תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g

על ידי GA1 » 24 יולי 2016, 21:55

משקל?
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדן23 » 24 יולי 2016, 21:58

rel כתב:כן לא מחוזק(כמובן) רק לחץ רגיל
לשב"כ יש גם משלוח בדרך
אך אומרים שם שמעדיפים את ה-WIN SXT

אני מניח שמדובר בזה…
http://federalpremium.com/products/deta ... px?id=1013
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rel » 24 יולי 2016, 22:01

GA1 כתב:משקל?

של ה-SXT? 127
של ה-HST? כמדומה לי שאמר גם 147
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 24 יולי 2016, 22:05

למרות שזה קצת מזכיר את המערכון הישן בתכנית "זהו זה" כאשר מכרו באתר החרמון נייר טואלט במחיר של 3 שקלים לריבוע והוא גבה ממנו 50 שקלים על שני ריבועים:
3 שקלים לריבוע, 47 שקלים לריבוע השני....

למה? כי הוא יכול. היצע וביקוש.
תכל'ס, בשביל איך שזה מדורג ובהיעדר תחרות - שוב אני לא ממש בא אליו בטענות. ככה פועל מסחר. ותראו שיהיה מי שיקנה.
וזה בהיעדר תחרות והיצע ממישהו אחר.
אבל זה סוג של מכירה חד פעמית. ביודעין. משני הצדדים. ברגע שתהיה תחרות יקנו מאחר או שהמחיר יירד.

אני אישית אולי אחכה עם זה, זה nice to have וצריך לפחות שתי מחסניות - אחת לבדיקת הזנה (מספיק?) ואחת לנשיאה (שוב, מספיק?). 300 שקל נראה לי מוגזם.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 25 יולי 2016, 07:47

אם זה המצב אז אני מוכן להחליף כדורי hp מהמלאי שלי ב 8₪ + כדור רגיל , יש sxt 147, יש +p+, הידרה שוק כנ״ל , ואפילו בלקטאלון וסילברטיפ לחובבי עתיקות (מישהו סיפר כאן לפני מס חודשים שהציעו לו כאלה בחנות במחיר מפולפל, אז אני לא מתבייש). מוכן לתת זיכוי על כדורים שלא יעבדו לתקופה של שנה מיום הקנייה %%$0066

ובנימה קצת יותר רצינית - אם שייטת מטכ״ל לא מעוניינים בהולופויינט ולא כי הם לא יכולים, אז למה אזרחים צריכים לקנות את זה ? מה שטוב להם לא טוב לנו ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 25 יולי 2016, 11:34

במכרזים יצא לי לראות שקובעים למרכיב הטכני משקל של 30% ולמרכיב העלות (רכש) משקל של 70%

במכרזים ממסדיים מגיעים למצבים אבסורדיים של משהו שהוא נחות מבחינה טכנית אבל עבר בגלל הרכש ולבסוף נבחר.

ואז בדיעבד לומדים שאפשר היה לתת דרישות סף טכניות שונות ולאפיין את המכרז אחרת וכו' - אבל כל מה שנשאר זה ליישם זאת במכרז הבא... כי זו חכמה שבדיעבד.

זו מעין מלחמת מוחות בין מאפייני המכרזים קרי יועצים (שגם אני נמניתי בשורותיהם, ולצערי נוכחתי שבמקומות מסויימים לא תמיד נבחרים על בסיס מקצועי) והלקוחות הסופיים
- לבין הספקים ומציעי ההצעות שעושים שמיניות באוויר ובמוצר כדי לעמוד בתנאי המכרז (מישהו אמר גלוק ומכרז ה-FBI?)

אז לאור כל זאת - מרכיב הרכש לבדו יכול להכריע למה ביחידות מיוחדות לא קונים הולופויינט.
השאר רק מוסיף.

זה לא אומר שזה לא נכון יותר מבחינה טכנית.

אם הייתי לוחם ביחידה מיוחדת וסיכויי השימוש בנשק שלי לא היו כמו של אזרח (שיכול גם לסגת) - לא הייתי מסתפק במחסנית אחת לבדיקת הזנה (למה כאזרח כן זו שאלה טובה...) - מה שמעלה עוד יותר את העלות הנדרשת.

לסיכום:
במכפלות של גוף מוסדי - זה פשוט לא משתלם.
זה לא אומר שזה לא עדיף מבחינה טכנית.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 25 יולי 2016, 14:11

ניר ל כתב:ובנימה קצת יותר רצינית - אם שייטת מטכ״ל לא מעוניינים בהולופויינט ולא כי הם לא יכולים, אז למה אזרחים צריכים לקנות את זה ? מה שטוב להם לא טוב לנו ?

כוחות לוחמים שייטת מטכ"ל עובדים במתארים אחרים לגמרי מאשר אזרחים, מאבטחים, או שוטרים.
מתארי הפעולה, נפחי האש והצוותים שהם עובדים בהם ממש לא משנה אם זו תהייה תחמושת HP או לא.

לעומת זאת, שוטר, מאבטח או אזרח שצריך לנטרל מפגע או מפגעים כמעט לבדו יזדקק לכל יתרון אפשרי.
הם עובדים גם בקרב ריכוזי אוכלוסיה, כך שיש צורך להקטין את הנזק של פגיעה משנית.

בארה"ב כל כוחות ביטחון הפנים מצויידים ב-HP. בארץ אני מאמין שלוחמי היחידה לאבטחת אישים מצויידים גם כן, אולי גם מאבטחי מטוסים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 25 יולי 2016, 18:27

כוחות מובחרים שמיועדים גם ללחימה בטרור וחילוץ בני ערובה אם צריך, צריכים ועוד איך תחמושת שתגרום פחות נזק סביבתי ולא תחלוף דרך מחבל ותפגע בבן ערובה או איש צוות אחר. אין גם שום עניין משפטי עם סוגי תחמושת כשמדובר בלחימה בטרור.
היות שאני יודע מה היה לפני שנים ואחרים כאן מדווחים שהיום המצב שונה - שווה לבדוק מה הסיבה.
לגבי אבטחת מטוסים - בדיוק מהסיבה הזאת השתמשו בהולופויינט (שלא יחלוף דרך גוף ויפגע במטוס) וכנראה שכך גם כיום.

ד״א למי שציין את השימוש ב 5.56 מ 40 מטר - הקליע לא חולף גוף אנושי דווקא בטווחים הקצרים. יש לו מהירות עצומה והוא מתפרק וגורם ליותר נזק מקליע גדול ואיטי יותר, מקסימום יוצא החוצה ריקושט.
הבעיה היא דווקא בטווחים הארוכים, לא רק בגלל בליסטיקה ויכולת דיוק, כשמהירותו יורדת כך גם הנזק שהוא גורם - נשאר שלם ועובר דוך עם תעלת פצע צרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 25 יולי 2016, 21:12

אמנת האג אוסרת על שימוש צבאי בתחמושת הולופוינט. למרות האיסור, נעשה שימוש באופן שגרתי בתחמושת זו בכוחות צבאיים מיוחדים, יחידות משטרתיות מיוחדות וגופי מודיעין בעולם המערבי, כאשר אחד השיקולים הדומיננטיים הוא הפחתת הסיכון לנזק משני (פגיעה בבלתי מעורבים).
בניגוד למה שנטען כאן בשרשור, במע׳ הביטחון שלנו (ולא ארחיב) ישנן יחידות שהתחמושת הזו היא חלק בלתי נפרד מהארסנל שלהן.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rel » 26 יולי 2016, 13:06

אני לא יודע על הארסנל של כל הצבא רק על חלק ממנו הסקתי לשאר מתוך נקודת הנחה שאם המובחרים לא קיבלו ציוד כזה אז מי כן?מאבטחי מתקנים???
אותנו למדו גם בצבא ולאחר מכן בקורס אחיד ש-5.56 בתחילת דרכו חודר ישר ורק כשמתחיל להאט הוא מתחיל לשוטט בגוף ולעשות את הנזק המשמעותי
לא מופקע שהצבא מקשקש אבל מהקורס לא הייתי מצפה...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 26 יולי 2016, 16:28

Rel
אף אחד לא דיבר על הארסנל של כל הצבא.
תקרא שנית את דבריי.
אתה קצת מושך אותי בלשוני ואני לא מתכוון לפרט כאן את שמות היחידות שהתחמושת הזו משמשת אותן, אם בכלל.
אומר באופן כללי ומבלי לקבוע כל עובדה ספציפית לגבי כל יחידה ספציפית כזו או אחרת, שמדובר בקליע שאמור לשמש לירי סלקטיבי ושהשימוש בו מתאים במיוחד (במגזר הבטחוני הממשלתי) לגורמים הבאים:
יחידות השתלטות.
לוט״ר.
מאבטחים ברמות מסוימות.

ועוד שלא אפרט.

בעיני מדובר על תחמושת יותר הומאנית בראייה כוללת של כל זירה שדורשת ירי סלקטיבי.
ולראיה היא משמשת את מאבטחי האישים באו״ם (כן, אלה שמאבטחים את מזכ״ל האו״ם ועוד בעלי תפקידים בכירים שם).
אם תגיע למאבטח האישי של באן קי מון ותפרוק אותו מנשקו אתה תחזיק בידיך גלוק 19 שבמחסנית שלו כדורי hp.
:cool:

בהערת אגב, אתה מתייחס בדבריך לקוטר 556 ולרוסר וכאן הדיון הוא באקדח ובתחמושת בקוטר 9 ממ.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 26 יולי 2016, 16:37

מה שטוב היום זה שאתה לא צריך להאמין לאף אחד. תוך שנייה אתה צופה בסרטונים מפורטים עם כל קליע, כל טווח וכל תווך.
ד.א זה לא השטויות היחידות ששמעת ולמדת בקורס אחיד, גם שם לא קיבלו את התורה מהר סיני והתו"ל משתנה עם הזמן והנסיון.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 26 יולי 2016, 17:03

ניר, מה שבאתת טוב היום
שאתה יכל היום להסתכל ממרומי גילך ולשאל את עצמך אז מה טוב בשבילי
מור"קים של מי מגניבים יותר, מי מכיר יותר יחידות סופר מיוחדות, וכל מיני רומזי
רמזים ושו"סים למינהם, שיודעים איך קוראים לספק ואיך לשלם של היחידה ההיא,,
או K.I.S.S פשוט .
אבל תמשיכו להנות... %%$0066
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ארציאל » 28 יולי 2016, 16:27

היו כמה וכמה נפגעים בגל האחרון מירי כוחותינו שחדר את המחבל ופגע בהם.
האחרון היה איש כיתת הכוננות בקריית ארבע שאיבד את עינו מכדור m16 (אותו הכדור שהציל את חייו מדקירה. אירוני)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 29 יולי 2016, 07:28

נכון,
לא יודע מה היה ספציפית במקרה הזה, יכול להיות רסיס שעבר דרך המחבל או רסיס שניתז מהרצפה, בכל מקרה כנראה שלא הייתה הרבה ברירה. אבל היום כשאני נמצא במקומות הומים, מסתכל סביבי וקולט כל מיני נושאי נשק ,אני יותר חושב על איפה אפשר לתפוס מחסה במקרה של אירוע מאשר על האפשרות להתערב בו.
אתמול בערב ישבתי בשרונה-מרקט פעם ראשונה אחרי הפיגוע, ראיתי יותר אנשי בטחון חמושים ממבלים רגילים,מיני סוגי מדים, גם אזרחים שנושאים נשק גלוי, ממש כאילו אנחנו בסמטאות הקסבה, כנראה זה אמור לתת תחושת בטחון ולהחזיר את הקונים - לי זה נותן את ההיפך.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד