פירוק מג"ל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בוצעה פנייה לאק"מ לפני כחמישה חודשים, על ידי קבוצת מדריכי ירי (כאלו המתנדבים באק"מ על שלוחותיו ורובם מוכרים מכאן) לצורך הכרת מ"י בתעודות ההדרכה של משרד הפנים לעניין הדרכת מתנדבים ושוטרים במטווחים משטרתיים.
היו הרבה הנהונים בראש, הרבה חיוכים ושיחות טלפון.
התבקשנו לארגן קבוצה בגודל מסויים ע"מ לאפשר קיום "קורס".
למצוא את העיזה של שרה יותר קל.
לאף אחד מהגורמים המעורבים בדבר מצידו המשטרתי של הקו לא לוחץ ולא לחץ אז והיום, לכן מדריכים המתנדבים ומוכנים להשקיע מזמנם, לא יכולים לתרום.
המשטרה מעדיפה אנשים לא מקצועיים אך כאלו ש"עברו הסמכה במשטרה" על פני כאלו המתפרנסים מלימוד והדרכת המקצוע.
אילן, איפה זה יוצא כאן חלם אחרי הפרסטלציה ?
לאף אחד מהגורמים המעורבים בדבר מצידו המשטרתי של הקו לא לוחץ ולא לחץ אז והיום, לכן מדריכים המתנדבים ומוכנים להשקיע מזמנם, לא יכולים לתרום.
המשטרה מעדיפה אנשים לא מקצועיים אך כאלו ש"עברו הסמכה במשטרה" על פני כאלו המתפרנסים מלימוד והדרכת המקצוע.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אילן ב כתב:1. "אם אתה רואה 0 פגיעות והסמכה ואתה שותק אתה שותף לדבר עבירה ושום וח"ק לא תוציא אותך נקי."
2. "כדאי שתעלה פעם לאיילת השחר לראות הדרכות משא"ז או תבוא אלינו ותראה שאפשר גם אחרת."
קודם כל, לגבי האחריות שלי,
לא ציינתי וגם לא אציין כעת באילו פעולות נקטתי בכדי להפסיק את התופעה מסיבות השמורות עימי אני רק יכול להגיד שישנה חומה בצורה של חוסר עניין וחוסר רצון להתמודד עם הבעיה בכל הקשור לנושא לפחות באותו מרחב בו התנדבתי בעבר. את הפעולות עשיתי בבחינת לא תעמוד על דם רעיך ולא ככיסוי תחת נגד וח"ק, הכל נעשה בע"פ ואני בטוח שלגבי כל וח"ק אני בכלל לא אגיע לרשימת הנחקרים.
לעניין ההזמנה אני מוכן לבוא ולעבור מטווחים אצלך אם תבטיח לצייד אותי בהעתק של דף המטווח אותו אוכל למסור ביחידתי, למרות שביחידה בה אני עושה מטווחים כיום (יח"מ) נתברכנו במדריך טוב שמנהל את המטווחים בצורה טובה ובטיחותית ביותר
- סליקאי כסף

נועם כתב:בוצעה פנייה לאק"מ לפני כחמישה חודשים, על ידי קבוצת מדריכי ירי (כאלו המתנדבים באק"מ על שלוחותיו ורובם מוכרים מכאן) לצורך הכרת מ"י בתעודות ההדרכה של משרד הפנים לעניין הדרכת מתנדבים ושוטרים במטווחים משטרתיים.
1. אני יודע שהיתה פניה - ראיתי פה אשכול בנושא
2. אני משוכנע שהדבר לא יצא לפועל כי:
א. אתה מתכוון לעשות השתלמות בין מחוזית הדבר משול לאירוח האולימפיאדה ע"י האק"מ
יהיו מריבות מי אחראי על התאום ועל הכיבוד ועל הכוסות לקפה ובקיצור חגיגה לוגיסטית.
ב. אין שום אינטרס למערכת לעשות את ההשתלמות כי מנקודת מבטם של הקצונה הגבוהה
באק"מ העסק דופק כמו שעון שווצרי למה להפריע למערכת עם כמה אזרחים שיהיו אחראים
על ההכשרה ואולי עוד יבואו בדרישות מוזרות כמו יותר בטיחות/יותר הכשרה - אם זה לא שבור אל תנסה לתקן את זה מה גם שעל מתנדב אתה לא יכול להפיל אחריות, היום יש את מפקדי הבסיסים, הם שוטרים הם הש"ג והם יאכלו אותה אם יקרה משהו
3. אני משוכנע שהדבר יצא לפועל אבל רק אחרי שתצטבר מסה של תקריות בטיחות שבהם ייהרגו אנשים
מצטער על חוסר האופטימיות במיוחד בשבת בבוקר..
אם יתברר שאני טועה נועם אז אתה תהיה זכאי לפיצוי, תוכל להצטרף אלי לנסיעה לאיילת השחר למטווח ובדרך אני אזמין אותך לחומוס טוב.
- סליקאי כסף

מייז,
יש אחלה חומוס במסעדת "עגולה" , קומה שנייה בתחנת הדלק בראש פינה...
לשמחתי, כמתנדב במג"ב קיבלתי אישור להדריך במטווחים אזרחיים / משטרתיים בכל הפעילויות ת"פ מג"ב צפון. כך הדרכתי וקידמתי נושאי בטיחות וקליעה ברובים ואקדחים לשוטרים ומתנדבים.
העניין הוא שע"פ נוהל אק"מ, יכול מדריך ירי אזרחי להדריך במטווח אזרחי, אך לא במשטרתי.
לגופים המוסדיים, יש הרבה מה ללמוד בנושאי בטיחות וקליעה מהמדריכים האזרחיים, זה כולל גם את צה"ל.
השינוי יבוא כשאנשים אוחזי משרות, יפסיקו להסתכל "מה יוצא לי מזה" ויתחילו להסתכל על הדברים מנקודת מבט של "איך אני מקדם נושאים לרווחת הכלל"...
(אגב, ההזמנה לחומוס תקפה גם ללא קשר להדרכות..
)
יש אחלה חומוס במסעדת "עגולה" , קומה שנייה בתחנת הדלק בראש פינה...
לשמחתי, כמתנדב במג"ב קיבלתי אישור להדריך במטווחים אזרחיים / משטרתיים בכל הפעילויות ת"פ מג"ב צפון. כך הדרכתי וקידמתי נושאי בטיחות וקליעה ברובים ואקדחים לשוטרים ומתנדבים.
העניין הוא שע"פ נוהל אק"מ, יכול מדריך ירי אזרחי להדריך במטווח אזרחי, אך לא במשטרתי.
לגופים המוסדיים, יש הרבה מה ללמוד בנושאי בטיחות וקליעה מהמדריכים האזרחיים, זה כולל גם את צה"ל.
השינוי יבוא כשאנשים אוחזי משרות, יפסיקו להסתכל "מה יוצא לי מזה" ויתחילו להסתכל על הדברים מנקודת מבט של "איך אני מקדם נושאים לרווחת הכלל"...
(אגב, ההזמנה לחומוס תקפה גם ללא קשר להדרכות..
אז מה יש לנו פה עד עכשיו...
כולנו יודעים שהמצב של הקרבינים של משא"ז פאטטי... לא משנה אם לפני 60 שנה כשהם היו עוד בגריז הם היו נשקים אמינים ומדויקים - זה המצב העכשוי שלהם.
אנחנו יודעים שמשא"ז לא הולך לקבל את הגלילים שצה"ל זורק כי הם נגרסים כפסולת מתכת
אנחנו יודעים גם שמצב הקליעה במשא"ז עגום למעט מקומות בהם יש יוזמות אישיות של אנשים איכפתיים כמו אילן וחבריו - אבל כולנו יודעים שעל יוזמות אישיות אי אפשר לבנות מדינה.
אנחנו יודעים גם שפניות, תלונות, וכו לא בדיוק מזיזים למערכות גדולות. להיפך, כולם יודעים שמערכות גדולות שונאות דון קישוטים ומתקני עולם למיניהם ובסופו של דבר אלה הם גם שמשלמים את המחיר האישי על נסיונם לשפר את המערכת.
הדבר היחידי שמזיז למערכות גדולות הוא משברים או פרסומת רעה בכלי התקשורת... כל עוד זה לא קורה, עולם כמנהגו נוהג.
א.
כולנו יודעים שהמצב של הקרבינים של משא"ז פאטטי... לא משנה אם לפני 60 שנה כשהם היו עוד בגריז הם היו נשקים אמינים ומדויקים - זה המצב העכשוי שלהם.
אנחנו יודעים שמשא"ז לא הולך לקבל את הגלילים שצה"ל זורק כי הם נגרסים כפסולת מתכת
אנחנו יודעים גם שמצב הקליעה במשא"ז עגום למעט מקומות בהם יש יוזמות אישיות של אנשים איכפתיים כמו אילן וחבריו - אבל כולנו יודעים שעל יוזמות אישיות אי אפשר לבנות מדינה.
אנחנו יודעים גם שפניות, תלונות, וכו לא בדיוק מזיזים למערכות גדולות. להיפך, כולם יודעים שמערכות גדולות שונאות דון קישוטים ומתקני עולם למיניהם ובסופו של דבר אלה הם גם שמשלמים את המחיר האישי על נסיונם לשפר את המערכת.
הדבר היחידי שמזיז למערכות גדולות הוא משברים או פרסומת רעה בכלי התקשורת... כל עוד זה לא קורה, עולם כמנהגו נוהג.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לא תמיד המצב עגום עד כדי כך...
לפעמים מנצנץ אור במנהרה [ולא פנס הרכבת הבאה ממול...]
באחד המרחבים ישנו מדריך המוכר באתרנו אשר מעביר מדי פעם הדרכות ליח' יח"מ מסויימות...
באותו מרחב לפני זמן קבלתי אישור לזמן מדריך אחר במוכר באתרנו שהעביר במטווח משטרתי הדרכה לא שגרתית למספר לא קטן של מתנדבים... [כולל במיקרו גלילון]
בעתיד הקרוב יועברו עוד הדרכות ירי
כל זה בעקבות יוזמה אישית של מתנדב זה או אחר
כך שביוזמה אישית ניתן לשנות וניתן להזיז דברים, רק צריך לרצות לעזור ולרצות לעשות
הן את מה שאילן עושה באזורו שלו והן מה שמבצעים אחרים באזורים אחרים
בקיצור - גם בלילה שחור, ישנם כוכבים בשמים...
באחד המרחבים ישנו מדריך המוכר באתרנו אשר מעביר מדי פעם הדרכות ליח' יח"מ מסויימות...
באותו מרחב לפני זמן קבלתי אישור לזמן מדריך אחר במוכר באתרנו שהעביר במטווח משטרתי הדרכה לא שגרתית למספר לא קטן של מתנדבים... [כולל במיקרו גלילון]
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ACSman כתב:לא תמיד המצב עגום עד כדי כך...
למה לא הוזמנתי?
- סליקאי כסף

קודם כל, הנושא כבר גולש לגמרי מהכותרת שלו, אבל זה רק מראה שיש כאן דיון רציני.
אישית, אני מכיר את הגליליון והגליל על החלקים הכי קטנים שלו (שעליהם ניתן לשבת שבת בבסיס, כולל ה M16). אישית, מעדיף את הגלילון רק בשל האמינות שלו....(מעבר לכך, ה M16 עולה עליו בכל !!!).
ביחידה בה אני מתנדב, יש גם מיקרו גליל וגם M16 ועוד...
לצערי, המיקרו יותר אמין מכולם !!!
המיקרו באמת כבד יותר, מסובך יותר להפעלה, ידית דריכה במיקום לא הגיוני בעליל (לא לתפעול ולא לפריקה מג'מוס או ניידת ולא לנשיאה בצולבת - חור בתחת).
למיקרו יש בעיה עם התקנים נוספים שניתנים בקלות להרכבה על כל אחד מה M16, לרבות כוונות אופטיות, פנסים ונקודות אדומות.
היתרון היחיד שלו כפי שנאמר קודם הוא באמינות שלו !!!
בנוסף, ניתן לירות בנשק הנ"ל, צרורות ארוכים ברמה נשלטת וטובה בתחמושת מוגברת, זאת תחלית השימוש בנשק הנ"ל לפחות במחוזות שבהם אנו פועלים.
לגבי רמת הכשרות.....
קטונתי, אני יודע שיש אנשים מוכשרים מאוד במשטרה, שעברו מספר לא מבוטל של קורסים והם אלו שמעבירים את האימונים ליחידות המיוחדות (לא משא"ז ולא מתנדבי ימע"ר ימע"ן תנועה או סיור), זה נכון ליחידות הסיור המיוחדות שמקבלות מתנדבים, כי המקצועיות שלהם צריכה להיות לפחות זהה לשוטר יס"מ (אם מבחינת כושר גופני, אם מבחינת מקצועיות והכרת הסמכויות והחוק - כן, כולל ניירת ועד לנושא מיומנות ושליטה בהפעלת אמצעים שונים, ממתנדבים נדרשות מיומנויות כמעט זהות בכל מה שקשור בתורות לחימה ותרגולות).
אם רק מה שחצי ממה שכתוב כאן נכון, וישנם אנשים שלא פוגעים במטרות וממשיכים להתנדב.......המצב חמור מאוד וגובל בפשע !!!
נ.ב - במיקרו גליל, לא צריך לחבוט בקת...היא תתקפל ככה לעולם, יש פין שצריך ללחוץ עליו ואז העסק מתקפל !!!
מה לעשות, ה MP5 יקר מידי, ה M16 שמקבלים במצב חרבנה ונאלצים להסתפק במה שיש...
זה מה יש, ועם זה (ננסה ?) ננצח.
אישית, אני מכיר את הגליליון והגליל על החלקים הכי קטנים שלו (שעליהם ניתן לשבת שבת בבסיס, כולל ה M16). אישית, מעדיף את הגלילון רק בשל האמינות שלו....(מעבר לכך, ה M16 עולה עליו בכל !!!).
ביחידה בה אני מתנדב, יש גם מיקרו גליל וגם M16 ועוד...
לצערי, המיקרו יותר אמין מכולם !!!
המיקרו באמת כבד יותר, מסובך יותר להפעלה, ידית דריכה במיקום לא הגיוני בעליל (לא לתפעול ולא לפריקה מג'מוס או ניידת ולא לנשיאה בצולבת - חור בתחת).
למיקרו יש בעיה עם התקנים נוספים שניתנים בקלות להרכבה על כל אחד מה M16, לרבות כוונות אופטיות, פנסים ונקודות אדומות.
היתרון היחיד שלו כפי שנאמר קודם הוא באמינות שלו !!!
בנוסף, ניתן לירות בנשק הנ"ל, צרורות ארוכים ברמה נשלטת וטובה בתחמושת מוגברת, זאת תחלית השימוש בנשק הנ"ל לפחות במחוזות שבהם אנו פועלים.
לגבי רמת הכשרות.....
קטונתי, אני יודע שיש אנשים מוכשרים מאוד במשטרה, שעברו מספר לא מבוטל של קורסים והם אלו שמעבירים את האימונים ליחידות המיוחדות (לא משא"ז ולא מתנדבי ימע"ר ימע"ן תנועה או סיור), זה נכון ליחידות הסיור המיוחדות שמקבלות מתנדבים, כי המקצועיות שלהם צריכה להיות לפחות זהה לשוטר יס"מ (אם מבחינת כושר גופני, אם מבחינת מקצועיות והכרת הסמכויות והחוק - כן, כולל ניירת ועד לנושא מיומנות ושליטה בהפעלת אמצעים שונים, ממתנדבים נדרשות מיומנויות כמעט זהות בכל מה שקשור בתורות לחימה ותרגולות).
אם רק מה שחצי ממה שכתוב כאן נכון, וישנם אנשים שלא פוגעים במטרות וממשיכים להתנדב.......המצב חמור מאוד וגובל בפשע !!!
נ.ב - במיקרו גליל, לא צריך לחבוט בקת...היא תתקפל ככה לעולם, יש פין שצריך ללחוץ עליו ואז העסק מתקפל !!!
מה לעשות, ה MP5 יקר מידי, ה M16 שמקבלים במצב חרבנה ונאלצים להסתפק במה שיש...
זה מה יש, ועם זה (ננסה ?) ננצח.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
רפתן כתב:נועם אתה מדהים אותי כל פעם מחדש............
אתה הולך לשלם על חומוס?
מה קרה אמא לא מתפקדת?
אמא מתאוששת מאירוע CVA קל שעברה לא מזמן, יש חומוס שנרכש במרכולית.
(חזרה לתפקוד מלא, תודה.)
אני מכין אחלה טחינה ירוקה ולבנה. (פעם קראו לזה טחינה לבנונית, אבל לרגל המצב, זה לא לעניין)
omri_t כתב:סליחה שאני מתפרץ עם השאלה הזו,
אבל- למי כן מותר להעביר מטווח לשוטרים \ מתנדבים ע"פ נהלי המשטרה?
האם קצין בצהל בסדיר או במילואים יכול להעביר מטווח שכזה במשטרה?
כחולה - לקצין מ"י או שוטר שהוסמך בבסכ"מ.
מג"ב - קצין מג"ב או שוטר מג"ב שהוסמך ובמקביל נמצא במטווח מפקד מטווח בדרגת קצין.
במג"ב עושים השלמות לקצינים בוגרי בה"ד 1 - שאינם קציני מג"ב, לצורך ניהול מטווח. (למפקדי בסיסים ונוספים)
נעם.
בקשר לתחזוקה של הקראבינים במשא"ז אל תצחיקו אותי פתחתם פעם את המקרן לראות מה הולך שם בפנים?? בביקורת בודקים רק את הבריח בית הבליעה והקנה אם הם נקיים וזהו
לא אחד השארתי פתק על הנשקים שהם לא תקינים כדוגמת כוונות שבורות ואף אחד לא טרח לתקן ואפילו לא לפסול אותם
באשר למיקרו גליל לא ציינתי את זה שהכוונת הלהבית כ"כ ענקית שמכה קטנה מעקמת אותה וזה המצב בהרבה מהמיקרו גליל שראיתי
אף אחד כאן עדיין לא הסביר למה לעזאזל יש ידית דריכה של מא"ג על נשק כ"כ קטן
ואגב ההדרכה של המתנדבים תלויה נטו במתדרך אם זה מב"ס או קצין או כל אחד אחר ובכמות התרגילים היבשים שהוא מתרגל עם המתנדבים אני חושב שאפשר לפתור את הבעיה של אי המיקצועיות של המתנדבים במסה של תרגילים יבשים ולא להסתפק בהדרכה שלפני הירי החי שזה מה שרוב המבס"ים עושים
לא אחד השארתי פתק על הנשקים שהם לא תקינים כדוגמת כוונות שבורות ואף אחד לא טרח לתקן ואפילו לא לפסול אותם
באשר למיקרו גליל לא ציינתי את זה שהכוונת הלהבית כ"כ ענקית שמכה קטנה מעקמת אותה וזה המצב בהרבה מהמיקרו גליל שראיתי
אף אחד כאן עדיין לא הסביר למה לעזאזל יש ידית דריכה של מא"ג על נשק כ"כ קטן
ואגב ההדרכה של המתנדבים תלויה נטו במתדרך אם זה מב"ס או קצין או כל אחד אחר ובכמות התרגילים היבשים שהוא מתרגל עם המתנדבים אני חושב שאפשר לפתור את הבעיה של אי המיקצועיות של המתנדבים במסה של תרגילים יבשים ולא להסתפק בהדרכה שלפני הירי החי שזה מה שרוב המבס"ים עושים
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
- סליקאי כסף

לא ראיתי אף מיקרו שהכוונת הקדמית שלו מעוקמת...
למה יש לו ידיתצ דריכה כזו ???? באמת שאלה טובה.
לגבי האימונים, לא יעזור הרבה....מי שיודע לתפעל נשק ידע לתפעל ברמה טובה ומי שלא נולד עם התכונה הזאת....לא יעזור לו שום דבר !!!
לא כולם יכולים לתפעל נשק (למרות שיש להרבה כאלו נשק) כמו שלא כולם יכולים לנהוג (לעוד יותר כאלו יש רשיון נהיגה ומכוניות) כמו שלא כולם יכולים להטיס מטוסים (ותאמינו לי, יש גם כאלו שיש להם רשיונות...
)
רק מה, שלא יחליפו את האימון הרטוב באימונים יבשים !
למה יש לו ידיתצ דריכה כזו ???? באמת שאלה טובה.
לגבי האימונים, לא יעזור הרבה....מי שיודע לתפעל נשק ידע לתפעל ברמה טובה ומי שלא נולד עם התכונה הזאת....לא יעזור לו שום דבר !!!
לא כולם יכולים לתפעל נשק (למרות שיש להרבה כאלו נשק) כמו שלא כולם יכולים לנהוג (לעוד יותר כאלו יש רשיון נהיגה ומכוניות) כמו שלא כולם יכולים להטיס מטוסים (ותאמינו לי, יש גם כאלו שיש להם רשיונות...
רק מה, שלא יחליפו את האימון הרטוב באימונים יבשים !
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד