שאלה על רובי גליל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 16 מרץ 2005, 18:28

אילן,

תודה על האינפורמציה...באמת ניסוי מדהים ולא נותר לי אלא להוריד את הכובע ולהתנצל.

***ההודעה נערכה על ידי, במחשבה שניה לא צריך לעודד שימוש לא בטיחותי בנשק***
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 17 מרץ 2005, 15:48, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 17 מרץ 2005, 13:24

עכשיו אני מבין למה מתפוצצים גלילים לחיילים - אתה מלמד אותם לישר כדורים.
לפעמים זה גם נגמר עם נכויות.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי reddot » 17 מרץ 2005, 23:33

רק עכשיו נחתתי על האשכול הזה, וקראתי בעיון רב מחוויותיכם על הגליל. אודה ולא אבוש, אני ממש לא סובל את הנשק הזה, וסיפורים אודותיו ואודות העומדים מאחוריו יש לי למכביר, בעיקר משנותי לאחר הצבא. דבר אחד לא אוכל לקחת ממנו - עמידות מופלאה בירי תחת חול/אבק/בוץ. לא משנה כמעט מה דחפת לתוכו, ידעת שברוב המקרים הכדור יוצא. אבל.......... גוש ברזל כבד, לא ידידותי למשתמש (ליד ה M16) אכול חלודה תמידית, עם מכסה גוף שרוקד כמו קסטנייטות, וכו'. העברת ניצרה לבודדת, לא היית בטוח שלא עף לך צרור. מה שלא עשית למכסה גוף, כל התיחמונים שבעולם, הוא תמיד המשיך לזוז, והפגיעות בהתאם (כן רפתן, אני חולק עליך). חיילים שלי שיירו בגליל ועברו לM16 שיפרו פגיעות בעשרות אחוזים. אני כבר לא מדבר על קצינים וסגל שלא היו מוכנים ללכת עם גלילון בלבנון, כי הרשף גילה אותם בלילה למרחק מאות מטרים. טוב, כבר מאוחר, סחבק הולך לישון, נמשיך מחר. נשיקות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 18 מרץ 2005, 08:45

וואללה כל מילה ב-A, חבל שבצבא לא יורים עם מקלדות ומשפרים פגיעות.
הקצינים שפחדו מהגלילון בלבנון לא הבינו בנשק כנראה, רשף של גלילון מקדימה זה בכוונה בשביל להפחיד את האוייב. :shock: ומי שלא ראה שמחת רשף הגלילון בלילה לא ראה יום עצמאות מימיו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 18 מרץ 2005, 14:52

reddot כתב:רק עכשיו נחתתי על האשכול הזה, וקראתי בעיון רב מחוויותיכם על הגליל. אודה ולא אבוש, אני ממש לא סובל את הנשק הזה, וסיפורים אודותיו ואודות העומדים מאחוריו יש לי למכביר, בעיקר משנותי לאחר הצבא. דבר אחד לא אוכל לקחת ממנו - עמידות מופלאה בירי תחת חול/אבק/בוץ. לא משנה כמעט מה דחפת לתוכו, ידעת שברוב המקרים הכדור יוצא. אבל.......... גוש ברזל כבד, לא ידידותי למשתמש (ליד ה M16) אכול חלודה תמידית, עם מכסה גוף שרוקד כמו קסטנייטות, וכו'. העברת ניצרה לבודדת, לא היית בטוח שלא עף לך צרור. מה שלא עשית למכסה גוף, כל התיחמונים שבעולם, הוא תמיד המשיך לזוז, והפגיעות בהתאם (כן רפתן, אני חולק עליך). חיילים שלי שיירו בגליל ועברו לM16 שיפרו פגיעות בעשרות אחוזים. אני כבר לא מדבר על קצינים וסגל שלא היו מוכנים ללכת עם גלילון בלבנון, כי הרשף גילה אותם בלילה למרחק מאות מטרים. טוב, כבר מאוחר, סחבק הולך לישון, נמשיך מחר. נשיקות.

תודה לך רד דוט
תענוג לחלוק עליך
כיוון שאתה תוצר של מערכת החינוך(אתה לא אשם) כנראה לא קראת בין השורות או לא קראת הכל, או לא ירדת לעומק הדברים.
בראשית דברי טענתי את מרבית טענותי נגד הגליל וכשמגן הציג את הסתיגויותיו הסברתי לו למה אני מקבל חלק מהם.
בס"כ קנה טוב ומגרסה של מחצבה לא הופכים נשק לטוב.

עכשיו לנק' חילוקי הדעות ביננו.

נתונים : הגליל כבד.
לגליל תמוכת לחי לא נוחה וחריר קטן יחסית ל מ-16 (מה שאגב נותן יותר דיוק כשהעין במרכז החריר)
לגליל הישן מתפסי עץ עם או בלי דורגלים לא נוחים להחריד.
מהלך ההדק שלו כאורך הגלות עם משקל גדול יחסית.

מ-16 בנוי בהנדסת אנוש טובה.
קל משקל
העין מתיישבת בקלות במרכז החריר.
החריר גדול יותר וקל יותר למצוא אותו.
לחיצת ההדק קשה אבל קצרה.

החייל הממוצע: לא יודע לקלוע (אין חיה שנקראת גוף מטרה) עובד עם כוח
לא יודע לשים ראש זקוף עם אופטיקה נקיה
לא יודע ללחוץ לחיצת הדק נקיה.

חייל שלא יודע קליעה ישיג תוצאה טובה יותר עם רובה קל שהנדסת האנוש שלו טובה ומתפסיו נוחים וקל לזהות בו את הכוונות.
בדיוק כמו שאקדוחנים ישיגו תוצאות טובות עם גלוק אבל ברגע שהם עוברים לירי מעשי וצריכים דיוק הם מחפשים אקדח עם הדק מעולה ומשקל שמבטל רעידות.

לכן ידידי המלומד הסיבה שמשיגים תוצאות טובות עם מ-16 היא לא הסיבה של מכסה הגוף. זה כמו עכביש בלי רגליים לא שומע. התוצאה נכונה המסקנה אבוי.

מי שיודע קליעה יודע להכנס למצב "0" יודע לתקן גוף מטרה. ישנה עקב קת בהתאם לגובה הלחי ותהיה לו אופטיקה נכונה ולחיצת ההדק שלו היא של קלע מיומן ישיג עם גליל את אותן תוצאות שישיג עם ה מ-16.

אתה מזכיר לי מדריך ירי שלימד אנשים למקד מבט עין על המטרה ב מ-16 כי הוא היה מדריך אקדח ביחידה מסוימת שעבדה רק עד 15 מ' .(אגב בטווחי מגע זה נכון גם לאקדח וגם לרובה בישור מקורב)
הוא הופתע מאד כשלימדתי אותו למקד מבט עין על הלהב, וכשהוא ניסה זאת באקדחו ל 50 מ' הוא הופתע מטיב הפגיעות.

אני מקווה מאד שאתה לא בסקלה של אותו מדריך..........

לכן עדיף מ-16 :
בגלל שחיילים עובדים עם כוח. ולא יודעים קליעה.
בגלל שחיילים חסרי כושר בסיסי והאפוד + הנשק שוקלים כ 4 ק"ג פחות וזה המון.
(יש על זה מחקר מעניין)
בגלל שמקבלים אותו בזול כמוצר מדף מהסיוע האמריקקי.
בגלל הנדסת האנוש.
ובגלל כל החסרונות של הגליל הידועים (בהתעלם ממכסה הגוף).

שמחתי שוב לחלוק עליך ידידי
לשרותך תמיד בכל מה שתרצה לדעת (אם בכלל) בתנאי שאני יודע.
אילן בן נון
הרפתן (הפעם מהבית)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי reddot » 19 מרץ 2005, 02:34

רפתן ידידי. אין ספק שיד ורגל לך בעסקי קליעה, ושמך הולך לפניך כמבין ובקיא בתחום. עם זאת, גם כבודי לא בדיוק נחשב פראייר ברזי הנשק הארוך. חיילי ידעו פרק או שניים בהלכות הירי, ולא יצליח איש לשכנע אותי (וזה גם לא ממש חשוב) שמכסה גוף רוקד של גליל חוזר תמיד למקום. נסיונות מאלפים ערכתם ב"ענף", אבל אצלי ירו ופגעו יותר טוב עם גלילים שמעכו להם ת'מכסה גוף, עד שכמעט לא ניתן היה לפרק לניקוי. העיקר שישאר במקום ולא יזוז. כאמור, רמת הדיוק עלתה פלאים כשעברנו ל M16. ד"א, אם שמת לב, הלהב בגליל יושב בתוך שמורת להב עגולה, ולא תמיד קצה הלהב יושב במרכז השמורה (הגבהה/הנמכה). לעין, מאוד נוח ל"הלביש" עיגולים אחד בתוך השני (כמו ברובים תחרותיים) מבלי להתיחס ללהב שמיקומו לא במרכז השמורה. הדבר נכון רק לגבי גליל ארוך, כי בגלילון אתה כבר לא רואה את השמורה הקדמית דרך החריר. ובאשר למיקרו גליל ומשטרת ישראל: לא הייתי רוצה להכנס לפרטים, אבל גם אצלם ה"רומן" לא ממש הצליח, ואני מדבר על פדיחות של ממש. סופ"ש נעים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי doron-30 » 19 מרץ 2005, 02:55

נקודה אדומה

ספר לנו לכל אלו שלא מבינים/ ולא בקיעים בתחום הנשק כמוך למשל,מהו הרקע הצבאי
שלך אם תוכל מבלי לפגוע בביטחון שדה ,כי מה שברור הוא שאתה מרבה לעשות המון רוח.

אהההההההההההההה עוד משהו חשוב :נכנסת כאן לויכוח עם האיש הלא נכון בנושא
נשק עם אילן אתה יכול להיתווכח הכל חוץ מנשק.

אז אחי שיהיה לך ושאר חברי האתר שבת שלום :D :D :D

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 19 מרץ 2005, 02:59

דורון אחי . . .

תרשה לי לחלוק עליך. . .

יש עוד כמה תחומים שבהם לא הייתי מתווכח עם אילן . . . :wink:

שבת שלום לכולם.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 19 מרץ 2005, 06:03

דורון אחי
תודה
בוא נוריד כולנו קצת פרופיל.
אני קודם כל בן אדם ואני טועה לפעמים..........
(עיין האשכול המפורסם על הקנים - שסופו היה שכולנו טעינו)

שנית רד דוט אם היה רוצה היה קורא לעצמו בשמו ונימוקיו עימו - הוא לא חייב לנו שום דבר כל עוד עומד בכללי הכתיבה. וכשהוא הציק לאפרוחים נתתי לו בראש.
מעבר לזה אם תתעלם מסגנונו תראה שהוא לא כותב שטויות. רוב הדברים שהוא כתב על הגליל כולל הערה שאולי לא שמת אליה לב מראה שלאיש הכירות אמיתית עם המערכת וכזו שהשתדלתי לא לגלוש אליה.
ונסיים בברכת
איזהו חכם הלומד מכל אדם

ולך ג'וקר - נשארת ליצן

הזהר בבני עניים כי מהם תצא תורה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי reddot » 19 מרץ 2005, 14:19

דורון-30, שבת שלום גם לך. קראתי בעיון ת'דברים שכתבת, ובאמת אני לא מצליח להבין מה אוכל אותך. מתסכל אותך שאני קצת מבין? מתסכל אותך שאתה לא יודע מי אני? מרגיז אותך שאני לא תמיד מסכים עם ה"אחים" שלך? מה לרקע הצבאי שלי ולדברים שנכתבים כאן? כל מה שאמור לעניין אותך הם הדברים הנכתבים לגופם, ואם הסגנון שלי לא לרוחך אתה לא ממש חייב לקרוא. אתה גם לא חייב להסכים לדברים שאני כותב, ואם יש לך השגות על מידת הידע שלי אתה מוזמן להגיב בכל עת. נכנסת לאשכול שעוסק בגליל וכל מה שהיה לך להגיד זה כמה רוח אני עושה, ושלא להתווכח עם אילן כי הוא...הוא........ יאכל אותי לארוחת בוקר. אין לי פקפוק כלשהו ברמתו וידיעותיו של אילן, וכאמור, שמו הולך לפניו. אבל, זכותו של כל אחד לחלוק על דברים כאלה ואחרים שלא נראים לו (ואין זה משנה מי העומד מולך), כל זמן שהם נאמרים לעניין ולא גולשים לפגיעה אישית ועלבונות. אגב, אם תהיה ממש נחמד, אולי אכתוב כמה דברים על USP שאתה לא מכיר.....במגבלות בטחון שדה כמובן. יאללה, אני הולך לעשות רוח ...........לפחמים, הסטייקים מחכים. נשיקות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 19 מרץ 2005, 15:07

reddot, הפעם עברת כל גבול.

אם עד עכשיו נאלצנו להאזין לדבריך בסבלנות, אז הפעם הגזמת לחלוטין ואני מצטט:

אולי אכתוב כמה דברים על USP שאתה לא מכיר.....במגבלות בטחון שדה כמובן. יאללה, אני הולך לעשות רוח ...........לפחמים, הסטייקים מחכים.

ולא הוספת הזמנה בסוף המשפט ... :evil:

וברגע של רצינות, אע"פ שאני מניח שנסיונך עולה על שלי בירי וניסויים בגליל ולרפתן אני יודע שיש הררררררררררבה יותר נסיון ממני, עדיין אני נוטה לתמוך בדעתך, לפחות על סמך הנסיון שלי מהשירות בצבא.

מה לא ניסינו לעשות ?! לעקם את המכסה, לדחוף הלחמות בדיל לעיבוי נעילת המכסה, ועוד כהנה.
תמיד המכסה רקד והשתחרר ותמיד היה שינוי בפגיעות.

M-16 לא היה ככה. בגלילים בהם ירינו ומכסה הגוף היה ממש לחוץ הדוק לגוף, הפגיעות נשארו עקביות. וכמו שדיווחת - לפרק ולהרכיב היה סיוט, הצריך המון כח מאמץ ודפיקות על המכסה.

בכלל - כל נושא המכסה בגליל היה בחזקת ברור מאליו, כולם ידעו תמיד שיש איתו בעיה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי doron-30 » 19 מרץ 2005, 16:40

נקודה אדומה

רק לשם הבהרה :לא אוכל אותי שום דבר ואין ספק שיש לך הרבה ידע יותר ממני ומאחרים.
מצידי אתה גם יכול להיות ראש חטיבת נק"ל בתע"ש ותפתח כלים למאה הבאה.
אם תלמד לקרוא בין השורות הנכתבות בתגובה זו / וקודמותיה , תבין שאתה מחמיץ את
מה שמנסים לאמר לך שיש צורה לכתוב את הדברים מבלי לפגוע / ולזלזל באחרים .
אין ספק שיש כאלו שיודעים יותר ויודעים פחות.
במקום זה אתה עסוק בלפאר את עצמך ולכתוב בצורה התנשאותית ,מזלזלת ופוגעת.
אני מציע לשנות את גישתך אולי תהייה יותר מאושר.

נותר לי רק לאחל לך בהצלחה :D :D :D :D

ביי דורון

נ.ב בהצלחה עם הסטייקים
גלוק מ"ס 1 ..........

סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 19 מרץ 2005, 16:44

היה לפני כשנתיים אשכול מעניין ביותר על תיבול אומצות. חבל שלא שרד את המעברים השונים בין שרתים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי doron-30 » 19 מרץ 2005, 16:59

ארנולד

אם תהייה מעוניין אשלח לך את הקובץ ,הורדתי אותו בזמנו למחשב.

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 19 מרץ 2005, 17:55

reddot כתב:רק עכשיו נחתתי על האשכול הזה, וקראתי בעיון רב מחוויותיכם על הגליל. אודה ולא אבוש, אני ממש לא סובל את הנשק הזה, וסיפורים אודותיו ואודות העומדים מאחוריו יש לי למכביר, בעיקר משנותי לאחר הצבא. .

ודורון ענה :
מצידי אתה גם יכו להיות ראש נק"ל בתע"ש.

הגיונית לא מתחבר לי.

מה דפוק אצלי ?

ולך נק' אדומה
או קיי בוא נסכים שעל סעיף ז' קטן 1 - אנחנו חלוקים.
לגבי השורה התחתונה של הגליל גם אני לא מחסידיו - יזכירו לך כל חסידי מהביקור בבתי האוסף. לגבי גליל משטרה אני מדבר רק על הדגם האחרון לא ה 0.30 אלא 5.56
וההוכחה בהא הידיעה היא :
בבתי האוסף שוכב בנשקיה (לא מוצג לקהל) גליל בול פפ משתי ורסיות.
בסופו של יום פותח התבור שהמנגנון שלו אינו מנגנון גליל אלא מזכיר כמה מפתיע את מתחרהו משנות ה 70 .

אגב אהבתי את העובדה שירדת לעומקה של בעית השמורה הקדמית:
מקצועית חשוב לשמור על אחידות !!!
אם איפסת גליל כך שתמיד כיוונת חריר בחריר (גליל ארוך) ואח"כ להב למרכז מטרה ותשמור לחזור תמיד תמיד לאותו מצב הרי שפגיעותיך תהינה טובות. כמובן שתחטיא אם תחליט למרכז את הלהב כי אז זה כבר לא יהיה אותו איפוס.
שוב בשביל לשקול דברים כאלו ולעשות הפרדה בין גליל ארוך לקצר ל מ- 16 צריך להיות מקצוען ולכן לא לימדתי את העניין. אלו שרבצו לצידי זמן ארוך קיבלו את הטיפ ושיפרו פגיעות.

שיהיה לך שבוע טוב

(קנאת סופרים מרבה חוכמה)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד