שכנעתם אותי ללכת עם נשק לא מוסלק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ראובן טל » 23 יוני 2003, 22:30

קולונל, עזוב אותנו עכשיו מסדרות חינוך. בבקשה.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 23 יוני 2003, 22:32

סידרת חינוך ?! :shock:

מתקיים כאן דיון שכולו נשען על כירעי תרנוגלת כיוון שאף אחד מן הדוברים לא יכול להוכיח
ולו פרומיל מטיעוניו הלוגיים וההגיונים אבל מה, כל אחד מגן על עמדתו בחירוף נפש ומוכן
להישבע בנקיטת חפץ שהם הם האמת לאמיתה...

אז סידרת חינוך או ניסיון לבנות דיון עם בסיס הגיוני ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ראובן טל » 23 יוני 2003, 22:35

אין כאן דיון הגיוני. לא הייתי מחבל ואני לא יודע מה עובר לו בראש. אני גם לא יודע אם כל המחבלים מגיבים אותו דבר.
ננ"ת קנה סכין יפנית והוא החליט לא להסליק אותה. זכותו.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 23 יוני 2003, 22:43

ננ"ת (אני כותב ככה לא על מנת להעליב, אלא על מנת לקצר את ההקלדה :wink: ).
גם אני מצטרף לדעה שהנשק אמור להיות מוסלק ככל האפשר ולא גלוי וזה מכמה סיבות (שהן רק לפי דעתי):

א. כמו שאמרו לפניי, נשק גלוי מסמן עליך מעין מטרה לגורם העויין ,מטרה שאומרת "פגע בי קודם, על מנת שלא אפריע לך להמשיך".
ב. כנושא נשק גלוי אתה יותר חשוף לנסיונות לחטיפת נשק (פלילי או חבלני, לא משנה).
ג. אתה יותר חשוף להטרדות של האנשים הסובבים אותך וחלילה בזמן ויכוח ( בתור בבנק, בכביש וכו') הדבר עלול לשמש נגדך.

לגבי סעיף ג', כבר שמעתי על מקרה אמיתי שנהג מונית הסיע כמה חבר'ה ובסוף הנסיעה הם התווכחו על המחיר, הויכוח נעשה לוהט ועקב כך החבר'ה רצו לנקום בנהג, הם פנו למשטרה והתלוננו על הנהג שהוא איים עליהם עם האקדח שלו. בחקירה התברר שהוא לא ביצע זאת והחבורה הודתה שבדתה זאת.
מה שאני מתכוון , אתה אף פעם לא יודע מתי הנשק יופנה נגדך ולאיזה מצב תקלע שבו הנשק ישמש לך כנגדך ולא בהכרח במובן הפיזי.
קצת אקצין ואומר , מספיק שאתה תרצה לסדר את הנשק בנרתיק ואדם אחר יראה זאת, המצב עלול להגיע לכך שהוא יחשוב שאיימת עליו,,,

אז לסיכום, נשק- במידה ואפשר, מוסלק.

:)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נשק נשק תרדוף » 23 יוני 2003, 22:52

למרות שהאל"מ לא מסכים איתו, אסכים איתו בדבר אחד, שהוא העיקר :
הדיון הינו על דיעות אישיות ונטולות ביסוס מדעי, לשני הכיוונים (לא הייתי מקצין עד כדי פרומיל :)).

אשלב את סעיף א' מהתגובה הקודמת :

"כמו שאמרו לפניי, נשק גלוי מסמן עליך מעין מטרה לגורם העויין ,מטרה שאומרת "פגע בי קודם, על מנת שלא אפריע לך להמשיך."

וכעת אמקד את הדיון, ע"מ שלא יתבדר (יותר)

הציטוט שהבאתי הוא הקריטי, זוהי עמדה אחת,
העמדה השניה היא שזה לא "פגע בי קודם", אלא, "לך למקום אחר, היכן שניתן להרוג יותר, ללא הפרעה", במיוחד בפיגוע ירי.

השאלה מי צודק, מכיוון שאין אמת אבסולוטית, ויש מחבלים בלי ואפי שונה,
פחות קר מזג / יותר חם מזג.

לדעתי זה נוטה לכיוון של "חפש מקום מתאים יותר", וכבר היו דברים מעולם.

על ידי ACSman » 23 יוני 2003, 23:05

ננ"ת,

בנושא בקשתך אלי להביא נתונים, אניח כי דבריך נכתבו במשובה ובדיחות הדעת...
הרי לטענתך אתה אדם הגיוני, כך שהנחה לוגית מתבקשת היא שלא באמת תרצה שנביא נתונים מסוג זה קבל עם ועולם מעל דפי אתרנו, נכון?
(וזאת מבלי לפגוע בזכותם של מנהלי האתר להסיר כל חומר אשר עלול על דעתם להיות לא מתאים לפרסום מסיבות אלו ואחרות... נכון Webby ושאר חברינו מחבר המנהלים? :wink: )

אקיש מדבריך בנוסף כי אתה ישראלי המתגורר בארצנו, ולכן אך הגיוני הוא כי שירתת בעברך שירות בטחוני זה או אחר (כמובן אם גילך מאפשר זאת) כך שנהירות לך הסיבות לאי חשיפת חומר מעין זה באתרנו הטוב והמיטיב...
ארשה לעצמי להקיש ולהניח כי כבודו משרת מדי פעם על פי קריאה את המולדת בדרך שירות זו או אחרת, ולכן במידה ובמהלך שירותך הבא, תשאל אולי תענה, כמובן אם מקום שירותך את המולדת נמצא ברשימות התפוצה לנתונים מעין אלו שהוזכרו וכי אתה בעל הסיווגים המתאימים.

למען הסר ספק ידידי, אין דברי נכתבים על מנת לעקוץ או לפגוע בכבודו, אלא רק למען הדגשת הדברים.

לכן ידידי אל נא לך להרגיש חובה להסיק מסקנות לוגיות והגיוניות מכל דבר בחיים, הרי אך הגיוני הוא כי אדם לוגי והגיוני ככבודו יודע כי בחיים ישנם דברים כאקסיומות, אמונה ודבר הממונים אשר לא תמיד מלווים בנתונים והוכחה הגיונית או לוגית, אלא הדברים פשוט קיימים ומקובלים על כל אדם לוגי / הגיוני כנכונים (לפחות עד שיוכך אחרת)

ואנא, בוא לא ניכנס לוויכוחל תאולוגי בנושאי אמונה...
שא ברכה ותצלח דרכך בכל אשר תלך
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נשק נשק תרדוף » 23 יוני 2003, 23:12

אשמח להכנס לדיון תאולוגי, 2 חברי חברו בתשובה לצערי, כך שאני מנוסה -
אבל מנהלי הפורום לא ממש יאהבו זאת :twisted: , אז נוותר.

בנוגע להבאת נתונים, לא כל הנתונים מסווגים (למרות שאוהבים להצמיד סיווג גבוה על כל דבר שזז).

הסיפא של דברי טוען בפשטות, שהמחבל הממוצע שיראה נושאי נשק בקירבתו, יעיף לבחור מקום אחר.

כמה קצר, ככה פשוט :)

על ידי figi » 23 יוני 2003, 23:19

חבר'ה
כרגיל, אתם (רובכם לפחות) קופצים כמו קפיץ מתוח מדי ומתחילים להשתלח בבן אדם שרק הביע את דעתו.
די !!!!!!!!!!
נמאסתם!!!!!!
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 23 יוני 2003, 23:29

ננ"ת,

לא טענתי שהנתונים מסווגים, למרות שאכן חלקם בעלי רמות סיווג כאלו ואחרות.
ההתייחסות היחידה שלי בנושא סיווג היתה בנוגע אליך, כך שאם אתה תהיה במקום הנכון ובעל סיווג נכון ותשאל השאלות הנכונות, הרי אך הגיוני ולוגי הוא כי גם תקבל את התשובות והנתונים הנכונים.
הרי כמו שאתה אמור בחתימתך: "אם לא תשאל - איך תדע?"

עדין אין אני חושב כי הנתונים האלו, ללא התייחסות לרמת סיווג, מקומם באתרנו (או אחר)
ודבר מדבריך לא סתר את ההגיון הלוגי שבדברי בנושא.
וכבדרך אגב אוסיף כי דבריך
נשק נשק תרדוף כתב:בנוגע להבאת נתונים, לא כל הנתונים מסווגים (למרות שאוהבים להצמיד סיווג גבוה על כל דבר שזז).

לא מדוייקים, נושא הסיווג לא בא מאהבה או רצון לשמור על סודיות לשמה, אלא פשוט מכורך המציאות.
הרי אין צורך להזכיר לך היכן אנו חיים וכאדם הגיוני הרי ברור לי כי תסכים אם לא עם הלוגיקה אז עם ההגיון בצורך בסיווג חומר זה או אחר, לא?

בנוסף אצטט מדבריך
נשק נשק תרדוף כתב:הסיפא של דברי טוען בפשטות, שהמחבל הממוצע שיראה נושאי נשק בקירבתו, יעיף לבחור מקום אחר.

כמה קצר, ככה פשוט :)

תרשה לי לומר כי הדברים אינם כה פשוטים כפי שאתה מנסה לציירם וכן אינם עומדים במבחן המציאות והעובדות...
מה לעשות, בחיים אולי לפעמים זה קצר, אבל בה במידה גם מסובך...
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נשק נשק תרדוף » 23 יוני 2003, 23:39

ACSman,

הצחקתני :), ראיתי בחיי מספיק מסמכים, שהצמידו להם סיווגים רק בשל שגעון גדלות,
זו תועפה נפוצה (ויש האומרים - מובנת :))

"תרשה לי לומר כי הדברים אינם כה פשוטים כפי שאתה מנסה לציירם וכן אינם עומדים במבחן המציאות והעובדות... "

פה כאמור נקודת המחלוקת, הם פשוטים מכיוון שפישטתי אותם, רק לצורך ההבנה.,
אך אנ חולק עליך ולדעתי הם עומדים בהחלט במבחן המציאות, או לפחות - המציאות אינה מפריכה אותם.

ועד שמישהו לא יוכיח, הנושא לא יוכרע :)

על ידי ליאור45 » 24 יוני 2003, 06:54

האשכול הזה מתנהל כאילו קיים במשרד הפנים תבחין "סליקאי כסף" :lol:

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 24 יוני 2003, 06:54

ננ"ת,

קטונתי...

בי אדוני, אל ייחר אפך בעבדך, כשל ההבנה היה כולו שלי...
עם נימוקים כאלו, עכשיו אני מבין שלא הבנתי.
הארתה את עיניי.
התודות והשלומות לכבודו
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 24 יוני 2003, 07:20

בוקר טוב

התרחישים שהועלו בפורם בעד ונגד נשק מוסלק כולם הגיונים אבל אינם מטים את כפות המאזניים לשום צד .

להבנתי , בטחון הציבור ובטחון הפרט אינם הולכים תמיד ביחד . ברמת בטחון הפרט חשיפת הנשק כנגד טורף לא מזוהה נותנת לטורף יתרון על פני הפרט. ברמה בטחון הציבור ראוי לעיתים לחשוף חלק מארסנל הנשק כהרתעה כנגד טורף לא מזוהה גם על חשבון סיכון נושא הנשק.

לכן, לדעתי , נשק נשק תדרוף , אם אתה לא חלק מכוחות בטחון רשמיים באיזור , רצוןי שתסליק את הנשק .

בברכה יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי 4x4 » 24 יוני 2003, 10:52

אני נוטה להסכים עם ננ"ת לגבי הלוגיקה שלו ,
אבל ביום יום יותר נוח ללכת עם הנשק מוסלק בפאוצ': לא מתלכלך, לא מקבל מכות, לא שורט רהיטים וכו...
מה לעשות צריך גם לחשוב על פרקטיקה.
יום ניפלא לכולם

ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

חבר'ה, אין לכם חיים?

על ידי יוחנן המטביל » 24 יוני 2003, 16:27

מישהו יכול, לכל ה*****, להסביר לי על מה כל המהומה? מצידי שיסתובב עם הנשק שלו גלוי, עם צ'אקאלקה אדומה על הראש, רמקול עם סירנה בתח*, חולצה שמצויר עליה BULL'S EYE גדול וכדור פורח מעל לראש עליו כתוב SHOOT ME! (וחלק מחברי לפורום בטח אומרים, נו שיעשה זאת כבר...);
מצידי, שיעביר שיעורי תוד"א לאנשי ונשות הג'יהאד האיסלאמי וחוגי מקרמה לילדי החמאס, וישכנע אותם בצידקת דרכו. אף אחד לא ישכנע אותו, הוא לא ישכנע אף אחד, ואני לא מבין מה פתאום העלו מן האוב את הדיון הזה. איש הישר בעיניו יעשה;
הדפוס המצריך התבוננות (וחברי ג', משירותי הפסיכיאטר המחוזי יאמר: הסתכלות) הוא מצב בו מתנהל דיון עקר עם נימה מתגרה, כאשר כל תגובה שנייה היא של יוזם הענף (אותו ננ"ת) המבקש לשעשע עצמו בהשתלחויות בזולת (אף כי, לזכותו ייאמר הדבר, בעברית איכותית ושגורה).
לטעמי (האישי והמוסלק בפומבי), התנהגות שכזו מעידה על מורכבות אישיותית של הנוהג (ילדותיות? כפייתיות? שעמום? צורך עז לווכחנות המעיד על תסכולים מתסכולים שונים), ואני שמח שיש בידינו לסייע לו בהתמודדות עם חיי היום-יום המייגעים... יחד-עם-זאת, חוששני כי אנו על גבול הצורך בטיפול מקצועי (לרבות טיפול תרופתי ומכות חשמל).
ננ"ת, אני מאחל לך המון הצלחה בהמשך דרכך! איש יקר אתה, ואחיך לפורום מחבקים אותך בחום. כן, כן: אנחנו אוהבים אותך! אתה טוב, ויפה ומוצלח ושנון וחכם וקוהרנטי; אחינו אתה, בשר מבשרנו; אזובים בצילך אנו; הדלים באלפי-מנשה משפילים עיניהם למקרה פניני חוכמתך. אשרינו כי זכינו!

נ.ב. זה לא אישי; שאף אחד לא יתחיל להיעלב לי עכשיו ולשלוח לי הודעות בדבר היותה של חברה חמושה חברה מנומסת... דומני כי במקרה דנן מוטב לנו כי ניקח עצמנו במעט פחות רצינות...

נ.ב. לנ.ב. ננ"ת, אם צופה אני נכונה את צעדיך, אתה בוודאי יושב עתה ומכין תגובה מתובלת ומשוננת לשכתבתי לעיל; שיבושם לך יקירי; כתוב כאוות נפשך; הכה, עקוץ או היתמם. רק אל תיעלב אם לא אשוב ואשיב לך - פשוט יש הערב סרט מצוין ואין לי שום כוונה לשבת ולחכות כאן לתגובותך.
ושוב, כן שוב: אנו אוהבים אותך, תהיינה תגובותיך ככל שתהיינה, ונשמח להזמינך לארוחת שבת אצל הורינו...
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד