תבור ? ? ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דון היקר. יש משהו בדבריך. פורסם לפני לא הרבה זמן בעיתונות, שחלק מסוים ששייך לכיסא המפלט במטוסי פנטום מיוצר באנגליה, ובגלל האמברגו יש מחסור שעלול לגרום להשבתת המטוסים. כנראה שיש חלקים מאוד מיוחדים שרק חברות בודדות בעולם מסוגלות לספק.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
pilot ההגדרה לאינטיליגנציה היא "יכולת להסתגל למצבים מישתנים" (נו, מי הסליקאי התורן שיתחיל לקשקש שזה לא נכון ובלה בלה בלה???). מה לעשות, בזמנו התומפסון היה פסגת הטכנולוגיה בתחום הנשק האישי האוטומאטי. רעיון הקפיץ המחזיר לנשק אישי היה גדול! ואז הגיע הM1 והגדיר מחדש את מושג הדיוק בקליעה. בשנות השישים כבש הM16 את הבכורה כנשק מדוייק, קל וזול. גם הטווח של 400 מטר נחשב למדע בדיוני עד אז. כך חלפו השנים, מלחמה באה ומלחמה הולכת, והטכנולוגיה הביאה לנו חידושים רבים. המילה האחרונה היא התבור. נכון שכולנו רגילים ל-M16. אז מה? נראה אותך גולש כאן באמצעות ה"אפל" שלך משנות השמונים....
- סליקאי זהב

טדי - אני שונא סליקאים שפותחים הודעה במילים "בשירותי הצבאי עשיתי כך וכך" או "כאחד המנוסה בכך וכך" ולכן לא אנקוט גם אני בשיטה זו. מפתה מאוד להיות בוטה וציני כשקוראים הודעות שברור שהכותב שלהם לא יודע מימינו ומשמאלו, אבל אני מחסידי הגישה המקצועית של הפורום הזה. לכן אומר בכל העדינות: אתה מקשקש! ארה"ב לא קשורה בשום אופן לביטול פרוייקט הלביא, ובטח שלא מחשש שהמערכות האוויוניות שלנו יתחרו בשלהם, מהסיבה שא' כספי הפיתוח הם אמריקניים, ב' חומרי הגלם הם אמריקניים, וג' הראשונים שיהנו מזה הם האמריקניים. הפרוייקט בוטל מכח החלטה אסטרטגית להשקיע בשריון ולא בחיל האוויר. על החלטה זו נסוב הויכוח אז.
- סליקאי זהב

יובל כתב:נו, מי הסליקאי התורן שיתחיל לקשקש שזה לא נכון ובלה בלה בלה??
יובל כתב:אני שונא סליקאים שפותחים הודעה במילים "בשירותי הצבאי עשיתי כך וכך" או "כאחד המנוסה בכך וכך" ולכן לא אנקוט גם אני בשיטה זו.
האם אתה יודע מיהם האנשים שאליהם אתה פונה או מכיר אותם אישית? מה הם עשו או עושים ואולי הם דווקא כן מבינים על מה הם מדברים? למה ועל מה התוקפנות הזאת, מישהו עשה לך משהו רע?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
יובל היקר (?!),
כפי שאמר קודמי, יתכן ואתה זה שלא יודע...
תבחן את מקורותיך, ואת מקורותי נבצר ממך לבדוק, ואל תשנא אף אחד - בטח לא סליקאים. כי אם אתה שונא סליקאים - אז חבל על כל מילה נוספת! מקומך לא פה כנראה!
ואיפה לעזאזל אמרתי מה עשיתי בשירות הצבאי?! תתחיל לשים לב לשטויות שאתה כותב, תפסיק לשנוא אחרים - ומצבך ייטב בהרבה, ואחר כך תוכל לבוא בטענות לאחרים!
יש?!

כפי שאמר קודמי, יתכן ואתה זה שלא יודע...
תבחן את מקורותיך, ואת מקורותי נבצר ממך לבדוק, ואל תשנא אף אחד - בטח לא סליקאים. כי אם אתה שונא סליקאים - אז חבל על כל מילה נוספת! מקומך לא פה כנראה!
ואיפה לעזאזל אמרתי מה עשיתי בשירות הצבאי?! תתחיל לשים לב לשטויות שאתה כותב, תפסיק לשנוא אחרים - ומצבך ייטב בהרבה, ואחר כך תוכל לבוא בטענות לאחרים!
יש?!
אם שותים... לא צמאים...
אוקי אז ככה
אני לא יגיד דברים שאני יודע משירותי הצבאי (בעוד שלוש שנים)
אבל כן אגיד דברים ששמעתי במוזיאון חיל האוויר בבאר שבע סביב
מטוס הלביא (אחד משלושת אבות הטיפוס שנבנו לדעתי)
אחזור על דברי המדריכה :
בניית ופיתוח המטוס נפסקה עקב לחץ אמרקאי
הביקור נערך לפני כשנה אבל לדעתי הפרטים לא השתנו מאז..(חחח)
אגב לארה"ב יש אינטרסים רבים להפסיק את בניית המטוס:
#לישראל הייתה את האפשרות למכור אותו למי שרק חפצה בלי פיקוח אמרקאי מה שלא תמיד האמרקאים אוהבים (מי אמר מקרה הפלקון)
#לישראל היה באמת סיכוי לפתח עצמאות כלכלית (אל תפקפקו בהכנסות ממטוסים)
ובכך היא לא היתה תלויה עוד בארה"ב ארה"ב לא רצתה זאת כי אז הייתה מאבדת את פיסת המערב היחידה במזרח התיכון
#מה גם שלפי השמועות הלביא היה יותר טוב מכול מתחריו ואף אחד לא אוהב שיש בשוק מישהו יותר טוב ממנו
כמובן שהכול התהליך היינו צריכים לעזר בארה"ב ולא רק באי סירוב שלהם
אבל היה יכול להיות פה אחרת עכשיו ללא המקרה..
תחשבו על זה
אורן
אני לא יגיד דברים שאני יודע משירותי הצבאי (בעוד שלוש שנים)
אבל כן אגיד דברים ששמעתי במוזיאון חיל האוויר בבאר שבע סביב
מטוס הלביא (אחד משלושת אבות הטיפוס שנבנו לדעתי)
אחזור על דברי המדריכה :
בניית ופיתוח המטוס נפסקה עקב לחץ אמרקאי
הביקור נערך לפני כשנה אבל לדעתי הפרטים לא השתנו מאז..(חחח)
אגב לארה"ב יש אינטרסים רבים להפסיק את בניית המטוס:
#לישראל הייתה את האפשרות למכור אותו למי שרק חפצה בלי פיקוח אמרקאי מה שלא תמיד האמרקאים אוהבים (מי אמר מקרה הפלקון)
#לישראל היה באמת סיכוי לפתח עצמאות כלכלית (אל תפקפקו בהכנסות ממטוסים)
ובכך היא לא היתה תלויה עוד בארה"ב ארה"ב לא רצתה זאת כי אז הייתה מאבדת את פיסת המערב היחידה במזרח התיכון
#מה גם שלפי השמועות הלביא היה יותר טוב מכול מתחריו ואף אחד לא אוהב שיש בשוק מישהו יותר טוב ממנו
כמובן שהכול התהליך היינו צריכים לעזר בארה"ב ולא רק באי סירוב שלהם
אבל היה יכול להיות פה אחרת עכשיו ללא המקרה..
תחשבו על זה
אורן
GO BIG OR GO HOME
הסליק הוא אתר הנשק הישראלי.
מטוסי קרב הם נשק לכל דבר. 
- סליקאי ארד

אורן
קודם כל כאחד שתפס לא פעם את המדריכות הצבאיות כאשר אין להן מושג כלוש על מה מדברת
עלך ליזכור כי מדובר בבנות ששופצו לשם ע"י "המערכת"(שתיתגס תבין) הם באות לשם לידפוק
שעון ולהעביר עוד יום פזם הם לא התענינו במה שהן עושות לפני הצבא וכנראה לא יתענינו אחרי
הם אומרות את מה שאמרו להן להגיד.
ולענין
הלביא לא היה טוב בכלום מהF16 בחלק מהדברים אף פחות טוב(לא ארכיב יש אנשים שמוחים שמדרים יותר מדי על מטוסים אים תירצה בפרטי אוו בהזדמנות במפגש כלשהוא אשמח)
וגם כך ישראל לא יכלה למכור את המטוס למי שהיא רצתה כי המנוע הוא אמריקאיוחלק מכספי הפיתוח היו אמריקאים(הסיבה המרכזית לביטול היא שאמריקאים סרבו להמשיך לממן וישראל
היתה צריכה להמשיך לבד)
בנוסף לכך הלביא היה עוד בשלב האב טיפוס והF16 כבר היה פלטפורמה מבצעית לגמרי
לאור עובדה זו ולאור העובדה שהסתבר שהלביא שהחל את דרכו כמטוס לחימה זול שצהל יוכל
להיצטיד בכמות נכבדה של מטוסים(לצמצם פער כמותי מול האויבים הפרוטנצאלים)הפך למפלצת
יקרה יותר מF16 החליט למעשה חה"א לא להצטיד בלביא ולהעדיף את הF16 החלטה זו היא שהובילה בסופו של דבר לביטול הפרויקט.
טדי אגב אפה מצאתה את הסיפור עים השריון פעם ראשונה שאני שומע על זה ,אולי גם זה היה שיקול שעמד מול מקבלי ההחלטות בזמנו.
קודם כל כאחד שתפס לא פעם את המדריכות הצבאיות כאשר אין להן מושג כלוש על מה מדברת
עלך ליזכור כי מדובר בבנות ששופצו לשם ע"י "המערכת"(שתיתגס תבין) הם באות לשם לידפוק
שעון ולהעביר עוד יום פזם הם לא התענינו במה שהן עושות לפני הצבא וכנראה לא יתענינו אחרי
הם אומרות את מה שאמרו להן להגיד.
ולענין
הלביא לא היה טוב בכלום מהF16 בחלק מהדברים אף פחות טוב(לא ארכיב יש אנשים שמוחים שמדרים יותר מדי על מטוסים אים תירצה בפרטי אוו בהזדמנות במפגש כלשהוא אשמח)
וגם כך ישראל לא יכלה למכור את המטוס למי שהיא רצתה כי המנוע הוא אמריקאיוחלק מכספי הפיתוח היו אמריקאים(הסיבה המרכזית לביטול היא שאמריקאים סרבו להמשיך לממן וישראל
היתה צריכה להמשיך לבד)
בנוסף לכך הלביא היה עוד בשלב האב טיפוס והF16 כבר היה פלטפורמה מבצעית לגמרי
לאור עובדה זו ולאור העובדה שהסתבר שהלביא שהחל את דרכו כמטוס לחימה זול שצהל יוכל
להיצטיד בכמות נכבדה של מטוסים(לצמצם פער כמותי מול האויבים הפרוטנצאלים)הפך למפלצת
יקרה יותר מF16 החליט למעשה חה"א לא להצטיד בלביא ולהעדיף את הF16 החלטה זו היא שהובילה בסופו של דבר לביטול הפרויקט.
טדי אגב אפה מצאתה את הסיפור עים השריון פעם ראשונה שאני שומע על זה ,אולי גם זה היה שיקול שעמד מול מקבלי ההחלטות בזמנו.
Re: הסליק הוא אתר הנשק הישראלי.
pp כתב:מטוסי קרב הם נשק לכל דבר.
לא, הם לא! הם פשוט הצעצוע היקר ביותר בעולם.
דרך אגב, ידוע לכם מה מבדיל בין נערים לגברים ????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.