מעצור בגלוק חדש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מעצור בגלוק חדש

על ידי Everest » 29 אפריל 2016, 13:03

Warlord כתב:ניר.

יש בתי מסחר ויש בתי מסחר......
לטובה אציין את מאיר רוט מהם רכשתי לאחרונה את ההקלר.
בית מסחר אמין שאין שני לו בישראל לפחות מהנסיון האישי שלי.
דווקא לרעה לא אזכיר שמות אבל הנה מקרה שקרה לי ומתועד:
זמן לא רב לאחר השחרור שלי רכשתי גלוק חדש מסוחר.
כמובן שהגלוק נמסר לידי בחנות ובחנתי אותו היטב.
לאחר שסיימתי לבדוק אותו ושילמתי עליו הסוחר כמקובל שם על הקופסה מדבקה עם שמי והכניס אותה לכספת החנות.
כשהגעתי כעבור מספר ימים (2-3 ימים סך הכל) עם רשיון הנייר לסוחר על מנת לשחרר את הכלי , ביקשתי לירות בו ולמרות שהמטווח היה אמור להיות פתוח עוד שעתיים לפחות קדימה הסוחר משום מה לא התלהב , אבל שאני רוצה משהו קשה עד בלתי אפשרי לעצור אותי. :twisted:
נכנסתי לירות ושמתי לב כמעט מייד שהכוונת הקדמית של הגלוק מעוכה בצורה ניכרת.
יש לי תמונה איפושהו ואני אחפש אותה ואעלה אותה.
אני ״גרמני״ באופי שלי ובודק הכל מאוד יסודי. זה בוודאות לא היה קודם.
כאשר הראיתי את המעיכה לסוחר תגובתו הייתה : בוא ואחליף לך את הכןןנת......
כאילו הוא מדבר עם איזה פראייר.....
אני בכל מקרה לא התכוונתי להשאר עם הכוונות המקוריות אבל זה כמובן לא היה האישו.
האישו היה שהמעיכה היא סימן לכך שהנשק קיבל מכה רצינית בחלק הקדמי שמעכה את הכוונת.

אז לפני שאתה אומר שסוחר לא משחק עם נשק חדש (וכאן מדובר בנשק שכבר שולמה עליו התמורה) - תחשוב שוב.

כמו שאמרתי קודם לכל אחד מאיתנו הניסיון שלו וזו עוד דוגמא.
אני באמת לא נתקלתי במעצורים בגלוק אלא כחריג שבחריגים, למרות שימוש נרחב.

אתה לא נתקלת בסוחר שפתח נשק שקנית והפיל אותו או אפשר לו לקבל מכה.

המטרה של הפורום היא לשתף ידע ומבחינתי הוא מבצע את מטרתו.

חג שמח

האמת שכשקניתי את האקדח שלי אז מיד לאחר הרכישה הסוחר הניח את האקדח באופן רשלני על איזה מחשבון בשידה לידו, וראיתי איך כשהוא הזיז משהו על השידה האקדח *כמעט* נפל על הריצפה בלי שהוא שם לב.
והטעם שאותו סוחר השאיר עליי בלי שום קשר היה טעם מר.
מעניין אם זה אותו סוחר, שלח לי בפרטי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 29 אפריל 2016, 13:12

ההקבלה לעולם הרכב מעניינת מכיוון שגם שם קורים - הרבה- מצבים שרכב ניזוק לאחר רכישה ולפני המסירה ללקוח.
אם אני לא טועה, באחוזים בודדים של נזק, היבואן מתקן ולא מחוייב לדווח ללקוח. כמובן כאשר מדובר על תיקון שלא מוריד מערך הרכב.
צריך להפריד את הדיון (החדש :) ) לשני חלקים: שירותיות לעומת הפן הפרקטי.
מבחינה פרקטית וכנראה שגם חוקית אין שום בעיה עם זה שנגעו לך בנשק לאחר שקנית ובטרם נמסר.
מבחינה שירותית אני מסכים שמצבנו, באופן כללי בארץ, לא להיט.
בארה"ב , הרבה יותר מקובל (אני משער) שלאחר "תאונה" שכזו, הסוחר יגלה ללקוח ויציע לו אקדח אחר/ הנחה/ שידרוג. משתי סיבות: שירות לקוחות הוא פקטור מאד מאד מאד חשוב במסחר ובנוסף, אפשר לגלגל בקלות את האקדח "הפגום" לאזור האקדחים בהנחה/ מתוקנים כי נפח המכירות הרבה יותר גדול.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 29 אפריל 2016, 13:32

eitan156 כתב:אני חושב שאתם מגזימים.
אם הייתי קונה אקדח חדש "מהניילון", גם אני הייתי מתבאס אם הייתי מגלה סימן מעיכה מנפילה.
אבל, אקדח זה כלי.
אתם חרדים פה מכל מעצור אפילו אם זה אחד ל1000, אז אתם חושבים שהאקדח שלכם לא אמור לשרוד נפילה?
האקדח נפל מגובה מטר וקצת על בטון. נמעכה הפינה של כוונת מפלסטיק. אז מחליפים אותה וזהו.
לקוח אחר שיחק בפראות עם הנשק שכבר שולם עליו. נניח שדרך ונקר 20 פעם. אז מה? האקדח שלכם לא אמור לעמוד בזה?
החרדה שלכם מדברת ולא ההגיון.
סוחר הנשק הוא סוחר אבל לא רמאי. הוא לא מתרגש מכל המצבים האלו כי הוא יודע שזה לא ממש מזיז לאקדח.
אני לא מגן על הסוחרים . נכון שלא מדובר בהכרח בחברה הכי שירותיים בעולם (ממה שאני מכיר- לא הייתי ברוט) ,אבל נראה לכם שמישהו מהם, ישחרר אקדח למטרת הגנה עצמית, שהוא חושב שמשהו לא בסדר בכלי?

א) כן, נראה לי, כי אנחנו במדינת ישראל ולא באמריקה ומבלי להכפיש את כל הסוחרים חלילה, למעט כמה שידועים באמינות ותודעת שירות שמכבדת את שמם, מניסיוני האישי, השאר לא בדיוק משאירים לך טעם טוב בפה, ואני לא מתפלא לשמוע סיפורים כאלה, כי גם כשאני קניתי את הנשק הסוחר בהתחלה הביא לי כמה נשקים עם "מעיכות" קטנות פה ושם(ואני לא אגיד לך באיזה אופן הוא בכלל שומר את האקדחים בכספת כי יצא לי לראות וזה רשלני ביותר לדעתי ומסביר יופי את כמות ה"מעיכות" שיש על כל אקדח שהוא מוציא משם), ואחרי שהחזרתי לו נשק פעמיים שלוש כי "יש מעיכה פה יש מעיכה שם", הוא פשוט התעצבן ואמר לי שאני מקבל את הכסף חזרה ולא קונה ממנו כי "לא שווה לי את זה" כל ה"טירחה" שאני גורם לו כלקוח.
להיות סוחר נשק זה לא בדיוק עסק סופר רווחי במדינת ישראל כשכל שני וחמישי מתחלף לך שר לביטחון פנים, ופעם העסק שלך פורח, ומחר העסק שלך על סף קריסה.
בסופו של דבר הם כולם מונעים מאינטרס עסקי של רווח, כאשר יש כאלה שמוכנים להרוויח טיפה פחות אבל לשמר לקוחות(רוט, להב, אמיר שושני וכו'...), בעוד יש כאלה שמעדיפים למקסם רווחים ומבחינתם כל לקוח הוא לקוח מזדמן, "לעשות עליו קופה", ואם יתמזל מזלם הם יראו אותו עוד 3 שנים בחידוש ויעשו עליו עוד איזה 300 - 400 שקל חידוש.

ב) אתה לא יודע כמה מעיכה קטנה על אקדח יכולה לעשות רע לבן אדם, בעיקר אם הוא קנה אקדח חדש, מצפה שהסוחר ינהג באמינות והגינות, והוא לא.
ואם בנפילה לא רק הכוונת נמעכה? אם יש עכשיו מעיכה ממש מגעילה על הצינה או על הקצה של הקנה? מה יעשה הסוחר? יחליף לך אותם עכשיו על חשבונו? לא נראה לי...
ואתה יודע מה, גם אם כן.. כשלי עשו איזשהו נזק לאקדח(מבלי להיכנס כרגע לפרטים) והתבאסתי לאללה, כי הוא היה בערך בן 3 חודשים(חדש "מהניילון", וגם בין הראשונים שהגיעו לארץ מאותו הדגם), והאפשרות היחידה ל"תיקון" הייתה להחליף אותו, ונניח ומי שעשה את הנזק חוץ מלהתנצל היה מספיק הגון לספוג 1700 שקל על ההחלפה בשביל שאני ארגיש טוב עם עצמי, עדיין לא חושב שהייתי עושה את זה משיקולי "מדיניות הצמצום", נקרא לזה ככה.
ככה שאני בכלל לא הייתי רוצה להיכנס לסיטואציה שאני צריך להתדיין עם הסוחר על "שיפוי או החלפה" בגין נזק שהוא גרם לאקדח גם אם הוא מוכן לספוג את העלות.

ג) אני הייתי מצפה שאחרי ששילמתי כסף על אקדח לסוחר, האקדח יישמר בכספת והוא לא יוצג ללקוחות אחרים, גם אם מדובר באקדח האחרון שנשאר לו בחנות והוא רוצה להרשים איזה לקוח ש"מגיע לי משלוח של זה עוד שבוע".
בדיוק כמו שאתה לא היית רוצה לקנות רכב ושהיבואן ישתמש ברכב שלך כרכב תצוגה עד שתבוא לשחרר אותו.
ואני ממש לא מגזים ולא נראה לי שאני "חריג" ברמת השירותיות שאני מצפה לה.

לסיכום, אחרי ש"חוויתי" מה זה לקנות אקדח במדינת ישראל, הגעתי למסקנה שאם אי פעם אקנה עוד אחד או שאחליף את הנוכחי, אז אני מוכן לשלם את העוד כמה מאות שקלים לסוחר נשק הגון שאני יודע שאצא מרוצה ממנו, במקום לחסוך עוד 500 שקל.

*אחת הסיבות שאני אוהב CZ זה בגלל ה"lifetime warranty" והשקט הנפשי שזה מעניק לי במקרים שמתוארים כאן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 29 אפריל 2016, 13:44

על אותו משקל מה איכפת לך אם קנית רכב חדש ואיזה עובד בסוכנות לקח אותו אליו הביתה לסופש ועוד החזיר לך אותו עם שריטה על הדלת?

אני בטוח שנשק יכול לעמוד ב 20 דריכות וירי יבש אבל הנשק הזה לא שייך לסוחר אלא למי שקנה אותו.
וברגע שהוא נמכר אז הוא נמכר ורק לבעלים מותר לגעת בו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 29 אפריל 2016, 14:18

הלכתי שעה וחצי עם הילדים לים ותראו איזה בלגן נהיה.... :lol:
כבר קשה לעקוב.
בהחלט שהושמעו כאן דעות מעניינות ולא עם כולן אני מסכים.
ניר - לתאם ציפיות עם חנות נשק שלא תציג או תמסור ליד זרה נשק ששילמת עליו וקיבלת עליו שטר מכר זה בערך כמו לתאם ציפיות עם הבנק שלא יקח לך כסף מהחשבון.
לפני בערך שנתיים חזרתי לארץ בסיומה של שליחות מאוד ארוכה (נוי זו אחת התשובות לשאלות שהצגת ומעבר לזה לא אפרט) , חזרתי להיות אזרח ורכשתי נשק לראשונה כאזרח. אני רחוק מלהיות בחור תמים אבל לא היה לי מושג שהסוחרים (חלקם) עושים כאלה קומבינות והאמת שזה מגעיל אותי ברמה האישית.
מבחינתי למכור נשק זו אחריות כבדה.
איתן- אין ( אצלי לפחות) שום חרדות.
הכל נובע מהתכלית של הנשק.
אני לא מזלזל באף אחד וגם אני מאוד נהנה לירות באקדח אבל מבחינתי אקדח היה ויישאר כלי שנועד בראש ובראשונה לקחת חיים ולהציל חיים. באופן טבעי הנשק ימלא אחר ייעודו זה בסיטואציות קיצוניות.
כאשר זו תכליתו אני לא מוכן לשום סיכונים ושום פשרות.
זה כלי שהאמינות שלו היא מעל לכל דבר אחר ואם יש ספק אז אין ספק.
למען הפרוטוקול אני חוזר על כך שלוש פעמים.
אחר כך נכנסים כל השיקולים הצרכניים והמשפטיים שגם הם לגיטימיים.
כפי שכבר נאמר כאן ובצדק נשק שיצא עליו שטר מכר ושולמה עליו התמורה אינו יותר קניינו של הסוחר אלא שהוא קניינו של הרוכש. לאלה שמדקדקים בענייני חוק - מעמדו של הסוחר בשלב זה של העיסקה הוא מי ששומר על רכוש חברו תמורת שכר על כל מה שנובע מכך .
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 29 אפריל 2016, 15:21

לא השתנה כאן כלום ב 15 שנים האחרונות, מלבד אולי שהתעשייה הזו התכווצה עוד יותר ורק לאחרונה מחזיקים קצת יותר מגוון כלים לתצוגה והדגמה. בכל אחד מבתי העסק שביקרתי בהם ראיתי והחזקתי אקדחים חדשים שמן הסתם נמכרו לאנשים כחדשים. יש רצוי ויש מצוי ויש מקומות שהמליצו לי בחום לנעול הדק וכו׳ אם אני משאיר בהם אקדח למשמורת.

ד.א. דריכות קשות ״על ריק״ כן מזיקות לאקדח - גריפת כדור סופגת חלק מהאנרגיה ואין דינה כדין טריקה יבשה של הצינה. אז נכון שבכל מני אימונים והכשרות ובעיקר מוסדיות, אנחנו מבצעים אלפי דריכות כאלו עד שלא נשאר עור על האצבעות ונכון שעובדתית למראית עין האקדחים עומדים בזה. מאידך אביב היבשמן (כנראה הנשק הכי מנוסה בארץ) שמעביר לנו אימוני ירי מעשי טוען בתוקף שזה גומר את האקדח ולא הייתי מזלזל בדבריו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי asherme » 29 אפריל 2016, 16:08

מוצר אשר נרכש נמצא בבעלות הרוכש ולא בבעלות המוכר - על כל המשתמע מכך.
אם תמסרו את המוצר שלכם לתיקון - תסכימו כי יעשו בו שימוש (שלא למטרת התיקון) בלי ידיעתכם ?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 29 אפריל 2016, 16:37

חברים

קיבלתי המון פניות בפרטי לציין את שמות בתי המסחר שנתקלתי עמם בבעיות.
אני אמנם משתמש ותיק בנשק ונושא נשק מאוד ותיק אבל כצרכן נשק פרטי אני חדש יחסית ובטח לא ״מבקר המסעדות״ של תחום הנשק הפרטי.
תסתפקו בכך שהתופעה שציינתי קיימת ואף חמורה יותר (כפי שציין guss שבוודאי ותיק ממני כבעל רשיון פרטי, מה שכתבתי הוא קצה הקרחון ואני מקבל כל מילה).
אם תגדילו את רמת הזהירות ותבדקו בשבע עיניים כשאתם קונים כלי שייתכן ויום אחד יציל את חייכם או חיי אדם אחר אז עשיתי את השירות לציבור במובן זה , גם בלי להפנות את הזרקור לשני סוחרים בעייתיים בהם נתקלתי.
כפי שאמרתי נוח לי יותר לציין מקומות טובים בהם נתקלתי אישית כגון מאיר רוט (מנסיון אישי,מחברים ומשפחה) ואמיר שושני (לא אישית אבל שמעתי דברים טובים מחברים שאני סומך עליהם).

אחד החברים כאן כתב משהו בחצי כוח על להב בעקבות רכישה לא מוצלחת וקיבל תגובות של עורכי דין.
חג ואין לי כוח להכנס לשטויות האלה.
חג שמח
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 29 אפריל 2016, 17:54

לא להגזים.
אם בית מסחר כזה או אחר מפשל מותר לכתוב.כל אחד והחוויה שלו.
אם כלי כזה או אחר לא מוצא חן בעינך גם מותר.

אסור לבקר ללא ביסוס.הרגשה אישית מותר גם מותר.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 29 אפריל 2016, 18:49

היי אריק

אני כאן בפורום בערך חודש אבל אפילו אני יודע שיש סוחרים שגולשים כאן.
אם אתה אומר שכלי מסוים שקנית לא ענה על ציפיותיך או שקיבלת שירות לוקה בחסר זו הבעת דעה וזה להבנתי חוקי.
אם אתה אומר שסוחר ביודעין ניסה למכור לך נשק דפוק כאשר אתה רכשת נשק חדש, ונוקב בשמו, זה דבר שיכול לגרום לו לנזק משמעותי והוא עשוי לתבוע אותך.
אתה יכול להתגונן בטענת ״אמת דיברתי״ אבל הנטל עליך להוכיח שכל מה שכתבת אמת וזה כאב ראש שרובנו לא צריכים.
את החברים שלי הזהרתי מאותם סוחרים.
היות ואנחנו בקשר אני מוכן בשמחה להזהיר אותך בפרטי.

אלה היו שיקוליי.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 29 אפריל 2016, 19:37

אני מבין את עמדתך.
אם תוכל לבסס את טענתך שמכרו לך כלי דפוק ביודעין.אין בעיה לפרסם זאת בתנאי שפניתה קודם לסוחר ביקשתה שיתקנו או יחליפו וניפנפו אותך.
אם אתה מתעד הכל ואז מפרסם לדעתי בסדר.
כמו שכתבתי סתם להישתולל לא לעניין.
אנחנו יודעים טוב מאד שרוב הסוחרים לא יראו אותך ממטר שניה אחרי התשלום.
אין כמעט צדיקים בסדום.
כמו שכתבתה יש פה סוחרים ואינטרסנטים.
לא אאשים איש בנוכלות אם אין לי ביסוס מספיק.אך אומר את דעתי ללא משוא פנים.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 29 אפריל 2016, 20:02

היי אריק

אני בהחלט יכול לבסס את עמדתי והכל מתועד בהתכתבויות ווטסאפ עם אותו סוחר.
עדיין, אין לי עניין להתעסק בזה.
אני בוחר את הקרבות שלי :twisted:
אני כבר לא מנסה לתקן את העולם וכאדם פרטי יש לי כיום את הפריבילגיה לא להלחם במלחמה שלא משרתת אותי.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 30 אפריל 2016, 18:40

חברים שלום!

ראשית, אציין שאת הספק (מה גרם למעצורים), צריך להסיר בוודאות!

ואת זה, ניתן לעשות רק במטווח, עם הרבה סבלנות ועם סידרת בדיקות של הנשק, של התחמושת וכן בחינה של היציבה והאחיזה של היורה.

רק אחרי שהגורם למעצור נתגלה ותוקן - יחזור הביטחון העצמי של בעל הנשק באקדח שלו.

גלוק הוא בהחלט אקדח אמין, אך כבר זכיתי לראות תקלות גם בכלים הללו ואפילו (לאחרונה) פנה אלי לקוח שבועיים אחרי שרכש אקדח חדש והצביע על סדק בגוף האקדח - מתחת לקנה, סדק שגילה במהלך ניקוי הנשק.

בדיקה שערכתי העלתה שאין כל סיכוי שהוא (הלקוח) יכול היה לגרום לסדק הזה ומיותר לציין שהאקדח הוחלף מיידית לחדש על חשבוני (כולל האגרות במשרד לבטחון פנים). היבואן אגב, זיכה אותי במלוא מחיר האקדח.

ובקיצור:
האשכול הזה הוא דוגמא מצויינת ל"חכמת המונים" (מהצד החיובי של הביטוי) והוא אכן אשכול שניתן ללמוד ממנו רבות.

אבל בסופו של יום, אקדח אמור להגן על בעליו ולכן את הבעייה חייבים לפתור במטווח באמצעות שת"פ בין היורה, מדריך הירי והנשק, שיאכנו כל גורם אפשרי לתקלה ויביאו לפתרונה ב 100% (לא פחות).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ArikB » 30 אפריל 2016, 19:05

אמיר

אני חותם על כל מילה שלך.
לצערי במהלך השנים (ורכשתי לא מעט כלי נשק בחיי 15 כלים) היו סוחרים שהתנערו מבעיות ובוודאי לא באו בגישה שלך.
בית עסק שהשרות היא נר לרגליו פותר בעיות ולא "מנפנף".
בעיה מסוג זה מצריכה סבלנות ורצון,ולא לכולם יש.
לצערי לא פשוט לשכנע בעל עסק לקחת אחריות על המוצר שהוא מוכר.
אני שמח לשמוע שלך יש את זה.ובפורום הזה יש רק ביקורות חיוביות עליך.

יישר כח
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 30 אפריל 2016, 21:31

שרקן כתב:חברים שלום!

ראשית, אציין שאת הספק (מה גרם למעצורים), צריך להסיר בוודאות!

ואת זה, ניתן לעשות רק במטווח, עם הרבה סבלנות ועם סידרת בדיקות של הנשק, של התחמושת וכן בחינה של היציבה והאחיזה של היורה.

רק אחרי שהגורם למעצור נתגלה ותוקן - יחזור הביטחון העצמי של בעל הנשק באקדח שלו.

גלוק הוא בהחלט אקדח אמין, אך כבר זכיתי לראות תקלות גם בכלים הללו ואפילו (לאחרונה) פנה אלי לקוח שבועיים אחרי שרכש אקדח חדש והצביע על סדק בגוף האקדח - מתחת לקנה, סדק שגילה במהלך ניקוי הנשק.

בדיקה שערכתי העלתה שאין כל סיכוי שהוא (הלקוח) יכול היה לגרום לסדק הזה ומיותר לציין שהאקדח הוחלף מיידית לחדש על חשבוני (כולל האגרות במשרד לבטחון פנים). היבואן אגב, זיכה אותי במלוא מחיר האקדח.

ובקיצור:
האשכול הזה הוא דוגמא מצויינת ל"חכמת המונים" (מהצד החיובי של הביטוי) והוא אכן אשכול שניתן ללמוד ממנו רבות.

אבל בסופו של יום, אקדח אמור להגן על בעליו ולכן את הבעייה חייבים לפתור במטווח באמצעות שת"פ בין היורה, מדריך הירי והנשק, שיאכנו כל גורם אפשרי לתקלה ויביאו לפתרונה ב 100% (לא פחות).

שאפו !!!
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד