עוד שאלה של אחד שלא יודע כמוני! איפה להחזיק רובה ברכב נוסע!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא יודע לגבי אחרים אבל אני אוכל כל מה שאני צד!!! (טוב לא הכל אני אוכל, את העצמות אני נותן לכלב)
קראתי כתבה אני לא זוכר איפה שאמרה שהחוואי שמגדל את הבקר שמגיע לסופר מקבל רק 20% ממה שאני משלם בקופה. אני לא רוצה לבחור בין סטייק טוב לבין צעצוע לילד! אייל אחד מספיק לנו לחורף שלם ולמה שלא יהיה קצת "ספורט" (ניווט, מחנאות וכו') בדרך? אם אתה צד נכון ולפי החוק הכל נעשה בצורה הומאנית. אצלנו לקבל רשיון ציד אתה עובר מבחן תאורטי מקיף ומבחן יירי מ100 מטר למטרה נעה דמויי אייל. לפחות כאן בפינלנד אם לא היה צייד איילים אז מספר תאונות הדרכים היה מוכפל! אם צמחונות זה העניין אזי כבדני ואכבדך.
לדעתי ציד של חיית בר באמצעות קליע בקוטר חזק זה יותר אנושי מאשר שחיטה של חייה שידעה שבי כל ימי חייה, אבל זה רק אני.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 23 ינואר 2006, 09:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
donduck כתב:ואני לתומי חשבתי שכבר המציאו תירוצים חדשים.....
אתה צמחוני? אם כן אז קבל שאפו...
אם לא...אז הסטייקים שאתה אוכל לא גדלים כתרבית תאים משובטת - אלא בתוך חיה שהמיתו אותה בדרך זו או אחרת...
עכשיו אם אנחנו מסכימים על העיקרון של להרוג בשביל לאכול אז הויכוח הוא על הדרך..ופה איש איש ודרכו. יש כאלה שאוהבים את הסטייק שלהם ארוז בניילון בסופרמרקט, ויש כאלה שנהנים לרדוף אחרי הסטייק.
א.
- תרמתי למען הסליק

pistokoski כתב:לא יודע לגבי אחרים אבל אני אוכל כל מה שאני צד!!! (טוב לא הכל אני אוכל, את העצמות אני נותן לכלב)קראתי כתבה אני לא זוכר איפה שאמרה שהחוואי שמגדל את הבקר שמגיע לסופר מקבל רק 20% ממה שאני משלם בקופה. אני לא רוצה לבחור בין סטייק טוב לבין צעצוע לילד! אייל אחד מספיק לנו לחורף שלם ולמה שלא יהיה קצת "ספורט" (ניווט, מחנאות וכו') בדרך? אם אתה צד נכון ולפי החוק הכל נעשה בצורה הומאנית. אצלנו לקבל רשיון ציד אתה עובר מבחן תאורטי מקיף ומבחן יירי מ100 מטר למטרה נעה דמויי אייל. לפחות כאן בפינלנד אם לא היה צייד איילים אז מספר תאונות הדרכים היה מוכפל! אם צמחונות זה העניין אזי כבדני ואכבדך.
יש באמת הרבה משפחות בארה"ב בעיקר באיזורים הפחות מפותחים שחלק מהכלכלה המשפחתית שלהם מבוסס על דיג וצייד. והם צדים ואוכלים כל דבר שניתן לצוד ולאכול כולל סנאים, דובים וחיות אחרות. אייל אחד במקפיא מספק להם בשר להרבה הרבה חודשים.
הציידים שדיברתי עליהם קודם הם יאפים, עשירים, גרים במרכז העיר ובשבילם צייד זה עניין של סטטוס והשתייכות יותר מאשר כל דבר אחר..בארה"ב מסתכלים עליך לפי השעון שאתה הולך, האוטו בו אתה נוסע, עם מי אתה משחק גולף, לאיזה מועדון כושר אתה הולך...וציד זה אחד מסמלי הסטטוס..אם אין לך "וי" על הדברים האלה אז אתה לא נחשב.
בשביל אותם החברה הפדיחה של לחזור בידיים ריקות חזקה יותר מאשר הגועל לירות בחיות מבויתות חסרות ישע. יש גם חוות שמתמחות בצייד עופות והם מפריחים את העופות מהכלובים בתאום איתך ככה שיהיה לך נח לירות בהם...
לגבי החוות שמתמחות בצייד BIG GAME, הם גם מספקים לך מגורים, שירותים של הפשטת העור ועיבוד הבשר, חדרי קירור ועוד...חלילה וחס שלא תלכלך את הידיים... וכמובן מבטיחים לך שלא צא משם בידיים ריקות NO GAME NO MONEY...
http://www.highadventureranch.com/
א.
- תרמתי למען הסליק

סיפורי אמריקה
לפני כמה שנים ביקרתי באלסקה, שם זה בערך כמו טקסס אבל יותר יפה,
הכרתי שם מס' אנשים שהיו פשוט חולים על נשקים וירי, כשהתארחתי בביתו של אחד
מהם הוא לקח אותי למרתף שלו שם התגלה לעניי מחזה מדהים, הבן אדם אוסף רובים,
מכל הסוגים ומכל המינים, בסה"כ הוא אמר לי שכולל אקדחים יש לו יותר מ- 400!! כלי נשק,
בכולם הוא יורה באופן סדיר אחת לשנתיים לפחות.
התחביב של הרבה אנשים שם הוא ללכת לצוד אבל נתקלתי שם גם באנשים שאפילו לא טורחים לקחת את החיה שהם צדו אלא להשאיר אותה בשטח, מעשה מגעיל בעניי.
ועוד סיפור, כשהייתי באחת העיירות ב4 ביולי היתה שם מסיבת יום העצמאות, היה יריד ותהלוכה ושמח מאוד, וכשהתרחקתי קצת מכל ההמולה התחלתי לשמוע משהו שהיה לי קצת מוזר, במיוחד לאור העובדה שהשתחררתי מהצבא כמה חודשים לפני כן, הרעש היה יריות אבל לא סתם נשק אוט' אלא מקלע כבד!! מסתבר שהיו שם כמה אנשים שלכבוד יום העצמאות החליטו לחגוג בירי מהמקלע 0.5 הפרטי שלהם, היו שם 4 מקלעים (אחד מהם 0.5) והרים של תחמושת והם פשוט ירו וירו וירו (וגם שתו המון בירה) על שלד של ספינה שהיה על החוף של נחל קטן שם.
לסיכום, נראה לי שחסרים להם ריגושים לאמריקאים הללו...
הכרתי שם מס' אנשים שהיו פשוט חולים על נשקים וירי, כשהתארחתי בביתו של אחד
מהם הוא לקח אותי למרתף שלו שם התגלה לעניי מחזה מדהים, הבן אדם אוסף רובים,
מכל הסוגים ומכל המינים, בסה"כ הוא אמר לי שכולל אקדחים יש לו יותר מ- 400!! כלי נשק,
בכולם הוא יורה באופן סדיר אחת לשנתיים לפחות.
התחביב של הרבה אנשים שם הוא ללכת לצוד אבל נתקלתי שם גם באנשים שאפילו לא טורחים לקחת את החיה שהם צדו אלא להשאיר אותה בשטח, מעשה מגעיל בעניי.
ועוד סיפור, כשהייתי באחת העיירות ב4 ביולי היתה שם מסיבת יום העצמאות, היה יריד ותהלוכה ושמח מאוד, וכשהתרחקתי קצת מכל ההמולה התחלתי לשמוע משהו שהיה לי קצת מוזר, במיוחד לאור העובדה שהשתחררתי מהצבא כמה חודשים לפני כן, הרעש היה יריות אבל לא סתם נשק אוט' אלא מקלע כבד!! מסתבר שהיו שם כמה אנשים שלכבוד יום העצמאות החליטו לחגוג בירי מהמקלע 0.5 הפרטי שלהם, היו שם 4 מקלעים (אחד מהם 0.5) והרים של תחמושת והם פשוט ירו וירו וירו (וגם שתו המון בירה) על שלד של ספינה שהיה על החוף של נחל קטן שם.
לסיכום, נראה לי שחסרים להם ריגושים לאמריקאים הללו...
- סליקאי כסף

לא, אני לא צמחוני, ויעידו על כך כמה שמכירים אותי
ו.... לא, אני לא קונה סטקים בניילון בסופרמרקט כי אלו לא שווים אפילו את הניילון שהם עטופים בו.
מי שצד בשביל לאכול - שיבושם לו. כולנו יודעים שלרוב זה לא המצב.
אני מתכוון לזה:
ולזה:
ובעיקר לזה:
רוב הצדים נמנים עם הקבוצות האחרונות, שאתם חברים, הכרתם בקיומן.
ו.... לא, אני לא קונה סטקים בניילון בסופרמרקט כי אלו לא שווים אפילו את הניילון שהם עטופים בו.
מי שצד בשביל לאכול - שיבושם לו. כולנו יודעים שלרוב זה לא המצב.
אני מתכוון לזה:
לגבי החוות שמתמחות בצייד BIG GAME, הם גם מספקים לך מגורים, שירותים של הפשטת העור ועיבוד הבשר, חדרי קירור ועוד...חלילה וחס שלא תלכלך את הידיים... וכמובן מבטיחים לך שלא צא משם בידיים ריקות NO GAME NO MONEY...
ולזה:
הציידים שדיברתי עליהם קודם הם יאפים, עשירים, גרים במרכז העיר ובשבילם צייד זה עניין של סטטוס והשתייכות יותר מאשר כל דבר אחר
ובעיקר לזה:
רוב הצדים נמנים עם הקבוצות האחרונות, שאתם חברים, הכרתם בקיומן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מקלע 0.5 ליום העצמאות.... לפי מה שידוע לי רק FFL CLASS 3 מקבלים רשיון ל FULL AUTO ואין הרבה כאלו. אבל באמריקה כמו באמריקה.... היתה גרה לידי איזו אישה תמהונית שהייתה טייסת מסוקים בוויאטנם וגם לה היה באוסף (החוקי למהדרין) כמה מקלעים ותמ"קים. כמו גם אקדחים עם SELECT FIRE. עוד בחור שגר לידי (איזור הגבול עם מקסיקו, אמצע המדבר - איזור עם אנשים שרוצים לחיות בלי חוקי החברה וכאלו) גם כן חזר סרוט מוויאטנם מחזיק בבית שני טילי כתף בקופסה המקורית וערכת חבלה שלא היתה מביישת חבלן מתקדם בהנדסה קרבית. הכלים כמובן שלא ברשיון אבל מעדיפים להתעלם ממנו. הקטע עם אותו הבחור הוא שהוא נעצר פעם אחרי שפתח באש לעבר לקוח (הוא היה הבעלים של מוטל קטנטן ושתי משאבות דלק בצד הדרך) שהעז ללכת לשרותים לפני שקנה משהו בחנות. הוא ישב לילה במעצר ושוחרר בבוקר עם הנשק. (שמעתי את הסיפור מחבר שהתנדב איתי כנהג אמבולנס וגם השריף המקומי אימת את הסיפור) זה אמנם היה לפני 20 שנה אבל הרבה לא השתנה באיזורים הנידחים בארה"ב. סגן שריף אחד על 200 ק"מ רדיוס.. והרבה הרבה מאוד נשקים! אבל לאור מה שקרה בניו אורלינס כשהשוטרים היו במצור תחת אש בתחנת המשטרה המקומית, נשים וילדות נאנסו במקלט שהיה אמור להגן עליהם, ופושעים הסתובבו עם נשק ולקחו-שדדו-אנסו כל מה שבא ליד וכו' ומקרים של Home Invasion הם עניין שיכול לקרות גם לך, הפרצוף המכוער של האמריקאים נחשף. (למען גילוי נאות אני גם אזרח אמריקאי) ובשעת צרה לאומית או או מקומית אין שוטר ניראה לעין. אתם לא הייתם בונים נשקייה בבית?
מקלע 0.5 -- אפשרי ביותר.
האיסור על רכישת נשק אוטמטי על ידי אזרחים נכנס לתוקפו איפה שהוא בסביבות 1968.
עד אז, יכולת לקנות כל מה שעולה בדמיונך כולל תותח 20ממ... עכשיו אני לא זוכר מה נוסח התקנה, אם אני לא טועה מי שכבר היה לו נשק כזה לפני כניסת תוקף התקנה הזו, יכול היה להשאיר אותו ברשותו לשלם אגרה בסך 150-200$ ולרשום את הכלי ב-BATF.
לגבי FFL...זה עסק קצת יותר מסובך. סוחר נשק יכול להחזיק נשק אוטומטי לתצוגה והדגמה, רק אם יש גורם מאושר (לדוגמה יחידת משטרה, FBI, SWAT ) שמעוניין לבדוק את הכלי הזה. זה נעשה כדי לסגור פירצה שלא כל אחד יוציא רשיון סוחר נשק ויקנה לו נשקים אוטומטיים.
כמות האמל"ח שמוחזקת על ידי אזרחים אפילו בצורה חוקית היא בלתי נתפסת...
יצא לי לבקר בבתים של אנשים שיש להם נשקיה בבית בסדר גודל של באלי"ש... רובים, אקדחים תת מקלעים בכמות בלתי נתפסת... ארגזי פעולה עם עשרות אלפי כדורים שקונים מעודפי צבא..אבק שריפה... בארצות הברית אתה פשוט הולך לסופר וקונה קופסאות אב"ש באותה קלות שאתה קונה אבקת כביסה...
לגבי האזורים הנידחים...שם למעשה פוגשים את אמריקה האמיתית.. אני אישית נתקלתי שם באנשים מאד נחמדים, מארחים עם כל הלב, מוכנים לעזור אחד לשני...ממש משהו שלא רואים בערים הגדולות.
א.
האיסור על רכישת נשק אוטמטי על ידי אזרחים נכנס לתוקפו איפה שהוא בסביבות 1968.
עד אז, יכולת לקנות כל מה שעולה בדמיונך כולל תותח 20ממ... עכשיו אני לא זוכר מה נוסח התקנה, אם אני לא טועה מי שכבר היה לו נשק כזה לפני כניסת תוקף התקנה הזו, יכול היה להשאיר אותו ברשותו לשלם אגרה בסך 150-200$ ולרשום את הכלי ב-BATF.
לגבי FFL...זה עסק קצת יותר מסובך. סוחר נשק יכול להחזיק נשק אוטומטי לתצוגה והדגמה, רק אם יש גורם מאושר (לדוגמה יחידת משטרה, FBI, SWAT ) שמעוניין לבדוק את הכלי הזה. זה נעשה כדי לסגור פירצה שלא כל אחד יוציא רשיון סוחר נשק ויקנה לו נשקים אוטומטיים.
כמות האמל"ח שמוחזקת על ידי אזרחים אפילו בצורה חוקית היא בלתי נתפסת...
יצא לי לבקר בבתים של אנשים שיש להם נשקיה בבית בסדר גודל של באלי"ש... רובים, אקדחים תת מקלעים בכמות בלתי נתפסת... ארגזי פעולה עם עשרות אלפי כדורים שקונים מעודפי צבא..אבק שריפה... בארצות הברית אתה פשוט הולך לסופר וקונה קופסאות אב"ש באותה קלות שאתה קונה אבקת כביסה...
לגבי האזורים הנידחים...שם למעשה פוגשים את אמריקה האמיתית.. אני אישית נתקלתי שם באנשים מאד נחמדים, מארחים עם כל הלב, מוכנים לעזור אחד לשני...ממש משהו שלא רואים בערים הגדולות.
א.
- תרמתי למען הסליק

אני לא אומר שבאיזורים הנידחים אנשים לא נחמדים. ההיפך, כולם (הרוב) עוזרים לכולם שם. אבל השממה האין סופית היא גם קרקע פוריה לאנשים "מיוחדים". לגבי הFFL אני הבנתי שכל אחד יכול: גיגול קצר העלה:
You can own a machine gun, or other NFA weapon, if you meet these federal requirements:
You must be a U.S. citizen over 21 years of age.
You must live in a state that allows Class 3 weapons (find out here).
You must be clear of any felonies as verified by an F.B.I. background check.
You must submit a fingerprint card and two passport photos, which are kept on file by the BATF.
You must obtain a signature from your local Chief Law Enforcement Officer verifying that you have no felony indictments pending against you, and are mentally stable.
You must pay a one-time federal tax for each NFA weapon or suppressor purchased. Full auto $200.00. Short Barreled Rife (SBR) $200.00. Suppressor $200.00. Any Other Weapon (AOW) $5.00.
ואכן אני מסכים לחלוטין כמות האמל"ח בידיים פרטיות במיוחד במידונות כמו טקסס וושינגטון הוא אדיר. בוואל מארט אתה קונה יחד עם הלחם חלב ויוגורט גם כמה חפיסות תחמושת. ובכלל ב GUN SHOWS אתה קונה עודפי צבא במחיר ל1000 יח'. בכל קוטר וסוג אפשרי. כנ"ל גם ספרי הדרכה בחבלה, לחימה עירונית, בניית כלי נשק "ביתיים" וכו', כמובן שהספרים הם "רק" לצרכים אקדמיים!
You can own a machine gun, or other NFA weapon, if you meet these federal requirements:
You must be a U.S. citizen over 21 years of age.
You must live in a state that allows Class 3 weapons (find out here).
You must be clear of any felonies as verified by an F.B.I. background check.
You must submit a fingerprint card and two passport photos, which are kept on file by the BATF.
You must obtain a signature from your local Chief Law Enforcement Officer verifying that you have no felony indictments pending against you, and are mentally stable.
You must pay a one-time federal tax for each NFA weapon or suppressor purchased. Full auto $200.00. Short Barreled Rife (SBR) $200.00. Suppressor $200.00. Any Other Weapon (AOW) $5.00.
ואכן אני מסכים לחלוטין כמות האמל"ח בידיים פרטיות במיוחד במידונות כמו טקסס וושינגטון הוא אדיר. בוואל מארט אתה קונה יחד עם הלחם חלב ויוגורט גם כמה חפיסות תחמושת. ובכלל ב GUN SHOWS אתה קונה עודפי צבא במחיר ל1000 יח'. בכל קוטר וסוג אפשרי. כנ"ל גם ספרי הדרכה בחבלה, לחימה עירונית, בניית כלי נשק "ביתיים" וכו', כמובן שהספרים הם "רק" לצרכים אקדמיים!
מה שהולך בשטחים הפתוחים של ה-BLM זה בכלל מערב פרוע מכל הבחינות......
זה בכלל NO MAN'S LAND... לוקחים את הנשקים ויורים שם בכל מה שזז ולא זז...שלדים של מכוניות, גרוטאות, בקבוקים בלונים של גז... עכשיו רשויות האכיפה התחילו להכנס ולעשות קצת סדר...אבל עדיין אין דין ואין דיין....
א.
זה בכלל NO MAN'S LAND... לוקחים את הנשקים ויורים שם בכל מה שזז ולא זז...שלדים של מכוניות, גרוטאות, בקבוקים בלונים של גז... עכשיו רשויות האכיפה התחילו להכנס ולעשות קצת סדר...אבל עדיין אין דין ואין דיין....
א.
- תרמתי למען הסליק

pistokoski כתב:איזה סדר ואיזה בטיח!!! לעולם הם לא יצליחו. זה למה שהם שם, מחוץ לערים כדי לחיות איך שבא להם. מה עדיף לרשיות שאנשים כאלו יקימו "בסיסים" בתוך הערים?
כשהרשויות מחליטות להכנס לפעולה אז אין להם אלוהים..הם לא עובדים כמונו שם.
הם עובדים לאט וביסודיות. עושים תוכנית, מביאים לאישורים, משריינים תקציב ומבצעים.
ושמבצעים אז מבצעים ולא עושים סלטה לאחור מכל תקלה או שטות...
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד