אימון ירי פרטני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אימון ירי פרטני
רועי 357 כתב:AST כתב:אני חושב שנוצר סלט.
ירי מעשי (IPSC) זה ספורט. כמו איגרוף - עם תחרויות , ציוד מקובל ,הישגים ותארים וכד.
חלק מתאמנים כדי לדעת להגן על עצמם וזה בסדר גמור, אבל עדיין זה ספורט עם כללים ומגבלות.
ירי להגנה עצמית שמעשי באמת וכנראה זה מה שאתה מתכוון דומה לקרב מגע . באימונים רוכשים כלים להשרדות במצבי סכנת חיים. אין ניקוד , תחרויות וכד.
באימון כזה כמובן אתה לומד להתמודד עם המצב עם הכלים שיש ברשותך.
אבל זה עולמות שונים.אף אחד לא מגיע עם S&W SHIELD לתחרויות או אימונים ,גם לא לclassic .
%3
קלאסיק זה רק 1911 חד טורי...
בכל מקרה הרעיון זה ללמד ירי הגנתי אם הציוד שיש לך
אני חושב שמה שלמדתי ממדריכים טובים בארה"ב והניסיון שצברתי בהדרכות בארץ יכול בהחלט לעזור לחברים פה
וכן ירי זאת מיומנות מתכלה-שאני לא ירה לפחות 300-400 כדור בשבוע אני מרגיש פחות טוב בירי עובדתית
ואני חשבתי שמשהו אצלי דפוק... נדיר אמנם שאני מתאמן פעמיים בשבוע למעט תחרויות, אבל אם שבוע - שבועיים אני לא יורה, ממש מרגיש חלוד וחסר בטחון...
- סליקאי טיטניום
נראה לי הלכתם רחוק מידי!
המון המון מהמרושיינים החדשים פוגשים אקדח לראשונה בחייהם!
אתם מדברים כאן על ירי מעשי,אנשים כאן בספק אם יודעים תפעול מעצורים
ושליפה מהירה מנרתיק מוסלק!
המון המון מהמרושיינים החדשים פוגשים אקדח לראשונה בחייהם!
אתם מדברים כאן על ירי מעשי,אנשים כאן בספק אם יודעים תפעול מעצורים
ושליפה מהירה מנרתיק מוסלק!
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף
אני מכיר את רועי וגם בערך את מתכונת הקורס המדובר.
גם אני מתחרה ומדריך מוסמך של NRA ורשאי להחזיק מטווח (CRO) ואני יכול להגיד בבטחה שעם 400 כדורים ו2 מפגשים במתכונת שמובנית על "ירי מבצעי" יכול כל יורה בינוני ומטה להעלות את רמתו ובהרבה, בנוסף, לקבל המון חוכמת לחימה וטאקטיקה נכונה. (תלויי מי המדריך ומה רמתו)
כמו שהוזכר כאן לפני, מדובר בלימוד לחימה עם אקדח באופן שמשתמש באיכויות ירי מעולם הספורט, וזאת הקומבינציה מושלמת. בסיום הקורס חשוב שיהיה סוג של מבחן רמה בכדי לתת ליורה נקודת ציון ממנה הוא יוכל להתקדם הלאה.
אני מכיר את רועי, ירינו יחד ואני חושב שיש לו את כל האמצעים והיכולות להוציא מהקורס יורים עם איכויות ירי נכונות. כמובן שהכל תלויי בכמות היבשים והאימונים לאחר הקורס, אבל לפחות הכל יתבצע בצורה נכונה ובזבוז התחמושת על אימוני סרק יפסק. גם אני עברתי קורסים דומים ושילמתי הרבה יותר מכפול, אבל בסופו של דבר זה משתלם כנגד בזבוז התחמושת.
בקיצור,
אל תפספסו...
ורועי, תן יותר פרטים על מתכונת הקורס אולי גם אני אצטרף.
גם אני מתחרה ומדריך מוסמך של NRA ורשאי להחזיק מטווח (CRO) ואני יכול להגיד בבטחה שעם 400 כדורים ו2 מפגשים במתכונת שמובנית על "ירי מבצעי" יכול כל יורה בינוני ומטה להעלות את רמתו ובהרבה, בנוסף, לקבל המון חוכמת לחימה וטאקטיקה נכונה. (תלויי מי המדריך ומה רמתו)
כמו שהוזכר כאן לפני, מדובר בלימוד לחימה עם אקדח באופן שמשתמש באיכויות ירי מעולם הספורט, וזאת הקומבינציה מושלמת. בסיום הקורס חשוב שיהיה סוג של מבחן רמה בכדי לתת ליורה נקודת ציון ממנה הוא יוכל להתקדם הלאה.
אני מכיר את רועי, ירינו יחד ואני חושב שיש לו את כל האמצעים והיכולות להוציא מהקורס יורים עם איכויות ירי נכונות. כמובן שהכל תלויי בכמות היבשים והאימונים לאחר הקורס, אבל לפחות הכל יתבצע בצורה נכונה ובזבוז התחמושת על אימוני סרק יפסק. גם אני עברתי קורסים דומים ושילמתי הרבה יותר מכפול, אבל בסופו של דבר זה משתלם כנגד בזבוז התחמושת.
בקיצור,
אל תפספסו...
ורועי, תן יותר פרטים על מתכונת הקורס אולי גם אני אצטרף.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
Shiko אתה צודק ב 100%.
- סליקאי ארד
goral כתב:רועי אני אשמח להצתרף לקורס כזה
ואני חושב שאני מכיר גם עוד אחד או שניים שירצו
תעדכן בהקדם מה מו איפה כמה ולמה
*לי אין בעיה להגיע לרתע או לנתניה או לאן שצריך, בשביל לקבל הדרכה איכותית"
1+
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
http://www.idpa.org.il
מי שעושה קורס ירי מעשי מתחיל מכלום מהיסודות ומתקדם לאט לאט.
אחר כך לומד לירות ביד אחת יד חלשה ולתפעל אקדח בכל מצב.
לומד לשלוף לדרוך והכי חשוב לסחוט את ההדק נכון.
ומי שלא למד לירות באקדח צריך ללמוד.
אף אחד לא נרשם לקורס והולך מיד לאליפות ישראל.
מי שלא מוכן להשקעה כזאת שלפחות יעשה את הקורס שרועי מציע.
מי שחושב שמה שהוא עשה במטווח בחידוש או בקבלת הרישיון מספיק להגנה עצמית טועה בגדול.
מי שלא תירגל עבודה בלחץ לא ידע לתפקד בשעת האמת.
אחר כך לומד לירות ביד אחת יד חלשה ולתפעל אקדח בכל מצב.
לומד לשלוף לדרוך והכי חשוב לסחוט את ההדק נכון.
ומי שלא למד לירות באקדח צריך ללמוד.
אף אחד לא נרשם לקורס והולך מיד לאליפות ישראל.
מי שלא מוכן להשקעה כזאת שלפחות יעשה את הקורס שרועי מציע.
מי שחושב שמה שהוא עשה במטווח בחידוש או בקבלת הרישיון מספיק להגנה עצמית טועה בגדול.
מי שלא תירגל עבודה בלחץ לא ידע לתפקד בשעת האמת.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
טוב, בזמן שכל שועלי הקרבות הוותיקים כאן העלו זיכרונות מימים יפים, אני כבר איבדתי את הצפון. אז סליחה מכבודכם, אבל אני בתור צעיר פעור רוצה תשובות... יש או אין? רועי, רצית 10, קיבלת 20... תגידו איפה ומתי, ובע"ה, גם אני בפנים...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
שכחתי לומר... רלוונטי רק מסוף החודש הנוכחי מבחינתי...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
רועי, אני בפנים.
נראה שיש מספיק אנשים שמעוניינים, לדעתי אתה יכול לסכם ולקבוע מועד
נראה שיש מספיק אנשים שמעוניינים, לדעתי אתה יכול לסכם ולקבוע מועד

ואני ממליץ לחלק ל 2 קורסים ניפרדים, חילוק על פי רמות.
אני לא חושב שצריך 2 מפגשים בכדי ללמוד איך ללחוץ על כפתור נכון.
קורס מתחילים:
בטיחות
הכרת האקדח לפי מנגנונים
תחמושת: סוגים וקוטר.
אבני הבסיס: אחיזה, כיוון, סחיטת הדק נכונה.
לדעת לקרוא את המטרה להסיק מסקנות ולתקן.
שליפה, שליפה דריכה.
החלפה
מצבי ירי
ושילוב סופי: שליפה (דריכה אם צריך) 5 כדורים למטרה ב 7-10 מטרים החלפה שינויי מצב ירי, שינויי מטרה, תפיסת מחסה ושוב ירי של 5 כדורים.
קצר קולע ועונה על דרישות נשיאת נשק בגדול.
כמובן שתירגול יבש הוא פועל יוצא מקורס בסגנון הזה ולרועי יש כמה תרגילים בשרוול.
למי שמעוניין במשהו יותר מתקדם או תחרותי אני ממליץ קורס אחר שמתמקד במה שמגיע אחרי הנ"ל. וגם קצת יותר כמות כדורים.
יוזמה מבורכת.
אני לא חושב שצריך 2 מפגשים בכדי ללמוד איך ללחוץ על כפתור נכון.
קורס מתחילים:
בטיחות
הכרת האקדח לפי מנגנונים
תחמושת: סוגים וקוטר.
אבני הבסיס: אחיזה, כיוון, סחיטת הדק נכונה.
לדעת לקרוא את המטרה להסיק מסקנות ולתקן.
שליפה, שליפה דריכה.
החלפה
מצבי ירי
ושילוב סופי: שליפה (דריכה אם צריך) 5 כדורים למטרה ב 7-10 מטרים החלפה שינויי מצב ירי, שינויי מטרה, תפיסת מחסה ושוב ירי של 5 כדורים.
קצר קולע ועונה על דרישות נשיאת נשק בגדול.
כמובן שתירגול יבש הוא פועל יוצא מקורס בסגנון הזה ולרועי יש כמה תרגילים בשרוול.
למי שמעוניין במשהו יותר מתקדם או תחרותי אני ממליץ קורס אחר שמתמקד במה שמגיע אחרי הנ"ל. וגם קצת יותר כמות כדורים.
יוזמה מבורכת.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
אם יתקיים במרכז אני יותר מאשמח להצטרף.
רועי, אולי כדאי להריץ הודעות פרטיות עם כל מי שהגיב פה בחיוב למפגשים שהצעת ולהתחיל לרוץ עם זה.
רועי, אולי כדאי להריץ הודעות פרטיות עם כל מי שהגיב פה בחיוב למפגשים שהצעת ולהתחיל לרוץ עם זה.
שלום לכולם ולרועי
משהו קרה/ קורה בכיוון?
האם יש סיכוי למפגשיים כאלו במרכז?
תודה
משהו קרה/ קורה בכיוון?
האם יש סיכוי למפגשיים כאלו במרכז?
תודה
- סליקאי כסף
אם קורה באזור המרכז בקרוב - גם אני אשמח להיות בפנים ( ! )
- סליקאי ארד
לכל החברים החדשים פה כמוני שרכשו בחודשים האחרונים אני חייב לומר לכם שאין לכם מושג כמה המטווחים עוזרים אחרי 2 מטווחים כבר חשבתי להחליף את ה 26 ל 19 אבל היום אחרי 9 מטווחים הפגיעות השתפרו פלאים אני מגיע למטווח אחת לשבועיים ואין יותר טוב מלירות.
האקדח מתחיל להרגיש מאוד נוח בירי מה שבהתחלה לא היה והכי חשוב על הגוף בקושי מורגש אז למי שיש 26 וחושב לוותר תמשוך עוד קצת .
האקדח מתחיל להרגיש מאוד נוח בירי מה שבהתחלה לא היה והכי חשוב על הגוף בקושי מורגש אז למי שיש 26 וחושב לוותר תמשוך עוד קצת .
g26
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד