בו היה דווקא הקת כדי לתת איתה מכות. היום האיום הוא בתת הקרקע ,האויב מתחבא בין פעילת שלום אנרכיסטית לילד בן 5 בתוך בית חולים של אונר״א ולחיילים בכלל אסור לירות אש חיה. אחרי התמונות מהאירועים האחרונים של המתפרע שספג רימון גז לתוך הפרצוף , גם את זה לא יאפשרו ... יש לבת שלי כמה אקדחי בועות סבון מיום העצמאות, כנראה שבקרוב זה יהיה הנשק התקני, כי שמעתי שהבט״פ עסוק כרגע בלהוציא תקנה חדשה שגם זה דורש רשיון.

תהיה רגוע אחי ארוע כזה של רימון גז בכינון ישיר קורה פעם בשנה מינימום. בדוק
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 11 יוני 2018, 20:28

Archer750 כתב:
Warlord כתב:
Ronyo כתב:עוד דבר שמציק לי,
האם זה נכון שבתבור הצהלי לא קיים מצב אוטומט, רק בודד ונצור ?

:lol:
לפעמים מעניין אותי כמה לוחמים יש כאן?
כמה קצינים לוחמים?
אני מדבר על אלה שלא נלחמו עם עוזי אלא מהצעירים יותר.
אני גדלתי בצהל של שנות ה 90. לי ידוע שתו״ל היבשה הצה״לי (בכמה עשרות השנים האחרונות) אינו כולל ירי באוטומט ברמת הפרט.
אני בוגר יחידה מובחרת. בין השאר ירינו באוטומט כמה שרצינו כדי להשתעשע סטטית במטווח. עדיין, זה לא חלק מהתו״ל. גם בתמרון חי״ר רגיל למיטב ידיעתי ומידע שנרכש הן בקורסים פיקודיים ואחרים והן בשדה, יש מאגיסט ונגביסט וכו׳ אבל ברמת הפרט אין ירי באוטומט. אז למה ולמי זה כל כך ״מפריע״ שבתבור ״אין״ מצב אוטומט?

צוער שהעלה את השאלה מדוע אנחנו לא יורים צרורות כמו החיילים האמריקאיים בזמנו זכה לתשובה הבאה (כמו כל דבר בצבא היא התחלקה לשלוש):
-חיסכון בתחמושת במצבי אמת.
- צמצום הפגיעה בחפים מפשע / נזק משני.
-אנחנו לא פלנגות....

הצחוק בהתחלה הוא כי בתבור יש עדיין ולמרות כל האמור לעיל גם מצב אוטומט.

החידה היא לא למה בתבור אין מצב אוטומט (כי יש!) אלא למה במקלעי נגב יש מצב בודדת ? פרס לזוכים

לי מפריע שאין אוטומט במיקרו מסיבה פשוטה: המיקרו תבור הוא אחד הנשקים שהכי פחות רותעים בירי. זה נכון שירי באוטומט הוא לא יעיל ברוב המקרים, אבל יש מצבים שבהם אוטומט זה הפתרון הטוב ביותר, לדוגמא בהתקלות בטווח אפס במספר חמושים (סיפור ששמעתי על קצין שנתקל ב4 חיזבאלונים בטווח של מטרים ספורים בלבנון השניה, העביר לאוטומט והוריד את כולם {לא יודע אם מאומת}), או המקרה של הקצין הדרוזי שהוריד את המחבלים בפיגוע בציר המתפללים ב2002.
למה לא להשאיר את האפשרות הזו? אני הייתי אחד המחזורים האחרונים בנח"ל שהשתמשו בM4, ולמרות שהיתה אופציה לאוטומט מעולם לא השתמשנו בה (למעט התנסות פיראטית פרטית בתרגילים), ככה שהחינוך לשימוש בבודד עובד.

לגבי מצב בודד בנגב- למיטב ידעתי זה כדי לאפשר איפוס בצורה נוחה, ככה שלא צריך לטעון כל פעם כדור אחד כמו שעושים במאג.

שלילי . זו לא הסיבה. הנגב מקלע ייעודי תוצרת ישראל / תע״ש. יוצר לפי דרישות הלקוח. הסיבה למצב בודדת בנגב היא כי לפי התו״ל (כמעט מילה גסה פה) הנגביסט אמור להיות מסוגל להשתמש בנגב גם כנשק אישי. אם נגמר התוף טוענים מחסנית כמו ברוס״ר והמשחק נמשך. למי שלא ידע הנגב מקבל גם הזנה ממחסנית ברזל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Ronyo » 11 יוני 2018, 20:34

ניר ל כתב:OK
בקישור שצירפת אני רואה שהם משווקים בארה״ב עם קנה באורך מינימלי של 16.5 ״ , בעוד שהגרסה הצה״לית היא עם 15״ .
זה שאתה יכול לקצר אותו בעצמך ברשיון זה אחלה, אבל אני לא רואה שהם נמכרים ככה מהמדף.

כן סמתי לב, כנראה לא בא להם להתעסק עם הבירוקרטייה לאחוז כזה קטן של מכירות, בפעם אחרונה שרשמתי רובה קצר קנה לקח לי שמונה חודשים לקבל את התעודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rel » 12 יוני 2018, 07:54

תתקנו אותי אם אני טועה
המציאות המשתנה היא לא בדיוק הסיבה להשאיר אוטו'?
גם אם נצא מנק' הנחה (שאני לא מסכים אליה) שאוטו' כרגע מיותר, עצם זה שעוד כמה שנים תנאי הטח יהיו אחרים לגמרי לא מספיק כסיבה להשאיר את כל האופציות פתוחות?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 12 יוני 2018, 09:40

נראה שכולנו חושבים שהיה נכון להשאיר את האופציה הזאת, גם אם היא לא בשימוש ולא מתורגלת.
כמו שנכון להשאיר את כוונות הברזל מאותן סיבות. זה המשך המגמה של סירוס הלוחמים ושלילת שיקול הדעת.

המתכננים מחליטים להסיר את אחריות החיילים למצב הנשק ע״י מק פורק, להגביל את טווח הירי לעשרות מטרים בלבד, להכשיר לוחמים על מערכות נשק שונות, לבטל את האפשרות לירי אוטומטי ...
בסופו של דבר כשפורצת מלחמה, היא לא דומה בד״כ למה שצפינו, זורקים את כולם לשטח עם כל מה שניתן לגרד מהימ״חים, לא אתפלא אם גם רובי גליל יצוצו משם לשאלת פות״ש.
אף אחד לא מבטיח לנו שמחר לא יצליחו לרצוח את א-סיסי במצריים ואנחנו לא נצטרך להזרים כוחות לסיני כדי לרדוף את דאע״ש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Ronyo » 12 יוני 2018, 09:48

ניר, אני אתך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 12 יוני 2018, 10:43

בעיות בגבול מכסיקו? %%$0077
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 12 יוני 2018, 11:08

ניר ל כתב:כמו שאמרתי, התו״ל משתנה מתקופה לתקופה ומצבא לצבא, אתה התאמנת לקראת היתקלות עם קומנדו סורי או חי״ר מצרי, מאיזה נשק אגב יריתם צרורות באימונים ?
היום האיום הוא בתת הקרקע ,האויב מתחבא בין פעילת שלום אנרכיסטית לילד בן 5 בתוך בית חולים של אונר״א ולחיילים בכלל אסור לירות אש חיה. אחרי התמונות מהאירועים האחרונים של המתפרע שספג רימון גז לתוך הפרצוף , גם את זה לא יאפשרו ... יש לבת שלי כמה אקדחי בועות סבון מיום העצמאות, כנראה שבקרוב זה יהיה הנשק התקני, כי שמעתי שהבט״פ עסוק כרגע בלהוציא תקנה חדשה שגם זה דורש רשיון.

קלאצ' רוסי מקורי, וכנ"ל ב-RPD בתור מקלע קל. בזמנו המיני מי והנגב לא היו קיימים.
ושוב העניין הוא לא ירי באוטומט, אלא בחלוקה של נשק מסורס לחיילי צהל ונטילת שיקול הדעת מהם.

באיום התת קרקעי, ירי באוטומט הוא מעולה, כיוון שזו התמודדות בטווחים קצרים של כמעט אחד מול אחד.
באה מולך קבוצה של לוחמים במנהרה, אין שום בעיה לשחרר עליהם צרור מדוייק ומכוון כי אין שם לא ילדים, לא כתבים ולא אונר"א.

מעל הקרקע, בזירה יותר מורכבת, עומדת לרשותך האפשרות של ירי בבודדת או לא לירות בכלל.
ואם יוצאת פתאום מולך מתוך פתח של מנהרה קבוצה של מחבלים, אתה יכול להחליט לירות לעברם באוטומט אם אתה חושב שזה הדבר הנכון ביותר לעשות.

בכל מקרה יש לך את אפשרות הבחירה.
מה שיקרה בסוף הוא מה שקרה במלחמת יום הכיפורים. שחיילי צהל יצטיידו בנשק שלל של האויב.
כי בנשק שלהם אין שום מגבלות, לא מק פורק, ולא עורך דין צמוד לכל מ"פ.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד