ARMATIX

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ARMATIX

על ידי ניר ל » 21 נובמבר 2016, 22:51

Neon Golden כתב:
אבל התותב הזה בכל אופן יכול לדבר לכמה מהלקוחות כאן ששואלים על כספת ורואים את סרטוני הילד שמפיל כספות להנאתו ופותח ללא מאמץ. אנחנו שומרים על ציניות וחשדנות כלפי כל פתרון שאולי יקל עלינו כניסה למקומות בילוי ואירועים, שיפתור משברי אבטחה כפי שיש עכשיו בירושלים - ואולי יקל על יורי ירי מעשי שאין להם רשיון - לקחת נשק של המועדון הביתה. יש כ"כ הרבה בעיות רגולטוריות שצריך לפתור ושאפשר לפתור. ואם תותב אלקטרוני יפתור אותן ועדיין ברגע האמת הפלסטיק של הגלוק של הוא הדבר הכי טכנולוגי בו - אז אני בעד.

למה אתה חושב שדווקא אמצעי הנעילה האלקטרוני יהווה פתרון לכל הנ״ל ? במה הוא שונה מאמצעים מכאנים קיימים לכל הצרכים שציינת ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 21 נובמבר 2016, 23:13

ניאון לקחת את זה קצת רחוק הייתי אומר... אבל מסכים איתך שעדיף דיון גלוי עם שי. ואני דווקא מעדיף שהוא יישאר בסביבה כדי לשתף בטכנולוגיות.
זה שאנחנו כל כך חוששים שיכפו אותן עלינו זה כי זה יכול לקרות.
פיתרון טכנולוגי למתעניינים צריך להיות זמין בדיוק כמו כוונת השלכה אופטית או כוונת לייזר.
פיתרון לאחסון זה גם נחמד.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 21 נובמבר 2016, 23:29

תחושת הרדיפה היא לא גלותית, היא לגמרי שייכת לכאן.
במו עייני ראיתי ועל בשרי אני חש עד היום את ההשפעה מצד גורם קטן ואינטרסנט שהיה מוכן להשקיע בלשדל מספר חברי וועדת כנסת, להעביר חוק שחיבל בתחום ענק, בזמן שהשחקנים הגדולים נימנמו ולא האמינו שזה אפשרי.
דווקא העובדה שהבט״פ מחפש איש מקצוע ייעודי לתחום הטכנולוגי היא מעודדת, לעיתים מתקבלות החלטות הרות גורל ללא בדיקה נאותה ועל סמך מידע מטעה וחד צדדי.

לנו אין את הנושא הזה בבסיס התרבות, אין גופים עשירים וחזקים שמייצגים אותנו מול המערכת, זה שאנחנו פרנואידים לא אומר שלא רודפים אחרינו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Neon Golden » 22 נובמבר 2016, 00:32

ניר ל כתב:למה אתה חושב שדווקא אמצעי הנעילה האלקטרוני יהווה פתרון לכל הנ״ל ? במה הוא שונה מאמצעים מכאנים קיימים לכל הצרכים שציינת ?

אם מכשיר נעילה אחד משוייך לאדם אחד ויכול לנעול מספר תותבים - אזי כונן חברת שמירה יכול לנעול את הנשקים של המאבטחים כשהם מסיימים משמרת בערב - הם לוקחים את הנשק הביתה בתור גולם - ובבוקר למחרת הכונן משחרר להם את התותבים בעליית משמר. אין צורך ברכב אחסנת וחלוקת נשקים. יורה ירי מעשי ללא רשיון - איש המועדון נועל לו את הנשק והוא לוקח הביתה גולם. מקטין את הסיכוי של ריכוז נשקים. אין כאן מענה לגנב מיומן שידע לפרק את התותב ולהשמיש את הנשק - אבל יש את המניעה שהבטפ רוצה מנושא נשק ללא מיומנות בפריצת מנעולים.

בנתבג - הקבט יגיע וינעל לך את הנשק בשערי המקום כאשר אתה בא לקבל נוסעים - וישחרר לך בעזיבתך. במועדון, בפאב - בהופעה מרובת משתתפים - הקבט נועל תותב - אבל הנשק נותר בידך. פחות דרישות ועלות בעמדת הפקדת נשקים ניידת. מכשיר הפתיחה שמשרת מספר תותבים מהווה בעיני חלוקת סוד נכונה. ואם גנבו את מכשיר הפתיחה - עדיין הנשק עלייך. אם גנבו את עמדת ההפקדה הניידת (וכבר גנבו דברים משמעותיים יותר) - שלא נדע.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 22 נובמבר 2016, 00:41

GA1 כתב:זה שאנחנו כל כך חוששים שיכפו אותן עלינו זה כי זה יכול לקרות.
פיתרון טכנולוגי למתעניינים צריך להיות זמין בדיוק כמו כוונת השלכה אופטית או כוונת לייזר.
פיתרון לאחסון זה גם נחמד.

התשובה שלי לכך כפולה - ממילא מכריחים אותך להחזיק כספת. אם יאשרו את התותב בעיני כתחליף זה יהיה רק שיפור. לדעתי עם כזה כלי יהיה הרבה יותר קל לכפות על בית עסק להכניס כל נושא נשק לבית עסק - ומקסימום לכפות עליו תותב. האלטרנטיבה היום היא שבעלי עסק יחזיק כספת להפקדת נשקים - יקר ותופס מקום

לגבי כפייה של נשק חכם - אני חושב שכולנו ראינו מה קורה כשיוצאת גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה (בכוונה נתתי את דוגמת הכדור בקנה) - היתה התרעמות רבתי ותוך 24 שעות יצא תיקון.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 נובמבר 2016, 08:52

Neon Golden כתב:אני יכול בקלות לתאר לכם תרחיש כלבבכם. במקום לפגוש את שי כאן, אתם פתאום תשמעו על הצעת חוק חדשה - דווקא של חבר כנסת ממפלגה שידועה באהדתה לנשק חם בידי אזרחים - ובצילומים מועדת הכנסת תראו לוחש על אוזנו של הח"כ המציע - שי. במקום לפגוש אותו ב HD בערוץ הכנסת - אתם פוגשים אותו כאן. לא עדיף?

רק הערה קטנה... זה לא סותר.
קבלת פנים כזו או אחרת בפורום לא תשנה אג'נדה של גוף מסחרי שכל מטרתו היא לקדם את מכירות המוצרים שלו.
גם אם הביקורת שלנו תהיה עניינית ובונה, וגם אם היינו מקבלים אותו בקריאות שמחה - הוא לא יעבור מחר למכור מלפפונים במקום המכשיר שמשבית לך את הנשק.
אתה תפגוש אותו ואולי גם כל מיני אחרים בועדות הכנסת והוא ינסה לעשות לובינג למוצרים שלו כי זו הפרנסה שלו.

וכן בסופו של דבר מישהו יצליח. אם מדובר בגוף כלכלי חזק שיש לו קשרים במקומות הנכונים אתה בסוף תראה איזה הצעת חוק שאפילו תעבור.
בדיוק כמו שקרה עם האפודים הזוהרים של השר ארדן.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 08:56

נתחיל מזה שהמנעול לא מונע נגישות לנשק ולקיחתו, אפילו סתם נרקומן שפרץ כדי לגנוב מזומן, תכשיטים ומכשירים זמינים - מרבית הפריצות, יקח אותו. על טיפול בכספת הם לא מתעכבים.
אז להחליף כספת - הוא לא יחליף. זה סה״כ מנעול ולא תראה שום חוק שמחייב לקנות דווקא מנעול של חברה X.
ואיך יוכלו בכלל להוכיח שלא נעלת אם האקדח נגנב, אם החלטת לקנות את המנעול בשביל הכסת״ח אבל לא להשתמש בו ?

לגבי כל שאר הדברים - אפשר לבצע את זה כבר היום עפ״י אותו הגיון, לא בעיה להזמין מנעולי נשק עם מפתח אחיד.

אם הטענה היא שהמיוחד במוצר הזה דווקא לעומת מנעולים אחרים הוא שהוא בלתי ניתן להסרה - אז היית מסכים לנעול איתו את האקדח?
הרי זה יכול להשאיר אותך עם גוש ברזל במקרה של תקלה או אבדן המפתח האלקטרוני.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 22 נובמבר 2016, 09:03

איזו המצאה אדירה היא המקלדת שלא מחייבת אותך להקליד,,,
ולמשועממים מומלץ הסרט הדימיוני "השועל בלול התרנגולות"
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yuval » 22 נובמבר 2016, 10:31

GUSS כתב:ולמשועממים מומלץ הסרט הדימיוני "השועל בלול התרנגולות"

דוקא הספר יותר טוב. %%$0066
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 22 נובמבר 2016, 10:34

בוא נחלק את הדיון ל2:
1. אקדח "חכם"
2. מתקן הנעילה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 10:48

argra11 כתב:בוא נחלק את הדיון ל2:
1. אקדח "חכם"
2. מתקן הנעילה

OK - זה אקדח חכם :
https://m.youtube.com/watch?v=YBC8IFWC1P0

טכנולוגיה מקדמת שאני אשמח לקבל במחיר הסיכון שההדק האלקטרוני או משהו אחר לא יעבוד בשעת הצורך.
לא התייחסתי עד כה לנושא האקדח החכם, כל מה שכתבתי היה על מתקן הנעילה.
לאקדח החכם לא אתייחס גם, כי אין בו שום חידוש טכנולוגי או משהו שיעזור לי לפגוע, יש בו כסת״ח למי שרואה בזה יתרון.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נוסע מתמיד » 22 נובמבר 2016, 11:13

אני מתנצל אם הובנתי לא נכון, לא התכוונתי לפגוע/להעליב כאשר כתבתי את שכתבתי על חוסר ההבנה בנשק והקישור לרקטות.
השוואה יפה ונכונה להתקדמות בטכנולוגיה עשה ניר עם הסרטון על הכוונת המתקדמת.
חבל רק שהאנשים שמפרסמים את הכוונת מציגים הרג חסר טעם של חיות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 11:33

כן, זה מצער, אבל הם פונים לקהל יעד שזה מה שהוא אוהב לעשות.
אני מסתכל על הייתרונות בשימוש הצבאי, הייצרן מכוון גם לשוק הצבאי וגם לאזרחי (האחרון גדול יותר), היות שאני אישית נהנה לחורר מטרות קרטון ולא בעלי חיים - מעדיף את השיטה הישנה והמאתגרת יותר לשימוש ספורטיבי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 22 נובמבר 2016, 11:47

טכנולוגיה מקדמת שאני אשמח לקבל במחיר הסיכון שההדק האלקטרוני או משהו אחר לא יעבוד בשעת הצורך.
לא התייחסתי עד כה לנושא האקדח החכם, כל מה שכתבתי היה על מתקן הנעילה.
לאקדח החכם לא אתייחס גם, כי אין בו שום חידוש טכנולוגי או משהו שיעזור לי לפגוע, יש בו כסת״ח למי שרואה בזה יתרון.

"אקדח חכם" זה מדרון חלקלק.
אתה מתחיל בזה שאתה מחזיק את המכשיר שאחראי להפעיל/להשבית את הנשק שלך ואתה תסיים בזה שמישהו אחר ישלוט עליו.
שלב הבא הוא לשלב סים סלולרי ו-GPS בשעון הזה ולתת לממשלה את האפשרות להשבית לך את הנשק לפי המיקום שלך או צבע העיניים.
אתה יכול להיות בטוח שמחבלים ופושעים ימשיכו להשתמש בנשק טיפש שיורה בכל פעם שתלחץ על ההדק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 22 נובמבר 2016, 12:35

ניר ל כתב:נתחיל מזה שהמנעול לא מונע נגישות לנשק ולקיחתו, אפילו סתם נרקומן שפרץ כדי לגנוב מזומן, תכשיטים ומכשירים זמינים - מרבית הפריצות, יקח אותו. על טיפול בכספת הם לא מתעכבים.

להערכתי - כל הסיפור של הכספת הגיע מהבט"פ כדי למנוע גישה ושימוש מיידי בנשק של כל אדם אחר מלבד נושא הנשק. על הנהלים של נשק נעול, נשק מופרד תחמושת, שני מנעולים, הסתיים בארון נעול שמשמש את בני המשפחה כולם. שים לב שהבט"פ מדגיש - רק לבעל הכספת גישה אליה - אבל לא קובע סטנדרט מינימלי לכזו כספת - סדרי העדיפויות שלהם שונים ממה שהצגת.

אם חלילה וחס - הילד שלך שיחק בנשק כי לא ביצעת פעולה מונעת גישה - לא ישנה למשרד באיזו טכנולוגיה בחרת שלא להשתמש. יהיה לך מאוד קשה להוכיח שהילד פירק בעצמו את המנעול הזה ולא נוצרו סימני מאבק בקנה. אני לא חושב לרגע שהבט"פ כיוון את התקנות למניעת גניבה של הנשק - כנראה שהתרחישים של בני משפחה או אורחים שניגשים לנשק וזה מסתיים בתאונה נמצא בראש מעייניו (ואני לא נכנס לשאלה אם בצדק או שלא).

לדעתי - אם המוצר מקיים את ההבטחה - הבט"פ יאשר שימוש בו. כעקרון אתה צודק - אפשר להשתמש במנעולים קיימים - אני רואה יתרון בכך שעבור בית בליעה ריק - אין צורך לפרק את האקדח או להוציאו מנרתיק - התותב נכנס ויוצא מהקנה. אין דריכה ואין פריקה. בניגוד לפתרונות אחרים אין צורך בניהול מערך מפתחות. אפשר אפילו להגיע למצב שבעל העסק לא יודע את קוד הפתיחה - ורק בעל הנשק יודע אותו.

לגבי אובדן המפתח - הכל תלוי ברמת השירות שיספק שי. כעקרון הוא יוכל לספק שירות שכנגד רשיון הנשק תתבצע פתיחה ע"י מי מטעמו מול קניסה של בעל העסק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד