סוגי תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: סוגי תחמושת
Warlord כתב:שלוש נקודות:
מציע שכל אחד שממליץ על תחמושת יציין בנוסף היכן השיג אותה בארץ ואם אפשר, גם יציין מה היה מחירה.
לעניין מה שאמר גלוק 34, אני כמובן מסכים ודעתי קרובה לדעתו. לכן אני שם את ה HP בהכנס וה FMJ בסטנד ביי.
לא הייתי משתמש ב FMJ לירי סלקטיבי בסביבה אורבנית הומת אדם אלא בלית ברירה למרות שאני מאוד סומך על עצמי.
לסיום, חומר למחשבה ושאלה:
לי אישית לא ידוע על מקרה שבו בשל נזק ללא מעורב מקליע FMJ שעבר אליו דרך מעורב, היורה (חייל / שוטר / אזרח) הועמד לדין.
והיו מקרים כאלה (של נזק משני שנגרם ללא מעורבים כתוצאה מירי מדויק של FMJ לעבר מעורבים).
זו עובדה.
למישהו ידוע על מקרה שבו היתה העמדה לדין בסיטואציה כזו?
בוא נצא מנקודת הנחה שלא תהיה העמדה לדין.
זו יופי של סיבה לקחת לך את הרישיון, וגם העו"ד הכי טוב בתחום לא יוכל לעמוד מול נציג האגף בבית משפט ולהאשים את התחמושת בפגיעה בבלתי מעורבים ולעמוד על החזרת הרישיון.
- סליקאי זהב
אכן פעולה נכונה לטעמי ללכת עם מחסנית נוספת טעונה ב FMJ למקרים שבהם צריך לתת מענה דרך שמשות חלונות וכיו"ב.
אם כבר באמת עושים את הצעד המבורך הזה, כדאי ורצויי ללמוד ולהתאמן בהחלפה יזומה תוך שמירה על המחסנית הנפלטת. נכון, זה איטי יותר, אבל משאיר לך אופציות להמשך לחימה, אם יש בכך צורך.
למיטב הבנתי נפתח מועדון IDPA בארץ. לכל מי שעד היום לא ממש חשק בירי מעשי וחשב שמדובר בירי ספורטיבי יותר, אולי IDPA יכול להתאים כאימון/ספורט. בIDPA טקטיקה, ירי ממחסה ונטרול מטרות מהווים חלק מחוקי המשחק ויכולים לעזור לנושא הנשק להבין טוב יותר מצבי ירי ותהליכי לחימה בצורה טובה יותר מסתם ירי במטווח מול מטרה אחת או 2.
שווה לנסות.
למי שמעוניין לקבל פרטים בנושא, אני אשמח לעזור בתחום חוקים, נשק, ציוד נלווה, טיפים לפתירת COF וכיו"ב.
על פי מיטב הבנתי הספורט בשלבי הקמה, ויש קלסיפייר כמעט לפני כל תחרות, אז זה הזמן הכי טוב להצטרף ולהתמקם.
בהצלחה.
אם כבר באמת עושים את הצעד המבורך הזה, כדאי ורצויי ללמוד ולהתאמן בהחלפה יזומה תוך שמירה על המחסנית הנפלטת. נכון, זה איטי יותר, אבל משאיר לך אופציות להמשך לחימה, אם יש בכך צורך.
למיטב הבנתי נפתח מועדון IDPA בארץ. לכל מי שעד היום לא ממש חשק בירי מעשי וחשב שמדובר בירי ספורטיבי יותר, אולי IDPA יכול להתאים כאימון/ספורט. בIDPA טקטיקה, ירי ממחסה ונטרול מטרות מהווים חלק מחוקי המשחק ויכולים לעזור לנושא הנשק להבין טוב יותר מצבי ירי ותהליכי לחימה בצורה טובה יותר מסתם ירי במטווח מול מטרה אחת או 2.
שווה לנסות.
למי שמעוניין לקבל פרטים בנושא, אני אשמח לעזור בתחום חוקים, נשק, ציוד נלווה, טיפים לפתירת COF וכיו"ב.
על פי מיטב הבנתי הספורט בשלבי הקמה, ויש קלסיפייר כמעט לפני כל תחרות, אז זה הזמן הכי טוב להצטרף ולהתמקם.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
מכל השרשור המבורך הזה לא הבנתי מה יש בארץ ואיפה ניתן להשיג.
מי שיודע לירשום ורצוי גם מחיר.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אני יודע שבעוד כשבועיים תהיה ב"להב" תחמושת Hornady ב-9 ו-9 קצר.
לא יודע מחירים.
כשיגיעו אבדוק ואעדכן.
לא יודע מחירים.
כשיגיעו אבדוק ואעדכן.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
אני חיפשתי hp איכותיים לשילד שלי,
קראתי המון באתרים בארה"ב, וניסיתי להבין מה התחמושת המומלצת מבחינת חדירות, עוצמה וכו'.
ראיתי שיש המלצות מעולות על פדרל hst, ועל hornady custom.
את הפדרל hst לא מצאתי בארץ, אז קניתי hornady 124 hp,
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
קראתי המון באתרים בארה"ב, וניסיתי להבין מה התחמושת המומלצת מבחינת חדירות, עוצמה וכו'.
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
- סליקאי ארד
ברק2020 כתב:אני חיפשתי hp איכותיים לשילד שלי,
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
מעניין לשמוע חוות דעתך על התחמיש הזה עם שילד.
* האם זה הורנדי XTP ?
- סליקאי כסף
שאלה כנה (לא מתריסה חלילה, אלא באמת מתוך רצון להבין ולשקול את מנהגיי בהתאם) :
למה צריך בכלל FMJ חוץ מאשר לאימונים? הרי בתווך קשה JHP לא יתרחב ועבירות המחסומים/מכשול/מחסה שלו אמורה להיות די זהה. אז למה לקחת מחסנית של FMJ? לא עדיף עוד אחת של JHP?
לגבי מצאי בחנויות בארץ והקישור לנתוני תחמושת בחו"ל — בכל פעם נוספת שאני מעלה את הקישור הנ"ל — זה כדי לעורר את התגובות מסביב של יש לי תחמושת X ו-אני מצאתי גם, אצל סוחר Y במחיר Z.
אנשים אוהבים לשתף, וחברים עונים כשמישהו באמת מתעניין ושואל.
כבר אמר דורון שמצא Ranger בזמנו (ו-Carver צחק שירוץ לקנות לפניו...)
יהיו עוד דוגמאות כאלו.
והרי כל הזמן מצטרפים חברים חדשים, בייחוד בתקופה כזו. וחבר חדש בפורום הוא לא בהכרח חדש לעולם הנשק והטקטיקה (Warlord זו דוגמא טובה אחת).
וכדאי להעלות את הנושא מדי פעם ולקבל את זווית הראייה של אנשים נוספים, ואולי גם את נסיונם כלקוחות.
המצאי בחנויות אינו קבוע, ואני לא יודע מה יש היום אצל כל סוחר.
אבל יצירת עניין והרחבת הידע אצל חברי פורום שמצטרפים יכול ליצור ביקוש לדברים ה"נכונים" שיביא בסופו של דבר להרחבת ההיצע אצל הסוחרים, לאור הביקוש הנ"ל.
בתקופה הקרובה אני מתכוון לפקוד מספר מטווחים. מבטיח לשאול ולעדכן מה יש במצאי מבחינת JHP נכון ליום המטווח.
ולסיכום — אפילו שנושא FMJ מול JHP נטחן כבר עד דק — אם מישהו יענה לי על השאלה למעלה (למה לשאת גם FMJ כשכבר יש מחסנית HP) — אז היה שווה לדון בזה פעם נוספת... %%$0066
למה צריך בכלל FMJ חוץ מאשר לאימונים? הרי בתווך קשה JHP לא יתרחב ועבירות המחסומים/מכשול/מחסה שלו אמורה להיות די זהה. אז למה לקחת מחסנית של FMJ? לא עדיף עוד אחת של JHP?
לגבי מצאי בחנויות בארץ והקישור לנתוני תחמושת בחו"ל — בכל פעם נוספת שאני מעלה את הקישור הנ"ל — זה כדי לעורר את התגובות מסביב של יש לי תחמושת X ו-אני מצאתי גם, אצל סוחר Y במחיר Z.
אנשים אוהבים לשתף, וחברים עונים כשמישהו באמת מתעניין ושואל.
כבר אמר דורון שמצא Ranger בזמנו (ו-Carver צחק שירוץ לקנות לפניו...)
יהיו עוד דוגמאות כאלו.
והרי כל הזמן מצטרפים חברים חדשים, בייחוד בתקופה כזו. וחבר חדש בפורום הוא לא בהכרח חדש לעולם הנשק והטקטיקה (Warlord זו דוגמא טובה אחת).
וכדאי להעלות את הנושא מדי פעם ולקבל את זווית הראייה של אנשים נוספים, ואולי גם את נסיונם כלקוחות.
המצאי בחנויות אינו קבוע, ואני לא יודע מה יש היום אצל כל סוחר.
אבל יצירת עניין והרחבת הידע אצל חברי פורום שמצטרפים יכול ליצור ביקוש לדברים ה"נכונים" שיביא בסופו של דבר להרחבת ההיצע אצל הסוחרים, לאור הביקוש הנ"ל.
בתקופה הקרובה אני מתכוון לפקוד מספר מטווחים. מבטיח לשאול ולעדכן מה יש במצאי מבחינת JHP נכון ליום המטווח.
ולסיכום — אפילו שנושא FMJ מול JHP נטחן כבר עד דק — אם מישהו יענה לי על השאלה למעלה (למה לשאת גם FMJ כשכבר יש מחסנית HP) — אז היה שווה לדון בזה פעם נוספת... %%$0066
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
GA1 כתב:שאלה כנה (לא מתריסה חלילה, אלא באמת מתוך רצון להבין ולשקול את מנהגיי בהתאם) :
לא הכל שחור ולבן, ולא כל תווך הוא קשה או רך. יש חומרים שונים בדרגות קשיות ורכות שונות. פעם שמעתי דעה ש-HP מתרחב כשהוא פוגע בבגדים עבים ולכן במקרה כזה החדירה שלו נמוכה מאוד. לא בדקתי כמובן. מעבר לזה התוקף יכול להיות ממוגן מאחורי עץ, דלת, קיר גבס, וכדומה, ואני לא בטוח מה קורה לכדור HP בפגיעה בחומרים האלה. גם בפגיעה בחומר קשה ממש, זה לא נכון שהוא לא מתרחב. הדפנות הדקים שלו קורסים ו/או מתפרקים, והצורה שלו משתנה, בניגוד ל-FMJ, ששומר על הצורה שלו כמעט בכל החומרים.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
HP מתנהג כמו FMJ בפגיעה בחומרים שלא מכילים מים (בגדים, דלתות, קירות וכו') הכדור חודר את החומרים האלה מבלי לאבד את הצורה שלו.
גם HP וגם FMJ יקרסו במידה שווה בפגיעה במכשול שהם לא יכולים לחדור. FMJ זה לא כדור חודר שריון, זה בסה"כ כדור עופרת עם ציפוי נחושת.
א.
גם HP וגם FMJ יקרסו במידה שווה בפגיעה במכשול שהם לא יכולים לחדור. FMJ זה לא כדור חודר שריון, זה בסה"כ כדור עופרת עם ציפוי נחושת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
ArikB כתב:מכל השרשור המבורך הזה לא הבנתי מה יש בארץ ואיפה ניתן להשיג.
+1
ד"א אני ראיתי במיכלין בחיפה הידרה שוק 9 ש"ח לכדור וגם winchester pdx1 ואני מתלבט מה לקנות מבין שניים...
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
Noy_haslik כתב:ד"א אני ראיתי במיכלין בחיפה הידרה שוק 9 ש"ח לכדור וגם winchester pdx1 ואני מתלבט מה לקנות מבין שניים...
אני אישית אם הייתי צריך לבחור הייתי הולך עם pdx1
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
http://www.idpa.org.il
חן ארצי כתב:GA1 כתב:שאלה כנה (לא מתריסה חלילה, אלא באמת מתוך רצון להבין ולשקול את מנהגיי בהתאם) :
לא הכל שחור ולבן, ולא כל תווך הוא קשה או רך. יש חומרים שונים בדרגות קשיות ורכות שונות. פעם שמעתי דעה ש-HP מתרחב כשהוא פוגע בבגדים עבים ולכן במקרה כזה החדירה שלו נמוכה מאוד. לא בדקתי כמובן. מעבר לזה התוקף יכול להיות ממוגן מאחורי עץ, דלת, קיר גבס, וכדומה, ואני לא בטוח מה קורה לכדור HP בפגיעה בחומרים האלה. גם בפגיעה בחומר קשה ממש, זה לא נכון שהוא לא מתרחב. הדפנות הדקים שלו קורסים ו/או מתפרקים, והצורה שלו משתנה, בניגוד ל-FMJ, ששומר על הצורה שלו כמעט בכל החומרים.
ראית פעם קליע FMJ אחרי שהוא פוגע במשהו? אתה בטוח שהוא שומר על הצורה שלו?
ברק2020 כתב:אני חיפשתי hp איכותיים לשילד שלי,
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
וואו, המחיר ממש גזל, סליחה שאני אומר.
כשאני קניתי(מלהב) זה היה 6.4 לכדור עד כמה שזכור לי.
Noy_haslik כתב:ArikB כתב:מכל השרשור המבורך הזה לא הבנתי מה יש בארץ ואיפה ניתן להשיג.
+1
ד"א אני ראיתי במיכלין בחיפה הידרה שוק 9 ש"ח לכדור וגם winchester pdx1 ואני מתלבט מה לקנות מבין שניים...
9 שקל לכדור זו הגזמה לכל הדעות, לא שווה את זה.
בזמנו(לפני יותר מחצי שנה) אני יודע שמכרו ברוט HP של סלייר ב-3.30 לכדור.
אבל הרבה זמן לא ראיתי HP של סלייר למכירה במטווחים, אז אני לא יודע כל כך מה המצב היום ואם עדיין מייבאים את זה או שנשארו.
- סליקאי זהב
TM1 כתב:ברק2020 כתב:אני חיפשתי hp איכותיים לשילד שלי,
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
* האם זה הורנדי XTP ?
אכן, הורנדי XTP CUSTOM.
קניתי 16 כדורים, יריתי 8 על מנת לוודא שהם רצים חלק בנשק, ואת ה - 8 האחרים טענתי במחסנית אותה אני נושא.
יריתי את ה- 8 כדורים האלה ישר לאחר שיריתי 8 כדורים FMJ, ולא הרגשתי שום הבדל בירי.
אין לי כל כך חוות דעת על התחמושת, כי עוד לא יריתי אותה על אף אחד...

מה שאני כן יכול לומר, זה שמביקורות שקראתי מאתרים בארה"ב, התחמושת הזו קיבלה ביקורות מעולות, והרבה בעלי שילד נושאים אותה. היא נחשבת איכותית מאוד, וקיבלה ציונים טובים במבחני ירי שונים.
- סליקאי ארד
ברק2020 כתב:TM1 כתב:ברק2020 כתב:אני חיפשתי hp איכותיים לשילד שלי,
מאימפריאל מטווחים ברמלה.
8 ₪ לכדור.
* האם זה הורנדי XTP ?
אכן, הורנדי XTP CUSTOM.
קניתי 16 כדורים, יריתי 8 על מנת לוודא שהם רצים חלק בנשק, ואת ה - 8 האחרים טענתי במחסנית אותה אני נושא.
יריתי את ה- 8 כדורים האלה ישר לאחר שיריתי 8 כדורים FMJ, ולא הרגשתי שום הבדל בירי.
אין לי כל כך חוות דעת על התחמושת, כי עוד לא יריתי אותה על אף אחד... %%$0066
מה שאני כן יכול לומר, זה שמביקורות שקראתי מאתרים בארה"ב, התחמושת הזו קיבלה ביקורות מעולות, והרבה בעלי שילד נושאים אותה. היא נחשבת איכותית מאוד, וקיבלה ציונים טובים במבחני ירי שונים.
תודה.
השאלה שאלי כוונה לתחושת הירי מן הסתם ולא לאפקטיביות הקליע.
שאלה למומחים. האם קליע במשקל 147 גריין מפחית את הרתע ותחושת קפיצת הקנה ?
האם מומלץ בקנה 3״ להשתמש בתחמושת כבדה יותר ?
אם זה חשוב, המתאר הוא הגנה עצמית בטווחים של עד 10-12 מטר מקסימום (בטח סביב 5-7 מטר במקרה טיפוסי). לא רואה את עצמי יורה לטווח גדול יותר.
- סליקאי כסף
שמעתי מכמה וכמה אנשים שהולכים עם מחסנית מלאה בכדורי HP ורק הכדור הראשון רגיל.
הם הסבירו שזה בגלל כמה סיבות:
ככה רואים שהמחסנית מלאה ואין כדור בנשק(מיותר לדעתי).
הכדור הרגיל מוזן יותר טוב בנשק ולא יגרום למעצור הזנה(אין לי מושג אם זה נכון).
אם צריך לירות דרך משהו כמו שמשה או אוטו אז הכדור הראשון יחדור(ומה עם השאר?).
לי זה לא נשמע כ"כ הגיוני כל הדברים האלה ולכן רציתי לשאול את דעתכם
הם הסבירו שזה בגלל כמה סיבות:
ככה רואים שהמחסנית מלאה ואין כדור בנשק(מיותר לדעתי).
הכדור הרגיל מוזן יותר טוב בנשק ולא יגרום למעצור הזנה(אין לי מושג אם זה נכון).
אם צריך לירות דרך משהו כמו שמשה או אוטו אז הכדור הראשון יחדור(ומה עם השאר?).
לי זה לא נשמע כ"כ הגיוני כל הדברים האלה ולכן רציתי לשאול את דעתכם

"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד