כניסה עם נשק למקומות בילוי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כניסה עם נשק למקומות בילוי
itamar כתב:גיא,
אני הייתי מרחיק לכת עם הרעיון שלך ואומר שכל עסק שמעסיק מאבטח צריך להתקין כספת לנעילת הנשק של המאבטח. המפתחות לכספת יהיו בידי המאבטחים וחברת השמירה ולבעל העסק כמובן שלא תהיה גישה.
במידה ועובדים במקום מאבטחים במשמרות, הנשק עובר מאחד לשני בהחלפת המשמרת. בסוף המשמרת האחרונה כאשר סוגרים את העסק, הנשק מוחזר אחר כבוד לכספת. ממש אין סיבה שמאבטח ילך עם הנשק שלו בסוף המשמרת הבייתה.
א.
חשבתי בזמנו בכיוון הזה אבל יותר על ניידת של חברת השמירה שבתום משמרת עוברת מבית עסק לבית עסק ומזכה את המאבטח על נשקו. מצד אחד רכב של חברת שמירה שמהווה מטרה נוחה לגורמים עויינים (כל הביצים בסל אחד) ומצד שני אלפי מאבטחים שנעים עם נשק וללא גורם אחראי - מה יותר גרוע? אולי מה שאתה מציע יותר טוב, אבל בתור בעל עסק הייתי מעדיף שתהיה לי איזושהי שליטה על נשקים שנמצאים אצלי בעסק - מפתח למאבטח/חברת-שמירה מפתח לבעל העסק (מאסטר) ושניהם נדרשים לפתיחת הכספת.
אבל בהחלט יש ערך מוסף במה שאתה אומר.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
האם מישהו מחברי כאן בדק אי פעם למאבטח/ שומר/דור מן/קב"ט/שוטר בתשלום,את התעודות שלו ?
פחות -לרוב זה יותר,,
לדעתי עצם העובדה שלאנשי ביטחון אין דבר (חוץ מתעודה של מקום השירות-חוגר,שוטר,משרד הבטחון)
שאומר איזה נשק יש להם ומה הם יכולים לשאת עליהם
זאת אומרת שכל חייל/שטור יכול להיות עם איזה כלי שבא לו ולהציג תעודה וזה בסדר
ולא חסר חיילים שגונבים אמל"ח
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
GUSS כתב:האם מישהו מחברי כאן בדק אי פעם למאבטח/ שומר/דור מן/קב"ט/שוטר בתשלום,את התעודות שלו ?
אני לא, אבל פעמיים הייתי עד לביקורות של המשטרה. בדקו את השומר מכף רגל ועד ראש כולל מספר הכדורים שיש לו בכל המחסניות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רועי 357 כתב:לדעתי עצם העובדה שלאנשי ביטחון אין דבר (חוץ מתעודה של מקום השירות-חוגר,שוטר,משרד הבטחון)
שאלת השאלות של מי ישמור על מי אמור לשמור על החוק/ביטחון שלנו.
לגבי משטרה אני מניח שהרבה יותר קל להנפיק תעודה של מי חתום על מה כי מדובר בכמויות הרבה יותר קטנות של אמל"ח.
לגבי צבא וביחוד מילואים אללה יוסטור. אני ממש לא רואה איך הדבר הזה נעשה. אצלינו ביחידה ביחוד באימונים קצרים החתימה על אמל"ח הייתה מנהלתית לחלוטין. כל אחד לוקח מה שצריך מהערמה ובסוף האימון כל אחד זורק את מה שיש לו לערמה בחזרה. את כל העבוד של לנקות, הניירת ולשים דברים במקום היו כבר עושים הסדירים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תקן אותי עם אני טועה
בארה"ב יש לשוטרים סוג של רישיון נשק לנשק הספציפי שיש להם
רועי 357 כתב:תקן אותי עם אני טועה
אין לי שמץ של מושג, וחוץ מזה אתה לא יכול להתייחס לארה"ב כמקשה אחת. בכל מדינה בארה"ב החוקים אחרים ולפעמים שונים מעיר לעיר. יש מדינות בהן יש מבחר כלים שמאושרים לשימוש על ידי המשטרה והשוטר הולך לחנות וקונה לעצמו את הנשק במחיר מיוחד לכוחות המשטרה.
לגבי התייחסות של החוק לגניבות/אובדן נשק בארה"ב בערך כמו לגניבה של ה-DVD שלך מהבית. אתה מדווח על זה למשטרה כדי שאם יעשה בנשק שימוש פלילי אז התחת שלך מכוסה ואתה פשוט הולך לחנות וקונה חדש.
אף אחד לא עושה מזה עניין ואני חושב שגם פה נסחפנו והעניין יצא מכל פרופורציה אפשרית.
האכיפה והפיקוח לא צריכים להיות על הנשק אלא על העבריינים. אם לדוגמא:
1. החזקת נשק/אמל"ח ללא רשיון הייתה מזכה את המחזיק במינימום של 10 שנות מאסר
2. שימוש בנשק/אמל"ח לצורך ביצוע עבירה (ולא משנה מה) היה מזכה במינימום של 15 שנות מאסר, כנל גם לגבי סחר בנשק.
3. העונשים היו עונשי מינימום כך שלשופט ולפרקליטות לא יהיה שיקול דעת ואפשרות לעסקאות טיעון
4. העונשים יהיו מצטברים כלומר, שבנוסף על 15 שנה תקבל מאסר על תקיפה, שוד וכו.
5. והאכיפה תהיה בלתי סלחנית ובלתי מתפשרת
תאמין לי שהמוטיבציה של הפושעים להשיג נשק תרד פלאים.
לגבי פח"ע, הם מזמן מקבלים את האמצעים שלהם בצינורות אחרים לגמרי שהשליטה שלנו עליהם קטנה מאד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

צריך להיזהר בהעברת חקיקה מחמירה מתוצאות בלתי מתוכננות (unintended consequences). לפי החוק היבש מאוד, נהג מונית שכיר אשר נתפס בדרך הביתה אחרי שפוטר מהעבודה בהיותו עדיין נושא אקדח בעילת נהג רכב ציבורי שהוצא אחרי 1996 צפוי לעשר שנות מאסר על כך שהוא נושא כלי ירייה ללא רשיון (התלוי בעיסוק). ההיסטוריה מלמדת שוב ושוב שלא כל כוח אכיפה ממלכתי ניחן במצפון ובראייה לטובת האזרח.
אישית אין לי בעיה אם שומרים שמוכיחים אופי ומיומנות ברמה יישארו חמושים גם מחוץ למקום עבודתם. במדינה מאויימת, קשה מאוד למדוד את ההצלחות של כוחות הביטחון הממלכתיים והמופרטים בתחום המניעה. אני מעדיף מצב בו יחטפו משומרים אקדחים, ששומרים יעשו שטויות ויהרגו בשוגג ושלומדים שבעל מכה החזיק אקדח ברשיון מאשר שהכותרות של "TMInet" תהיינה בנוסח "רכבת הדמים", "שואה בקניון", "לזכר הל"ה מתיכון עירוני X", "מגה-פיגוע" (רחמנא לצלן) ו"החמאס חטף עוד חמישה לובשי מדים". דא עקא שקל יותר לאדם הממוצע לקלוט את המשמעות של הרוג אחד מאשר מאה הרוגים.
בנושא "כניסה למקומות", אסור להידרדר למצב בו אדם ישר יזדקק לעורך דין צמוד על מנת לשאת כלי ירייה בישראל מבלי לעבור על החוק. גם כך המצב הוא שיותר מדי בעלי כלי הירייה אינם מתאמצים לשאתם ביומיום כי הם רואים בהם נטל יותר מאשר נכס.
אישית אין לי בעיה אם שומרים שמוכיחים אופי ומיומנות ברמה יישארו חמושים גם מחוץ למקום עבודתם. במדינה מאויימת, קשה מאוד למדוד את ההצלחות של כוחות הביטחון הממלכתיים והמופרטים בתחום המניעה. אני מעדיף מצב בו יחטפו משומרים אקדחים, ששומרים יעשו שטויות ויהרגו בשוגג ושלומדים שבעל מכה החזיק אקדח ברשיון מאשר שהכותרות של "TMInet" תהיינה בנוסח "רכבת הדמים", "שואה בקניון", "לזכר הל"ה מתיכון עירוני X", "מגה-פיגוע" (רחמנא לצלן) ו"החמאס חטף עוד חמישה לובשי מדים". דא עקא שקל יותר לאדם הממוצע לקלוט את המשמעות של הרוג אחד מאשר מאה הרוגים.
בנושא "כניסה למקומות", אסור להידרדר למצב בו אדם ישר יזדקק לעורך דין צמוד על מנת לשאת כלי ירייה בישראל מבלי לעבור על החוק. גם כך המצב הוא שיותר מדי בעלי כלי הירייה אינם מתאמצים לשאתם ביומיום כי הם רואים בהם נטל יותר מאשר נכס.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:צריך להיזהר בהעברת חקיקה מחמירה מתוצאות בלתי מתוכננות (unintended consequences). לפי החוק היבש מאוד, נהג מונית שכיר אשר נתפס בדרך הביתה אחרי שפוטר מהעבודה בהיותו עדיין נושא אקדח בעילת נהג רכב ציבורי שהוצא אחרי 1996 צפוי לעשר שנות מאסר על כך שהוא נושא כלי ירייה ללא רשיון (התלוי בעיסוק). ההיסטוריה מלמדת שוב ושוב שלא כל כוח אכיפה ממלכתי ניחן במצפון ובראייה לטובת האזרח.
נכון אתה צודק,
בארה"ב במדינות בהן נהוג עונש מוות, יש אחוז מסויים של חפים מפשע שמוצאים להורג.
גם במדינות בהן נהוג חוק המכה השלישית, תמיד יש את הסיפור של אותו אחד "שבסך הכל סחב מהדראג סטור קופסת אספירין" וזו הייתה העבירה ה-3 שלו שהספיקה לזרוק אותו למאסר עולם.
אבל בסופו של יום במדינה דמוקרטית צריך להסתכל על טובת הכלל תוך לקיחה בחשבון שתמיד יהיה איזה אחוז קטן בשוליים שיגרם לו עוול כזה או אחר כתוצאה מפעולות הממשלה. אי אפשר לנהל מדינה תוך התחשבות באותו אחוז שולי ומצד שני לדפוק את כלל האזרחים.
ואם כבר מדברים על ארה"ב, יצא לי להיות במנהטן בשבועות האחרונים (כן הייתי בטיים סקוור ממש בזמן נסיון הפיגוע).
העיר ניו יורק הפכה להיות עיר שאסור בה הכל. אין שם חנויות נשק, אין סכינים, אין תרסיס פלפל - הכל שם לא חוקי.
מצד שני כמעט כל צומת יש לפחות שני שוטרים. במקומות הומי אדם - פשוט מלא משטרה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תגיד לי, אתה בסדר? כשאת הבן שלך יוציאו להורג בטעות נראה אותך מדבר על טובת הכלל. עונש מוות הוא רצח בעיניי בכל אופן (עניין של השקפה), ובטח לבטח אם המוצא להורג הוא חף מפשע! ואל תדבר אתי על טובת הכלל, שום טובה לא צומחת מעונש מוות. מחקרים מראים שאחוז הפשעים הקפיטלים אינו נמוך במדינות בהן יש עונש מוות, ושאותה תועלת מגיעה ממאסר עולם. עונש מוות אינו בא להצביע על טובת הכלל, הוא שילוב של התפיסה העתיקה/דתית של עין תחת עין עם שאיפת נקם מצד משפחות קרבן הפשע.itamar כתב:... יש אחוז מסויים של חפים מפשע שמוצאים להורג... אבל בסופו של יום במדינה דמוקרטית צריך להסתכל על טובת הכלל...
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
איתמר יש לינק לנוהלי כלי הנשק בניו-יורק. ממש מעניין אותי
תודה
תודה
guyweisz כתב:תגיד לי, אתה בסדר? כשאת הבן שלך יוציאו להורג בטעות נראה אותך מדבר על טובת הכלל. עונש מוות הוא רצח בעיניי בכל אופן (עניין של השקפה), ובטח לבטח אם המוצא להורג הוא חף מפשע! ואל תדבר אתי על טובת הכלל, שום טובה לא צומחת מעונש מוות. מחקרים מראים שאחוז הפשעים הקפיטלים אינו נמוך במדינות בהן יש עונש מוות, ושאותה תועלת מגיעה ממאסר עולם. עונש מוות אינו בא להצביע על טובת הכלל, הוא שילוב של התפיסה העתיקה/דתית של עין תחת עין עם שאיפת נקם מצד משפחות קרבן הפשע.itamar כתב:... יש אחוז מסויים של חפים מפשע שמוצאים להורג... אבל בסופו של יום במדינה דמוקרטית צריך להסתכל על טובת הכלל...
גם אני נגד עונש מוות.
הבאתי את זה בתור דוגמא קיצונית לכך ששום מערכת אכיפת חוק אינה נקיה מטעויות - אבל מצד שני הטעויות האלו לא יכולות למנוע מהרשויות להמשיך ולאכוף את החוק כמו שצריך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רועי 357 כתב:איתמר יש לינק לנוהלי כלי הנשק בניו-יורק. ממש מעניין אותי
תודה
לינק אין לי, אבל אני יכול לתת לך תקציר (רלוונטי לתחומי ניו-יורק העיר, לא בטוח לגבי המדינה)
התקציר הוא כ"כ פשוט, שניתן לכתוב את נהלי כלי הנשק בניו-יורק במילה אחת:
"אסור !"
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
http://www.nraila.org/gunlaws/nyc.aspx
http://www.nysrpa.org/nygunlaws.htm
http://www.bradycampaign.org/stategunlaws/scorecard/NY/
הנה כמה לינקים לפי סדר החשיבות.
http://www.nysrpa.org/nygunlaws.htm
http://www.bradycampaign.org/stategunlaws/scorecard/NY/
הנה כמה לינקים לפי סדר החשיבות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
כידוע לכם ברשיון פרטי רשום בדיוק לאיזה כלי הרשיון, וברשיון ארגוני למאבטחים צריך להיות מצורף דף מחברת השמירה שמציין בדיוק את כלי הנשק- אם אין את הדף (+דף שמפרט מתי המאבטח עשה אימון לאחרונה)-אסור למאבטח לשאת נשק.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד