כנסת ישראל הצעת חוק בנושא נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשק מיועד לצורך הגנה עצמית -- נקודה!
ונהגנה על עצמך זה רק מחוץ לבית?
את מושג "my home is my castle" אתה מכיר?
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

Devil's Advocate כתב:נשק מיועד לצורך הגנה עצמית -- נקודה!
ונהגנה על עצמך זה רק מחוץ לבית?
את מושג "my home is my castle" אתה מכיר?
תלמד לקרוא עד הסוף, ובשבילך אני אחזור על זה שנית. אין שום חוק שאוסר עליך לחגור את הנשק שלך בתוך ביתך שלך. החוק גם לא אוסר עליך לישון עם הנשק מתחת לכרית אם אתה רוצה. ואם אני לא טועה, אפילו אם יש לך רק רשיון להחזקה בבית אתה יכול ורשאי לשאת את הנשק שלך בין 4 הקירות שלך. ככה שאין לך שום בעיה בנושא.
כאשר לא בא לך לשאת את הנשק איתך -- לדוגמא הלכת לשחות בים, אז הנשק נעול בבית בכספת כדי שלא יגנב או הילדים ואו החברים שלהם ישחקו עם הצעצוע של האבא.. אני לא רואה עם זה שום בעיה.
א.
- תרמתי למען הסליק

לכבוד DA במיוחד, אבל באופן כללי לפורום.
1. החוק מגביל אנשים ביכולת לשאת נשק בהרבה דרכים. אחת מהן היא תבחינים ותנאי סף, שלרוב מזכים באקדח אחד, ו-50 כדורים כל 3 שנים. מי שרוצה יותר מנשק אחד צריך לשלם אגרת רשיון עסק ואגרת סוחר, וכפוף לתנאים נוספים. בארץ עד כמה שאני יודע אין מס יבוא נשק דרקוני כמו על יבוא רכב (זאת סיבה שאני מסתפק ברכב ששוויו 12,000 ש"ח ובאקדח ששוויו 4,500 ש"ח). לשמחתי ישראל עדיין רחוקה מלהיות כמו אנגליה. בשונה מאנגליה, אנשים פה רגילים מאוד לראות כלי ירייה ברחוב מבלי להיכנס לפניקה.
2. לגבי הדוגמה שהבאתי עם גופות של פורצים - אני לא טוען שזה חוקי. אילו זה כן היה חוקי, כמו בטקסס, זה היה עניין אחר, אבל כאן בישראל המחוקק קבע שפלישה לביתך בו ישנים ילדיך, באמצעות כלי פריצה שהחזקתם מהווה עבירה פלילית בעצמה, באישון לילה, במטרה לבצע עבירות פליליות נוספות, אינה מהווה סיבה לירות על מנת להרוג במקום. בישראל יש אזלת יד חמורה בהרתעת עבירות מהסוג הזה. אני אישית מקווה שהתועלת מהפוליטיקלי קורקטיות הזו עולה על העלות.
3. לגבי המעטה בכמות האנשים שמחזיקים בכלי ירייה - קהילת הסליק, לדעתי, מהווה ריכוז מובהק סטטיסטית של אנשים שיודעים להסתדר עם המערכת בארץ. על אף ההגבלות המוטלות על הציבור בהחזקת נשק, הרבה מאוד חברי סליק היום נהנים מהחרות של תנועה עם נשק טעון ומוסלק ברשות הרבים, חרות שנשללה מרוב העולם המערבי, בשם הביטחון הלאומי או אמתלה אחרת. ואני חושב שבין אם כתוצאה מהחקיקה או לא, האנשים שמסתובבים בארץ עם רשיון כלי ירייה פרטי הם האנשים שהכי פחות עלולים לנצל לרעה את הגישה לנשק. על זה מגיע ח"ח למערכת, אם כי המערכת לא מונעת מעבריינים להתחמש כראות עיניהם, עם סיכוי זניח להיתפס.
1. החוק מגביל אנשים ביכולת לשאת נשק בהרבה דרכים. אחת מהן היא תבחינים ותנאי סף, שלרוב מזכים באקדח אחד, ו-50 כדורים כל 3 שנים. מי שרוצה יותר מנשק אחד צריך לשלם אגרת רשיון עסק ואגרת סוחר, וכפוף לתנאים נוספים. בארץ עד כמה שאני יודע אין מס יבוא נשק דרקוני כמו על יבוא רכב (זאת סיבה שאני מסתפק ברכב ששוויו 12,000 ש"ח ובאקדח ששוויו 4,500 ש"ח). לשמחתי ישראל עדיין רחוקה מלהיות כמו אנגליה. בשונה מאנגליה, אנשים פה רגילים מאוד לראות כלי ירייה ברחוב מבלי להיכנס לפניקה.
2. לגבי הדוגמה שהבאתי עם גופות של פורצים - אני לא טוען שזה חוקי. אילו זה כן היה חוקי, כמו בטקסס, זה היה עניין אחר, אבל כאן בישראל המחוקק קבע שפלישה לביתך בו ישנים ילדיך, באמצעות כלי פריצה שהחזקתם מהווה עבירה פלילית בעצמה, באישון לילה, במטרה לבצע עבירות פליליות נוספות, אינה מהווה סיבה לירות על מנת להרוג במקום. בישראל יש אזלת יד חמורה בהרתעת עבירות מהסוג הזה. אני אישית מקווה שהתועלת מהפוליטיקלי קורקטיות הזו עולה על העלות.
3. לגבי המעטה בכמות האנשים שמחזיקים בכלי ירייה - קהילת הסליק, לדעתי, מהווה ריכוז מובהק סטטיסטית של אנשים שיודעים להסתדר עם המערכת בארץ. על אף ההגבלות המוטלות על הציבור בהחזקת נשק, הרבה מאוד חברי סליק היום נהנים מהחרות של תנועה עם נשק טעון ומוסלק ברשות הרבים, חרות שנשללה מרוב העולם המערבי, בשם הביטחון הלאומי או אמתלה אחרת. ואני חושב שבין אם כתוצאה מהחקיקה או לא, האנשים שמסתובבים בארץ עם רשיון כלי ירייה פרטי הם האנשים שהכי פחות עלולים לנצל לרעה את הגישה לנשק. על זה מגיע ח"ח למערכת, אם כי המערכת לא מונעת מעבריינים להתחמש כראות עיניהם, עם סיכוי זניח להיתפס.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
זה לא דבר חדש.
כל שלטון תמיד יעדיף לחפש את המטבע מתחת לפנס במקום לנסות לטפל בבעיה האמיתית.
לצערי עדיין לא נתקלתי באף מחסל של הפשע המאורגן או מחבל שהרפורמה ברישוי כלי יריה עצרה אותם מלבצע את זממם. הם תמיד ישיגו את האמצעים שלהם בדרך זו או אחרת. אבל מה, הרבה יותר פשוט וזול לבוא לציבור שומר חוק וצייתן ולהטיל עליו גזירות שונות ומשונות כדי להראות "שנלחמים בפשיעה"...
כנ"ל הרבה יותר זול ופשוט להשקיע במכמונות מהירות ובשוטרים שעומדים בצמתים ורושמים דוחות לנהגים שלא מאותתים בפניה מאשר להשקיע בתשתית כבישים ולטפל בעברות תנועה חמורות... בסוף השנה מתפרסם דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ובו כתוב "...בשנת 2004 נרשמו XYZ דוחות לנהגים בגין עברות תנועה..." ואנחנו אומרים ואו! המשטרה שלנו סוף כל סוף עושה משהו....
ככה זה עובד חברה.... אין מה לעשות.
א.
זה לא דבר חדש.
כל שלטון תמיד יעדיף לחפש את המטבע מתחת לפנס במקום לנסות לטפל בבעיה האמיתית.
לצערי עדיין לא נתקלתי באף מחסל של הפשע המאורגן או מחבל שהרפורמה ברישוי כלי יריה עצרה אותם מלבצע את זממם. הם תמיד ישיגו את האמצעים שלהם בדרך זו או אחרת. אבל מה, הרבה יותר פשוט וזול לבוא לציבור שומר חוק וצייתן ולהטיל עליו גזירות שונות ומשונות כדי להראות "שנלחמים בפשיעה"...
כנ"ל הרבה יותר זול ופשוט להשקיע במכמונות מהירות ובשוטרים שעומדים בצמתים ורושמים דוחות לנהגים שלא מאותתים בפניה מאשר להשקיע בתשתית כבישים ולטפל בעברות תנועה חמורות... בסוף השנה מתפרסם דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ובו כתוב "...בשנת 2004 נרשמו XYZ דוחות לנהגים בגין עברות תנועה..." ואנחנו אומרים ואו! המשטרה שלנו סוף כל סוף עושה משהו....
ככה זה עובד חברה.... אין מה לעשות.
א.
- תרמתי למען הסליק

כאשר לא בא לך לשאת את הנשק איתך -- לדוגמא הלכת לשחות בים, אז הנשק נעול בבית בכספת כדי שלא יגנב או הילדים ואו החברים שלהם ישחקו עם הצעצוע של האבא.. אני לא רואה עם זה שום בעיה
- קוד: בחר הכל
הפגם הוא שהחוק [b]מכריח[/b] אנשים לעשות זאת - כעשר יכול מאוד להיות שיש אנשים שלא צריכים דבר כזה.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

[/quoteDevil's Advocate כתב:כאשר לא בא לך לשאת את הנשק איתך -- לדוגמא הלכת לשחות בים, אז הנשק נעול בבית בכספת כדי שלא יגנב או הילדים ואו החברים שלהם ישחקו עם הצעצוע של האבא.. אני לא רואה עם זה שום בעיה
הפגם הוא שהחוק מכריח אנשים לעשות זאת - כעשר יכול מאוד להיות שיש אנשים שלא צריכים דבר כזה.[/
החוק גם מכריח אנשים ליסוע באור ירוק למרות שיש אנשים שלא צריכים את זה, החוק אוסר לגנוב למרות שיש אנשים שלא צריכים את זה, החוק אוסר לרצוח למרות שיש אנשים שלא צריכים את זה.... וכו וכו וכו.... ובעולם שכולו טוב וכולם ישרים וצדיקים לא צריך חוקים ואולי גם לא צריך נשק להגנה עצמית כיוון שאין מפני מה להתגונן...אבל עד שנגיע לאידליה הזו נצטרך קצת חוקים כדי לשמור על הסדר החברתי...
א.
- תרמתי למען הסליק

רבותי, שרשרת התגובות פה היא, ברובה, קיצונית נגד חוק שבסופו של דבר הוא דרישה הגיונית ממחזיק נשק אחראי. כמובן שבתסריט הקיצוני יכולים לעקור את הכספת מהקיר, לשבור את הקיר ולעקור את כל הבלטות כדי למצוא את הדולרים ("מה שאחד סגר - אחר יכול לפרוץ. זו רק שאלה של השקעת זמן ומאמץ"). אבל חלק ניכר מהפורצים (הנרקומן הממוצע שמחפש את המנה הבאה, או נער שמחפש קצת כסף) יחפשו את המטרה הקלה. אם יש לך כספת שמחוברת לקיר בצורה סבירה, צריך יותר זמן ומאמץ כדי להגיע אליה = יותר סכוי שהפורץ יקח את הDVD/וידאו/כסף מזומן ויעזוב את הנשק.
לדעתי זה הגיוני ומקטין את הסכוי שהנשק הזה ישמש לפיגוע הבא. (בלי להזכיר את כאב הראש שבהוצאת רשיון חדש).
לדעתי זה הגיוני ומקטין את הסכוי שהנשק הזה ישמש לפיגוע הבא. (בלי להזכיר את כאב הראש שבהוצאת רשיון חדש).
I think, therefore I am. I think
חבר'ה, באמת, לא ברור לי על מה כל ההתלהמות...
מה אתם עושים עם הנשק שלכם כשלא נמצא עליכם או בקרבה מידית אליכם? לדוגמא, איפה הנשק נמצא כשאתם בחו"ל? אם אתם דוחפים אותו לארון בין התחתונים, יש לי חדשות עבורכם - זה המקום הראשון בו הגנבים יחפשו. איפה אתם מחזיקים את התחמושת? קשה לי להאמין שכל ההקצאה השנתית נמצאת במחסניות כוננות עליכם, ומי שמשוגע עד כדי כך (כמוני
)בטוח שיש לו עודפים משנים קודמות. מה יקרה, אם חו"ח תפרוץ שריפה בבית? תחשבו על כל ההבטים של אחסנה לא מאובטחת של נשק ותחמושת...
למה להפוך כל דבר לסרט? אני מצפה מכל מחזיק נשק אחראי שיחזיק בבית כספת (לא חייבים את הסוג היקר ביותר) לכל אותם המקרים שהבאתי קודם, כמו שאני מצפה מכל נהג אחראי שישמור על תקינות הבלמים וההגה ברכב ולא יחכה לטסט.
תשמרו על עצמכם!
יבגני[/u]
מה אתם עושים עם הנשק שלכם כשלא נמצא עליכם או בקרבה מידית אליכם? לדוגמא, איפה הנשק נמצא כשאתם בחו"ל? אם אתם דוחפים אותו לארון בין התחתונים, יש לי חדשות עבורכם - זה המקום הראשון בו הגנבים יחפשו. איפה אתם מחזיקים את התחמושת? קשה לי להאמין שכל ההקצאה השנתית נמצאת במחסניות כוננות עליכם, ומי שמשוגע עד כדי כך (כמוני
למה להפוך כל דבר לסרט? אני מצפה מכל מחזיק נשק אחראי שיחזיק בבית כספת (לא חייבים את הסוג היקר ביותר) לכל אותם המקרים שהבאתי קודם, כמו שאני מצפה מכל נהג אחראי שישמור על תקינות הבלמים וההגה ברכב ולא יחכה לטסט.
תשמרו על עצמכם!
יבגני[/u]
- סליקאי טיטניום

זה בכלל אפשרי לקחת ילדה בת 12 למטווח ולתת לה לירות באקדח? אין גיל מינימום?
הבת שלי בת 7 והספיקה לירות ברובה אולימפי וגם פגעה עם קצת עזרה מחברים, אקדח 22. - לא אהבה את הרעש, רובה צבע (מכורה לזה) ואקדח 9 מ"מ (נו טוב.. כדור אחד בשביל לשכנע אותה שעוד מוקדם).
אני חושב שזה עונה על השאלה אם זה אפשרי. עכשיו נשאלת השאלה אם זה חכם, ופה יהיו כאלה שיחלקו עלי.
בנושא הנשק המאובטח בכספת בבית, אני חושב שיש בדרישה הגיון (כל עוד אינה כרוכה בהתעמרות באזרח) וגם אם כספת זה לא 100% מניעה אני אסתפק ב- 10%.
אם הפורץ יצטרך לעבוד עוד כמה דקות (ואולי יאלץ לברוח או ייתפס או יוותר..) הרווחתי.
אם הפורץ יצטרך להרעיש, אולי הרווחתי.
אם תמנע תאונה טראגית, כולנו הרווחנו.
מה רע ?!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
רבותי, שרשרת התגובות פה היא, ברובה, קיצונית נגד חוק שבסופו של דבר הוא דרישה הגיונית ממחזיק נשק אחראי
אני לא רואה בכך קיצוניות. לכל אדם יש את התנאים שלו ואת שיטת האחזקה שלו המותאמת להם.
זה לא פרקטי ואף לא מוסרי שהמדינה תיכנס בדברים שאמורים להיות אישיים.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

הצעדן כתב:אולי מבחינה קניינית הנשק הוא שלך, אולם אינני סבור (אם חושבים לרגע בהגינות) שתנאי אחזקת הנשק ושמירתו הם עניין אישי, בכל זאת מדובר בכלי אשר מיועד ומתוכנן לתכלית אחת.
אז? זה שנשק בנוי להרוג (במיוחד רובה טוטו), זה עדיין לא אומר כלום. זה עדיין חפץ חסר חיים.
אם אתה רוצח, אתה רוצח, נשק או לא. אם אתה חף מפשע, אתה חף מפשע, נשק או לא.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

חוקים, מה לעשות, לא שווים הרבה אם אין אכיפה.
למרות שהחוק הגיוני באופן עקרוני, אני לא רואה איך אוכפים אותו.
הרשויות לא מצליחות לאכוף חוקים יותר רציניים אשר מופרים באופן בוטה וגלוי אז איך יוכלו לאכוף חוק שנוגע רק לאוכלוסיה ספציפית כאשר והמפרים אותו עושים זאת בתוך כותלי ביתם?
חוק פופוליסטי ללא שיניים לדעתי.
הרשויות לא מצליחות לאכוף חוקים יותר רציניים אשר מופרים באופן בוטה וגלוי אז איך יוכלו לאכוף חוק שנוגע רק לאוכלוסיה ספציפית כאשר והמפרים אותו עושים זאת בתוך כותלי ביתם?
"מטח אחד שווה אלף מילים"
אורן מרנין כתב:חוקים, מה לעשות, לא שווים הרבה אם אין אכיפה.
מה דעתך על ביקורת שנתית של שוטר בבית הבעלים? (למי אכפת מפרטיות)
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד