מה אומר חוק כלי הירייה בנוגע לתנועה עם כדור בקנה ???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי volunteer » 14 יוני 2003, 19:25

וואללה נכון, זה ניראה הגיוני, לא ? אי אפשר סתם ככה לפסול, לא ככה ?

:)
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי יעקב » 14 יוני 2003, 19:42

טוב

בקשר לשטייר , סתם התלוצצתי . לא גבשתי עליו דיעה . ולהמליץ על הזיג כשלי (ללא נצרה) לא התחשק לי :) . בנוסף, ההמלצה שלי על גלוק כברירת מחדל עדיין בעינה עומדת.

בקשר לדיון ההוא : אני עדיין חושב שידית דריכה קדמית אינה הנדסת אנוש טובה ומהסיבות שכתבתי, למרות שבעזרת מעט תרגול אפשר להתרגל אליה.

ה"עובדות " הרלווטיות ששכנעו לקבל את ידית הדריכה "כרע הכרחי" לטובת יתרונות אחרים, התמסמסו בדיון וקבלו חשיבות אפסית וחבל.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 14 יוני 2003, 19:52

יעקב.

על מנת שלא נפתח את הסאגה ההיא מחדש, אני אעבור ישר לסוף.

קח על עצמך לפחות חצי.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Webart » 14 יוני 2003, 19:54

doron-30 כתב:ידידי הקולונל

למה לא תחשוב הפוך :?:

בו ואני אתן לך נקודה למחשבה , אולי המהנדס שתכנן גם ,את הגלוק וגם את
השטייר ,הבין לבסוף את כל הפדיחות שעשה בגלוק , ואז תיקן בשטייר.

אינני יודע מאין ההנחה שאותו מהנדס תכנן את שניהם, ולו רק מהסיבה שגסטון גלוק עיצב את הגלוק המקורי, והמרחק ממנו ועד לגלוק של ימינו הינו אפסי לחלוטין.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי חנן אוחיון » 14 יוני 2003, 20:00

יעקוב ידידי
מפני שחברי המלומדים העלו תרחישים והסברים נכונים ומפני שהסברתי בדבריי את האסכולות
השונות כל אשר נותר לי לתת תרחיש פשוט ודע לך התרחישים הפשוטים הם לב ליבו של העיניין
יותר אנשים נפגעים מ"תרחישים פשוטים" מעט מאוד בתרחישים מסובכים "קרבות טרור סטייל הסרטים" ולכן העדפתי דוגמא זאת כל אחד לצערי מדבר מהמקום שכואב לו אתה ידידי תבחר את התרחיש המתאים לך.אני תקווה שהטובים ישרדו עקב דברי חברי המלומדים ואם הערותינו הוסיפו מעט שיקול דעת דיינו.
תראות
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי fiveseven » 15 יוני 2003, 08:12

גם אם נכון הסיפור על המהנדס שערק מגלוק ופיתח את השטייר - למה זה רלוונטי?!

האם המבנה של הגלוק כל כך מורכב ומסובך שרק המהנדס שתיכנן אותו יכול ליצור אקדח חדש המבוסס עליו?

גלוק זה לא מטוס קרב סודי וחדשני כל בעל מקצוע סביר בתחום העיבוד שבבי והזרקת פלסטיק יכול לשחזר אותו - אם כי אולי עם פשרה קלה באיכות החומרים, והפטנטים - פג תוקפם מזמן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 15 יוני 2003, 11:25

ליעקב

אם אתה מחפש סטטיסטיקות, אזי הקביעה שלך ש"תנועה עם כדור בקנה עם שטייר עדיפה" - נכונה בהחלט

(כלומר, אם כבר לנוע בניגוד להמלצות עם כדור בקנה, עדיף שזה יהיה בשטייר שבו יש סיכוי גדול בהרבה להנצל מפליטה - עקב מעצורי ההזנה... :wink: ).

לגבי הקביעה שלך שאתה כבר עשרות שנים הולך עם כדור בקנה ולא נפגעת - אשריך (אפשר גם לחצות כביש באור אדום מיליון פעם ולא להדרס).

אני מניח שלא הצלחנו לשכנע אותך ולכן אני רק מבקש ממך באופן אישי:

אנא, אל תמליץ על השיטה שלך לחבריך. אם חלילה אחד מהם יפלוט כדור (עקב נפילה, התפסות הנשק בענף, תאונת דרכים או מכל סיבה אחרת, המצפון שלך ייסר אותך עד סוף ימיך.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי יעקב » 15 יוני 2003, 13:09

שרקן כתב:ליעקב

אני מניח שלא הצלחנו לשכנע אותך ולכן אני רק מבקש ממך באופן אישי:

אנא, אל תמליץ על השיטה שלך לחבריך. אם חלילה אחד מהם יפלוט כדור (עקב נפילה, התפסות הנשק בענף, תאונת דרכים או מכל סיבה אחרת, המצפון שלך ייסר אותך עד סוף ימיך.

לשרקן

הדיון בנושא הבטיחות הינו היפותתי . באשר להמלצה , אינני ממליץ לכאן או לכאן מהסיבות שהזכרת . לשאלה ישירה בנושא, תשובתי היא :מקובל בארץ לא לשאת כדור בקנה ואני במיעוט.

בהערכה רבה
יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יעקב » 15 יוני 2003, 13:19

שכחתי לציין, שבניגוד לאמור לעיל , יש מקרים קיצונים!!! בהם אני כן חורג ממנהגי וממליץ לכאן או לכאן . ובדרך כלל מדובר על אי נשיאת כדור בקנה .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 15 יוני 2003, 14:10

מסתבר שהויכוח על כדור-בקנה-כן-או-לא הוא מר וקשה כמעט כמו הויכוחים מה עדיף - תופי או אוטומאטי, או לחילופין מזכיר את הויכוח הנצחי - ירי בצרור כן או לא. מסתבר שבדומה לשאר הויכוחים הקלאסיים שמניתי, השאלה היא לא "האם" אלא "מתי". השונות היא בסיטואציה. יש מצבים בהם תנועה עם כדור בקנה היא מחוייבת המציאות, ויש מצבים בהם היא מתכון בטוח לאסון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 16 יוני 2003, 10:55

יובל כתב:מסתבר שהויכוח על כדור-בקנה-כן-או-לא הוא מר וקשה כמעט כמו הויכוחים מה עדיף - תופי או אוטומאטי.

הערה קטנה : אקדח תופי, שכל התוף מלא כדורים בעצם הוא אקדח עם כדור בקנה .

יובל כתב:. מסתבר שבדומה לשאר הויכוחים הקלאסיים שמניתי, השאלה היא לא "האם" אלא "מתי". השונות היא בסיטואציה. יש מצבים בהם תנועה עם כדור בקנה היא מחוייבת המציאות, ויש מצבים בהם היא מתכון בטוח לאסון.

אני מקווה שאינך מונה מצב שלישי, מצב שבו האדם משנה חדשות לבקרים את צורת נשיאתו . מצב זה מסוכן לעין ערוך משני המצבים שדנו בהם לעיל .

בקשר לסיכומך את הדיון , אני לא חושב הסיכום נגע בנקודה הנכונה . הדיון נסב על הקשר בין הבטיחות לבין צורת נשיאה ללא קשר לסיטואציה וללא קשר ליחסי הגומלין עים החברה (לפחות מצידי שלי).

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 17 יוני 2003, 14:04

יעקוב - לגבי ההערה שלך בנוגע ל"תופי" - הבאתי את זה בתור דוגמה. לא צריך למתוח דוגמאות עד אינסוף. די לי בכך שהבנת (או לא הבנת, במקרה זה) את הרעיון הכללי.
לגבי ההערה השנייה - למיטב הבנתי, הויכוח היה הרבה יותר מהותי, ועסק בהחלט ב"האם". התגובה שלי היתה בהתאם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 17 יוני 2003, 22:19

שרקן כתב:ליעקב

אם אתה מחפש סטטיסטיקות, אזי הקביעה שלך ש"תנועה עם כדור בקנה עם שטייר עדיפה" - נכונה בהחלט

(כלומר, אם כבר לנוע בניגוד להמלצות עם כדור בקנה, עדיף שזה יהיה בשטייר שבו יש סיכוי גדול בהרבה להנצל מפליטה - עקב מעצורי ההזנה... :wink: ).

אמיר ידידי, אני לא כ"כ מסכים עם דבריך, משום ששטייר עם כדור בקנה ונצור, הוא יותר בעייתי מכלי נשק אחרים. וזאת משום שכדי לפתוח את הניצרה, יש צורך להכניס אצבע לשמורת ההדק.

אבל אני בהחלט מסכים איתך שבכל נשק יש מעצורי הזנה (חוץ מגלוק) 8)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 17 יוני 2003, 22:24

סלבו,

הנצרה בשטייר נמצאת בקרבת ההדק, מהסיבה המאוד פשוטה שאת הנצרה יש לפתוח לפני הירי ולא בזמן אחר. מיקומה, הגיוני מאוד. אין שום סיבה להכניס אצבע/ות לשמורת ההדק אם לא מתכוונים לבצע ירי, וכמובן לאחר שהכוונות על המטרה שזוהתה בבירור.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד