חדש או יד 2?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חדש או יד 2?
תיאוריה מעניינת, אבל הייתי רוצה לשמוע מתי בפעם האחרונה הוקמה וועדת חקירה והעמידה לדין פקיד ממשלתי כלשהו ?
- סליקאי טיטניום
בפברואר האחרון הייתי באימון בצאלים. בשיחת פלוגה בערב הראשון, המ"פ אמר לכולם שלפי ההוראות/פקודות העדכניות, כל מי שהגיע עם נשק פרטי מהבית מתבקש להבא לא להגיע איתו לאימונים. לא נכנסתי לאיך, מדוע, כמה ולמה. האמת, שזה גם לא מעניין אותי. פשוט השארתי את עניין הימצאות האקדח שלי לעצמי, הסלקתי אותו היטב וזהו.
לפני כשבוע סיימנו קו ליד חברון. כמובן שהאקדח שלי היה עלי בכל עת, בנוסף לנשק האישי (שאיפסתי מדהים, אגב..), וכשהייתי יוצא מחוץ לבסיס לפעילות (אני נהג חפ"ק מ"פ/סמ"פ לפעמים), האקדח היה עלי, בידיעתו המלאה של הקצין המפקד. אפילו ביליתי יום שלם איתו בנרתיק ירך ככה שכולם ראו אותו.
נראה לכם שאמרו לי משהו?
בהרצאה של עו"ד נובוטני למדתי שעדיף להשתמש בנשק האישי כי בשביל זה הוא עלי, ואם כלו כל הקיצין- לעבור לנשק הפרטי כי באמת עדיף משפט על פני ארון, כמו שנאמר פה בצדק לפני.
ואגב, אם הייתי מעוניין בכך, עד עכשיו, אף אחד בפלוגה שלי לא היה מודע לכך שאני נושא אקדח פרטי.
חתיכת הישג כשמדובר ב- TS
לפני כשבוע סיימנו קו ליד חברון. כמובן שהאקדח שלי היה עלי בכל עת, בנוסף לנשק האישי (שאיפסתי מדהים, אגב..), וכשהייתי יוצא מחוץ לבסיס לפעילות (אני נהג חפ"ק מ"פ/סמ"פ לפעמים), האקדח היה עלי, בידיעתו המלאה של הקצין המפקד. אפילו ביליתי יום שלם איתו בנרתיק ירך ככה שכולם ראו אותו.
נראה לכם שאמרו לי משהו?
בהרצאה של עו"ד נובוטני למדתי שעדיף להשתמש בנשק האישי כי בשביל זה הוא עלי, ואם כלו כל הקיצין- לעבור לנשק הפרטי כי באמת עדיף משפט על פני ארון, כמו שנאמר פה בצדק לפני.
ואגב, אם הייתי מעוניין בכך, עד עכשיו, אף אחד בפלוגה שלי לא היה מודע לכך שאני נושא אקדח פרטי.
חתיכת הישג כשמדובר ב- TS

החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
wildwheat כתב:בפברואר האחרון הייתי באימון בצאלים. בשיחת פלוגה בערב הראשון, המ"פ אמר לכולם שלפי ההוראות/פקודות העדכניות, כל מי שהגיע עם נשק פרטי מהבית מתבקש להבא לא להגיע איתו לאימונים. לא נכנסתי לאיך, מדוע, כמה ולמה. האמת, שזה גם לא מעניין אותי. פשוט השארתי את עניין הימצאות האקדח שלי לעצמי, הסלקתי אותו היטב וזהו.
נראה לכם שאמרו לי משהו?
חתיכת הישג כשמדובר ב- TS %%$0066
אי אפשר להגיד לך לא להגיע למילואים עם האקדח הפרטי שלך.
כאשר אתה מגיע למילואים, כל עוד לא נכנסת בשערי הש.ג. אתה אזרח לכל דבר ואין שום תוקף לפקודות שנותנים לך כי עוד לא הפכת ל"חייל", ולכן לא יכולים לפקוד עליך להגיע בלי אקדח פרטי למילואים.
ולפני שיגידו לי כמה אני טועה - ביררתי את הסוגייה הזו עם 3 עורכי דין שונים ושופט צבאי.
ויותר מזה - פקודות הצבא אינן מעל הדין הפלילי, וגם את זה ביררתי.
מה שאומר שגם אם הגעת למילואים עם אקדח ואומרים לך להפקיד אותו אבל אין הסדר הפקדה חוקי - אתה לא חייב לעשות זאת כי האחריות הפלילית היא שלך.
- סליקאי זהב
לדעתי צריך לברר מהי בדיוק הנקודה בה אתה הופך מאזרח לחייל.
האם זה התאריך המופיע בצו או ההתייצבות שלך ביחידה.
נניח שחס ושלום קרתה למישהו תאונת דרכים בדרך להתייצבות למילואים.
האם אותו אחד יקבל פיצויים כנפגע של הצבא ממשרד הביטחון או מביטוח לאומי?
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:לדעתי צריך לברר מהי בדיוק הנקודה בה אתה הופך מאזרח לחייל.
א.
אני מכיר מישהו שנפצע בדרך למילואים והוא נכה צהל לכל דבר, אבל זה היה לפני שנים ואולי זה כבר השתנה מאז
- סליקאי ארד
לשם כתב:itamar כתב:לדעתי צריך לברר מהי בדיוק הנקודה בה אתה הופך מאזרח לחייל.
א.
אני מכיר מישהו שנפצע בדרך למילואים והוא נכה צהל לכל דבר, אבל זה היה לפני שנים ואולי זה כבר השתנה מאז
בדיוק כמו שתאונת עבודה מוכרת בדרך אל העבודה וממנה…
בריאות טובה.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
הכל תלוי כמה "יקיר המערכת" אתה.
אם אתה "סתם" חפ"ש , עדין לא חויילת ואתה נשלח כנפגע תאונת דרכים לביטוח לאומי.
אם אתה יקיר המערכת , יתבצע חיול בדיעבד לזמן לפני התאונה ואתה תהיה נפגע משרד הביטחון.
מכיר אישית מקרים לכאן ולכאן.
כולם קרו בדרך למילואים.
אם אתה "סתם" חפ"ש , עדין לא חויילת ואתה נשלח כנפגע תאונת דרכים לביטוח לאומי.
אם אתה יקיר המערכת , יתבצע חיול בדיעבד לזמן לפני התאונה ואתה תהיה נפגע משרד הביטחון.
מכיר אישית מקרים לכאן ולכאן.
כולם קרו בדרך למילואים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הכוונה בשאלה שלי הייתה לבחון מהו מועד החיול ואם התוקף של הפקודה שלא לבוא עם נשק למילואים חל ביום הגיוס או כאשר אתה מגיע לשערי הבסיס.
א.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
נקודת הזמן של החיול לחלוטין לא רלוונטית לנושא זה. ברור שאף פקודה לא יכולה למנוע ממך להיות עם נשקך הפרטי בדרך למילואים. אבל שום דבר לא יחייב את מפקד היחידה לאפשר לך להיכנס עם נשק לבסיס. או שאתם מתממים או שאתם חיים באיזו פלנטה אחרת. מה, לא היו מספיק מקרים בהם אירוע כלשהו הוגדר כאירוע שהכנסת נשק אליו אסורה ואין הפקדה? הגעת עם נשק? זבש"ך. שילמת כסף על הכרטיס? לא מעניין אף אחד.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:נקודת הזמן של החיול לחלוטין לא רלוונטית לנושא זה. ברור שאף פקודה לא יכולה למנוע ממך להיות עם נשקך הפרטי בדרך למילואים. אבל שום דבר לא יחייב את מפקד היחידה לאפשר לך להיכנס עם נשק לבסיס. או שאתם מתממים או שאתם חיים באיזו פלנטה אחרת. מה, לא היו מספיק מקרים בהם אירוע כלשהו הוגדר כאירוע שהכנסת נשק אליו אסורה ואין הפקדה? הגעת עם נשק? זבש"ך. שילמת כסף על הכרטיס? לא מעניין אף אחד.
אני חושש שהגעה למילואים עם נשק פרטי כאשר מפקד היחידה לא מאפשר זאת הופך לזבש"ו יותר מאשר זב"שי.
הוא תמיד יכול למנוע ממני כניסה ולשלוח אותי הביתה אם זה כל כך חשוב לו.
- סליקאי זהב
אני חושש שהגעה למילואים עם נשק פרטי כאשר מפקד היחידה לא מאפשר זאת הופך לזבש"ו יותר מאשר זב"שי.
בוא נסכים על זה שאם הוא יחליט למרר את החיים שלך כתוצאה מכך, אז זה יהיה זבש"ך הרבה יותר מאשר זבש"ו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:אני חושש שהגעה למילואים עם נשק פרטי כאשר מפקד היחידה לא מאפשר זאת הופך לזבש"ו יותר מאשר זב"שי.
בוא נסכים על זה שאם הוא יחליט למרר את החיים שלך כתוצאה מכך, אז זה יהיה זבש"ך הרבה יותר מאשר זבש"ו.
א.
לא מסכים.
מהמעט מילואים שעשיתי הספקתי כבר לראות ולהבין שלתפוס חייל מילואים בביצים פשוט לא עובד כמו עם חייל סדיר.
- סליקאי זהב
Everest כתב:itamar כתב:אני חושש שהגעה למילואים עם נשק פרטי כאשר מפקד היחידה לא מאפשר זאת הופך לזבש"ו יותר מאשר זב"שי.
א.
לא מסכים.
מהמעט מילואים שעשיתי הספקתי כבר לראות ולהבין שלתפוס חייל מילואים בביצים פשוט לא עובד כמו עם חייל סדיר.
זה נכון. אבל אין לו שום בעיה לסמן אותך כחייל בעייתי ולהעיף אותך למפקדה או מהפלוגה/ יחידה.
G-19
לא יודע איך זה במקומות אחרים.
אצלי במילואים אומרים תודה על כל אחד שבא.
כוח אדם אצלנו זה לא משהו שאפשר לוותר עליו בגלל ויכוחים על אקדח.
- סליקאי זהב
Everest כתב:לא יודע איך זה במקומות אחרים.
יש ויש ותלוי באיזו יחידה אתה משרת.
ליחידות טובות אין אף פעם מחסור בכח אדם. תמיד יש יותר אנשים שרוצים מאשר היחידה צריכה.
מילואים בהרבה מקרים זה מפגש עם החברים שלא ראית הרבה זמן, יש קשר טוב בין חיילים למפקדים.
אף אחד גם לא יעשה עניין אם באת עם אקדח מהבית או כל מיני פריטי ציוד אחרים.
מקסימום יגידו לך להסליק אותו כדי לא לנקר עיניים לכל מיני קודקודים.
מצד שני וכבר ראיתי מקרים, אם יחידה כזו מחליטה למרר לך את החיים אתה תקלל את הרגע הזה.
ראיתי חיילים שזרקו אותם לפלוגת מפקדה והם טחנו שמירות. סיפחו לכל מיני פלוגות מפקדה של יחידות אחרות...ועוד היד נטויה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר