הזיג זאואר החדש בכתבתו של אבי מור המפיל ממלכותו את הגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 08 מאי 2005, 07:13

ארנון,

מדובר על תעלת ניקוד מי גשמים ולא תעלת ביוב.... הנתון שמדאיג פה זה לא החלודה על הגלוק, כמו חומציות הגשם שיורד לנו על הראש....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי johndoe » 08 מאי 2005, 22:45

תודה על שהסבתם את תשומת ליבי.....

ולכל המלעיזים, גלוק הוא גלוק, וגם אם האקדח היה עשוי מזהב טהור ,אחרי שנתיים בתעלת ניקוז

הוא היה יוצא מטונף, למעשה , יחסית לסיטואציה, נראה לי שציפוי הטניפר הועיל מאוד :!:
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

קולונל אתה מורד בדרגה!

על ידי גידי מצגר » 12 מאי 2005, 08:50

מי שמזלזל ככה באבי מור וכתבותיו. חייב לרדת לדרגת טירון.
אנחנו נעמיד אותך בפני בית דין שדה בהעדרך ונודיע לך על פסק וגזר הדין
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גלוקי » 12 מאי 2005, 09:49

אנחנו לא מזלזלים באבי מור חלילה .

ההפך הוא הנכון אני מעריכים אותו מאוד .

אבל לא כל מה שנכתב נכון .

אחרי הכל הכבוד שיש לגלוק בעולם הוא עצום .

עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 12 מאי 2005, 11:27

לאוהדי גלוקי ולאוהדי אבי מור,
לאוהדי הפועל ולאוהדי מכבי.

בסוף העליה בטריג של סנור (בראשית שנות ה 70) היה שלט

"אם לא תהיו תלויים זה בזה תהיו תלויים זה ליד זה"

וגם משפט נוסף קנאת סופרים מרבה חכמה.

מותר להיות חלוקי דעות וחברים - בלי משפטים ואיומים.

עוד לא ראיתי מתאבד מתפוצץ עושה אבחנה בין מצביעי מרץ למצביעי ליכוד, בין אבודה לשינוי, ואפילו מצביעי טיבי ודהאמשה הם לוקחים איתם. עוד מעט תהיה התנקות ויזנבו בנו בלי להבדיל בין ספרדים לאשכנזים בין יהודים לערלים בין דתיים לחילוניים (המצאה ישראלית).
אז בואו נהיה קצת על הכיפאק.

למפגש הבא כל מחרחרי המשפטים והסנקציות מביאים גלידה לצינון הרוחות מרצונם החופשי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: קולונל אתה מורד בדרגה!

על ידי Colonel » 12 מאי 2005, 16:13

גידי מצגר כתב:מי שמזלזל ככה באבי מור וכתבותיו. חייב לרדת לדרגת טירון.

אני כבר לא עומד באימרות השפר שלך
כדאי שתזהיר אותי לפני על מנת שאוכל להתיישב וכוס מים צוננים לצידי ...

על מנת לא לרדת לפסים אישיים מדי אני אפסיק כאן אך בכל זאת עיצה (בחינם) : get a life.

מה אני מצפה ממישהו ש'בלייזר' עבורו זה עיתון רציני ומקצועי... :?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: קולונל אתה מורד בדרגה!

על ידי הצעדן » 12 מאי 2005, 19:33

Colonel כתב:
גידי מצגר כתב:מי שמזלזל ככה באבי מור וכתבותיו. חייב לרדת לדרגת טירון.

אני כבר לא עומד באימרות השפר שלך
כדאי שתזהיר אותי לפני על מנת שאוכל להתיישב וכוס מים צוננים לצידי ...

על מנת לא לרדת לפסים אישיים מדי אני אפסיק כאן אך בכל זאת עיצה (בחינם) : get a life.
מה אני מצפה ממישהו ש'בלייזר' עבורו זה עיתון רציני ומקצועי... :?

קולונל, לא שאני מצליח לעקוב מי נגד מי בויכוחי האשכולות, ובכל זאת.. אם זו לא ירידה לפסים אישיים אז מה כן ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ג'וקר » 13 מאי 2005, 12:34

קרח . . מים . . קרח . . מים . . .

(ואפשר גם גלידה כמו שהציע רפתן ,או ברד , . . . :wink: )

להזכירכם : חברה חמושה היא חברה מנומסת

[/b]
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

זיג, גלוק, ובעליהם.

על ידי אבי מור » 13 מאי 2005, 14:58

שלום לכולם,

הובא לידיעתי שהפכתי להיות נשוא אשכול זה בעקבות כתבה שכתבתי במגזין בלייזר.

ראשית, בכל מקום בו אני כותב, כאן, (אמנם מעט מאד), במגזינים 'מוגן' ובלייזר או באתר האינטרנט shotgun, אני חותם בשמי המלא. אלו דעותיי אינני מכפיש אף אחד וגם לא בטור האישי שלי במגזין 'מוגן', בו אני מגיב על נושאים שונים בתחום הנשק בישראל, ובעיקר מבקר את פעולות משרד הפנים בנושא הכל כך קרוב לליבנו, הכל נכתב ונחתם תחת שמי המלא. אגב, מכיוון שאפילו אנשי משרד הפנים אינם מוצאים פסול במה שאני כותב נגדם! כתבות אלו מוקראות לפקידי הרישוי בכנסים של משרד הפנים. גם הם לא הגיעו למסקנות אליהן הגיעו חלק מהכותבים, אך על זה בהמשך.

שנית, כתב 'גלוקי', שאינני מכיר אותו, ואולי אפילו כן, אך אינני יודע מי מסתתר מאחורי הכינוי הזה,
"אבי מור כתב אז."
ואכן, כמו שאף אחד לא מכריח אותי לכתוב, אף אחד לא מכריח אף אחד לקרוא, ובטח שלא מכריחים אף אחד לקבל את דעתי. בין זה ובין צורת התגובה, הנימוס וכולי, המרחק רב מאד, אבל תחת שם בדוי ניתן לעשות את הכל. כתבתי, אפשר לדפדף הלאה עוד לפני הקריאה, זה טבעו של עיתון/מגזין/ אתר אינטרנט.
אם בעזרת כתבה שלי מישהו קנה אקדח טוב יותר ומתאים יותר לצרכיו, דייני. אם מישהו רכש את סכין חלומותיו שלא ידע על קיומו, דייני, אם מישהו השכיל עוד מעט בעזרת הידע אותו צברתי בכל שנות העיסוק בנשק, מתוכן 27 שנים כמקצוע, בהחלט שאינני מבקש יותר מזה. אם גם הצלחתי להשפיע ולו במשהו קטן על מהלך הדברים ברישוי הנשק בארץ, או גרמתי בעקיפין למישהו לנקוט עמדה ולעשות מעשה, זה כבר בוודאי שגורם לי לסיפוק רב מאד. אני יכול להגיד בלב שלם ובבטחה, שאני עושה כמיטב יכולתי. יכול להיות שזה הרבה פחות מרמת ציפיותיהם של כמה מכם, אני מבטיח להשתדל יותר בפעמים הבאות.

יש משפט אנגלי שאומר: "יש לי דעה ואל תבלבל לי את המוח עם עובדות" אז בכמה עובדות אני מבקש לעסוק.

איתמר מתייחס לתקרית מיאמי של ה- FBI
שני תחקירי ענק נכתבו על ידי אחד האנשים המובילים בענף הנשק העולמי, מסד איוב. התחקירים פורסמו במגזין הנשק היוקרתי האמריקאי American Handgunner, בנוסף לשני תחקירים אלו, ה-FBI עצמו הפיק קלטת הדרכה שהיא שחזור של האירוע והדבר נילמד באקדמיה של הבולשת בקוונטיקו בווירג'יניה. ובנוסף הופק גם סרט טלוויזיה שהוא די נאמן לאירועים במציאות, והמציאות היא החלק החשוב במשפט הזה.

באחד מהפושעים נמצאו 14 כדורי 9 מ"מ סילברטיפ של ווינצ'סטר, הכדור שרבים נשבעו עליו באותו העת.
מה שהביא את הבולשת לחפש אחרי כדור חדש היה בעיות בכושר עצירה ולא בעיות בחוסר פגיעות. לבולשת יש 12 מדדים לבחינת תחמושת ללחימה, שלא בהכרח מתיישבים עם הצרכים של האזרח המבקש להגן על עצמו.
אני מאחל לשוטרים ולאזרחים שלנו את אחוזי הפגיע ה של אנשי ה- FBI בכל יום נתון.

High Power כותב משהו שלא עשיתי מעולם, אין לי כל כוונה לעשות אותו עכשיו ובוודאי שגם לא בעתיד.
אני מצטט: "התעלמות מהמציאות, מניפולציות של הנתונים לצורכו תוך הסתמכות על בורותו של הקורא"
אם מישהו מכם הקוראים לא נפגע, אני נפגע בשמו כי באותו הרגע שויכתם לקבוצת בורים הניתנת למניפולציה....
אשמח עם הכותב יפנה אותי ואתכם למקום אחד בו השתמשתי באחת או יותר מהטכניקות הללו.
כמו שאמרתי כבר קודם, תחת שם בדוי לא קיימות מגבלות.
רק בשביל לסדר דברים על מקומם, כדור 10 מילימטר היה קיים עוד הרבה לפני אירועי מיאמי.

בלייזר אינו מוגן ואינו אתר האינטרנט shotgun בהם אני כותב. גודל המדור גם צומצם לאחרונה ב- 50% על פי שיקוליו של העורך. בין זה ובין הנאמר בדבריו של מר High Power, יש עוד מרחק רב מאד.
אבל שוב חברים, עובדות, קודם כל עובדות.

המעבר לאקדחים חצי אוטומטיים החל בשנת 1967 עת ISP שהייתה משטרת המדינה הראשונה עברה מאקדחי תוף לאקדחי מחסנית של סמיט-ווסון. משם כבר החל התהליך להתגלגל מעצמו. גלוק נכנסה לזירה לאחר שבטעות פקידותית מצערת מאד, הוגדר האקדח על ידי ה- BATF כאקדח בעל מנגנון 'פעולה כפולה בלבד' DAO.
לא אהבתי את הגלוק כבר שראיתי אותו לראשונה בשנת 1983 ואני לא אוהב אותו עכשיו, על שכבר יש את דור 4. גלוק היה ונשאר אקדח בעל מנגנון הדק SA רק מה הדק מחורבן יחסית לאקדחי SA אחרים, ולא משנה מה עושים להדק. האם לגלוק דרושים שיפורים? בוודאי כמו לכל אקדח אחר, ועובדה היא שגלוק עבר לא מעט שינויים. לולא אותה טעות מצערת, גלוק היה נשאר האקדח הצבאי של הצבא האוסטרי והנורבגי, אולי עוד צבא או שניים היו רוכשים אותו וכמובן אספני נשק בכל העולם.
עד שלא הוגדר האקדח כ-DAO אף אחד לא חשב שתיהיה היסטריה כזו ושלושה מיליון אקדחים, על דגמיהם השונים והקטרים הרבים בו הוא מיוצר, ירדו מפס הייצור.
האם גלוק מושלם? לא ואף אחד אחר לא, עובדה שיש קריאה של המפעל לדגמי ה-21 בקוטר 45, וזה לא בגלל שהוא כזה מושלם והם רוצים אותו רק בשביל עצמם.......
הכתבה באה לחזק את מה שאמרתי כבר לפני שנים רבות. ששוק אכיפת החוק האמריקאי יתפכח יום אחד ויחזור לאקדחי DA מסורתיים או לאקדחי DAO ואכן כך זה קורה. כבר אז כתבתי שזה לא יבוא מסיבות מבצעיות אלא מסיבות משפטיות. לעורכי הדין של כוחות אכיפת החוק בארה"ב יש משקל במערך ההחלטות האמל"חויות
האם זה צריך להשפיע על גלוקי וחבריו? ממש ממש לא. מה בין זה לבין סילוף עובדות? הדבר נפלא מבינתי.

לגבי ספירת המלאי של סיג לעומת גלוק. כשציינתי את המספרים של רכישות סיג לעומת הגלוק, לא התייחסתי לכל רכישות הגלוק לאורך כל ההיסטוריה ואילו High Power ידידי מתייחס לרכישות של גלוק מהיום הראשון.
מעניין מי עוסק במניפולציות והתאמת העובדות לצורך הכתיבה. האם בדקת פעם כמה אקדחי סיג על דגמיהם השונים נמכרו מאז שהם יצאו לשוק? למה לערבב עובדות עם דעות, חבל נורא, זה ממש יכול לקלקל.

High Power, הספירה האחרונה של מס' רשויות אכיפת החוק, הפדראליות, מדינתיות ומקומיות, מראה בבירור שהכדור 357 זיג הוא הכדור הנפוץ ביותר בין כל כוחות אלו. הסטטיסטיקה פורסמה בסוף 2004 והמספר הזה רק גדל מיום ליום, ובצדק רב.
בעוד שכדור 0.40 נדרש להיות במשקל 135 גריין ולעבוד בלחצי בית בליעה ברמת P+ על מנת להגיע קרוב לאחוזי כושר העצירה של ה-357 מגנום שיוצא מאקדח תופי, כדור ה-357 זיג עושה זאת בלי מאמץ ובלי לחצים גבוהים בבית הבליעה. כדורי 357 זיג במשקל 125 גריין במהירות לוע של כ-1450 רגל בשנייה מגיעים לכושר עצירה של יותר מ-94% . 357 מגנום מקנה ארוך של אקדח תופי מגיעים לכ-97%.
ההמרה בין 40 ל-357 היא פשוטה וקלה ובעיקר קלה על התקציב. הרתע נמוך יותר ונעים מאד לירות בכדור הזה ובגלל התנהגותו באקדח, קל יותר להגיע לקצב אש גבוה ודיוק גבוה.

אינני יודע מיהו הקולונל ומי מסתתר מאחורי הכינוי, אולי אני יודע ואפילו לא יודע לשייך את הפנים לכותב.
צר לי מאד על אופי התגובה. אני סבור שזה שאתה כותב על מה שמישהו אחר כתב "שטות", לא מכבד את הכותב.
אם יש לך מה להגיד שסותר מקצועית את מה שמישהו אחר כתב, הבמה פתוחה, אבל לכתוב על דבריו של מישהו 'שטות' לא הופך אותך באופן אוטומטי לצודק, אולי אף להיפך.

אני מודה למי שיצא להגנתי ולמי שטרח ואף שיבח את עבודתי בגלוי כמו ברי ידידי ואחרים שאפילו אינני מכיר אותם, ושוב, אולי בעצם כן, רק אינני יודע איזה פנים לחבר לאיזה כותב.
ראויים להערכה בעיני הניסיונות של ברי ואחרים לשמור על תרבות שיחה. כמה זה חשוב, כבר אמרו הרבה לפנינו:
"אינני מסכים לדבריך אך אני אלחם על זכותך לומר אותם" מעולם לא נקטתי בשיטות של כינוי דברי יריבי לויכוח שטויות, מפני שזה מעמיד את דברי ואת ניסיונותי לשכנע באור עלוב מאד, ואינני רוצה להיות מתחת לפנס ששוטף באור עלוב את אלו שעומדים מתחתיו.

אני אמשיך ואדבק בעבודתי, אשתדל כתמיד להביא עובדות, וגם את דעתי.

בברכה,
אבי מור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 13 מאי 2005, 16:15

הכל ב-A
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

Re: זיג, גלוק, ובעליהם.

על ידי donduck » 13 מאי 2005, 17:14

אבי מור כתב:"

גלוק נכנסה לזירה לאחר שבטעות פקידותית מצערת מאד, הוגדר האקדח על ידי ה- BATF כאקדח בעל מנגנון 'פעולה כפולה בלבד' DAO.............

עד שלא הוגדר האקדח כ-DAO אף אחד לא חשב שתיהיה היסטריה כזו ושלושה מיליון אקדחים, על דגמיהם השונים והקטרים הרבים בו הוא מיוצר, ירדו מפס הייצור.

הכתבה באה לחזק את מה שאמרתי כבר לפני שנים רבות. ששוק אכיפת החוק האמריקאי יתפכח יום אחד ויחזור לאקדחי DA מסורתיים או לאקדחי DAO ואכן כך זה קורה. כבר אז כתבתי שזה לא יבוא מסיבות מבצעיות אלא מסיבות משפטיות. לעורכי הדין של כוחות אכיפת החוק בארה"ב יש משקל במערך ההחלטות האמל"חויות

אכן נכון שהגלוק מוגדר כDA וככזה גם מופיע ברשימת הכלים המאושרים לשימוש בקטגוריית PRODUCTION בירי מעשי.
אז מה עשו, בעצם, החליפו DA או DAO אחד בDAO אחר? איך זה הופך אותם ליותר "צדיקים" בעיני עורכי הדין? האם זו הסיבה האמיתית?
כי לאורך הדורות, לקחו אקדח עם הדק ארוך וקשה של 5LB - ופלטו כדורים כי האצבע שדלהם הייתה על ההדק גם כשלא רצו לירות. מי אשם? כמובן האקדח :? אז הלכו ושמו הדק של 8LB וראה איזה פלא, האקדחים שוב פלטו כדורים. את מי האשימו הפעם? כמובן את גסטון :?

האמריקאים ידועים בזה ש " קודם-כל-בוא-נראה-מי-(מה)-אשם-במה-שקרה-לי" זו דרכם ובדרכם זו חיסלו תעשיות רבות וטובות, כולל את מפעלי המטוסים הקלים של ססנה שלא יכלו עוד לתביעות המטופשות שלהם, ורק בשנים האחרונות חזרו לפעילות -מה.

נראה שפליטות הכדורים לא יפחתו על הSIG החדש, ואולי אף יעלו, כי עכשיו הם באמת חושבים שיש להם אקדח שלא פולט...
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 מאי 2005, 17:46

דון דאק,

מסכים לכל מה שאמרת....

ואוסיף עוד משהו על מלחמות "הכדור בעל כח העצירה האולימטיבי"...
שהאמריקאים ילמדו את מקרה מיאמי ויפיצו עליו סרטי הדרכה מבוקר עד ערב...

חבר טוב של הורי נפגע במלחמת השיחרור מצרור של טומי-גאן ( 5 כדורים בקוטר 0.45 וקנה 16 אינץ') בבטנו, והוא נמצא כאן איתנו כדי לספר על זה. אז למה שהאמריקאים לא יעשו גם על זה סרט ואולי יציידו את הסוכנים שלהם בנשר המדבר 0.5????

הבן של עיזר ויצמן נפגע מקליע של צלף בקוטר 7.62 בראשו ושרד את זה כדי לההרג בתאונת דרכים טיפשית..אז גם על זה האמריקאים צריכים לעשות סרטי הדרכה ולצייד את כל הצלפים שלהם בברט 0.5???

ולמה שלא יעשו לדוגמא איזה סרט הדרכה על מרדכי רחמים ואיך הוא חיסל מחבלים עם ברטה 0.22??

כוחות הביטחון בארצינו ובשאר מדינות העולם משתמשים ב-9ממ כבר קרוב ל-100 שנה. לא שמעתי יותר מדי תלונות על הביצועים של 9ממ FMJ.

החיפוש של האמריקאים אחרי הכדור הכל יכול שיעשה בשבילם את העבודה הוא פשוט מגוכח אם לא פטאטי....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 13 מאי 2005, 19:30

איתמר ידידי
כמו שאומר ידידי ורעי אבי מור עובדות זה הדבר החשוב ,ולא דיבורים מהבטן .(ולא שאין לי טענות על האמרקאים אבל אני לא שוכח להם את הרכבת האוירית ביום כיפור סתם ככה)
ולעינינינו ,לא לוקחים מיקרה בודד שיעיד על הכלל .תשאל את השאלה כמה אנשים סטטיסטית קיבלו צרור מטומיגן בבטן ושרדו או כמה אנשים קיבלו כדור בראש
ונהרגו אחרכך בתאונת דרכים?
ולכן אם אנו רוצים לקבל נתונים מדעיים ,אנו יכולים לעשות זאת בכלי שהמדע מאפשר לנו לבחון
והוא הסטטיסטיקה אחרת נהפוך "לקול הרעם מקהיר".
מי שמכיר אותי יודע שאני לא חסיד של הגלוק ,אבל אני גם לא חסיד של הזיג .וקטונתי מלחלוק על דברי רעי אבי מור שתמיד נהנתי והשכלתי מבקיעותו בנשק אני רק רוצה לציין שבמכרזים
לא תמיד השיקול העינייני קובע .תמיד השתוממנו שצבא ארצות הברית הכניס את אקדח הברטה
92F לשורותיו ,ומסתבר בדיעבד שהיה הסכם שהאמרקאים יקנו אקדחים ובתמורה האיטלקים
ירכשו נשק מסויים והעיסקה הייתה כדאית(כך שמעתי אני לא בקי בפרטים ובעובדות ולכן פוחד להטעות אני מקווה שאבי מור יתייחס לנושא)
צ.ה.ל העדיף את המכרז של מכוניות ה"כרמל סוסיתא" לזקנים שעוד זוכרים)אז מה זה אומר שהסוסיתא הוא הרכב הטוב בעולם כל רצוני לומר שלעולם אין לדעת במכרזים אלו כוחות ואינטרסים פועלים ומה
השיקולים הסופיים בבחירה.
אני בטוח במאת האחוזים שלאחר שהאמרקאים יעשו את הסבב על כל אקדחי העולם הם יחזרו לדגם
של 1911 או לדומיו המשופרים ואני חושב שאבי מור מסכים לדעתי(סתם תחושת בטן)
יאללה תראות ידידי (דרך אגב נהנה לקרוא את תגובותך)
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי גלוקי » 13 מאי 2005, 21:17

אבי מור היקר .
אני אינני בעל מסכה .... אני עמוס ברדה . נעים מאוד .
גר ברעננה ומשרת בצה"ל כבוחן נשק ואמצעים מיוחדים , עברו תחת ידי כמעט כל סוגי הרובים והאקדחים הקיימים בארסנל הצבאי .
אני שוב כותב אני לא מזלזל בך חלילה .
יותר מזה כל עיתון בלייזר שמגיע לפתח ביתי אני קורא את מאמריך והם מענינים מאוד .
אני גם נותן לחיילי שיקרו וילמדו מאדם בעל נסיון .

אני חושב שזכותי המלאה לחלוק על דעתך בעניין הזיג . ולדעתי הוא מתאים לכאלה שאינם מבקרים במטווחים לעיתים קרובות .
אולי הוא אקדח ללחימה אבל חייו קצרים . (ניסוי שנערך בצה"ל הראה שאוך חייו של הזיג הינו 15.000 כדור רגיל ) .

אולי הזיג יותר זמין בחנויות הנשק , אבל אני עדיין לא שמעתי על אחד שקנה גלוק ולא היה מרוצה ממנו.
נכון שהאקדח אינו מאובזר כראוי אבל על איכות אין מה להתווכח.
הזיג אינו נוח באחיזתו ואינו מתאים ליד קטנה , לעומת הגלוק 26 , ו19 שאין נוחים מהם
אבל הכל עניין של השקפה .
תקלה נפוצה מתגלה בזיג בסביביות ה- 10.000 כדור הזרוע של משמיט הפטיש נשחקת ואז הופ יש לנו פליטת כדור .
חלק גדול מהלוחמים העדיפו על פני הזיגים שהגעו ליחידות את ה- FN הזקן ואיכותי לדעתי אפילו יותר מהגלוק .
אבל החיילים של היום עשויים משוקולד.

בקיצור אבי אני מאמין שניפגש מתי שהוא באחת התחרויות ונדבר המון

עוד דבר קטן .
צה"ל החליט לצייד את אנשיו בגלוק בגלל אורך החיים ,הבטיחות ומעל הכל הנוחות שאקדחי גלוק מציעים .
אולי יש אינטרס אישי אבל אני תמיד מפספס אותו .

בברכה

זיגי וגלוקי
למי שלא הבין או מכיר .
אני עמוס ברדה
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 13 מאי 2005, 22:21

סליחה שלא התעמקתי בכל התגובות כאן אבל בכל זאת אני חייב הסבר, מר מצגר כתב :
"בכתבתו של אבי מור בירחון בלייזר. מסיר אבי מור את כתר המלכות מאקדח הגלוק .ומכתיר את הזיג זאואר החדש."

לדעתי זו שטות בדיוק כמו להסיר את הכתר מהסוברו ולהמליך את מזדה, להסיר את כתרו של בורגר קינג ולהמליך את מקדונלדס (ממש יצא מטאפורי הדוגמא הזו...) וכיוון שעכשיו התחילה הממשלה לרכוש BMW במקום וולוו, בוא ונסיר את הסמל מהוולוו ונחבר אותו למחזיק מפתחות (אגב הצבא האמריקאי רוכש גם האמרים אז אולי נסיר את הכתר מהניסן, האיסוזו, המיצובישי והלנדרובר !?)

כמו כן, אני גם איתן בדעתי על בלייזר ולשמחתי איני מחשיב אותו כספרות מקצועית או בכלל כספרות שפונה לקהל אינטלגנטי (או מחשיב אותו בכלל כספרות, מבחינתי הוא שקול ל'לאשה' או ל'מעריב לנוער'... 8) )
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 13 מאי 2005, 22:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד