ראוי לשאת נשק? (מאירועי בית המשפט).
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
webart... מה יהיה ?!
לקחת לי את האותיות מהמקלדת ואת המילים מהפה ...
רק בצורה יותר מעודנת כי ההודעה שלי היתה אמורה להסתיים במילים :
"אולי פשוט למאבטחי בית המשפט עלה ה... לראש..."
לעניות דעתי בכל מקום שכזה, בו מופקדים בחורים צעירים על הביטחון (מחסומים, ניידות תנועה, מאבטחים של מוסדות ממשלתיים) יש להציב גם אדם בוגר שתפקידו יהיה לטפל במיקרים מעין אלו דוגמת אותם מילואימניקים שהועמדו במחסומי צה"ל לטיפול בבעיות מיוחדות...
אימוני נשק, קרב מגע וכושר הם דבר נרכש, יחסי אנוש ובגרות לא תמיד...
לקחת לי את האותיות מהמקלדת ואת המילים מהפה ...
רק בצורה יותר מעודנת כי ההודעה שלי היתה אמורה להסתיים במילים :
"אולי פשוט למאבטחי בית המשפט עלה ה... לראש..."
לעניות דעתי בכל מקום שכזה, בו מופקדים בחורים צעירים על הביטחון (מחסומים, ניידות תנועה, מאבטחים של מוסדות ממשלתיים) יש להציב גם אדם בוגר שתפקידו יהיה לטפל במיקרים מעין אלו דוגמת אותם מילואימניקים שהועמדו במחסומי צה"ל לטיפול בבעיות מיוחדות...
אימוני נשק, קרב מגע וכושר הם דבר נרכש, יחסי אנוש ובגרות לא תמיד...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
"התנהגות במקומות מאובטחים" זה דבר נרכש, ולא מולד.
ייתכן שאותו האזרח, בנוסף על יתר הטענות שהועלו נגדו, לא היה בקיא בנהלים.
אני, בתור אחד שמזמן הצהיר על עצמו כ"מקופח בדיקות ביטחוניות" עד כדי רתיעה אקטיבית ממקומות מאובטחים, לא מרגיש נפגע מאנשי משמר בתי המשפט מאז שלמדתי איך להיכנס לבתי משפט. היות ושומרים אלה כמעט תמיד מנומסים, ולא פולשים למרחב האישי במידה ואפשר, אין לי בעיה מיוחדת אתם (אני ממתין חצי שנה לתעודת אישור כניסה לבתי משפט במסגרת עבודתי, אבל זה עניין אחר). אני פשוט שם את הטלפון ואת המפתחות בשקית סנדוויצ'ים לשליפה מהירה בעודי בבית, לפני היציאה לבית משפט פלוני, ולא נקלע יותר לאי נעימויות.
לגבי מקומות אחרים בהם השומרים אינם מיומנים מספיק על מנת שלא להימנע מפלישה למרחב האישי של האזרח או דיבור לא מכובד, וכו', הפתרון היחיד שאותו אני רואה (ובדקתי הרבה) הוא להיכנס עם נשק.
אותו האזרח בסיפור דנן (לא הייתי שם וקשה לי להצדיק מי מהצדדים) ככל הנראה היה נתקל בפחות עימותים בכניסתו השנייה או השלישית לכותלי בית המשפט, בתנאי שהוא אינו דווקאיסט ויש לו כושר למידה בסיסי.
ייתכן שאותו האזרח, בנוסף על יתר הטענות שהועלו נגדו, לא היה בקיא בנהלים.
אני, בתור אחד שמזמן הצהיר על עצמו כ"מקופח בדיקות ביטחוניות" עד כדי רתיעה אקטיבית ממקומות מאובטחים, לא מרגיש נפגע מאנשי משמר בתי המשפט מאז שלמדתי איך להיכנס לבתי משפט. היות ושומרים אלה כמעט תמיד מנומסים, ולא פולשים למרחב האישי במידה ואפשר, אין לי בעיה מיוחדת אתם (אני ממתין חצי שנה לתעודת אישור כניסה לבתי משפט במסגרת עבודתי, אבל זה עניין אחר). אני פשוט שם את הטלפון ואת המפתחות בשקית סנדוויצ'ים לשליפה מהירה בעודי בבית, לפני היציאה לבית משפט פלוני, ולא נקלע יותר לאי נעימויות.
לגבי מקומות אחרים בהם השומרים אינם מיומנים מספיק על מנת שלא להימנע מפלישה למרחב האישי של האזרח או דיבור לא מכובד, וכו', הפתרון היחיד שאותו אני רואה (ובדקתי הרבה) הוא להיכנס עם נשק.
אותו האזרח בסיפור דנן (לא הייתי שם וקשה לי להצדיק מי מהצדדים) ככל הנראה היה נתקל בפחות עימותים בכניסתו השנייה או השלישית לכותלי בית המשפט, בתנאי שהוא אינו דווקאיסט ויש לו כושר למידה בסיסי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד, מה שאתה הומר - כולו נכון.
אולם, לא הייתי רוצה לחשוב שאותו אזרח עם "הסתגלויות למידה איטיות" יאיים עם הנשק שלו בכל פעם שנכנס למקום מאובטח חדש...
(ואם מדובר במקום שהמאבחים בו בעלי סמכות חוקית לביצוע פעולות משטרתיות, לא הייתי רוצה לחשוב מה הוא היה עושה בכניסה לקניון עלוב).
אגב, מוזר בעיני שלפני זמן מה, כולם רעשו וגעשו בגלל מספר חיילים וקצינים שרצו להיכנס לקניון ללא שיפתחו להם ציוד של חלל - וכשאזרח נושא נשק מאיים שישתמש בו, אז הדיון נסוב סביב כוכביות או מאבטחים ש(אולי) אשמים...
(רק מעיד משהו על האופי של האנשים כאן).
אולם, לא הייתי רוצה לחשוב שאותו אזרח עם "הסתגלויות למידה איטיות" יאיים עם הנשק שלו בכל פעם שנכנס למקום מאובטח חדש...
(ואם מדובר במקום שהמאבחים בו בעלי סמכות חוקית לביצוע פעולות משטרתיות, לא הייתי רוצה לחשוב מה הוא היה עושה בכניסה לקניון עלוב).
אגב, מוזר בעיני שלפני זמן מה, כולם רעשו וגעשו בגלל מספר חיילים וקצינים שרצו להיכנס לקניון ללא שיפתחו להם ציוד של חלל - וכשאזרח נושא נשק מאיים שישתמש בו, אז הדיון נסוב סביב כוכביות או מאבטחים ש(אולי) אשמים...
(רק מעיד משהו על האופי של האנשים כאן).
עד עכשיו לא הגבתי, אבל אם זה המצב שהיה , בו האזרח איים בנשק על המאבטחים, אני מקווה שיותר הוא לא יוכל לאיים בנשק , זאת בגלל שיותר אני מקווה שלא יהיה לו נשק לאיים בו.

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
צודק ארנולד בדבריו!
אין טעם להקשות ולבחון את השומרים/מאבטחים,
אם יש נשק - תציגו רשיון
אם אין - תעברו את הבדיקה כמו כולם.
אבל הנה הסוכריה:
כשאני מסתובב בלי נשק ומזדמן לי להיכנס למקום כמו הנ"ל, אני מציג את רשיון הנשק בכל מקרה, וכך נמנע מהבדיקה הגופנית ולפעמים גם מלחכות בתור.
אין טעם להקשות ולבחון את השומרים/מאבטחים,
אם יש נשק - תציגו רשיון
אם אין - תעברו את הבדיקה כמו כולם.
אבל הנה הסוכריה:
ארנולד כתב:לגבי מקומות אחרים בהם השומרים אינם מיומנים מספיק על מנת שלא להימנע מפלישה למרחב האישי של האזרח או דיבור לא מכובד, וכו', הפתרון היחיד שאותו אני רואה (ובדקתי הרבה) הוא להיכנס עם נשק.
כשאני מסתובב בלי נשק ומזדמן לי להיכנס למקום כמו הנ"ל, אני מציג את רשיון הנשק בכל מקרה, וכך נמנע מהבדיקה הגופנית ולפעמים גם מלחכות בתור.
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סלבו היקר.!!!!!!!
לפני שאתה מחווה דעה על אופים של חברי הסליק, מן הראוי שתפנים שלא כל בני האדם חושבים אותו דבר.
כעת... ביננו, רשמת הודעה שצוטטה מעלון מישמר בית המישפט, ההודעה כשלעצמה קצת מעורפלת. וזאת ללא הסקרנות שגילו החברים באיזה בית מישפט זה קרה.
מאחר ולא אחת ניכנסתי לבתי מישפט בארץ כאשר אני נושא נשק...שמתי לב שיש מהמאבטחים שטורחים ומסבירים ובצורה הכי מנומסת שיש לפרוק את הנשק בחוץ ובנוכחותם.. ויש מהם
שפשוט אומרים: תפרוק בבקשה את הנשק.. ולא מפרטים ,אבל כשאתה מנסה לפרוק ליד פורצים בשאגות.
ולא אני ולא אתה היינו נוכחים במקום האירוע שהעלית.
מכאן עולה שאלה שאולי אין נוהל אחיד? אולי לא מלמדים אותם בצורה אחידה?
ואני לא בא לסנגר על אותו אזרח שבו דנה הידיעה שבעלון.
ואם אותו אזרח דרך את נישקו על מנת כאילו לאיים... זה עיסקה של המישטרה או של מי שהוסמך בחוק לטפל בכך בבתי המישפט. אבל הידיעה מהעלון כפי שצוטטה.. מעט מעורפלת.
יש גם לקחת בחשבון שרוב הקהל שמגיע שמגיע לבית המישפט הינו קהל מתוח,עצבני,מרגיש דפוק. ועל כן לפעמים סבלנות יתר מילה טובה וחיוך שווים הכל..
אבל מאחר וההודעה שלך ניכתבה ובאו תגובות יש גם לדעת כיצד לקבל תגובות....ולא לצאת חוצץ בהערות על אופים של באי הסליק. [עד כאן הקפה א]
WALK IN PEACE
RoadRunner ידידי, נכונה ההערה שהצגת רשיון נשק ללא נוכחות נשק כמעט תמיד פוטרת מחיפוש.
בעבר מחו סליקאים באומרם (באשכולו של JOSH) שרשיון נשק אינו צריך לפטור מחיפוש (או לפחות מבדיקה ביטחונית). לגבי רכבים הניסיון מלמד שגם נהגי מיכליות שומרי חוק עלולים להסיע מטעני חבלה אשר הוסלקו ברכבם ללא ידיעתם, ולא כולם עושים סריקה ביטחונית מלאה על רכבם לפני התנעתו לקראת נסיעה לקניון. אבל לגבי בדיקה גופנית, אני חושב שקשה להסליק על מישהו מטען חבלה ללא ידיעתו, ורשיון נשק כן צריך להספיק על מנת להעביר את האדם הלאה ללא חיפוש. כמובן מקומות שמורים רשאים להקשיח את בדיקותיהם כפי יכולתם, גם כאשר מישהו בא עם מא"ג ברשיון.
אצלי (להזכירכם אני סליקאי "פציפיסט" נטול רשיון נשק - אני בהליכים ואשמח לעדכן אתכם בעתיד) בארנקי יש שתי תעודות שפוטרות אותי מחיפושים ביטחוניים רק כאשר אני נושא נשק (תעודת מילואים ותעודת מתנדב יח"מ). למהדרין, תעודת מילואים אמורה להיות בתוקף רק כאשר מוצג גם צו מילואים תקף (בשביל זה הצו בסיווג בלמ"ס, ע"מ לאפשר את הצגתו לכל אזרח לפי הצורך), ותעודת מתנדב במשטרה אמורה לפטור מחיפוש רק כאשר המתנדב רשום ביומן הפעלה או נושא טופס היתר לנשיאת נשק בתוקף. שתי התעודות שציינתי אינן פוטרות את נושאן מחיפוש כאשר הוא אינו נושא נשק (כמה שזה מוזר), ואף אסור להציגן כאשר נושאן אינו בשירות פעיל בארגון המנפק ברגע ההצגה. בין אם הדבר מוצדק או לא, המערכת מעדיפה לבדוק את מי שלא צריך מאשר לא לבדוק את מי שכן צריך.
לגבי בתי משפט, אני חושב שיש מקום להבהיר את הנוהלים לנושאי נשק, בצורה של עלון או לימוד נוהל אחיד בהדרכות במטווחים. מצב זה עדיין רחוק מלהתממש, אבל אני בטוח שלמשמר בתי המשפט יש צרות אחרות.
בעבר מחו סליקאים באומרם (באשכולו של JOSH) שרשיון נשק אינו צריך לפטור מחיפוש (או לפחות מבדיקה ביטחונית). לגבי רכבים הניסיון מלמד שגם נהגי מיכליות שומרי חוק עלולים להסיע מטעני חבלה אשר הוסלקו ברכבם ללא ידיעתם, ולא כולם עושים סריקה ביטחונית מלאה על רכבם לפני התנעתו לקראת נסיעה לקניון. אבל לגבי בדיקה גופנית, אני חושב שקשה להסליק על מישהו מטען חבלה ללא ידיעתו, ורשיון נשק כן צריך להספיק על מנת להעביר את האדם הלאה ללא חיפוש. כמובן מקומות שמורים רשאים להקשיח את בדיקותיהם כפי יכולתם, גם כאשר מישהו בא עם מא"ג ברשיון.
אצלי (להזכירכם אני סליקאי "פציפיסט" נטול רשיון נשק - אני בהליכים ואשמח לעדכן אתכם בעתיד) בארנקי יש שתי תעודות שפוטרות אותי מחיפושים ביטחוניים רק כאשר אני נושא נשק (תעודת מילואים ותעודת מתנדב יח"מ). למהדרין, תעודת מילואים אמורה להיות בתוקף רק כאשר מוצג גם צו מילואים תקף (בשביל זה הצו בסיווג בלמ"ס, ע"מ לאפשר את הצגתו לכל אזרח לפי הצורך), ותעודת מתנדב במשטרה אמורה לפטור מחיפוש רק כאשר המתנדב רשום ביומן הפעלה או נושא טופס היתר לנשיאת נשק בתוקף. שתי התעודות שציינתי אינן פוטרות את נושאן מחיפוש כאשר הוא אינו נושא נשק (כמה שזה מוזר), ואף אסור להציגן כאשר נושאן אינו בשירות פעיל בארגון המנפק ברגע ההצגה. בין אם הדבר מוצדק או לא, המערכת מעדיפה לבדוק את מי שלא צריך מאשר לא לבדוק את מי שכן צריך.
לגבי בתי משפט, אני חושב שיש מקום להבהיר את הנוהלים לנושאי נשק, בצורה של עלון או לימוד נוהל אחיד בהדרכות במטווחים. מצב זה עדיין רחוק מלהתממש, אבל אני בטוח שלמשמר בתי המשפט יש צרות אחרות.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
yuval5 כתב:שמתי לב שיש מהמאבטחים שטורחים ומסבירים ובצורה הכי מנומסת שיש לפרוק את הנשק בחוץ ובנוכחותם.. ויש מהם
שפשוט אומרים: תפרוק בבקשה את הנשק.. ולא מפרטים ,אבל כשאתה מנסה לפרוק ליד פורצים בשאגות.
יש גם לקחת בחשבון שרוב הקהל שמגיע שמגיע לבית המישפט הינו קהל מתוח,עצבני,מרגיש דפוק
מתוח, עצבני - אל תישא נשק!
חוץ מזה, מה מהנאמר (בפיסקה הראשונה בציטוט), מצדיק את התנהגותו של אותו אזרח???
מר סלבו היקר..
כמי שמסתובב באולמות בית המישפט לצורך פרנסתו..וודאי שמעת לא אחת שעדות שמיעה אינה ממש קבילה.. על אחת כמה וכמה עדות שצוטטה מאיזה עלון פנימי והיא מעיקרה מעורפלת.אז מה בדיוק רצית כשהבאת את הציטוט הנ"ל?
הרי מתוך עיון באשכול עד כה ניתן לראות שהחברים פה חוזרים ושואלים אותך: מה בדיוק אתה רוצה!!!
אינך מוסר פרטים מדויקים על האירוע.. ואתה מתרגז כשמנסים לברר מה עשו המאבטחים.
בנוסף את מחווה דיעה לא כל כך מפרגנת לגבי יכולת ההבנה שלנו..
בוא ננסה לערוך את הידיעה שלך: בא אזרח לבית מישפט פלוני. התבקש לפרוק את נישקו ולמסרו למישמורת. כעת נישאל: מה בדיוק עשה האזרח? איים? סתם התווכח? שלף נשק ודרך אותו?
כשנדע נוכל להתיחס ביתר רצינות.
אגב... גם כל הפרטים שדנים בחיי האישות של האזרח ואישתו מיותרים.
ואם גם שמת לב למה שרשמו פה, אף לא אחד הצדיק את התנהגותו של אותו אזרח
ובבנין ציון וירושליים ננוחם ובא לציון גואל ויחד ילכו לטייל. י.
WALK IN PEACE
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד