+P+?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת +P+ חייבת להיות מסומנת על האריזה ע"מ ליידע את המשתמש שהתחמושת יוצרת לחץ מוגבר (+20%). יש תחמושת 9 מ"מ עם קליע של 147 גריין שהיא לא P+ או +P+ ויש אפילו תחמושת כזו שהיא עם לחץ מופחת (תחמושת תת-קולית לשימוש עם עמעמים).
יריחו פולימרי בנוי ממחלק פלדה וגוף פולימרי. קנה ארוך מוציא קליע במהירות מוגברת. הקנה של היריחו הוא קנה משובח (פוליגוני) ועומד בלחץ של +P+.
קנה ארוך+תחמושת +P+ = רתע מירבי.
לדעתי צירוף כזה יוצר עומס מוגזם על הגוף כי המחלק יכה בו בעוצמה בסוף התנועה לאחור.
כדי לא להרוס את הגוף, צריך להחליף את הקפיץ המחזיר בקפיץ חזק יותר ע"מ לספוג את עודף הרתע לפני שהצינה חובטת בגוף!
יריחו פולימרי בנוי ממחלק פלדה וגוף פולימרי. קנה ארוך מוציא קליע במהירות מוגברת. הקנה של היריחו הוא קנה משובח (פוליגוני) ועומד בלחץ של +P+.
קנה ארוך+תחמושת +P+ = רתע מירבי.
לדעתי צירוף כזה יוצר עומס מוגזם על הגוף כי המחלק יכה בו בעוצמה בסוף התנועה לאחור.
כדי לא להרוס את הגוף, צריך להחליף את הקפיץ המחזיר בקפיץ חזק יותר ע"מ לספוג את עודף הרתע לפני שהצינה חובטת בגוף!
עוד מידע על קנים בכלל ופוליגוניים בפרט:
אשכול על שחיקת קנים: (החלק על פוליגוניים/סטנדרטים מופיע בתחתית העמוד הראשון)
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=1094&postdays=0&postorder=asc&start=0
קישור לכתבות על סלילי קנה (יש שם הסברים על פוליגוניים ותמונות):
http://www.firearmsid.com/A_bulletIDrifling.htm
אשכול על שחיקת קנים: (החלק על פוליגוניים/סטנדרטים מופיע בתחתית העמוד הראשון)
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=1094&postdays=0&postorder=asc&start=0
קישור לכתבות על סלילי קנה (יש שם הסברים על פוליגוניים ותמונות):
http://www.firearmsid.com/A_bulletIDrifling.htm
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
ל-higt power:
אמנם נכון שלאקדח עם קנה קצר יש קפיצת קנה מודגשת כלפי מעלה, המכונה MUZZLE FLIP, בהשואה לדגם מקביל עם קנה ארוך יותר, אבל אני התכוונתי לרתיעה לאחור (שהיא תלויה במכפלת משקל הקליע במהירות הלוע חלקי משקל האקדח). הרתיעה לאחור היא זאת שפוגעת בגוף האקדח.
ARSH לא התקוונתה לקנה קצר במקרא
קנה קצר רתע מרבי
אמנם נכון שלאקדח עם קנה קצר יש קפיצת קנה מודגשת כלפי מעלה, המכונה MUZZLE FLIP, בהשואה לדגם מקביל עם קנה ארוך יותר, אבל אני התכוונתי לרתיעה לאחור (שהיא תלויה במכפלת משקל הקליע במהירות הלוע חלקי משקל האקדח). הרתיעה לאחור היא זאת שפוגעת בגוף האקדח.
קליע שנורה דרך קנה ארוך (6 אינטש) יוצא במהירות לוע גבוהה יותר מאשר אילו נורה דרך קנה קצר (3.5 אינטש) עם תחמיש זהה.
הרתע לאחור תלוי במכפלה של משקל הקליע במהירותו. לכן קנה ארוך באותו אקדח יוציא את הקליע במהירות לוע גבוהה יותר ועם רתיעה חזקה יותר לאחור.
דרך אגב:
באקדח פולימרי הרתיעה לאחור מודגשת יותר בהשואה למודל זהה הבנוי כולו מפלדה. לכן משקל האקדח תורם ליציבות בירי רצוף, חוץ מזה שאקדח מפלדה עומד יותר טוב בעומסים של תחמושת +P או +P+.
הרתע לאחור תלוי במכפלה של משקל הקליע במהירותו. לכן קנה ארוך באותו אקדח יוציא את הקליע במהירות לוע גבוהה יותר ועם רתיעה חזקה יותר לאחור.
דרך אגב:
באקדח פולימרי הרתיעה לאחור מודגשת יותר בהשואה למודל זהה הבנוי כולו מפלדה. לכן משקל האקדח תורם ליציבות בירי רצוף, חוץ מזה שאקדח מפלדה עומד יותר טוב בעומסים של תחמושת +P או +P+.
באקדח פולימרי הרתיעה לאחור מודגשת יותר בהשואה למודל זהה הבנוי כולו מפלדה
אם אני לא טועה (ואני די בטוח שאני לא) המסגרת הפולימרית סופגת חלק מהרתע שמסגרת פלדה
לא סופגת ולכן באקדח פולימרי דווקא הרתע חלש יחסית לאקדח מאותו דגם אך עשוי פלדה
עם זאת אני מקבל את טענתך שיש מקום למשקל האקדח בהתייחס ל'קפיצה' שהוא מייצר בזמן ירי
ולכן נשאלת השאלה היכן הגבול שבין משקל נמוך מחד ליתרונות המסגרת הפולימרית מאידך ?
על זה אין לי תשובה ואודה למי שיודע ויחלוק עימנו את הידע.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
הגבול נקבע ע"י כח הלפיתה של היד שאוחזת באקדח. צריך מיומנות רבה כדי לירות באקדח קל עם פקטור גבוה. חוץ מרכישת האקדח צריך להשקיע באימון בירי, כולל חיזוק שרירי כפות הידיים. מי שיש לו אחיזה יציבה יכול לדייק בירי גם עם אקדח תופי 0.357 מגנום קצוץ קנה.
לא כל האקדחים הקלים זהים. יש כאלה שהגוף בנוי מסגסוגת קלה ואפילו אלומיניום ואז הגוף לא יותר גמיש מגוף פלדה. גלוק למשל בנוי מפולימר פלסטי גמיש ואפשר להרגיש את הגמישות בקת, כאשר המחסנית מחוץ לאקדח. יש אקדחים פולימריים קשיחים ובהם אין ספיגת רתע בזמן הירי.
לא כל האקדחים הקלים זהים. יש כאלה שהגוף בנוי מסגסוגת קלה ואפילו אלומיניום ואז הגוף לא יותר גמיש מגוף פלדה. גלוק למשל בנוי מפולימר פלסטי גמיש ואפשר להרגיש את הגמישות בקת, כאשר המחסנית מחוץ לאקדח. יש אקדחים פולימריים קשיחים ובהם אין ספיגת רתע בזמן הירי.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד