מצב נשיאה . מה המשמעות החוקית ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נאא... אין דרך כזאת שאני מכיר, ששימושית לנשיאה יומיומית - למעט נשיאה במצב 1...
אגב - מה עושים עם הנשק כשחוזרים הביתה, למבצר האישי? הנחתו כפי שהוא, במצב 1 במקום? לא כדאי אם אתה לא גר לבד.
פריקה? שיגרה כזאת מצריכה התעסקות מיותרת עם הנשק לפחות פעמיים ביום, אחת דריכה והכנסה לנרתיק והשניה פריקה. שנינו (ועוד רבים וטובים) יודעים שאחוז ניכר של התאונות בנשק קורות בזמן פריקה...
בקיצור - אין פתרון אחר למעט הכשרה טובה יותר של הנושאים בנשק.
אגב - מה עושים עם הנשק כשחוזרים הביתה, למבצר האישי? הנחתו כפי שהוא, במצב 1 במקום? לא כדאי אם אתה לא גר לבד.
פריקה? שיגרה כזאת מצריכה התעסקות מיותרת עם הנשק לפחות פעמיים ביום, אחת דריכה והכנסה לנרתיק והשניה פריקה. שנינו (ועוד רבים וטובים) יודעים שאחוז ניכר של התאונות בנשק קורות בזמן פריקה...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

ומה עושים עם אקדח תופי ? תופי DA עונה לדרישות הנ"ל.
פריקה ? אפשרית גם ביד אחת.
פריקה ? אפשרית גם ביד אחת.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
Hungarfield כתב:נאא... אין דרך כזאת שאני מכיר, ששימושית לנשיאה יומיומית - למעט נשיאה במצב 1...
אתה נושא כלי נשק - אתה אמור להיות מיומן בו בדיוק כפי שאתה מיומן בכל כלי עבודה אחר שבו אתה משתמש.
אני מניח שבמקצועך אתה מבצע פרוצדורות רפואיות שיכולות לסכן חיי אדם אם מבוצעות בצורה רשלנית לא פחות מטעינה ופריקה של נשק - ובכל זאת אתה מבצע אותן ללא כל היסוס.
אותו כנ"ל פריקה וטעינה של נשק - אם מבוצעים בצורה קפדנית תוך כדי שמירה על כל כללי הבטיחות אין סיבה שיהוו סכנה לך או לסובבים אותך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

איתמר כתב:
1. תמיד מהססים לפני פרוצדורה, כי כל פרוצדורה נושאת בחובה סיכון BUILT IN, גם הפשוטה ביותר. אפילו להחדרת ערוי פשוטה יש סיבוכים באחוז מסויים.
2. לתפקיד שלי הוכשרתי במשך שנים, וכל פרוצדורה מבוצעת אחרי שגם קראתי עליה, גם ראיתי אותה וגם התנסיתי בה (יותר מפעם אחת) בליווי צמוד של בכיר. פרוצדורות של ממש, ניתוחים למשל, לא יבוצעו ע"י מי שלא שמר על כשירות, בדיוק כמו בטייס, ולא משנה כמה כאלה כבר עשית - אבל אם לא עשית ניתוח X במשך שנתיים אתה לא יכול לבצע אותו, נקודה.
נחזור אלינו - אימון משרד הפנים המבוצע אחת לשלוש שנים לא מאפשר לנושא נשק מיומנות בסיסית, כפי שאני, אתה וכל הסובבים אותנו יודעים. מי שמוכן להשקיע כדי לרכוש את המיומנות
אני מניח שבמקצועך אתה מבצע פרוצדורות רפואיות שיכולות לסכן חיי אדם אם מבוצעות בצורה רשלנית לא פחות מטעינה ופריקה של נשק - ובכל זאת אתה מבצע אותן ללא כל היסוס.
1. תמיד מהססים לפני פרוצדורה, כי כל פרוצדורה נושאת בחובה סיכון BUILT IN, גם הפשוטה ביותר. אפילו להחדרת ערוי פשוטה יש סיבוכים באחוז מסויים.
2. לתפקיד שלי הוכשרתי במשך שנים, וכל פרוצדורה מבוצעת אחרי שגם קראתי עליה, גם ראיתי אותה וגם התנסיתי בה (יותר מפעם אחת) בליווי צמוד של בכיר. פרוצדורות של ממש, ניתוחים למשל, לא יבוצעו ע"י מי שלא שמר על כשירות, בדיוק כמו בטייס, ולא משנה כמה כאלה כבר עשית - אבל אם לא עשית ניתוח X במשך שנתיים אתה לא יכול לבצע אותו, נקודה.
נחזור אלינו - אימון משרד הפנים המבוצע אחת לשלוש שנים לא מאפשר לנושא נשק מיומנות בסיסית, כפי שאני, אתה וכל הסובבים אותנו יודעים. מי שמוכן להשקיע כדי לרכוש את המיומנות
הוא עוף נדיר בקרב אוחזי הנשק, וחבל שכך.בדיוק כפי שאתה מיומן בכל כלי עבודה אחר שבו אתה משתמש
- תרמתי למען הסליק

אילן
אם לא תפרט יותר אני תובע אותך על הטרדה מינית
ואם יהיה לי מזל, אולי אגיע לצפון בקרוב (בסופ"ש הארוך הבא שלי, אי"ה, אנסה לארגן את יואב ואולי עוד כמה אנשים טובים...)
אם לא תפרט יותר אני תובע אותך על הטרדה מינית
ואם יהיה לי מזל, אולי אגיע לצפון בקרוב (בסופ"ש הארוך הבא שלי, אי"ה, אנסה לארגן את יואב ואולי עוד כמה אנשים טובים...)
- תרמתי למען הסליק

צעדני, SORRY אבל לא קונה...
יש צורך לאזן בין מוכנות ובין בטיחות ומניעת גישה לאנשים בלתי מוסמכים...
יש מקומות בהם אקדח בכספת ליד קו התפר מהווה סיכון בלתי סביר בעליל שכן אותן אנשים מיומנים יכולים למנוע חדירת מחבל לבית שראינו כבר פעם אחרי פעם אחרי פעם.....
איך אמר איש חכם ממני? עדיף 0.22 עליך מ0.45 בבית נעול ופרוק בכספת הרחק מהתחמושת....
יש מקומות בהם אקדח בכספת ליד קו התפר מהווה סיכון בלתי סביר בעליל שכן אותן אנשים מיומנים יכולים למנוע חדירת מחבל לבית שראינו כבר פעם אחרי פעם אחרי פעם.....
איך אמר איש חכם ממני? עדיף 0.22 עליך מ0.45 בבית נעול ופרוק בכספת הרחק מהתחמושת....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
advocate כתב:צעדני, SORRY אבל לא קונה...
איך אמר איש חכם ממני? עדיף 0.22 עליך מ0.45 בבית נעול ופרוק בכספת הרחק מהתחמושת.... :?
הבת שלי עדיין בגיל שלא תצליח להפעיל אקדח, אז אני שואל לעתיד - מה הדרך המומלצת מבחינתך:
1. לשאת את האקדח עליך גם בתוך הבית? - לא ישים.
2. לשים אקדח במצב 1 על המדף אן מתחת לכרית? - מסוכן בבית עם ילדים.
3. לפרוק כל פעם? אבל אז לאיזה מצב מתאמנים - בתוך הבית 3, בחוץ 1? אגב, הבעיה לא רק באקדח במצב 1, גם מצב 3 עם ילדים מגיל מסוים מחייב פתרון.
4. לקנות P7? פותר את הבעיה לזמן מוגבל, עד שהם גדלים ומסוגלים ללחוץ על המנוף.
עוד חלופות?
מבחינת הילידים הפתרון החשוב ביותר לדעתי זה חינוך, אבל לא מושלם. חוץ מזה באים אליהם חברים.
אילן ב כתב:אקדח עליך תמיד!!! (למעט שעות השינה בהישג יד) וכשהוא עליך יש לך שתי ידיים פנויות לחינוך (חיבוק מכיר?) ואין לחברים של הילדים יכולת להגיע לאקדח.
יפה, אבל לא ישים. איפה אני שם אותו בטרנינג - בכיס במצב 1? או שמסתובבים ביום שבת בבוקר בבית עם חגורה ונרתיק?
ובשינה - איפה האקדח (מתחת לכרית במצב אחד זה אומר שאני ישן לבד), על המדף ליד - שוב בעיית הילדים.
C
תרכוש את הספר האדום של זכרם לברכה דייב בקרמן ואלכס אלירז, יש שם כמה תמונות של דייב עם טרנינג (כמו של פעם, עם הפסים של אדידס..) ונרתיקים, שלל נרתיקים. נרתיקי כתף, מותן ועוד..
ספר חובה... בשביל ההיסטוריה, של התמימות שהייתה כאן פעם...
תרכוש את הספר האדום של זכרם לברכה דייב בקרמן ואלכס אלירז, יש שם כמה תמונות של דייב עם טרנינג (כמו של פעם, עם הפסים של אדידס..) ונרתיקים, שלל נרתיקים. נרתיקי כתף, מותן ועוד..
ספר חובה... בשביל ההיסטוריה, של התמימות שהייתה כאן פעם...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
c425x כתב:אילן ב כתב:אקדח עליך תמיד!!! (למעט שעות השינה בהישג יד) וכשהוא עליך יש לך שתי ידיים פנויות לחינוך (חיבוק מכיר?) ואין לחברים של הילדים יכולת להגיע לאקדח.
יפה, אבל לא ישים. איפה אני שם אותו בטרנינג - בכיס במצב 1? או שמסתובבים ביום שבת בבוקר בבית עם חגורה ונרתיק?
ובשינה - איפה האקדח (מתחת לכרית במצב אחד זה אומר שאני ישן לבד), על המדף ליד - שוב בעיית הילדים.
במצב חוסר היצירתיות עדיף לוותר על האקדח.
יש נרתיקי כתף ווסטים.
יש כל מיני אמצעי הסלקה ליד המיטה.
לגבי מצב הנשיאה - נו טוב ........................
שלא תגיד שלא אמרנו לך
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד