סיוע למשטרה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ניר » 12 ינואר 2004, 20:15

סבי, לפעמים במתן עדות ובזיוני שכל אתה יכול לעזור לאנשים שהסתבכו, אבל משום מה בארץ שלנו רק מנסים להתחמק. אנשים יברחו כשיבינו שמישהו הסתבך וצריך את עדותם. מעטים האנשים שיעזרו באמת. אם אתה אזרח שומר חוק, חוץ מכמה תיזוזים - לא תיפגע אם תתן עדות, רק תעזור.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עוד'ר » 12 ינואר 2004, 21:20

חוק לא תעמוד על דם רעך בא למנוע מצב אבסורדי כדוגמת זה, שבו אדם הולך ליד מסילת רכבת ורואה לפתע תינוק בן שנה יושב על המסילה והרכבת מתקרבת.
לפי המצב טרם לחוק לא היתה על האדם כל חובה להציל את התינוק גם אם לא היה בכך כדי לסכן את האדם (כל זאת בהנחה כי לא הוא שגרם למצב). החוק שינה זאת, אולם יש לזכור כי מי שעובר על החוק דינו קנס בלבד.
אין קשר בין החובה להציל על פי החוק (או כל חוק אחר, למשל החובה על נהג להגיש עזרה לנפגע תאונת דרכים כפי שציין הקולונל המלומד), לבין החסינות מתביעת נזיקין לה צפוי כל מגיש עזרה, בין שזו חובתו על פי חוק ובין שמרצונו הטוב.
חסינות כזו, כאמור, מצוייה במספר מדינות במסגרת חוק השומרוני הטוב אולם לא בארצנו.
"חוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת נזקי גוף") ו"חוק עשיית עושר שלא במשפט" הינם חוקים המאפשרים למציל לתבוע ממי שגרם לניצול נזק, ואף מן הניצול עצמו, את הוצאותיו של המציל שנגרמו לו בעת שנתן עזרה לניצול.
יחד עם זאת, אין בחוקים אלו, או בכל חוק אחר בישראל, משום מתן חסינות למציל בפני תביעה על נזק שגרם!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 15 ינואר 2004, 12:47

THE SHIELD - אני מקווה שאתה לא ממהר לקפוץ למסקנות בעבודה שלך כשוטר כמו שאתה עושה כאן. מאיפה אתה יודע מי אני ובמה אני עוסק או לא עוסק? כי אני כותב כאן בפורום? בחייך, חשבתי שאתה יותר רציני מזה.
לעיניינינו-אולי הרעיון ישמע לך מופרך לחלוטין, אבל עבודת בילוש לא נמצאת בקצה טווח היכולות האנושיות, ורוב האנשים הממוצעים יכולים לבצע אותה טוב מאוד. מה שמבחין, לדעתי, בלש מאזרח הוא אומץ לב ויכולת גופנית.אחרת, איך תתמודד עם שיכור אלים ומשתולל ששוקל 120 קילו? תזמין סיוע?
ואם בחור בן 16 גונב כרגע תיק של זקנה ,אתה זוכר שהיום העשירי לחודש וסביר להניח שיש בו את כל הקיצבה החודשית שלה, איך תרדוף אחרי הנער ותשיג אותו? תזעיק מסוק? אולי בניידת?
,על פי עדותך, ירית השנה כמה עשרות בודדות של כדורים באקדח שלך. לפי זה, מאיזה מרחק לדעתך תצליח לפגוע בראשו של מחבל היורה ברחוב ללא אבחנה? 30 מטר? 20 מטר? 15? 10? תשכח מזה, חביבי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baracuda » 17 ינואר 2004, 11:54

THE SHIELD ידידי היקר והמלומד אני לא יודע באיזה יחדת בילוש אתה משרת אבל אני יכול להגיד לך שאחרי לא הרבה שנים ששירתתי במשטרה ולאחר שראיתי עשרות אם לא מאות יכולים לשמוח השוטרים \ בלשים לעזרה מהאיש " הקטון " שברחוב .
רוב הבלשים לא סופרמנים שלא לדבר על רמת הירי ,אם אני זוכר נכון שני מטווחים בשנה ולא זוכר כמה כדורים .
אני אולי עונה ל ךקצת בפלצנות אבל כתגובה על במסר ששידרת כאן , את פרק ההכשרה בבסכ"מ סיימתי כמצטיין בלי שום מאמץ , לא ידידי לא בגלל שאני רמבו אלא העיקר שהגעתי עם כושר קצת יותר טוב מרוב האנשים שהיו איתי בקורס ועם רמת יכולת בתחום הנשק שגרמה למדריכים אחרים בקורס לבוא לראות יכולות שבדרך כלל לא רואים במשטרה .
אז לפני שאתה מתיחחס בבוז למתנדבים למינהם תדע לך שיש הרבה מבינהם ששים את רוב חבריך הבלשים בכיס הקטן מבחינת כושר ירי , כושר גופני , חשיבה מבצעית מהירה ויכולת ניתוח מהירה במצבי לחץ .
שבת שלום
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

חבל

על ידי the sheild » 17 ינואר 2004, 19:29

ברקודה ידידי אני מבין שאתה עוד מתנדב מתוסכל כמו זה שכתב לפניך.
הבנתי שכולכם צלפים כמו הטוב הרע והמכוער , אצנים כמו קרל לואיס אבל אתם לא שוטרים.
ידידי שוטר זה מקצוע אז........
יום טוב וחסל סדר ויכוח עקר שאתה וחבריך אין להם שמץ של מושג בתחום.

אז תודה רבה למתמיד , הית"מ , והימע"ר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 17 ינואר 2004, 19:32

רבותיי, אני מתחיל להצטער שפתחתי את האשכול הזה...

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 17 ינואר 2004, 20:48

THE SHIELD, שכחת את הימע"ן :twisted:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baracuda » 17 ינואר 2004, 21:51

THE SHIELD ידידי אני כבר לא אקרא לך כי ידידים מכבדים אחד את השני , ואתה לא נוהג כך,טעות גדולה בידך שאתה חושב אותי לעוד מתנדב {זה כבוד גדול } .
שירתתי במשטרה אי אלו שנים אולי עוד לפני שהתחלת ללכת .
אין הרבה שוטרים שהשיטור אצלם זה מקצוע רובם רק באים למשמרת מחכים שתסתיים ומנסים למצוא עוד עבודה בשכר .
מאחר שרק לפני יומיים סיימת בא"ר וכולך אנרגיות בו וניפגש פה עוד שנתים שתהיה פחות אנרגטי וחסר גבולות ותספר לי על המשטרה אגב עישון מקטרת .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר » 17 ינואר 2004, 21:54

THE SHIELD, כדי לחסוך לך את השאלה הבאה, ימע"ן זו יחידה למניעאת עבריינות נוער. :o
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דרור_ע » 18 ינואר 2004, 12:07

אם לנסות ולהשיב את האשכול למסלולו...
יום ראשון בבוקר (היום), צומת הרחובות קרליבך-הארבעה בת"א. חפץ חשוד ברחבת הסינימטק.
הגעתי בדרכי מפה לשם. אני רוכב על קטנוע ולפיכך הגעתי עד רכבו של החבלן. ירדתי מהקטנוע, הורדתי את הקסדה, נגשתי לשוטר התנועה, הצגתי את עצמי (מתנדב במרחב ירקון) ושאלתי אם יש צורך בעזרה. השוטר שמח מאוד על ההצעה, ורצה להציע לי את האפוד שלו, אך לא היה בכך צורך, היה לי כובע זיהוי. תפסתי את אחד מצדדי הרחוב והרחקתי אזרחים. עם תום האירוע, זכיתי להכרת תודה מהשוטר, והמשכתי ביומי. קל ופשוט. לא רמבו, ולא מחפש צל"ש. שיקול דעת, והכי חשוב בבטוח.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי baracuda » 18 ינואר 2004, 17:43

דרורה לך תסביר למגן שלא צריך יותר מזה :oops:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף